(Imagine: Woods MDK 1 review)
Comentarii (0)
Vizualizari (867)
(5 evaluare, 5 voturi)
5 februarie 2020
de CelMaiBun

Review dezumidificator Woods MDK11: eficient, silentios si usor de folosit

Continuam seria de teste cu un nou dezumidificator. Este vorba despre Woods MDK11, un produs lansat recent si care a fost la dispozitia noastra vreo 3 saptamani. Aparatul functioneaza pe baza gazului refrigerant R290, are o capacitate de dezumidificare maxima de 10 litri pe zi, are timer si dupa spusele producatorului, este numai bun pentru incaperi de pana la 50 mp. In plus, chiar daca compresoarele ce functioneaza cu R290 au reputatia de a fi mai zgomotoase, producatorul afirma ca Woods MDK11 e un aparat silentios. Din fericire, cele 3 saptamani au fost mai mult decat suficiente pentru a testa toti parametrii.

Ce este Woods MDK11?

Woods MDK11 este un dezumidificator casnic cu capacitatea de 10 litri, timer, higrostat integrat si un pret ce se incadreaza aproape perfect in media pietii. In teorie, MDK11 este dezumidificatorul ideal pentru un aparatament de dimensiuni medii. Mai ales ca aerul ce este evacuat prin partea de sus a aparatului este numai bun pentru uscatul rufelor. Dispozitivul are time si higrostat. Puteti deci seta atat timpul de functionare (2, 4 sau 6 ore), cat si umiditatea dorita si mai departe nu aveti decat sa asteptati – aparatul stie foarte bine ce are de facut.

Greutate9,7 kilograme
Dimensiuni290x190x478 mm
Capacitate maxima dezumidificare10 litri/zi
Gaz refrigerantR290
Suprafata maxima incapere50 mp
Debit de aer maxim77 mc/h
Nivel sonor (declarat)
46 dB
Afisaj digitalda, cu interfata tactila
Capacitate recipient apa1,8 litri
TemporizatorDa
Garantie36 luni
Pret660 lei

Woods MDK11: utilizare

Gratie interfetei intuitive, utilizarea dezumidificatorului este simpla. Pentru a pune aparatul in functiune trebuie doar sa contectati cablul la priza, sa apasati butonul Power – On si gata, dezumidicator e pornit. In continuare puteti folosi panoul de control pentru a seta parametrii doriti.

Umiditate:

Interfata lui Woods MDK 11 are doar 3 butoane si unul dintre ele poarta numele Humidity. Acesta va ajuta sa setati umiditatea dorita si are 4 pozitii: 40%, 50%, 60% si Co. Se permite fixarea nivelului de umiditate pe care aparatul sa il pastreze, iar Co vine de la „continuous” si inseamna ca dezumidificatorul functioneaza in continuu. Woods MDK11 are higrostat, iar umiditatea este afisata pe un display micut din centrul panoului de control.

Timer:

In stanga butonului Power se afla butonul Time. Acesta va permite sa setati timpul de lucru al unitatii – 2 ore, 4 ore, 8 ore sau puteti lasa dezumidificatorul sa functioneze in continuu.

Woods MDK11 interfata

Alte functii importante:

Interfata dezumidificatorului mai contine doua luminite: water full – da de stire cand recipientul pentru apa este plin si defrost – semnalizeaza ca dispozitivul a inceput decongelarea automata. In acest caz nu trebuie sa faceti nimic. Dezumidificatorul opreste singur compresorul si dezgheata spiralele cu ajutorul ventilatorului care trage aerul la temperatura camerei.

Dezumidifcatorul are memorie, deci parametrii de functionare sunt pastrati dupa oprirea si repornirea aparatului.

Daca credeti ca recipientul pentru apa nu este suficient de mare, puteti conecta la dezumidifcator un furtun pentru drenarea permanenta a apei. Sa aveti doar grija ca capatul furtunului sa fie mai jos decat orificiul de scurgere a dezumidificatorului.

Woods MDK11 review: cum l-am testat

Aparatul a fost pus la incercare intr-o incapere de aproximativ 20 mp, cu intaltimea peretilor de 2,7 metri. Eram curiosi sa aflam cu se va descurca dezumdificatorul intr-un asemenea mediu, mai ales ca producatorul spune ca o incapere de 20 mp e mediul perfect pentru MDK11.

Ne mai interesa cat de zgomotos e aparatul in realitate, cum sta la capitolul mobilitate si cat de usor este de intretinut.

Iata ce am aflat.

Woods MDK11 review: rezultate

La prima pornire, aparatul indica o umiditate de 58%, l-am lasat sa functioneze pe mod continuu timp de o ora, sa vedem cu cat se va reduce nivelul umiditatii.

La trecerea celor 60 de minute, display-ul afisa 45%. Banuiam ca Woods MDK11 va face o treaba buna, dar rezultatul a depasit cu mult asteptarile. Pe langa performantele la dezumdificare, aparatul s-a dovedit mai silentios decat afirma producatorul. Astfel, testele arata ca dispozitivul produce aproximativ 42 dB pana la pornire compresorului si aproape 42,5 dB dupa. Cei care au dezumidificatoare mai vechi stiu ca asta e foarte putin, iar pentru cei ce se gandesc sa achizitioneze unul, ar fi de mentionat ca 42 dB este nivelul sonor al unui frigider bun. Deci aparatul e foarte bun ca dezumdificator si functionare sa nu deranjeaza multumita nivelului sonor redus.

Woods MDK11 foto pareri

Ce nu ne-a placut?

Aici lista e scurta. Adica nici macar nu e o lista ca nu ne-a placut un singur lucru. Dezumidificatorul nu are rotite la baza, deci dispozitivul trebuie ridicat pentru a fi mutat. Noroc ca greutatea nu e foarte mare (sub 10 kilograme – cu recipientul pentru apa gol), iar manerul e unul solid si comod.

Woods MDK11 review: pret

„Eroul” recenziei poate fi gasit la un pret de 660 lei, incadrandu-se aproape perfect in media pietii dezumdificatoarelor de 10-12 litri. Pretul actualizat poate fi consultat aici.

Woods MDK11 review: concluzii

  • – Woods MDK11 este dezumdificatorul perfect pentru o incapere de 20 – 25 mp.
  • – Dispozitivul e silentios, chiar mai silentios decat declara producatorul. Nivelul sonor redus ne permite sa spunem ca dezumidificatorul nu este deranjant, chiar daca va aflati la foarte aproape de el.
  • – Recipientul pentru apa are o capacitate de aproape 2 litri, iar partea si mai buna e ca producatorul a prevazut un capac care permite sa pastrati toata apa in recipient pana ajungeti cu el la chiuveta.
  • – Dezumidificatorul e fabricat din materiale de calitate. Nu am gasit componente care ar da impresia ca sunt pe cale sa se rupa. Manerul este solid si are o grosime perfecta.
  • – Woods MDK11 nu este un produs econom, dar pentru calitatile sale, pretul este mai mult decat corect. Aparatul poate fi achizitionat pentru 660 lei, deci pretul e cumva la limita superioara a mediei pentru aceasta categorie de produse. Insa calitatea materialelor, capacitatea de dezumidifcare, compresorul cu gaz ecologic si nivelul sonor redus acopera cu varf si indesat diferenta de pret fata de produsele mai ieftine.
  • – Woods MDK11 – Merita sau nu merita? Pe scurt – merita, MDK11 este un dezumdificator chiar bun, care vine si cu o garantie de 3 ani pentru persoanele fizice.

Woods MDK11 review

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • E puternic si destul de compact
  • Silentios
  • Gaz refrigerant ecologic
  • Materiale de calitate
  • Usor de folosit
  • Pret bun
CONTRA
  • Nu aer rotite la baza

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 867)
(5 evaluare, 5 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne