(Imagine: Sony ULT WEAR - review casti wireless)
Comentarii (0)
Vizualizari (71)
(Nu există încă evaluări)
10 iulie 2024
de CelMaiBun

Recenzie Sony ULT WEAR: totul despre noile casti Sony

Sony ULT WEAR reprezinta un model nou de casti wireless, menit sa concureze pe segmentul mid-range al pietii. Pozitionat intre modelul mai ieftin Sony WH-CH720N si varful de lance Sony WH-1000XM5, noul set de casti promite sunet clar si bass puternic, la un pret cat se poate de avantajos. In plus, producatorul anunta noise cancelling foarte bun si autonomie de 30 ore. Deci, cel putin pe hartie, avem reteta castilor perfect. Pentru a vedea daca e asa, am cumparat la inceputul lunii iunie o pereche de casti Sony ULT WEAR, pe care le-am testat in diverse imprejurari. Iata ce avem de spus. 

Sony ULT WEAR: calitatea materialelor

Chiar daca sunt fabricate din plastic reciclat, castile Sony ULT WEAR arata bine si au o constructie cat se poate de solida. Pentru purtare mai confortabila, pernitele sunt moi si destul de mari. Cu toate acestea, dupa 2 ore de purtat, incepi sa simti un disconfort moderat la nivelul urechilor. Nu ca ar fi ceva nou pentru pentru castile de tip Over the Ear.

Pentu a faciliza transportarea, producatorul a venit cu o solutie inteligenta de rabatare, care prevede pivotarea cupei stangi la aproape 90 de grade. Mai mult, castile vin si cu o cutie de transport, care arata si se simte premium. Am spune deci ca pentru niste casti mari, portabilitatea e la un nivel decent.

Click aici pentru pret

Sony ULT WEAR: sunet clar si bass puternic

Sa discutam un pic calitatea sunetului, ca doar acesta e criteriul de baza la evaluare unei perechi de casti.

Chiar cu setarile din fabrica, sunetul livrat de Sony ULT WEAR are o inclinare destul de evidenta spre bass. Mai mult, butonul ULT mai are in rezerva inca doua nivelul de extra-bass, spre deliciul iubitorilor de muzica electronica, rap sau trance.

Sunetul e foarte curat si fara distorsiuni pe aproape toate frecventele. Dialogurile sunt o placere sa le asculti, iar functia de izolare a zgomotului ANC functioneaza exceptional.

Pentru personalizarea sunetului, Sony ULT WEAR vine cu vreo 8 profiluri audio presetate in egalizator, plus 2 sloturi libere pentru crearea a doua profiluri individuale. Mai mult, castile propun un ghid in doi pasi care te ajuta sa alegi profilul in functie propriile preferinte.

Sony ULT WEAR: microfon bun

Microfonul integrat s-a dovedit bun spre foarte bun. Vocea inregistrata suna natural si usor de inteles pentru orice interlocutor. In plus, microfonul stie foarte bine sa separe vocea utilizatorului de zgomotul ambiant. Prin urmare, apelurile isi pastreaza calitatea indiferent de ce se intampla in jur.

Sony ULT WEAR: autonomie peste asteptari

Vorbind despre autonomie, producatorul promite pentru Sony ULT WEAR 30 de ore de functionare intre incarcari. Vestea buna e in cadrul testelor am reusit sa atingem pragul de 32 de ore, cu ANC-ul pornit. O alta veste buna e ca incarcarea completa a castilor are loc in aproximativ 180 de minute, iar 3 minute de priza asigura o autonomie de 1,5 ore.

Casti wireless

Butoane si comenzi

Castile ULT WEAR sunt prevazute cu o variatie mare de comenzi, inclusiv comenzi vocale. Mai mult, carcasa ce acopera cupa dreapta are touchpad integrat, care in functie de atingere poate sa puna pauza sau sa reia melodia, sa treaca la urmatoarea piesa, sa schimbe volumul, sa anunte starea bateriei s.a.m.d.. In acelasi timp, producatorul a prevazut castile cu un senzor ce detecteaza indepartarea de ureche si opreste automat redarea audio. Functia e foarte utila, dar daca dintr-un oarecare motiv te deranjeaza, o poti opri din aplicatie.

Concluzie

In locul unei concluzii extinse, ar fi mai util probabil sa acordam scoruri pentru fiecare caracteristica:

– Calitate materiale si confort: 9 din 10

– Calitate sunet: 9,5 din 10

– Microfon: 9,5 din 10

– Autonomie: 10 din 10

– Interfata si comenzi: 10 si 10

Daca e sa ne referim strict la calitatea sunetului, Sony WH-1000XM5, varful de lance din gama Sony, ar fi castile superioare modelului recenzat. Cele doua unitati au constructii asemanatoare si utilizeaza acelasi procesor, insa Sony WH-1000XM5 reda un pic mai bine frecventele inalte. In rest, performantele modelului Sony ULT WEAR sunt cat se poate de comparabile cu ce ofera Sony WH-1000XM5. Mai mult, daca e sa privim achizitia unei perechi de casti ca pe o afacere, am spune ca Sony ULT WEAR reprezinta cumparatura mai avantajoasa. Acestea sunt apropiate ca performante de modelele premium, dar vin cu un pret mult mai bun.

In concluzie, recomandam cu incredere. 

Sony ULT WEAR - foto

Intrebari frecvente:

Care e diametrul difuzoarelor utilizate de Sony ULT WEAR?

Modelul ULT WEAR utilizeaza difuzoare de 40 mm.

Ce procesor utilizeaza castile ULT WEAR?

Castile ULT WEAR functioneaza pe baza procesorului Sony V1, utilizat de asemenea si de modelul Sony WH-1000XM5.

Ce autonomie au castile ULT WEAR?

Cu functia ANC activata, producatorul anunta o autonomie de 30 de ore. In cadrul testelor insa, castile ULT WEAR au depasit valorile oferite de producator.

Cum pot fi controlate castile ULT WEAR?

Castile pot fi controlate din smartphone, prin touchpad-ul integrat in cupa dreapta, dar si prin comenzi vocale.

Ce pret au castile ULT WEAR?

La momentul redactarii recenziei, castile ULT WEAR aveau un pret mediu de 800 lei.

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 71)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne