(Imagine: LG F4WT409AIDD review, pareri)
Comentarii (0)
Vizualizari (856)
(3 evaluare, 3 voturi)
28 iunie 2020
de CelMaiBun

LG F4WT409AIDD review: cea mai noua masina de spala rufe LG, pareri

LG F4WT409AIDD este cea mai noua masina de spalat rufe din gama LG. Unitatea cu capacitatea maxima de 9 kilograme a fost lansata prin luna februarie a anului 2020, iar in magazinele din Romania si-a facut aparitia undeva in luna mai. LG F4WT409AIDD este prin urmare candidatul ideal pentru un review, unitatea avand foarte multe sanse ca intr-un viitor apropiat sa ajunga in varful clasamentului masinilor de spalat rufe. O sa incepem cu specificatiile tehnice, dupa care o sa ne axam pe descrierea programelor de spalare, pe urma discutam minusurile si plusurile produsului, iar spre final o sa tragem o concluzie unde vom atinge un pic si parerile cumparatorilor pe care le-am gasit pe forumurile de specialitate.

Tabel de specificatii tehnice: LG F4WT409AIDD

Capacitate maxima 9 kg
Viteza maxima de stoarcere 1400 rpm
Dimensiuni Inaltime 85 cm,  latime 60 cm, adancime 56 cm
Numar de programe 14
Zgomot la spalare  52 dB
Zgomot la stoarcere 75 dB
Consum anual de curent 152 kWh
Consum anual de apa 8800 litri
Conexiune Wi-Fi Da
Programe speciale Steam, AI Direct Drive

Vedem ca LG F4WT409AIDD este o masina de spalat destul de compacta si consuma putin curent electric. La capitolul consumuri, singurul rival ar fi Samsung WW90J5446EW/LE.

LG F4WT409AIDD lateral foto

Programe de spalare

La fel ca si generatia anterioare, noua masina de spalat LG vine cu 14 programe de functionare.

1. Cotton – Bumbac – este un program ce permite incarcarea masinii pana la capacitatea maxima, fiind destinat in primul rand spalarii hainelor de diferite culori cu un grad de murdarie mediu. Pentru acest program, viteza maxima de stoarcere este de 1400 rotatii pe minuta, iar temperatura maxima este de 95 grade.

2. Eco 40-60 – este un program asemanator programului Bumbac, dar cu un consum de curent redus. Insa pentru a reduce „apetitul”, programul are limita de temperatura coborata pana la 60 de grade.

3. Mixed Fabric – destinat curatirii simultane a mai multor tipuri de tesaturi. Incarcarea maxima – 3 kilograme, temperatura maxima – 60 de grade, viteza maxima de stoarcere – 1400 rotatii pe minuta.

4. Easy Care – bun pentru hainele ce nu trebuie calcate dupa spalare. Easy Care LG F4WT409AIDD este un program de tratare prudenta a hainelor, prin urmare si aici temperatura este limitata la 60 de grade, iar capacitatea maxima la 3 kilograme. Viteza de stoarcere – 1400 rpm.

5. Silent Wash (Spalare silentioasa) – este un program conceput special pentru un nivel sonor redus. Aici incarcarea maxima este limitata la 4,5 kilograme, temperatura la 60 de grade, iar centrifugarea la 1000 rpm.

6. Allergy Care – conceput pentru a elimina alergenii din haine. In cadrul acestui program, capacitatea maxima este de 3 kilograme, temperatura – 60 de grade, viteza de uscare – 1400 rotatii pe minuta.

LG F4WT409AIDD cuva

7. Baby Steam Care  – un program de ingrijire foarte prudenta a hainelor, unde se foloseste aburul, iar miscarile tamburului sunt foarte usoare. Incarcare maxima 4,5 kilograme, temeperatura – 60 de grade, viteza de stoarcere – 1000 rpm.

8. Delicates (rufe delicate) – o functie destinata rufelor cu cerinte speciale. Aici incarcatura maxima este de 2 kilograme, temperatura maxima – numai 20 de grade, iar viteza de centrifugare este limitata la 800 rpm.

9. Hand/Wool (spalare manuala/lana) – inca un program destinat hainelor delicate, respectiv rufelor ce se deterioreaza usor. Aici incarcarea maxima este de 2 kilograme, temperatura – 30 grade, viteza maxima de stoarcere – 800 rpm.

10. Sportswear – un program destinat articolelor sportive, in special pentru cele fabricate din coolmax, gore-tex, lană și sympatex. Aici puteti incarca maxim 3 kilograme, temperatura maxima este de 40 de grade, iar pentru centrifugare puteti alegere maxim 800 rpm.

11. Quick 30 – program rapid cu incarcatura maxima de 2 kilograme, viteza maxima de stoarcere – 1400 rpm, iar temperatura maxima – 40 grade. Daca se aleg parametrii maximi, durata programului creste pana la 41 de minute.

12. Duvet (Pilota) – destinat articolelor cu dimensiuni mari, ex. lenjerii de pat, perne, huse de canapele. Aici puteti incarca un singur articol textil, viteza maxima de centrifugare este 1000 rpm, iar temperatura maxima este de 40 grade.

13. Tub Clean – program pentru curatarea cuvei.

14. Download Cycle – un program folosit pentru descarcarea programelor de spalare noi cu ajutorul smartphone-ului.

Masina de spalat rufe LG F4WT409AIDD cuva

Plusurile lui LG F4WT409AIDD:

– Spala foarte bine.

Stoarce excelent. Noul model LG este capabil sa reduca umiditatea reziduala pana la 44%, pe cand la o masina de spalat cu viteza de stoarcere de 1200 rpm, acest indicator trece de 50%.

– E silentioasa si destul de compacta.

– E usor de folosit.

– Se pot descarca programe aditionale.

– Consuma foarte putin curent electric

Minusurile lui LG F4WT409AIDD:

– Programul rapid permite incarcarea a numai de 2 kilograme de rufe

Pretul:

La momentul redactarii articolului, LG F4WT409AIDD se vinde la preturi cuprinse intre 1900 si 2000 de lei. Pretul actualizat poate fi consultat aici.

Review LG F4WT409AIDD: concluzie / parerile cumparatorilor.

LG F4WT409AIDD este o masina de spalat rufe cu foarte mult potential. Modelul este foarte laudat de cumparatori. Se remarca in special calitatea spalarii si viteza mare de stoarcere. Am gasit recenzii unde se mentioneaza instabilitatea din timpul programului de centrifugrare, suntem insa cat se poate de siguri ca de vina nu e masina, ci instalarea improprie.

Spuneam ca pretul de start pentru F4WT409AIDD este de 1900 lei. Ei bine, daca pretul mediu se reduce in timp macar cu 100 de lei, sa stiti ca aceasta masina de spalat rufe poate deveni un adevarat best-buy.

LG F4WT409AIDD review, pareri

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 856)
(3 evaluare, 3 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne