(Imagine: OnePlus 6 - specificatii si preturi in Romania)
Comentarii (0)
Vizualizari (549)
(Nu există încă evaluări)
28 mai 2018
de CelMaiBun

OnePlus 6 review: o cel mai bun OnePlus de pana acum

OnePlus 6 a fost lansat oficial. Noul smartphone poate fi deja comandat pentru un minim de 2700 lei. OnePlus 6 ofera performante de top, un sistem de camere dual, ecran FullHD+ si probabil cel mai bun incarcator de pe piata. 

Verifica pretul aici.

OnePlus 6 review: design

Primul lucru pe care il observi la contactul cu OnePlus 6 este diferenta in senzatiile tactile fata de modelele anterioare. Noul flagship OnePlus are mai multa sticla si mai putin metal. Cat fata atat si spatele telefonului au protectie Gorilla Glass 5, respectiv micile accidente nu ar trebui sa fie periculoase, mai ales ca producatorul, pentru mai multa siguranta a avut grija sa puna in cutie si o husa transparenta.

OnePlus 6 cantareste 177 grame, fiind astfel cu 14 grame mai greu decat predecesorul sau. Butoanele de blocare si power se afla pe latura dreapta a telefonului, in zone cu acces facil, iar butonul de volum a fost pozitionat pe latura stanga.

Senzorul de amprente a ramas la locul sau – in spate, insa a suferit o schimbare de forma. La OnePlus 5T acesta era rotund. La noul modelul senzorul a fost ovalizat, respectiv pata de contact are dimensiuni reduse acum. Deblocarea telefonului are loc in doar 0,02 secunde si asta nu e singura performanta biometrica a telefonului. OnePlus 6 poate recunoaste fata proprietarului, caz in care deblocarea dureaza 0,04 secunde.

La baza telefonului nu au avut loc schimbari importante. Gasim in continuare acolo difuzorul, slot-ul incarcatorului si intrarea pentru casti.

Noul OnePlus 6 a debutat cu 3 variante de culori: negru lucios, alb si negru mat. Negru lucios este un adevarat magnet de amprenteeste si singura culoare disponibila pentru versiunea de baza a telefonului (cu capacitatea de 64 GB). Celelalte doua versiuni, in special varianta negru mat, sunt mai rezistente la amprente.

OnePlus 6 review

OnePlus 6 review: ecran

OnePlus 6 are un ecran cu diagonala de 6,28 inch – cel mai mare de pana acum pentru OnePlus. Chiar daca diagonala si rezolutia au crescut (1080 x 2280 px), afisajul ramane in continuare un FullHD, iar densitate pixelilor – 402 ppi, vine sa confirme acest lucru.

Inginerii au renuntat la ideea unui afisaj 2k din cauza consumului suplimentar de energie, pe care l-ar presupune acesta. Pe langa autonomie, s-a reusit si o reducere suplimentara a costurilor de productie.

Pus cap la cap cu unul din greii industriei, spre exemplu Samsung Galaxy S9, ecranul lui OnePlus 6 fara HDR pierde la cea mai parte a capitolelor. Si totusi, fata de predecesorii sai, noul afisaj este vizibil mai luminos, iar culorile mai vii, iar daca adaugam aici si pretului telefonului, ecranul nu mai este deloc o problema.

OnePlus 6 review - lateral

OnePlus 6: specificatii tehnice si performante

Retea GSM / HSPA / LTE
Dimensiuni 155.7 x 75,4 x 7,8 mm
Greutate 177 grame
SIM Dual SIM/Nano-SIM
Ecran Optic AMOLED, 6,28 inch, 1080 x 2280 px, 402 px per inch
Protectie ecran Gorilla Glass 5
Sistem de operare Android OS 8.,1 (Oreo)
Chipset Snapdragon 845, 8 nuclee
RAM 6/8 GB
Stocare 64 GB /128/256 GB
Camera principala 16 MP f/1.7+20 MP f/1.7, dual-led, phase detection autofocus, HDR, panorama, face detection
Camera secundara 16 MP f/2.0
Baterie Integrata de 3300 mAh

Dupa cum spuneam, inginerii au renuntat la ideea unui afisaj 2k din cauza consumului suplimentar de energie, mai ales ca si procesorul Snapdragon 845 si cei 6/8GB de RAM vor pune mare presiune pe acumulatorul de 3300 mAh.

OnePlus 6 va fi oferit cu 3 versiuni de memorie si 2 versiuni de RAM. Astfel, versiunea cu capacitatea de 64 GB vine insotita de 6GB RAM, iar versiunile de 128 si 256 GB vor primi cate 8GB de RAM. Nu este prevazut slot de memorie.

OnePlus 6 ruleaza asteptat de bine. Nu exista vreo urma de lag, comenzile se executa instantaneiu, chiar daca in acest timp telefonul face update la o aplicatie si ruleaza alte aplicatii in background.

In testele de performanta, OnePlus 6 s-a prezentat exemplar. Spre exemplu, in Geekbench 4, noul smartphone se poate lauda cu punctaje de 2400 in single-core si aproape 9000 in regimul de testare multi-core.

Pentru a obtine aceste rezultate, producatorul spune ca a eficientizat functionarea chip-ului si a procesorului grafic cu 30%.

OnePlus 6: camere

Cum era si de asteptat, noul model OnePlus a fost inzestrat cu un sistem de camere foto dual, unde prima camera are un senzor Sony IMX519: 16MP, cu deschidere f/1.7 si stabilizator optic, iar cea de-a doua are senzor Sony IMX376K: 20 MP, deschidere f/1.7.

Producatorul a marit dimensiunea pixelului pana la 1.22um, sporind astfel capacitatea aparatului de a capta lumina.  Mai mult decat atat, camera principala a lui OnePlus 6 este dotata cu un sistem de stabilizare optica si unul de stabilizare electronica a imaginii, toate pentru poze de o calitate cat mai buna.

Rezultatele imbunatatirilor sunt cat se poate de vizibile. OnePlus 6 capteaza mai bine decat 5T si multa mai bine decat modelele 3 si 3T. Detalierea e exemplara, culorile vii, foarte putin zgomot chiar si in pozele facute la amurg.

Camera frontala, cu senzor de 16MP si deschidere f/2.0, se descurca aproape perfect la captarea de selfie-uri blurand foarte bine fundalul in regim portrait.

OnePlus 6 review - negru midnight

OnePlus 6: baterie si autonomie

OnePlus 6 are o baterie integrata cu capacitatea de 3300 mAh. Nu e mult, insa pentru o zi de utilizare medie, e suficient. Spre exemplu, o ora de video playback in FullHD consuma 10-11% din baterie.

OnePlus 6 nu are suport pentru incarcarea wireless – inca o masura pentru reducerea pretului, in schimb in cutie veti gasi incarcatorul dash charge, bazat pe o tehnologie de alimentare dezvoltata in cadrul companiei. Incarcatorul incarca bateria de la 0% la 60% in aproximativ 30 de minute.

OnePlus 6: preturi si concluzii

Incepem cu preturile. Initial se zvonea ca preturile lui OnePlus 6 ar putea incepe chiar de la 700 Euro. Din fericire zvonurile nu s-au adeverit. Lansarea comerciala a telefonului a avut loc cu un pret de start de 510 Euro, insa in Romania, noul OnePlus 6 este disponibil de la 2700 lei. Cea mai scumpa, e versiune de 6GB RAM/256 GB ROM – 3500 lei.

OnePlus 6 este un smartphone promitator. Urmeaza doar sa vedem cat de bine acesta se descurca la utilizarea indelungata. Insa chiar si acum, este cat se poate de evident ca OnePlus 6 va avea un loc bun in clasamentul ce anunta cel mai bun smartphone al anului.

O oferta mai buna poate fi gasita pe gearbest.com.

Merita cumparat?

OnePlus 6 este cel mai scump smartphone OnePlus de pana acum. Partea buna e ca diferentele de preturi nu au fost  foarte mari de la o generatie la alta, iar pentru banii sai, OnePlus 6 reprezinta o oferta greu de refuzat. Telefonul nu are niciun minus evident, in schimb are de oferit performante incredibile, materiale de calitate si un design placut.

OnePlus 6

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 549)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne