Top 10 masini de spalat cu uscator bune: clasament, pareri, forum
(Imagine: Cele mai bune masini de spalat cu uscator incorporat top)
Comentarii (0)
Vizualizari (11.413)
(Nu există încă evaluări)
29 noiembrie 2022
de CelMaiBun

Cele mai bune masini de spalat cu uscator: clasament, pareri, forum

Am vorbit despre masini de spalat rufe, uscatoare, insa nu avem un top care sa contina cele mai bune masini de spalat cu uscator integrat. Adevarul e ca acest tip de aparate devine tot mai popular, iar clientii aleg masinile cu uscator din cele putin doua motive: 1. Necesarul de spatiu este mai redus. 2. E mai ieftin. Am analizat oferta masinilor de spalat rufe cu uscator, ca intr-un final sa alegem 10 dispozitive si sa le aranjam intr-un clasament dupa raportul calitate/pret.

Top 10 cele mai bune masini de spalat cu uscator

Pentru cei mai nerabdatori, iata cum arata varianta scurta a clasamentului.

1. Samsung WD90TA046BE/LE
2. LG F2DV5S8S0
3. Samsung WD80T4046CX/LE
4. Hotpoint Natis NDD9636BDAEE
5. Daewoo DWC-10M1411
6. LG F4DV509S0E
7. Samsung WD80T634DBH/S7
8. Samsung WD90T754DBH/S7
9. Bosch WNG254U0BY
10. Electrolux EW7WN361S

1. Samsung WD90TA046BE/LE – cele mai bune masini de spalat cu uscator

vezi pretul aici

Dupa lungi dezbateri, am ajuns a concluzia ca anume Samsung WD90TA046BE/LE merita sa conduca clasamentul celor mai bune masini de spalat cu uscator. Unitatea are motor cu tehnologie inverter, capacitate maxima de spalare 9 kilograme si 6 kilograme pentru uscare, centrifugare cu 1400 rotatii pe minut, timer si 14 programe de functionare. Partea si mai buna e ca pentru un produs 2 in 1, Samsung WD90TA046BE/LE are consumuri modeste de apa si curent electric. In plus, producatorul a prevazut un program de spalare + uscare, cu incarcare maxima de 6 kg si durata variabila. Pentru sintetice, se poate folosi programul „Synthetics”, cu incarcare – 4 kilograme la spalare si uscare. Samsung WD90TA046BE/LE poate fi folosita la capacitatea maxima in programul destinat din bumbac.

Una peste alta, Samsung WD90TA046BE/LE este un produs de nota 10. Are carcasa solida, selectie diversa de programe, pret corect, cumparatorii se declara foarte multumiti, prin urmare si vanzarile bune nu sunt deloc intamplatoare.

Top masini de spalat rufe cu uscator, pareri - Samsung WD90TA046BE/LE

2. LG F2DV5S8S0 Slim – top masini de spalat cu uscator

verifica pretul aici

LG F2DV5S8S0 este unitatea de pe pozitia a doua a clasamentului cu cele mai bune masini de spalat cu uscator, fiind probabil si cel mai reusit dispozitiv de acest fel din gama LG. Modelul LG F2DV5S8S0 nu are specificatii iesite din comun: 8,5 kilograme capacitate maxima spalare, 5 kilograme uscare, sistem direct drive si un consum standard de apa.

Aparatul a fost dotat cu cele mai noi tehnologii aflate in arsenalul LG. Ne referim in special la 6 motion DD – detecteaza greutatea si tipul rufelor pentru a adapta miscarile tamburului. In plus, LG F2DV5S8S0 ofera conexiune wireless pentru controlul functionarii de pe telefon, iar consumul de curent electric e undeva la 3,26 kWh per ciclu – destul de putin pentru o masina de spalat 2 in 1.

Curatarea este de nota 10, iar daca este ales corect programul, si procesul de uscare este ireprosabil. Rufele foarte rar se sifoneaza si de cele mai multe ori, ca sa para calcate este suficient sa le lasati cateva ore pe umeras.

Cele mai bune masini de spalat cu uscator - LG F2DV5S8S0

3. Samsung WD80T4046CX/LE

verifica pretul aici

Samsung WD80T4046CX/LE este una din cele mai bune alegeri daca tineti neaparat sa cumparati un dispozitiv Samsung. Ocupantul pozitiei trei in clasamentul celor mai bune masini de spalat cu uscator are 8 kilograme in dreptul capacitatii maxime de spalare si 5 kilograme pentru uscare. Samsung WD80T4046CX/LE are un motor foarte reusit, intalnit si la alte masini de spalat rufe Samsung, si care pana acum s-a prezentat exceptional. Spalarea este de nota 10, masina avand optiunea curatarii rufelor cu aburi, iar daca sunteti in mare graba, Samsung WD80T4046CX/LE are un program de spalare de nu mai 15 minute (max. 2 kg), numai bun pentru a spala cateva camasi sau tricouri. Uscare este si ea ireprosabila. Unii cumparatori au reclamat miros de plastic la inceputul exploatarii, dar acesta dispare dupa 2, maxim 3 utilizari.

Un ciclu de functionare complet (spalare, centrifugare + uscare), cu incarcare maxima, consuma in jur de 6,5 kWh. Am intalnit aparate care sunt ceva mai eficiente, dar si asa nu e foarte mult.

Samsung WD80T4046CX/LE Masina de spalat rufe cu uscator pareri, programe

4. Hotpoint Natis NDD9636BDAEE

verifica pretul aici

Hotpoint Natis NDD9636BDAEE este o masina de spalat rufe cu uscator dotata cu motor inverter si 16 programe de functionare presetate. Dispozitivul de 9/6 kilograme are printre altele un program rapid de spalare de numai 30 minute (4,5 kilograme) si unul de spalare+uscare rapida de 45 minute (1 kg). Cel mai reusit este programul Intens, care permite spalarea si uscarea a 6 kilograme de rufe in 2 ore si 45 minute. Atentie insa la faptul ca temperatura minima pentru aceste program este de 60 grade.

La minusuri am trece lipsa conexiunii wireless pentru a putea cotrola procesul de la distanta.

Hotpoint Natis NDD9636BDAEE este si una dintre cele mai bune masini de spalat cu uscator cand vine vorba despre nivelul sonor. Dispozitivul este foarte silentios la spalare, ceva mai zgomotos in timpul centrifugarii (max 1400 rpm), dar nu vibreaza si nu bate. In plus, nu ar trebui sa va faceti griji nici de fiabilitate. Motorul lui Hotpoint Natis NDD9636BDAEE e folosit si la alte masini de spalat care pana acum s-au prezentat ireprosabil.

Top masini de spalat rufe cu uscator - Hotpoint Natis NDD9636BDAEE

5. Daewoo DWC-10M1411 – cea mai silentioasa masina de spalat cu uscator

verifica pretul aici

Cu 10 kilograme pentru spalare si 7 pentru uscare, Daewoo DWC-10M1411 este cea mai incapatoare masina de spalat cu uscator din clasament. DWC-10M1411 face parte din noua generatie de masini de spalat Daewoo, o generatie lansata recent si care se bazeaza pe cele mai noi tehnologii din industrie. Daewoo este un producator cu istorie, care s-a facut remarcat cu dispozitive performante si fiabile. Daewoo DWC-10M1411 nu face exceptie. Acesta beneficiaza de motor fara perii cu modul inverter (foarte silentios si fiabil),  stoarcere cu 1400 rpm si control vast asupra parametrilor de functionare. Mai mult decat atat, printre programele de spalare se regaseste unul de numai 15 minute, iar daca aveti de spalat si uncat un singur kilogram de rufe, puteti alege programul 1 hour wash & dry’, adica spalare si uscare in 60 de minut.

Daewoo DWC-10M1411 se incadreaza in clasa energetica A (C dupa noua clasificare), consumul pentru un ciclu de functionare complet masurand 4,99 kWh (cu incarcare maxima), deloc rau pentru o masina de spalat cu uscator integrat destinata familiilor formate chiar si din 5 membri.

Cele mai bune masini de spalat cu uscator - Daewoo DWC-10M1411

6. LG F4DV709S2TE – top masini de spalat cu uscator

verifica pretul aici

LG F4DV709S2TE este al doilea reprezentant LG din clasament este un dispozitiv cu capacitatea de spalare de 9 kilograme si 6 kilograme capacitate de uscare. Unitatea vine cu sistem direct drive, viteza de centrifugare 1400 rpm, conexiune WiFi si 14 programe de functioare presetate. In plus, LG F4DV709S2TE este probabil cea mai eleganta masina de spalat din top. Eleganta o fac proportiile, usa din sticla si ecranul tactil cu diagonala generoasa.

Cat despre functionare, avem doar cuvinte de lauda. Rezultatele spalarii sunt pe alocuri chiar senzationale. Procesul fiind silentios si lipsit de vibratii (daca masina e instalata corect). Uscarea este cel putin pe masura spalarii, iar un ciclu complet dureaza aproximativ 4 ore (nu putem da o valoare exacta pentru ca LG F4DV709S2TE este un dispozitiv inteligent, capabil sa-si adapteze parametrii dupa in dependenta de incarcatura si tipul rufelor).

La minusuri am trece doar pretul destul de mare.

Cele mai bune masini de spalat cu uscator - LG F4DV709S2TE

7. Samsung WD80T634DBH/S7 – top masini de spalat cu uscator

verifica pretul aici

Din punct de vedere tehnologic, Samsung WD80T634DBH/S7 este una dintre cele mai avansate masini de spalat cu uscator de pe piata. Dispozitivul de pe locul 7, face parte din noua generatie de electrocasnice Samsung si este propus cu capacitati de 8 kilograme pentru spalare si 5 kilograme pentru uscare. Masina de spalat beneficiaza de conexiune wireless, care prin intermediul aplicatiei SmartThings permite utilizatorului sa controleze si sa personalizeze programele de functionare. Si daca functiile expuse pana acum sunt prezente intr-o forma sau alte si la alti rivali, atunci Auto Dispense e ceva intalnit doar la Samsung WD80T634DBH/S7 (cel putin pana acum). Aceasta functie are grija sa injecteze cantitatea optima de detergent, in dependenta de greutatea si tipul rufelor. Mai mult, dispenserul este suficient de incapator pentru a gazdui detergent suficient pentru o luna.

Samsung WD80T634DBH/S7 se prezinta de nota 10 atat la spalare cat si la uscare. Masina are 24 programe de functionare si permite setarea unui final intarziat. Recomandam cu incredere.

Cele mai bune masini de spalat cu uscator - Samsung WD80T634DBH/S7

8. Samsung WD90T754DBH/S7

verifica pretul aici

Aparent, Samsung WD90T754DBH/S7 nu e un dispozitiv prea diferit de alte masini de spalat cu uscator din clasament. Si totusi, dispozitivul se face remarcat printr-un aspect deosebit ca importanta pentru unii cumparator. Este vorba despre Al Control, Samsung WD90T754DBH/S7 care sugereaza ciclul de spalare potrivit, iti retine obiceiurile si permite operarea de la distanta a masinii de spalat. In rest, avem un set de specificatii cat se poate de obisnuit: capacitate de spalare – 9 kilograme, capacitate uscare – 6 kilograme, viteza de centrifugare maxima – 1400 rpm, conexiuni WiFi si 25 programe de functionare. Inafara pretului cam mare, nu avem nimic de reprosat acestui produs.

Cele mai bune masini de spalat cu uscator - Samsung WD90T754DBH/S7

9. Bosch WNG254U0BY

verifica pretul aici

Pe locul 8 in clasamentul celor mai bune masini de spalat cu uscator s-a clasat un dispozitiv mai special. Bosch WNG254U0BY este un produs nou, cu 10 kilograme in dreptul capacitatii maxime pentru spalare, 6 kilograme pentru uscare si 1400 rpm viteza de centrifugare. Din cele 14 programe de functionare, 11 sunt destinate spalarii/curatarii si 3 uscarii. Bosch WNG254U0BY are cateva avantaje clare: motor silentios si fiabil, stabilitate la centrifugare, programe de igienizare cu aer fierbinte, program de spalare rapida de 15 minute, uscare ireprosabila, design placut si materiale de calitate. La dezavantaje as trece pretul destul de mari si lipsa conexiunii wireless. Acest lucru exclude controlul masinii de pe telefon, dar si adaugarea de programe de functionare noi, lista carora si asa nu e impresionanta.

Cele mai bune masini de spalat cu uscator - Bosch WNG254U0BY, pareri

10. Electrolux EW7WN361S – cele mai bune masini de spalat cu uscator

verifica pretul aici

Electrolux este un jucator de baza cand vine vorba despre uscatoarele de rufe conventionale. Insa in clasamentul cu cele mai bune masini de spalat cu uscator incorporat, dispozitivul producatorului suedez a ocupat doar pozitia cu numarul 10. Electrolux EW7WN361S a fost proiectat sa poata spala 10 kilograme de rufe si sa usuce 6, iar viteza de centrifugare poate sa atinga 1600 rotatii pe minut. Mai mult, unul din cele 14 programe de functionare dureaza doar 60 de minute, timp in care rufele sunt spalate si uscate complet. Problema e ca programul are o capacitate maxima de 1 kilogram. O alta problema este pretul de aproape 4300, dar si faptul ca dispozitivul este lipsit de conexiune wireless.

Cele mai bune masini de spalat cu uscator - Electrolux EW7WN361S

Top masini de spalat cu uscator: cum fac alegerea corecta

Ce este masina de spalat cu uscator?

O masina de spalat cu uscator reprezinta o masina de spalat rufe conventionala in carcasa careia a fost incorprorat si un dispozitiv de extragerea a umiditatii. Iata de ce aceste aparate au dimensiuni mai mari, iar extragerea umiditatii are loc prin condensare – e mai simplu si mai ieftin asa.

Programe

Numarul de programe nu este foarte important, in schimb configuratia acestora chiar conteaza. S-au dovedit de mare folos programele scurte cu toate cele trei functii incorporate (spalare, centrifugare, uscare), mai ales cand esti grabit si ai uitat ca ieri ai imbracat ultima camasa curata.

Viteza de centrifugare

Viteza de centrifugare sporita asigura umiditate mai mica a rufelor inainte ca ele sa intre la uscare. Vorbim chiar si de diferente ce ating 10 puncte procentuale intre masinile de 1200 rpm, 1400 rpm si cele de 1600 rpm. Umiditatea reziduala mai mica inseamna timpi de uscare redusi, iar timpii de uscare redusi maresc durata de viata a hainelor.

Consumul de energie

Chiar si cele mai bune masini de spalat cu uscator consuma destul de multa energie electrica, in unele cazuri fiind vorba chiar si de 9 kWh per ciclu de functionare. Acest lucru e explicat de faptul ca pentru uscare e folosita condensarea, care prin definitie e destul de „pofticioasa”.

Functii suplimentare

Prin functii suplimentare ne referim la optiuni ce fac utilizarea aparatului mai confortabila. Avem in vedere aici conexiunea wireless ce asigura controlul masinii de spalat de pe telefon sau alt dispozitiv mobil. Am mai completa lista cu startul/finalul intarziat, curatarea automata a sertarului, blocarea butoanelor si altele.

Top 10 masini de spalat cu uscator

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 11.413)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne