(Imagine: Cel mai bun sistem All-In-One - PC simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (7.211)
(6 evaluare, 6 voturi)
13 iunie 2024
de CelMaiBun

Cel mai bun All-In-One PC in 2024 – top 3 modele AIO si recomandari

In incercarea de a gasi cel mai bun PC All-In-One, am analizat peste 30 de modele oferite pe piata, de cei mai importanti producatori: Lenovo, Asus, HP, Dell, Acer si Apple. Dupa ce le-am pus pe toat cap la cap, am ramas cu 3 dispozitive All-In-One care au si fost aranjate in top in functie de raportul caliate/pret. 

Daca display-ul unui laptop va pare prea mic, iar serviciul dvs. nu presupune multa mobilitae, un PC All-In-One este probabil o alegere foarte buna. Desigur, puteti cumpara si atasa la laptop un monitor aditional sau puteti opta pentru un desktop cu monitor separat, dar pentru pretul unui laptop bun, aveti toate sansele sa gasiti un All-In-One cu diagonala 23,8 sau 27 inch si peformante mai avansate.

Cel mai bun All-In-One PC: Top 3

Iata cum arata clasamentul sistemelor All-In-One.

1. Lenovo IdeaCentre 27IRH9

Verifica pretul aici

Dupa lungi dezbateri am ajuns la concluzia ca Lenovo IdeaCentre 27IRH9 e cel mai bun desktop All-In-One dupa raportul calitate pret. Varianta aleasa a PC-ului e dotata cu Intel i7-13620H, un procesor cu 10 nuclee si 16 thread-uri, care in testele de performanta a prezentat rezultate bune spre foarte bune. Sistemul are placa video procesor grafic integrat Intel UHD Graphics. Nu e placa video dedicata, insa e numai bun pentru o utilizare normala, de birou. Din pacate devine tot mai greu sa gaseste un desktop All-In-One cu placa video dedicata.

Lenovo IdeaCentre 27IRH9 vine cu stocare SSD M.2 de 512 GB si 16 GB RAM DDR 5. In plus, calculatorul are si camera WEB de 5 MP, plus sistem audio Harman Kardon. Ecranul IPS cu diagonala de 27 inch si rezolutie FullHD este cat se poate de bun si el.

In plus, unele versiuni ale PC-ului au la baza monitorului si statie de incarcare wireless pentru smartphone.

Pretul lui Lenovo IdeaCentre 27IRH9 e cat se poate de corect.

Cel mai bun All-in-one - Lenovo IdeaCentre 27IRH9 512GB

2.  Acer Aspire C24-1800 – cel mai bun All-In-One PC economy

Verifica pretul aici

Acer Aspire C24-1800 este un desktop All-In-One interesant, cu mult potential si cateva avantaje clare. Modelul ales are monitor IPS, FullHD cu diagonala de 24 inch, procesor Intel Core i5-12450H, RAM DDR5 de 16 GB, capacitate de stocare SSD PCI Express de 1TB GB si procesor video integrat Intel UHD Graphics. Acestea fiind spuse, Acer Aspire C24-1800 e probabil cel mai bun All-in-One printre variantele mai ieftine, adica sub 3000 lei. Dispozitivul a ratat prima pozitie din cauza ecranului mai mai mic fata de desktop-ul de pe prima pozitie.

Si totusi, Acer Aspire C24-1800 este un PC All-In-One reusit, foarte agil, elegant si cu un pret cat se poate de competitiv.

Cel mai bun All-in-one - Acer Aspire C24-1800

3. Noul Apple iMac 24 M3 – cel mai bun iMac

Verifica pretul aici 

Cel mai bun AIO iMac si cel mai scump produs din top, dar avand in vedere ca vorbim despre un PC marca Apple, altfel nici nu putea sa fie. Sistemul de pe locul 3 are cel mai bun ecran din clasament. Display-ul este de tip Retina, are rezolutie 4480 x 2520 si o diagonala de 24 inch.
iMac-ul are un procesor Apple M3 cu 8 nuclee si performante foarte bune, plus procesor video integrat, cu 8 sau 10 nuclee. Noul iMac este propus cu 8 GB RAM, dat producatorul a prevazut posibilitatea configurarii pana la 24 GB, iar stocarea poate fi dusa pana la 2 TB .
Noul iMac 24 este un All-In-One de exceptie din multe puncte de vedere, mai putin pretul, care are prostul obicei sa treaca de 7000 si chiar 9000 lei.

Cel mai bun All-in-one - Noul Apple iMac 24 2023

Cel mai bun desktop All-In-One: lucruri de tinut minte

Alegerea unui calculator nu e deloc simpla. Cumparatorul are de analizat si comparat foarte multi parametri. Prin urmare, am decis sa cream un mic ghid menit sa simplifice procesul.

1. Monitorul All-in-One. Inainte de toate determinati parametrii display-ului. O sa gasiti pe piata sisteme All-in-One cu diagonala de 20 ori chiar 19,5 inch. Uitati de ele, chiar daca preturile lor ar putea sa para atractive. Diagonala minima recomandata este de 24 inch. Iar cuvantul cheie este „minima”, pentru ca ideal ar fi sa optati pentru un ecran de 27 inch si rezolutie FullHD. Un display 2K sau 4K ar permite vizualizati simultan mai multe pagini desfasurate. Marea problema a afisajelor 4K este pretul. Rareori puteti intalni un desktop All-In-One cu panel 4K sub 6000 lei.
Ecranele desktop-urilor si asa sunt mai luminoase decat cele integrate in laptop-uri. Cu toate acestea, recomandam alegerea unui display IPS, in primul rand pentru unghiului de vizualizare mai mare.

Cu touch sau fara touch? Pe scurt, mai bine fara. Daca aveti nevoie de un dispozitiv cu ecran tactil, alegeti o tableta.

2. Procesor. Daca pretul este cel mai important argument de achizitie, ar fi rost sa cautati o configuratie cu procesor  dual-core. Recomandarea noastra este insa sa optati pentru un procesor cu 8 nuclee din gama Intel Core i5 sau Ryzen 7. Acestea va vor permite sa editati materiale foto/video si simultan sa pastrati deschise zeci de tab-uri fara ca lag-urile sa se lase observate.

3. RAM. Pentru performante si mai bune aveti nevoie de RAM, de cat mai mult RAM. Minimul recomandat este de 8 GB. Pentru o utilizare moderata, sunt suficienti si 6 GB, insa profesionistii ar fi interesati mai degraba de 16 sau 32 GB.

4. Stocare All-in-One. In ultimii ani, aproape ca s-a finalizat trecerea sistemelor All-In-One de la HDD la stocare SSD. Acest proces a adus calculatoare mai performante si mai silentioase. In plus, placile SSD nu mai sunt atat de scumpe, prin urmare pretul nu au avut prea mult de suferit. Mai mult, la o utilizare corecta, memoria SSD e si cat se poate de fiabila.

In contextul alegerii unu calculator All-In-One, regula e simpla: mai mult, e mai bine. Prin urmare, limita de jos pentru stocare ar fi de 512 GB, dar ideal ar fi un model de 1 TB. Insa aici nu e vorba doar de capacitatea de stocare in sine, ci si de faptul ca un SSD mai incapator inseamna mai putine cicluri de programare si stergere, respectiv o presiune mai mica pe celulele de memorie, adica o durata de viata mai mare a intregii unitati de stocare.

Citeste si:

Cel mai bun smartwatch: top 5

Cel mai bun smartphone: top 10

Cel mai bun sistem All-In-One

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 7.211)
(6 evaluare, 6 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne