Masini de spalat rufe LG: cele mai bune masini de spalat rufe LG si un pic de istorie
Vorbim astazi despre oferta de masini de spalat rufe LG. Vom discuta putina istorie, vom analiza gama de produse, vom descifra denumirile modelelor, iar la final ne propunem sa cream un clasament cu 3 cele mai bune masini de spalat rufe LG. Sa trecem la treaba.
LG a implinit anul trecut 60 de ani de la infiintare. Producatorul coreean este unul din cei mai importanti jucatori pe piata electronicelor si electrocasnicelor. LG este si unul din stalpii pe care se tine economia Coreei de de Sud. Cum s-a ajuns aici? Va povestim imediat.
Masini de spalat rufe LG: istorie
Glorioasa istorie a companiei LG isi are inceputurile inca in anul 1947, atunci cand Koo In-Hwoi a fondat Lak Hui Chemical Industrial Corp.. Noua entitate juridica se ocupa de productia obiectelor din masa plastica. In 1958, Lak Hui Chemical Industrial Corp. a fondat o noua societate, ce purta numele Goldstar. Suna deja cunoscut, nu-i asa? Ei bine, anume Goldstar sta la baza marelui LG, iar in cronicile oficiale, 1958 este prezentat drept anul fondarii companiei. Tranzitia Goldstar – LG a avut loc in 1995 si de atunci producatorul a reusit sa treaca de 200.000 angajati si sa ajunga la venituri anuale de peste 50 miliarde de dolari.
Ne oprim aici cu istoricul companiei si discutam in continuare doar despre masinile de spalat rufe LG. Gasiti mai jos cele mai importante modele si momente de referinta legate de productia masinilor de spalat LG.
– 1969 – Goldstar prezinta prima masina de spalat rufe produsa in Coreea de Sud. Unitata purta numele WP-181, era fabricata din aluminiu, storcatorul era separat de cuva pentru spalare, iar comenzile erau mecanice. WP-181 avea o capacitate de 1,8 kilograme.
– 1991 – Pentru a face fata cererii foarte mari, managementul Goldstar decide marirea capacitatilor de productie. Prin urmare, in anul 1991 are loc deschiderea fabricii cu numarul doi din localitatea Changwon. Noua unitate de productie era axata in primul rand pe masini de spalat rufe, la care s-au adaugat mai tarziu frigiderele si cuptoarele cu microunde.
– 1998 – apare WT-A100R. O masina de spalat revolutionara, cu motor fara curea (direct drive), respectiv mult mai silentios si stabil. Capacitatea maxima era de 10 kilograme, iar incarcarea avea loc vertical.
– 2003 – in SUA a fost lansata gama LG TROMM, formata din masini de spalat cu incarcare frontala.
– 2007 – TROMM devine cea mai populara serie de masini de spalat rufe din Statele Unite, detronand Whirpool.
– 2007 – apare prima masina de spalat cu sistem Steam & Dual Spray. O combinatie formata dintr-un jet de abur fierbinte si doua jeturi de apa – unul slab si unul puternic. Astazi, aproape toate masinile de spalat rufe LG sunt dotate cu sistemul de curatare Steam.
Masini de spalat rufe LG: descifrarea modelului si a numarului de serie
O sa gasiti pe masina de spalat o eticheta pe care pe care sunt inscriptionate mai multe coduri. Daca stiti cum sa le descifrati, o sa puteti afla multe informatii despre masina de spalat rufe din dotare. Dintre toate combinatiile de simboluri prezente pe eticheta, ne intreseaza doua: numarul de serie si modelul.
Sa incepem cu numarul de serie. Formatul acestuia a suferit mai multe schimbari in ultimii 10 ani, dar de prin 2016 acesta arata ca in poza de mai sus.
Prima cifra arata anul fabricatiei – in cazul nostru e 2018. Urmatoarele doua cifre indica luna fabricarii – in cazul nostru luna iulie. Combinatia formata din urmatoarele doua litere indica tara unde a fost produsa masina de spalat rufe – PW e pentru Polonia, KW e pentru Coreea, RA si RW sunt pentru Rusia si PN pentru unitatile fabricate in China. Urmatoarele 7 simboluri formeaza o combinatie, ce contine informatii despre furnizorii de componente si numarul de masini de spalat rufe produse.
Sa trecem la model. Aici, primul simbol arata tipul de incarcare – in cazul nostru e F, adica incarcare frontala. Urmatoarele, unu sau doua simboluri indica viteza maxima de uscare – in cazul nostru e 1000 rpm. Urmatoarele doua simboluri (J5) indica parametrii ecranului, iar ultimele 4 simboluri codul intern al modelului si culoare – in cazul nostru „w” e white, adica alb.
Masini de spalat rufe LG: top 3
1. LG F2J5WN7S – verifica pretul aici – o masina de spalat rufe cu capacitatea maxima de 6,5 kilograme si o viteza de stoarcere reglabila, dar cu un maxim de 1200 rotatii pe minuta. LG F2J5WN7S are 14 programe de functionare, dintre care unul rapid cu durata de 30 de minute. E de mentionat faptul ca programul rapid permite incarcarea a 2 kilograme de rufe uscate. Recomandam sa nu depasiti limita. LG F2J5WN7S e o masina de spalat rufe ce s-a recomandat foarte bine in timp. Unitatea e pe piata de 1,5 ani si se poate lauda cu niste recenzii bune spre foarte bune. Motorul si placa electronica nu prezinta probleme, iar daca se respecte instructiunile manualului de utilizare, vibratiile si zgomotele sunt si ele cat se poate de reduse. LG F2J5WN7S are integrat si un modul de conectare wireless pentru telefon. Prin intemediul sau puteti descarca programe de spalare noi, iar daca aveti vreo problema cu masina de spalat, puteti citi codul erorii si chiar incerca o rezolvare.
2. LG F4J7VY2S – verifica pretul aici – o masina de spalat rufe lansata mai recent, cu specificatii tehnice superioare, dar si cu un pret ce incepe cu cifra 2. LG F4J7VY2S are o capacitate maxima de 9 kilograme, viteza de stoarcere de 1400 rotatii pe minuta si promite sa nu consume mai mult de 153 kWh de curent electric pe an. Partea mai putin buna e ca programul scurt de spalare accepta tot 2 kg de rufe. Acesta insa are o durata de 14 minute, deci in teorie, timp de 30 de minute, puteti rula programul de doua ori. Pachetul cu functii wireless este si aici complet.
3. LG F2J5TN3W – verifica pretul aici – o masina de spalat rufe cu capacitatea maxima de 8 kilograme si o viteza de stoarcere de 1200 rpm. Programul de spalare rapida dureaza 30 minute si accepta 2 kilograme de rufe uscate. Eficienta energetica corespunde clasei A+++, iar in termeni cantitativi acest lucru se traduce drept 132 de kWh anual. Consumul de curent este deci foarte modest. Tot modest este si consumul de apa 10500 – 11000 litri anual.
In descrierea lui LG F2J5TN3W apare cuvantul Slim. Nu e chiar asa, masina de spalat are o adancime de aproape 58 cm, deci cuvantul Slim e departe de a fi relevant. Printre altele, singura unitate din clasament cu adevarat Slim e masina de spalat rufe de pe primul loc – adancime de 45-47 cm.
Citeste si:
Cea mai buna masina de spalat rufe – dupa raportul calitate pret
Masini de spalat rufe LG
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Lasă un răspuns