(Imagine: Top producatori de telefoane - smartphone)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.242)
(Nu există încă evaluări)
30 ianuarie 2024
de CelMaiBun

Producatori de telefoane: top branduri si modele, structura pietii

Astazi facem o analizam piata de smartphone-uri, respectiv vom discuta despre cei mai mari producatori de telefoane, cotele de piata si legaturile dintre branduri. In plus, vom mentiona si furnizorii de componente. E important sa facem acest lucru pentru a ajuta cumparatorii sa inteleaga mai bine dispozitivul pe care il cumpara. 

Piata smartphone-urilor a cunoscut o crestere spectaculoasa in ultimii 10 ani. Pentru mai mult context, este suficient sa cunoasteti in 2010 toti producatorii de telefoane au livrat un total de 296 mln. unitati, insa peste 8 ani, vanzarile anuale globale au trecut de 1,5 mlrd. unitati. E adevarat ca in ultimii patru ani s-a constat o stagnare comerciala, care se explica in special prin apropierea pietii de suprasaturatie. Insa si asa, anul trecut producatorii au expediat clientilor aproape 1,44 mlrd de smartphone-uri noi-noute.

Top producatori de telefoane: brand-uri si legatura dintre ele

Brand-urile de smartphone-uri propuse astazi pe piata alcatuiesc o lista care la prima vedere e destul de impunatoare. In realitate insa, cea mai mare parte a „prajiturii” (vreo 70%), e impartita de 4 companii in „felii” mai mult sau mai putin egale. E vorba de Samsung Electronics cu telefoanele Samsung, Apple Inc. cu iPhone, Xiaomi cu: Xiaomi, Redmi si Poco, plus BBK Electronics care ofera smartphone-uri OnePlus, Oppo, Vivo si Realme.

Top brand-uri de smartphone-uri

Cote de piata: 2024 Update

In luna februarie 2024, Samsung si-a recapatat statul de cel mai important producator de telefoane, dupa ce a vandut 19,6 mln de smartphone-uri, ocupand astfel 20% din piata. Apple a reusit sa comercializeze 17,41 mln de telefoane, asigurandu-si o cota de piata de 18%. Insa daca e sa ne raportam la ultimele 12 luni, tot Apple ramane cel mai mare producator, insa daca se pastreaza tendinta actuala, s-ar putea ca 2024 sa fie anul Samsung, mai ales ca modelele din gama S24 se bucura de o popularitate impresionanta.

Top producatori de telefoane: furnizori de procesoare

Piata procesoarelor are o structura asemanatoare cu cea a smartphone-urilor. Ar fi 3-4 furnizori care conteaza foarte mult. Atat de mult incat oprirea macara a unuia din ei ar provoca o criza majora pe piata. Cel mai mare furnizor de procesoare mobile este compania taiwaneza Mediatek. Cota de piata a acesteia este de aproximativ 33%, iar gama e compusa atat din procesoare low-end, cat si din dispozitive high-end.

Americanii de la Qualcomm cu procesoarele Snapdragon ocupa cam 30% din piata procesoarelor mobile. Cota Qualcomm a vazut o crestere importanta in ultimii ani, care probabil se datoreaza faptului ca Samsung a mutat o parte din smartphone-urile sale de pe chip-urile Exynos pe chip-uri Snapdragon. Printre altele, cota de piata a procesoarelor Exynos (Samsung) a ajuns in trimestrul 4 2021 la numai 4%. La finele lui 2020, aceasta masura 10%.

Top producatori de procesoare mobile ARM

Apple e al treilea furnizor de procesoare de pe piata, cu o cota de 21% in Q4 2021. Apple Bionic sunt printre cele mai performante procesoare mobile ale momentului. De dezvoltarea lor se ocupa chiar Apple Inc., insa productia e realizata de compania taiwaneza TSMC Limited.

Top producatori de telefoane

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.242)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne