(Imagine: Cum va arata Galaxy S25)
Comentarii (0)
Vizualizari (57)
(Nu există încă evaluări)
27 iunie 2024
de CelMaiBun

Samsung Galaxy S25 ar putea fi dotat si cu un chip Mediatek

Samsung Galaxy S25 este unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri ale anului viitor, iar zvonurile recente sugereaza ca acesta ar putea fi echipat cu un procesor Mediatek. In plus, au aparut informatii despre noii senzori ce vor fi folositi la camerele telefonului, dar si despre capacitatea bateriei.

Cand si cu ce se lanseaza Samsung Galaxy S25?

Samsung pregateste deja lansarea noului Galaxy S25. Data oficiala de lansare inca nu a fost anuntata, dar evenimentul este asteptat in luna ianuarie a anului viitor. Debutul va fi unul global, cu prezentari simultane in mai multe orase importante.

Legat de specificatiile tehnice, se asteapta un set de camere noi, un display imbunatatit, dar mai important, se zvoneste ca producatorul coreean priveste spre MediaTek ca alternativa in furnizarea procesoarelor. Bateria ar urma sa pastreze capacitatea de 4000 mAh, setata anterior de modelul S24

De ce MediaTek?

Pe hartie, procesorul Mediatek promite performante remarcabile si eficienta energetica superioara. Dar motivul pentru care Samsung s-ar gandi sa diversifice lista de procesoare e unul cat se poate de banal. E vorba despre bani.

Pana acum, se stia ca S25 va fi echipat cu 2 chip-uri: unitatea de casa Exynos 2500 si Snapdragon 8 Gen 4 oferit de Qualcomm. Problema e ca cei de la Qualcomm au marit preturile pentru productia lor, miscare ce nu poate fi placul clientilor, mai ales a celor ca Samsung, care au nevoie de milioane de chip-uri anual. Si nu e vorba despre o diferenta mica. Astfel, pretul de achizitie pentru Snapdragon 8 Gen 3 e undeva la 200 dolari SUA, insa pentru noul Snapdragon 8 Gen 4, ar urma sa se ceara 260 dolari. Avand in vedere ca seria Samsung Galaxy S25 va inregistra peste 30 mln. comenzi, din care o buna parte cu chip-ul Snapdragon 8 Gen 4, vorbim despre o diferenta de sute de milioane de dolari, care va trebui absorbita fie de producator, fie de consumator. In plus, chip-ul Exynos 2500 dezvoltat de Samsung, inca nu performeaza la nivelul dorit, situatie ce ar putea sa creasca si mai mult dependenta de procesoarele Qualcomm.

Samsung chiar vorbeste serios?

Ei bine, nu e de exclus ca zvonurile legate de o posibila colaborare cu MediaTek sa fie parte a unei strategii gandite de Samsung. O stategie menita sa puna presiune pe Qualcomm. Cu siguranta urmeaza negocieri intre Samsung si Qualcomm, iar coreeni au nevoie de un as in maneca. In plus, Qualcomm de asemenea e dependent de comenzile Samsung, deci reorientarea coreenilor catre alt furnizor e un eveniment indezirabil pentru toata lumea.

Samsung Galaxy S25: alte noutati

In alta ordine de idei, astazi Samsung a prezentat 3 senzori de imagine ce vor intra in dotarea viitoarelor modele S25.

Este vorba despre ISOCELL HP9 – un senzor de 200 MP pentru camerele telephoto, ISOCELL GNJ – senzor dual pixel cu rezolutie 50 MP, care probabil e destinat pentru camera principala a modelului S25, iar ultimul e ISOCELL JN5 – senzor de 50 MP dezvoltat pentru camera zoom.

Senzori de imagine noi pentru Samsung Galaxy S25

Citeste si:

Top incarcatoare wireless

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 57)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne