(Imagine: Top modele noi de automobile electrice in 2024)
Comentarii (0)
Vizualizari (90)
(Nu există încă evaluări)
13 iunie 2024
de CelMaiBun

Top modele noi de automobile electrice in 2024

Haideti sa trecem in revista cele mai importante modele noi de automobile electrice ce vor fi lansate in 2024 si care aproape sigur vor ajunge in Romania. Chiar daca piata masinilor electrice nu creste asa cum se spera, producatorii auto continua sa investeasca masiv in in dezvoltarea de modele noi.

Top 10 modele noi de automobile electrice in 2024

1. Audi A6 E-tron

In ultimele luni, varianta electrica a modelului A6 a fost suprinsa de mai multe ori in timpul testelor. Noul model va avea probil un propulsor de 400 cai putere si o baterie de 100 kWh, care in conditii ideale ar trebui sa asigure o autonomie de peste 600 km.

Audi A6 E-tron - modele noi de automobile electrice

2. Citroën ë-C3

Pretul de start de aproximativ 23.000 Euro, plus autonomia mai mare de 300 km, face din Citroën ë-C3 unul din cele mai asteptate modele noi de automobile electrice in 2024. Noul EV este dotat cu o baterie de 44 kWh, iar viteza maxima de incarcare poate sa atinge chiar si 100 kW. Prin urmare, Citroën ë-C3 ar trebui sa se incarce de la 20 la 80% in numai 26 de minute. Astfel, producatorul francez vrea sa demonstreze ca modelul este potrivit si pentru calatoriile lungi.

Citroen e-C3 electric - foto

3. Cupra Tavascan – modele noi de automobile electrice

Construit pe platforma Volkswagen MEB, Cupra Tavascan vine cu doua variante de motorizare. Astfel, la baza ofertei se afla o optiune single-motor de 285 cai putere, iar pentru clientii mai pretentiosi, producatorul a prevazut o varianta cu 2 motoare, ce dezvolta aproximativ 340 cai putere si tractiune 4×4. Bateria de 82 kWh este identica cu cea folosita la Volkswagen ID 5, iar autonomia a fost estimata la 525 km.

Cupra Tavascan -automobile electrice 2024

4. Noua Dacia Spring

Dacia Spring 2024 vine cu schimbari semnificative pe parte de design. In fata si in spate au fost restilizate aproape toate elementele. La capitolul motorizari, situatia a ramas in mare parte nemodificata. Avem in continuare cele doua variante de 45 si 65 cai putere, numai ca optiunea mai puternica este disponibila si pentru nivelul de echipare Expression, nu doar pentru Extreme. Bateria masoara ca inainte 26,8 kWh si avand in vedere ca masa vehiculului a crescut cu numai 6 kg, autonomia e estimata tot la 220 km. Mai multe despre noua Dacia Spring puteti afla aici.

Dacia Spring 2024 - foto

5. Fiat Grande Panda – modele noi de automobile electrice

Noul Fiat Grande Panda va fi probabil lansat in luna iulie, odata cu aniversarea de 125 de ani a producatorului italian. De data aceasta insa, modelul subcompact se va alege si cu o varianta electrica, care ar urma sa imparta aceeasi platforma cu Citroën ë-C3. Producatorul italian nu a impratasit mai multe amanunte, dar ar fi de presupus ca Grande Panda, ca si colegul francez va avea o baterie de 44 kWh, care va garanta o autonomie de pana la 320 km.

Fiat Panda electric

6. Noul Volkswagen Transporter

Noul Transporter se lanseaza in luna septembrie cu versiuni diesel, hibride PHEV si electrice. E de mentionat ca modelul electric va fi disponibil cu variante de 116, 136, 218 si 286 cai putere, toate avand la baza componente Ford E-Transit Custom, cu care noul Transporter imparte aceleasi platforma si chiar aceeasi linie de productie, la fabrica Ford Otosan din orasul Kocaeli.

Noul Volkswagen Transporter electric

7. Kia EV3 – modele noi de automobile electrice

Lista cu modele noi de automobile electrice este completata de Kia EV3, care reprezinta o incercare a producatorului coreean de a intra in segmentul EV-uri cu pret accesibil. Kia EV3 vine cu un motor electric de 204 cai putere si 283 Nm, ce permite o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 7,5 secunde, plus o viteza maxima de 170 km/h. Automobilul promite o autonomie de pana la 600 km, in functie de conditiile de condus si de utilizare.

Kia EV3 - modele noi de automobile electrice in 2024

8. Renault 5

Renault 5 a debutat oficial la Salonul Auto de la Geneva. Noul model subcompact francez este dezvoltat pe plaforma AmpR Small si vine cu 3 versiuni de motorizare: 95, 120 si 150 de cai putere. De asemenea, Renault 5 va fi oferit cu 2 baterii: 40 kWh si 52 kWh. Prima va asigura autonomie de pana la 300 de km, iar bateria mai mare ar trebui sa fie suficienta pe 400 de km, cel putin asta releva testele in regim WLTP.

Renault 5 2024 - foto

9. Range Rover Electric

Range Rover Electric se pregateste de lansarea oficiala, dar pana atunci, producatorul a decis sa faca o runda de teste in conditiile cercului arctic.

Englezii nu au fost prea generosi cu detaliile tehnice. Se stie doar ca noul model va avea 2 motoare electrice, iar incarcarea se va face pe o arhitectura de 800V. Nu exista informatii oficiale legate de puterea modelului, dar unele surse sugereaza valori cuprinse intre 520 si 550 cai putere.

Range Rover Electric - detalii

10. Alfa Romeo Junior

Lansat ca Alfa Romeo Milano si apoi redenumit in Junior, noul model electric italian utilizeaza platforma modulara CMP2, dezvoltata de grupul Stellantis si utilizata deja pentru Opel Mokka, Peugeot 2008, Fiat 600 si Jeep Avenger.

Primul model full-electric Alfa Romeo vine cu 2 variante de putere: 136 cai putere si 240 cai putere. Pentru ambele este prevazuta o baterie de 54 kWh, care in regim WLTP ar trebui sa asigure o autonomie de 410 km. De asemenea, avand in vedere ca Junior se poate alimenta cu pana la 100 kW, incarcarea 10% – 80% ar trebui sa dureze sub 30 minute.

Alfa Romeo Junior

Top 10 modele noi de automobile electrice in 2024

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 90)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne