(Imagine: Dacia Spring 2024 - nivelul de dotari)
Comentarii (0)
Vizualizari (77)
(Nu există încă evaluări)
21 februarie 2024
de CelMaiBun

Noua Dacia Spring: 2 variante de putere, autonomie 220 km, design modernizat

Noua Dacia Spring a fost prezentata oficial cu un design modernizat atat la interior, cat si la exterior. In plus, noua generatie a celui mai ieftin EV din Europa vine cu materiale mai calitative, noi instrumente de bord si incarcare mai rapida. Pe de alta parte, variantele de motorizare au ramas neschimbate, iar autonomia in continuare are un maxim de 220 km. 

Design mai modern

Noua Dacia Spring vine cu imbunatatiri semnificative pe parte de design. In fata si in spate a fost schimbat aproape tot. Avem blocuri de lumini noi, bare de protectie redesenate, dar si doua culori proaspat introduse in paleta: Beige Safari si Brick Red. In plus, noul Spring va fi oferit in sfarsit si cu roti de 15 inch.

Noua Dacia Spring - foto

La interior schimbarile sunt cat se poate de fundamentale. Noua Dacia Sping s-a ales cu o plansa de bord moderna, care include un instrumentar de 7 inch si un display multimedia care la varianta Extreme ajunge la 10,7 inch, iar actualizarile se pot face wireless, fara sa mai fie necesara deplasarea la reprezentanta. Ca si la cea mai recenta generatie Duster, noul Spring vine cu YouClip, niste puncte de ancorare care iti permit sa fixezi tot felul de chestii: suportul pentru telefon, husa de depozitare, lanterna etc..

Interior nou pentru Spring 2024

Noua Dacia Spring: motorizari si autonomie

La capitolul motorizari, situatia a ramas in mare parte nemodificata. Avem in continuare cele doua variante de 45 si 65 cai putere, numai ca optiunea mai puternica este disponibila si pentru nivelul de echipare Expression, nu doar pentru Extereme. Bateria masoara ca inainte 26,8 kWh si avand in vedere ca masa vehiculului a crescut cu numai 6 kg, autonomia e estimata tot la 220 km.

Daca se foloseste o statie de incarcare wallbox de 7 kw, noua Dacia Spring se alimenteaza pana la 100% in aproximativ 4 ore, iar la o statie DC de 30KW, bateria are nevoie de 45 minute pentru a se incarca de la 20 la 80%.

Inca ceva, varianta Extreme va fi oferita optional cu un adaptor ce va pemite, spre exemplu, alimentarea unui gratar ori a unui espressor.

Autonomia noua Dacia Spring

Noua Dacia Spring – mai sigura

Pentru ca se pregateste lansarea in premiera pe mai multe piete (inclusiv Marea Britanie), noul Spring a fost gandit sa corespunda normelor de siguranta GSR2. Ce inseamna acest lucru? In primul rand, automobilul are asistenti care stiu sa detecteze pietoni si alte vehicule, sa recunoasca semnele de circulatie, respectiv sa anunte soferul daca e depasita limita de viteza. Mai mult, noua Dacia Spring a fost dotata cu un sistem ce supravegheaza starea soferului.

Cand se lanseaza?

Noul Spring va fi disponibil pentru comenzi din primavara, iar primele masini vor ajunge la clienti in vara anului curent. O alta noutate pentru model este lansarea versiunii cu volan pe dreapta, destinata pietii din Marea Britanie.

Despre preturi nu s-a anuntat nimic, dar producatorul afirma ca Spring este si va ramane cea mai ieftina masina electrica din Europa.

Noul Spring - foto spate

Noua Dacia Spring

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 77)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne