(Imagine: Noul QLED Samsung Q60D 2024)
Comentarii (0)
Vizualizari (32)
(Nu există încă evaluări)
30 mai 2024
de CelMaiBun

Samsung Q60D QLED review: ok pentru utilizare normala, nu si pentru gaming

Samsung Q60D este cel mai accesibil model din gama Samsung QLED 2024. In Romania, televizorul este oferit cu 5 optiuni de diagonala, de la 43, la 85 inch, si preturi ce incep de la 2800 lei. Cu o rata de refresh blocata la 60 Hz si sistem audio 2.0 de 20W, Samsung Q60D nu are specificatii impresionante, dar apartenenta la familia QLED, face televizorul mai special. Sa vedem ce exact au de oferit aparatele din seria Q60D, utilizand drept exemplu modelul de 50 inch – 50Q60D. 

Samsung Q60D: design si materiale

8 din 10

In materie de design, Q60D nu a plecat foarte departe de predecesorul Q60C. Televizorul a pastrat carcasa din plastic si capacul matuit, iar marginile negre din jurul ecranului masoara in continuare aproximativ 10 mm.

Televizorul are suporturi din plastic, care permit reglarea inaltimii in intervalul 4,8 cm – 7,2 cm, adica suficient cat sa incapa o bara de sunet.

Chiar daca e socotit intr-un fel entry-level, Samsung Q60D arata cat se poate de bine, iar materialele sunt de o calitate decenta. Televizorul nu se clatina si aproape ca nu scartaie la imbinari.

Samsung Q60D - afla daca merita

Samsung Q60D: imagine

8 din 10

Negrul pe acest televizor are o calitate aproape ireprosabila. In plus, daca e facuta calibrarea, culorile sunt redate cu o precizie foarte ridicata. Fara calibrare, culorile par mai reci, iar tonurile mai inchise de verde si albastru se vad ceva mai rau.

Vorbind despre minusuri, Samsung Q60D are rata refresh limitata la 60 Hz, iar timpul de raspuns nu e impresionant, de aici si o usoara blurare a obiectelor aflate in miscare. Tot la minusuri ar fi de mentionat si unghiul de vizualizare micut. Dupa 30 de grade, alterarea culorilor devine observabila.

Pentru jocuri, producatorul a prevazut ALLM si cam atat. Samsung Q60D nu are rata de refresh variabila si nici porturi HMDI 2.1

Samsung Q60D: sunet

6,0 din 10

Televizorul vine cu un sistem audio format din doua difuzoare si RMS total de 20W. Din pacate, la capitolul sunet, Samsung Q60D nu a produs nicio surpriza. Ne asteptam la un rezultat mediocru si exact asta am primit. Nu e vorba doar de putere, ci si despre sunetul lipsit de profunzime. Dialogurile se aud binisor, insa bass-ul e practic inexistent, iar claritatea sunetului se reduce odata cu cresterea volumului.

Pret

7,5 din 10

In Romania, gama Q60D incepe de la 2800 lei pentru televizorul de 43 inch si poate sa ajunga la 10.000 lei pentru varianta de 85 inch. Preturile sunt ok, mai ales ca fata de generatia anterioara, cresterea e foarte mica, iar in urmatoarele luni, preturile vor incepe sa scada.

Suna ciudata, dar problema noului model e vechiul model. Acesta cedeaza foarte si foarte putin la capitolul performante, insa pretul e mai mic cu vreo 30%. Ce e de facut?

Samsung Q60D review

Concluzie

Scor general – 7,37 din 10

Samsung Q60D e un televizor bun pentru  un utilizator fara pretentii excesive. Insa cat timp pretul variantei de 50 inch a noii generatii e cu 800 de lei mai mare decat varianta similara a modelului de anul trecut, sfatul meu e sa mergeti pe optiunea mai ieftina. Nu pierdeti aproape nimic in termeni de calitate, insa diferenta de pret e substantiala. 

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 32)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne