(Imagine: OnePlus 5T review)
Comentarii (0)
Vizualizari (773)
(Nu există încă evaluări)
14 decembrie 2017
de CelMaiBun

OnePlus 5T review: performante de top, camera in continuare punctul vulnerabil

OnePlus 5T vine la doar 6 luni de la debutul lui OnePlus 5. Graba este dictata probabil de necesitatea alinierii la noile tendinte din industrie, tendinte carora OnePlus 5 corespundea prea putin. Noul aparat este un produs reusit, care are toate sansele sa intre in top-ul celor mai bune smartphone-uri ale momentului. OnePlus 5T este extrem de rapid, are un pret corect si design placut. Pe de alta parte insa, ar fi loc de mai bine la display, iar camera este in continuare marea problema a producatorului.

Verifica pretul aici.

OnePlus 5T: design

Design-ul lui OnePlus 5T este o imbunatatire evidenta in comparatie cu modelul anterior. Ca si principalii rivali de pe piata, 5T s-a ales cu un ecran ce acopera aproape toata fata telefonului (raport screen-to-body 80,5%). Aceasta schimbare a dus la mutarea senzorului de amprente in spate. Smartphone-ul este propus doar in culoarea neagra sau cum ii spune producatorul – Midnight Black.

Noul OnePlus 5T continua traditia carcaselor din metal ale predecesorilor. Telefonul arata bine spre foarte bine, dar mai important, sta perfect in palma. Aici in ajutor vin si dimensiunile. OnePlus 5T (156.1 x 75 x 7.3mm, greutate – 162 grame) este mai inalt si mai lat decat OnePlus 5, insa grosimea a ramas neschimbata, deci 5T este in aceeasi liga de dimensiuni cu rivali precum iPhone 8 Plus sau Google Pixel 2 XL.

OnePlus afirma ca a dotat capacul din spate cu un strat anti-amprente. E drept, urmele degetelor nu se prind foarte simplu, dar cu un oarecare efort, performanta devina posibila.

OnePlus 5T recenzie - foto

OnePlus 5T: ecran

OnePlus 5T este dotat cu un display OLED de 6 inch si o rezolutie 2160 x 1080, produs de Samsung. Acesta e cel mai larg ecran montat de OnePlus pana acum. Pasul este cat se poate de logic si chiar asteptat. Si totusi apartenenta telefonului la liga afisajelor high-end este in continuare indoielnica, iar motivul principal este rezolutia. OnePlus 5T are un ecran FullHD+, deosebirea de rezolutia clasica fiind in 240 pixeli adaugati pe verticala. Plusul de rezolutie insa nu se reflecta in densitatea pixelilor, care ramas la nivelul de 401 ppi, adica exact ca la predecesorii One Plus 5, 3T, 3, 2 si 1. Gratie panelului AMOLED, culorile afisate nu duc deloc lipsa de substanta si dinamica. Problema este insa ca flaghip-urile, ale caror ucigas se doreste a fi 5T, au afisaje QHD – cu o detaliere mai avansata si culori un pic mai bogate.

OnePlus 5T recenzie

OnePlus 5T: specificatii tehnice si performante

Retea GSM / CDMA / HSPA / LTE
Dimensiuni  156.1 x 75 x 7.3 mm
Greutate 152 grame
SIM Dual SIM/Nano-SIM
Ecran 6,01 inch, OpticAMOLED  2160 x 1080, 401 ppi, cu raportul 18:9
Protectie ecran Corning Gorilla Glass 5
Sistem de operare Android 7.1.1
Chipset Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835
RAM 6/8 GB
Stocare 64 GB/128 GB, fara cardslot
Camera principala 16 MP f/1.7 + 20MP f/1.7 dual-led, phase detection autofocus, stabilizator optic.
Camera secundara 16 MP f/2.0
Baterie Integrata de 3300 mAh

OnePlus 5T este unul din cele mai rapide smartphone-uri pe baza de Android de pe piata. Unitatea utilizeaza procesorul Snapdragon 835 si in dependeta de versiune are 6 sau 8 GB de memorie RAM. Specificatiile avansate sunt un lucru bun, insa mai reprezentative sunt performantele reale si comportamentul in utilizarea de zi cu zi. Ei bine, aici OnePlus 5T se descurca minunat. Testele propulseaza telefonul printre cele mai performante unitati ale momentului (6790 in Geekbench multi-core si 1989 in single-core). Aceste valori sunt departe de rezultatele lui iPhone 8 Plus, insa printre gadget-urile Android, e greu de gasit un smartphone mai iute. In plus, utilizarea de zi cu zi reprezinta o experienta foarte placuta, cu comenzi ce se executa instantaneu si multi-tasking lipsit de orice lag.

OnePlus 5T: camere

Similar modelului anterior, nou 5T vine cu un sistem dual de camere principale, insa configuratia acestora nu este identica.

OnePlus 5T are doi senzori Sony, unul de 16 MP, iar celalalt de 20 MP. Marea schimbare vine insa la aperturi, ce masoara pentru ambele camere f/1.7. O apertura mai mare inseamna poze mai reusite in conditii de lumina redusa, iar f/1.7 este cea mai mare deschidere pentru smartphone-urile OnePlus de pana acum. Mai mult decat atat, producatorul spune ca cel de-al doilea senzor a fost gandit special pentru iluminare insuficienta, iar odata ce cantitatea de lumina coboara sub 10 lux, are loc trecerea automata de la un senzor la celalalt. Spre onoarea chinezilor putem spune ca OnePlus 5T se descurca mai bine decat predecesorii sai, insa si asa, camera ramane punctul slab al telefonului. In continuare pozele, mai ales cele facute pe intuneric sau semiintuneric se pot primi blurate si cu zgomot. Fotografiile realizate in conditii de iluminare suficienta sunt destul de bune, insa pana la nivelul lui Samsung Galaxy S8 sau iPhone 8, mai este cale lunga.

Calitate filmarilor este buna spre foarte buna, adica intre 8,5 si 9. OnePlus 5T poate realiza clipuri cu rezolutia 4K, iar stabilizarea electronica a imaginii are si ea un aport semnificativ la rezultatul final.

Camera frontala are un senzor de 16 MP si este identica celei de pe OnePlus 5. Aceasta are HDR si poate folosi ecranul ca sursa de flash. Drept urmare, selfie-urile nu prea lasa loc pentru nemultumiri, indiferent de conditiile exterioare.

OnePlus 5T spate

OnePlus 5T: baterie si autonomie

Telefonul are o baterie integrata cu volumul de 3300 mAh. Producatorul afirma ca acumulatorul are suficiente resurse pentru o zi intreaga de utilizare intensa, fara sa fie necesara utilizarea incarcatorului – care printre altele este acelasi Dash Charge cunoscut inca de la OnePlus 3, si care probabil este cel mai bun incarcator al momentului.

Testele arata ca o ora de streaming video va lasa baterie fara 11-12%, iar 60 de minute de streaming audio, cu ecranul oprit – 6-7%.

Din pacate incarcarea wireless nu este disponibila pentru OnePlus 5T, cauza principala fiind metalul din compozitia carcasei.

OnePlus 5T: pret si concluzie

OnePlus 5T este disponbil in Romania la un pret de 3179 lei pentru versiunea cu 64 GB capacitate stocare si 6 GB RAM, iar versiunea de 128GB/8GB – are un pret de 3656 lei.

Flagship-ul OnePlus este in continuare unul din cele mai bune smartphone-uri la capitolul calitate/pret. E de mentionat insa ca valoarea raportului este mai mica decat in cazul lui OnePlus 3/3T, care chiar sunt niste produse bune pentru pretul lor. OnePlus 5T este cu aproximativ 800 lei mai scump decat acestia si mai ieftin cu mai putin de 300 lei fata de Galaxy S8. Diferenta prea mica pentru a considera smartphone-ul chinezesc un produs mai reusit.

OnePlus 5T review

OnePlus 5T – review

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Extrem de performant
  • Pret corect
  • Design placut
  • Materiale si finisaje de calitate
CONTRA
  • Camera este in continuare punctul vulnerabil
  • Rezolutia modesta

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 773)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne