(Imagine: Noul Volkswagen Transporter - foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (43)
(Nu există încă evaluări)
1 iunie 2024
de CelMaiBun

Noul Volkswagen Transporter se lanseaza in septembrie: primele imagini

Noul Volkswagen Transporter asteapta sa fie lansat in luna septembrie 2024, la evenimentul IAA Transportation, din orasul Hanovra. De data aceasta insa, minivanul german va fi dezvoltat pe o platforma realizata de Ford. Mai mult, noul Volkswagen Transporter va fi produs la fabrica Ford Otosan din Kocaeli, Turcia, acolo unde deja se produce Ford Transit Custom, „fratele” de platforma al noului Transporter. 

Noul Volkswagen Transporter: dimensiuni si design

In functie de versiune, noul Transporter va masura in lungime intre 5050 si 5450 mm, fiind deci mai lung chiar si ca modelul Multivan.

Tot in functie de versiune de caroserie si nivel de echipare, minivanul va fi propus cu jante de 16, 17 sau 19 inch.

Despre exterior se stiu putine lucruri, noroc de o schita publicata recent chiar de producator, care sugereaza ca viitorul Transporter nu se indeparteaza prea tare de stilul ce la facut atat de popular de-a lungul timpului. Din noutati insa, se face remarcata grila frontala destul de masiva si noile blocuri optice. In spate, blocurile optice, parca inspirate de modelul T5,  vor avea forma literei „C”, transmite portalul Autocar.

Noul Volkswagen Transporter 2024

Noul Volkswagen Transporter – motoare

Oferta motorizarilor pentru noul Transporter ramane inca necunoscuta. In schimb colegul de platforma, adica noul Ford Transit Custom se poate lauda cu motorizari diesel de la 110 la 170 cai putere, o o versiune hibrida PHEV de 225 cai putere, plus doua variante electrice, ambele cu autonomie de aprox. 380 km. Se vorbeste ca noul Volkswagen Transporter va utiliza motoare, transmisii si baterii Ford, prin urmare cele doua modele vor avea specificatii in mare parte similare.

Lansarea noului Transporter, mai aduce o schimbare. Modelele California si Transporter vor avea de acum incolo platforme diferite, California urmand sa fie construit pe o variatie a platformei  MQB Multivan. Intr-un interviu acordat portalului Autocar, Carsten Intra, conducatorul diviziei de vehicule comerciale Volkswagen, a spus ca un Multivan trebuie sa fie mai confortabil, sa reprezinte o imbunatatire vizibila, de aceea, cele doua modele vor avea arhitecturi distincte.

Tot in interviu, reprezentantul Volkswagen a dat asigurari ca la exterior, noul Transporter nu va semana deloc cu Transit Custom. Mai mult, Carsten Intra si-a aratat convingerea ca chiar daca impart aceeasi platforma, modelul german e un automobil mai bun.

Noul VW Transporter

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 43)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne