(Imagine: Cea mai buna masina de spalat vase Whirlpool ADG 301)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.747)
(2 evaluare, 2 voturi)
31 martie 2016
de CelMaiBun

Masina de spalat vase: top cele mai bune masini de spalat vase

Masina de spalat vase, este un tip de aparat ce nu pare a fi foarte necesar intr-o bucatarie. Dupa achizitia acestuia insa, gospodinele se intreaba de ce nu au luat decizia de cumparare mai devreme. Masina de spalat vase se dovedeste in timp a fi extrem de utila. Cu ajutorul ei puteti economisi intr-o saptamana si 3-4 ore, timp ce il puteti redirectiona spre alte activitati. Mai mult, contrar asteptarilor, masina de spalat vase poate chiar reduce consumul de apa. Pentru asta insa e nevoie sa faceti alegerea corect. Aveti de luat in calcul mai multe aspecte: tipul masinii, capacitatea (numarul de seturi), numarul de programe, consumul de curent, consumul de apa si desigur pretul.

Pentru a fi de ajutor, vom propune spre final un top cu cele mai bune masini de spalat vase, iar pana atunci, va oferim cateva sfaturi pentru alegerea unei masini de spalat vase bune.

Cea mai buna masina de spalat vase: eficienta

O masina de spalat vase este considerata eficienta daca are consumuri mici de apa si curent electric. In trecut, acest tip de electrocasnice, era cunoscut pentru faptul ca in timpul functionarii consuma cantitati foarte mari de apa. Ei bine, sitatiaa s-a schimbat radical in ultimii ani. Cercetarile arata ca noile modele consuma doar 40% din cantitatea de apa necesara unei spalari manuale. Cat despre eficienta energetica, aceasta este indicata pe ambalaj ori chiar pe aparat prin intermediul literelor. Astazi, aproape toate masinile de spalat vase, corespund in cel mai rau caz, clasei energetice A. Se intalnesc si aparate cu inscriptia A+++ pe ele, insa acestea sunt de cele mai multe ori semnificativ mai scumpe, iar pentru recuperarea diferentei de pret, va fi nevoie de foarte mult timp. Prin urmare, recomandam cu incredere o masina de spalat vase A sau A+. Aceasta nu va consmuma prea mult curent electric, iar pretul, promite sa fie cat se poate de corect.

Cea mai buna masina de spalat vase: numarul de programe si optiunile de spalare

Numarul programelor de spalare poate avea un impact semnificativ asupra deciziei de cumparare. Prezenta mai multor programe si optiuni garanteaza un control sporit asupra procesului de spalare. Este foarte important ca masina de spalat vase sa ofere un program de functionare rapid pentru farfuriile si tacamurile ce nu sunt foarte murdare. Este si mai important ca setarile de temperatura sa permita spalarea farfuriilor cu un grad avansat de murdarie.

Dupa spalare vine uscarea. Masinile de spalat vase pot usca prin: utilizarea unui element de incalzire, aer si combinarea primelor doua metode – ventilarea aerului fierbinte. Prima metoda este rapida, dar consuma mai mult curent electric. Cea de-a doua, consuma putin curent dar are nevoie de mai mult timp, iar a treia, reprezinta compromisul ideal.

Cea mai buna masina de spalat vase: capacitatea si modalitatea de incarcare

Capacitatea masinilor de spalat vase nu se masoara in litri sau kilorgame, ci in numarul de seturi ce poate fi incarcat la o singura spalare. Cand se spune set, se are in vedere: o farfurile plata, una pentru supa, un pahar, o ceasca pentru ceai, o farfuriuta si tacamuri – cutit, furculita, lingura mare, lingurita pentru desert si una pentru ceai. Cele mai multe masini de spalat vase ofera spatiu pentru 8, 9 sau 10 seturi. De recomandat insa ar fi aparatele de 9 si 10 seturi. O masina de spalat vase cu capacitate sporita, consuma mai multa apa si curent. In plus, momentele in care ai nevoie de spatiu pentru sa spunem 13 seturi, sunt destul de rare, deci sa achizitionezi o astfel de masina de spalat vase, respectiv sa platesti si un pret mai mare, nu este tocmai o decizie buna.

Incarcatura este distribuita pe rafturi. Majoritatea masinilor de spalat vase pe care le-am analizat au doua rafturi. Totusi, exista unele aparate cu trei rafturi dintre care unul, este destinat tacamurilor. In plus, bine ar fi ca si compartimentarile din cadrul rafturilor sa fie adaptabile. Astfel, veti putea utiliza masina de spalat vase pentru curatarea articolelor de dimensiuni sporite.

Masina de spalat vase Hotpoint-Ariston LSTB 4B00

Cea mai buna masina de spalat vase: cum o pastrezi curata

Masina de spalat vase, in timpul functionarii are de colectat o multime de ramasite de mancare. Pentru a pastra masina in stare functionala, dar si pentru a obtine cele mai bune rezultate, este necesara curatarea regulata. Daca nu faceti acest lucru, veti observa probabil aparitia mirosurilor neplacute si chiar o reducere a calitatii spalarilor.
Pentru o curatare cat mai buna, consultati in primul rand manualul cu care vine insotita masina de spalat rufe. Totusi, este posibil ca unele sfaturi sa nu le gasiti in instructiuni:
1. Inainte de curatare, deconectati masina de spalat rufe de la reteua de curent electric.
2. Utilizati o laveta moale pentru a preveni zgarierea suprafetelor.
3. Curatati inclusiv manerele si garnitura de cauciuc a usii. Anume acolo bacteriilor le place foarte tare sa se stabileasca cu domiciliul.
4. Pentru a elimina mirosurile neplacute, adaugati oteti si rulati un ciclu complet de spalare la temperatura inalta.

Cea mai buna masina de spalat vase Electrolux ESL4200LO

Cea mai buna masina de spalat vase: top 5

Mai jos, aveti un top cu masini de spalat vase, la crearea caruia am luat in calcul: specificatiile fiecarui aparat, pretul de achizitie, dar si parerile utilizatorilor.

1. Masina de spalat vase Whirlpool ADG 301 – verifica pretul aici – latime 45 cm, clasa A+, 6 programe de spalare, loc pentru 10 seturi, consum de 10-11 litri de apa pe ciclu, 2 rafturi si un compartiment pentru tacamuri.

2. Masina de spalat vase Hotpoint-Ariston LSTB 4B00 – verifica pretul aici – latime 45 cm, clasa A, 4 programe de spalare, capacitate 10 seturi, consum 10-11 litri per ciclu de spalare, pret mic.

3. Masina de spalat vase Electrolux ESL4200LO – verifica pretul aici – latime 45 mm, clasa A, 5 programe de spalare, capacitate 9 seturi, consum 13-15 litri per ciclu, compartiment pentru tacamuri.

4. Masina de spalat vase Hansa ZIM 606H – verifica pretul aici – latime 60 de cm, clasa A+, 6 programe de spalare, loc pentru 12 seturi, consum de 12-14 litri de apa pe ciclu.

5. Masina de spalat vase Beko DIS26010 – verifica pretul aici – latime 45 cm, clasa A+, 6 programe de spalare, loc pentru 10 seturi, consum 11-13 litri pe ciclu de spalare.

Masina de spalat vase Beko DIS26010

Cea mai buna masina de spalat vase

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.747)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne