(Imagine: Cel mai bun fierastrau circular de mana si stationar foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.985)
(Nu există încă evaluări)
11 ianuarie 2021
de CelMaiBun

Fierastrau circular: top 5 cele mai bune fierastraie circulare 2021

Astazi incercam sa aflam care este cel mai bun fierastrau circular. Pentru asta am pus cap la cap 14 modele prezente astazi pe piata, ca la final sa cream un clasament cu cele mai bune fierastraie circulare, in care dispozitivele sunt aranjate in ordinea descrescatoare a raportului calitate/pret. In top, am inclus dispozitive cu alimentare de la retea, dar si dispozitive cu acumulator. Ca si mentiune, la final de articol, am inclus un fierastrau circular stationar. Pentu departajare, respectiv aranjarea produselor in clasament, am folosit specificatiile, pretul, propria exeperienta, dar si parerile expluse de cumparatori pe diverse forumuri.

Pentru cei mai nerabdatori, iata cum arata versiune prescurtata a top-ului.

1. Bosch PKS 66 A
2. Einhell TH-CS 1200/1
3. DeWALT DWE560-Qs
4. Einhell TE-CS 18/190 Li BL
5. Makita HS6601

Mentiune:

Fierastrau circular stationar Bosch Professional GCM 800 S.

Cel mai bun fierastrau circular: top 5

Daca ati ajuns aici, probabil sunteti interesant in versiunea extinsa a clasamentului. Iata cum arata aceasta.

1. Bosch PKS 66 A – cel mai bun fierastrau circular

verifica pretul aici

Bosch PKS 66 A este un fierastrau cu motor de 1600W, disc de 190 mm, care se roteste cu viteza maxima de 5000 rpm si taie in lemn pana la 66 mm. Cel mai bun fierastrau circular vine la pachet cu Clean System Box (sistem pentru pastrarea curateniei pe suprafata de lucru) si un limitator paralel.

Bosch PKS 66 A se face remarcat prin motorul puternic, vibratii mici spre foarte mici, dar si taierea precisa. Cu panze de calitate, fierastraul este capabil de lucrari foarte frumoase si exacte. Daca mai avea si ghidaj cu laser, se alegea cu 10 din 10 ca scor general, dar asa e 9 din 10.

Cel mai bun fierastrau circular - Bosch PKS 66 A

2. Einhell TH-CS 1200/1

verifica pretul aici

Daca va doriti un fierastrau cat mai ieftin si cu performante decente, Einhell TH-CS 1200/1 ar fi probabil cea mai buna variabila . Dispozitivul al carui pret rareori trece de 200 lei, este dotat cu un motor de 1230W alimentat de la retea,  capabil sa execute 5000 rotatii pe minuta si sa taie lemn cu grosimea maxima de 55 mm. Einhell TH-CS 1200/1 este foarte bun pentru lucrari ocazionale ce nu necesita prea multa finete. Problema acestui fierastrau este faptul ca discul din dotare este cam gros, respectiv taierea nu e foarte curata. Nivelul vibratiilor este mediu, reglajele se fac destul de usor, iar menevrabilitatea e de 7,5 din 10. Inca ceva, am observat ca dupa cateva utilizari, reglajele se pot destabiliza un pic, deci aveti grija sa le verificati din cand in cand. Nici Einhell TH-CS 1200/1 nu are ghidaj cu laser, dar era si de asteptat la acest pret.

Einhell TH-CS 1200 1 - cele mai bune fierastraie circulare

3. DeWALT DWE560-Qs

verifica pretul aici

E greu de imaginat un top cu scule electrice din care sa lipseasca DeWALT, iar clasamentul fierastraielor circulare nu face exceptie. Producatorul american, in portofoliul caruia mai intra marci ca Black & Decker si Stanley, s-a recomandat pana acum foarte bine. Dispozitivele sale sunt recunoscute pentru performante, fiabilitate, dar si pentru preturile ridicate. Anume din cauza preturilor multi meseriasi isi redirectioneaza atentia si banii spre Bosch sau Makita.

Sa vorbim insa un pic despre DeWALT DWE560-Qs. Acest fierastrau circular poate taia in lemn pana la 65 mm (inclinatie maxima 48 grade), iar daca e inclinat la 45 grade, grosimea blatului nu trebuie sa depaseasca 42 mm. Spre deosebire de aparatele prezentate anterior, DeWALT DWE560-Qs are un port prin intermediul caruia poate fi conectat la aspirator, pentru extragerea prafului. Discul din dotare (184 mm) este de calitate buna si permite taieri cu precizie sporita.

Una peste alta, DeWALT DWE560-Qs este un fierastrau circular de 8,5 din 10.

Cel mai bun fierastrau circular - DeWALT DWE560-Qs

4. Einhell TE-CS 18/190 Li BL – cel mai bun fierastrau circular cu baterie

verifica pretul aici

Einhell TE-CS 18/190 Li BL este primul si probabil cel mai bun fierastrau circular cordless (cu acumulator) dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul este capabil sa faca 3800 rotatii de lama pe minuta, respectiv sa taie in lemn pana la 65 mm. Reglajele se fac usor si sunt cat se poate de stabile. Mai mult decat atat, si pretul nu e grotesc de mare, insa ar fi de mentionat ca fierastraul vine fara acumulator si fara incarcator. Pentru autonomie si performante bune recomand utilizarea bateriei Einhell Power X-Change Plus de 5,2 Ah. Cu ea, ar trebuie sa puteti taia un total de aproximativ 60m placa de 18 mm grosime.

Einhell TE-CS 18/190 Li BL este un fierastrau circular reusit, care pe langa performante decente, mai ofera manevrabilitate peste medie si materiale calitatea carora este caracterisitica mai degraba produselor premium.

Cel mai bun fierastrau circular cu baterie Einhell TE-CS 18190 Li BL SE PXC

5. Makita HS7611K

verifica pretul aici

Makita HS7611K este probabil cel mai bun fierastrau circular dupa raportul calitate/pret din gama Makita. Dispozitivul dotat cu un motor de 1600W poate sa taie lemn cu grosimea maxima de 65 mm, are baza stabila fabricata din aluminiu si materiale de calitate. Mai mult, sistemul de prindere a panzei este suficient de sigur incat sa nu permita joc in timpul functionarii, asigurandu astfel o taiere foarte precisa. Insa pentru mai mult finete, recomandam inlocuirea discului standard cu unul cu mai multi dinti. Inca ceva, Makita HS7611K este singurul fierastrau circular din clasament care vine insotit de o cutie pentru transport.

Makita HS7611K fierastrua pareri

Mentiune: cel mai bun fierastrau circular stationar

Bosch Professional GCM 800 SJ – vezi pretul aici – este un fierastrau circular stationar cu sanie de glisare, motor de 1400W si disc de 216 mm. Diametrul sporit si motorul puternic asigura o adancime de taiere maxima de 270 mm – cea mai mare printre dispozitivele din clasament. Bosch Professional GCM 800 SJ este ideal pentru lucrari de precizie, fierastraul descurcandu-se foarte usor indiferent de unghi si directie. Pentru rezultate si mai bune, recomandam totusi panze cu mai multi dinti, dar si conectarea la statie a unui aspirator care sa indeparteze rumegusul.

Bosch Professional GCM 800 SJ cel mai bun fierastrau circular stationar

Citeste si:

Top fierastraie pendulare hobby si profesionale

Cele mai bune fierastraie circulare

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.985)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne