(Imagine: Cel mai bun televizor 3D - LG 60UH8507)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.305)
(1 evaluare, 1 voturi)
17 iunie 2017
de CelMaiBun

Televizor 3D: top cele mai bune Smart TV-uri 3D

Propunem un top ce desemneaza cele mai bune Smart TV-uri 3D in 2017. Inainte de toate, o sa explicam insa diferenta dintre un televizor 3D si unul conventional, plus aspectele ce trebuie analizate la alegerea unui Smart TV 3D.

Multe filme realizate in Hollywood sunt conepute pentru a fost vizualizate in 3D. Automobilele si cladirile par atat de aproape incat ai senzatia ca le poti atinge, iar o explozie sau un foc de arma chiar ar putea sa te faca sa cazi la pamant. Cu alte cuvinte, efectul 3D aduce o senzatie de realitate ale actiunilor de pe ecran, iar un televizor 3D bun este capabil sa transforme oarecum living-ul dvs. intr-o sala de cinema.

Tot mai multe televizoare au tehnologia 3D integrata, insa cantitatea de continut optimizat 3D nu creste la fel de repede. Totusi, unii regizori si producatori prefera sa faca deja filme menite sa fie privite in format 3D. Anume aici de mare ajutor este un televizor 3D. Acesta nu va inlocui pe deplin o sala de cinema, in schimb va oferi o intelegere mult mai clara a filmului

Cel mai bun televizor 3D: alegerea

Inainte de toate, sa stiti ca pentru a vizualiza un continut 3D, pe langa un TV veti mai avea nevoie de o sursa 3D (ex. player Blu-Ray 3D) precum si de o pereche de ochelari 3D. E adevarat, cele mai multe TV-uri 3D ofera conversie 2D – 3D, dar continutul obtinut astfel nu este la calitativ ca cel conceput a fi 3D de la bun inceput.

Exista doua categorii de televizoare 3D: active si pasive. Ambele categorii sunt compatibile cu orice sursa, nu exista blu-ray pasiv ori blu-ray activ. Cele doua tehnologii se deosebesc douar prin modul de creare a efectului 3D, dar cel mai important pentru utilizator, este ca pentru urmarirea unui televizor cu 3D pasiv veti avea nevoie de ochelari 3D pasivi, respectiv un TV cu 3D activ presupune utilizarea unor ochelari activi. Preturile pentru cele doua categorii de televizoare sunt aproape identice, in schimb ochelarii pasivi sunt considerabil mai ieftini decat cei activi. Si atunci care televizor este mai bun? Sa stiti ca aceasta dezbatere exista cam de cand au aparatul televizoarele 3D, iar un raspuns exact inca nu a fost gasit. Se considera totusi ca daca alegeti un televizor 3D cu rezolutia FullHD, e mai bine ca acesta sa fie activ, insa pentru un panel 4K, este recomandat un 3D pasiv. In plus, tot 3D pasiv este recomandat daca priviti des continuturi 3D. Astfel ochii dvs. nu vor obosi foarte tare, 3D-ul pasiv fiind mai putin invaziv pentru vedere.

Daca tot ati optat pentru un televizor 3D, ideal ar fi sa alegeti unul cu un sistem audio pe masura. Nu e vorba doar despre puterea sunetului ci si despre calitatea acestuia. Prin urmare bine a fi sa optati pentru un TV a carui sistem audio fost dezvoltat de o firma specializata in acest domeniu. Ar fi si mai bine daca sistemul audio al televizorului va fi completat cu un soundbar.

De asemenea, foarte importanta este capacitatea de conexiune a televizorului. Cu alte cuvinte e recomandabila prezenta a cat mai multe porturi de conexiune, in special HDMI. Nu strica sa aveti si cateva porturi USB, plus cate o intrare composite si component.

Televizor 3D: top 3 cele mai bune Smart TV-uri 3D

1. LG UH8507 – aceasta serie de TV-uri 3D este oferita cu paneluri de 123, 139, 151 si 164 cm. LG UH8507 este probabil cel mai bun televizor 3D propus acum pe piata. Acesta are un ecran cu rezolutia 4k, 3D pasiv, conversie 2D – 3D, Wi-Fi integrat, 3 porturi HDMI, 3 USB si cate unul component/composite. De sistemul audio s-a ocupat Harman/Kardon, care a dotat televizorul cu un sistem ULTRA Sound cu puterea RMS de 40W. In plus, pretul pentru panelul de 151 cm, este spre exemplu de aproximativ 6000 lei, adica sub media pietii pentru acest segment de televizoare.

Pretul lui LG 60UH8507 poate fi consultat aici.

2. Samsung JS9000 – este un televizor cu rezolutie 4k, conversie 2D – 3D, Wi-Fi integrat, sistem audio de 60W si un pret care se incadreaza perfect in media pietii (ex. modelul 55JS9000 cu diagonala de 138 cm este disponibil la preturi cuprinse intre 7900 si 8000 de lei). Televizorul are 3D activ, prin urmare va fi necesara achizitia ochelarilor corespunzatori, care din pacate nu sunt foarte ieftini. Samsung JS9000 este campion la capitolul conectivitate. Televizorul detine 4 porturi HDMI, 3 USB, cate unul component/composite s.a.
Pretul actualizat a lui Samsung JS9000 poate fi verificat aici.

Cel mai bun televizor 3D - Samsung 55JS9000

3. Panasonic TX-DX750E – un panel 4k foarte bun care poate deveni si mai bun daca i se aplica cateva calibrari. Nu e vorba despre calibarile conventionale din meniul televizorului, ci despre setari individuale. Panasonic TX-DX750E este cu siguranta unul din cele mai bune televizoare 3D ale momentului. Acesta are conversie 2D-3D, Wi-Fi integrat, 3D activ, 3 porturi HDMI, 3 USB si 1 composite/component share. Vestea si mai buna este ca pretul pare sa fie unul din cele mai competitive de pe piata, versiunea de 148 cm a televizorului fiind accesibila la preturi mai mici ce 6000 lei. In acelasi timp, Panasonic TX-DX750E are un sistem audio de 20W – cel mai slab dintre televizoarele din top.
Pretul lui Panasonic TX-DX750E poate fi consultat aici.

Cel mai bun televizor 3D - Panasonic TX-58DX750E

Televizor 3D: top 3 cele mai bune Smart TV-uri 3D – mentiune

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.305)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne