(Imagine: Top producatori de masini de spalat si uscatoare)
Comentarii (0)
Vizualizari (90)
(Nu există încă evaluări)
27 ianuarie 2024
de CelMaiBun

Top producatori de masini de spalat si uscatoare de rufe

Discutam in continuare despre cei mai importanti producatori de masini de spalat si uscatoare de rufe. Scopul articolului este sa realizeze o radiografie a pietei de electrocasnice mari, ca la final sa asigure o intelegere mai buna a felului in care e structurata industria. De ce ar fi important acest lucru? In primul rand, cumpratorii vor sti exact ce cumpara. E mai simplu sa alegi cand cunosti ultimele modele, tehnologiile puse la dispozitie de producatori, dar mai important, s-ar putea sa faci economie de bani. Cum? Simplu, cunoscand brandurile detinute de producatori si relatiile dintre acestea.

Spre exemplu, stiati ca Beko, Grundig si Arctic „traiesc” sub acelasi acoperis? Acum ca stiti, nu-i asa ca veti privi cu alti ochi aceste branduri? Ei bine, despre asta discutam in continuare. 

Producatori de masini de spalat si uscatoare

O sa punem punem in discutie 6, cei mai importanti producatori de masini de spalat si uscatoare de rufe prezenti in Europa si inclusiv pe piata din Romania. Este vorba despre Samsung Electronics, LG Electronics, Arçelik A.Ş, AB Electrolux, Bosch si Whirlpool Corporation. Sa-i luam pe rand.

Samsung Electronics

Samsung Electronics produce o gama larga de masini de spalat si uscatoare de rufe cu pompa de calura, cu capacitati de la 7 la 11 kg. Producatorul coreean nu are branduri terte afiliate, deci toate dispozitivele poarta numele Samsung.

Masinile de spalat si uscatoarele Samsung au o reputatie buna spre foarte buna. Acestea sunt considerate destul de fiabile, solide si avansate tehnologic. In plus, aparatele Samsung au preturi corecte, mai ales daca luam in considerare cele mai recente evolutii de pe piata.

Printre tehnologiile puse la dispozitie de Samsung am enumera: Ecobubble (numit mai nou AI Ecobubble), AI Wash si AI Dry – pentru uscatoare de rufe. Ecobubble introduce bule de aer in apa din tambur, producatorul afirmand ca astfel creste eficacitatea spalarii cu 24%. AI Wash si AI Dry folosesc senzori pentru a stabili starea rufelor si a adapta in timp real setarile programului de spalare / uscare. Aceste tehnologii sunt cunoscute de mai multi ani, doar ca recent au primit in denumire abrevierea AI (inteligenta artificiala). Trendul e unul general pentru toata industria, insa de multe ori e mai mult marketing decat AI.

Printre cele mai noi masini de spalat Samsung am mentiona modelul Samsung WW11BB744DGBS, iar printre uscatoare – Samsung DV90BB7445GBS7.

Samsung DV90BB7445GBS7 - producatori de uscatoare

LG Electronics

LG Electronics este un alt producator de top provenit din Coreea de Sud, care la fel ca Samsung pune la dispozitie aparate doar sub brand propriu. Gama LG include atat masini de spalat, cat si uscaoare cu capacitati cuprinse intre 7 si chiar 12 kilograme. Adevarul e ca fata de celalalt rival coreean, gama LG e mai restransa, iar produsele sunt ceva mai scumpe.

Printre tehnologiile de baza utilizate de LG avem: Direct Drive – tambur conectat direct la motor, AI DD – tehnologie adapteaza programul de spalare la cantitatea si gradul de murdarie a rufelor. Masinile de spalat si uscatoarele LG sunt apreciate pentru fiabilitate, functionare eficace si eficienta energetica ridicata.

Printre cele mai noi modele, ar fi de mentionat masina de spalat LG F4WR510SWW si uscatorul LG RT8DIH1Q.

Arçelik A.Ş – Beko – top producatori de masini si spalat si uscatoare

Putini au auzit de Arçelik, dar de electrocasnicele turcesti Beko probabil stie toata lumea. Ei bine, Arçelik A.Ş e entitatea din spatele Beko, dar si proprietarul companiei Arctic SA cu tot cu brandul de electrocasnice Arctic. Mai mult, din 2004, turcii detin si compania germana Grundig (care in 2003 a dat falimentul). Deci daca va intrebati cumva de unde s-au luat asa multe produse Grundig in magazine, dupa multi ani lipsa. Asta e raspunsul.

Arçelik, prin intermediul Beko si Arctic a devenit unul din cei mai importanti producatori de masini de spalat si uscatoare de rufe de pe piata din Romania, cu o oferta ce include masini de spalat de la 7, 8, 9 si 10 kg, precum si uscatoare cu pompa de caldura de la 7 la 10 kg.

Dispozitivele Beko au si ele functie de adaptare a programului la starea rufelor. Aceasta poarta numele Optisense si functioneaza cam la fel ca si in cazul celorlalti producatori.

Vorbind despre fiabilitate, aparatele Beko si Arctic se prezinta cat se poate de bine in ultimul timp, iar daca adaugam si preturile sub concurenta, obtinem explicatia popularitatii acestor dispozitive printre cumparatori.

Electrolux

AB Electrolux este un producator de top si poate compania cu cea mai inteleapta strategie de pe piata. Astfel, pentru a fi oferi produse pentru toate segmentele de pret, fara sa-si altereze imaginea, Electrolux achizitioneaza in 1984 producatorul de electrocasnice italian Zanussi, iar in 2005, drepturile pentru brandul german AEG.

Prin urmare, segmentul de pret Economy e acoperit de Zanussi, mediu de Electrolux, iar pentru segmentul high-end, sunt prevazut aparatele AEG. Adevarul insa e ca astazi, Zanussi e mai degraba un brand de segment mediu, Electrolux e premium, iar AEG e un fel de super-premium. Asta e conjunctura pietii.

Vorbind despre oferta, am mentiona pentru performante, masinile de spalat AEG LFR73844VE si Electrolux EW8F249PSC. Acestea sunt dispozitive de exceptie, dar care vin si la un pret pe masura.

Bosch – top producatori de masini si spalat si uscatoare

De-a lungul timpului, Bosch a devenit unul dintre cei mai populari si respectati producatori de masini de spalat si uscatoare de rufe. Mai mult, firma germana are o prezenta foarte mare pe piata sculelor electrice (masini de gaurit, polizoare, fierastraie electrice etc).

Chiar daca are fabrici in diverse parti ale lumii, Bosch isi vinde dispozitivele doar sub brand propriu. Lista tehnologiilor din arsenalul producatorului include functie pentru adaptarea in timp real a parametrilor de functionare, control de pe smartphone (Home Connect) si Iron Assist – adauga aburi in pentru reducerea cutelor, respectiv usurarea procesului de calcat.

La capitolul modele, am dori sa scoatem in evidenta masina de spalat Bosch WGB24400BY si uscatorul de rufe Bosch WQB245B0BY. Acestea sunt printre cele mai noi dispozitive marca Bosch, ambele sunt dotate cu cele mai recente tehnologii din domeniu si arata execelent.

https://www.celmaibuntop.ro/wp-content/uploads/2024/01/Bosch-WGB24400BY-producatoari-de-masini-de-spalat.jpg

Whirlpool Corporation

Whirlpool Corporation nu e doar unul din cei mai importanti producatori de masini de spalat si uscatoare de rufe din lume, dar si unul din lideri cand vine vorba despre numarul de branduri detinute. Astfel, pe langa cunoscutele Whirlpool, Hotpoint si Indesit, corporatia mai detine Maytag (electrocasnice premium – SUA), KitchenAid (aparate de bucatarie premium), JennAir (aparate bucatarie exclusive), Bauknecht (electrocasnice – Europa), Privileg (electrocasnice – Germania) si multe altele.

In Romania, Whirlpool e cunoscut pentru brandurile Whirlpool, Hotpoint si Indesit, unde primul e tintit spre segmentul premium, Hotpoint – mediu, iar Indesit produce masini de spalat si uscatoare mai simple si mai ieftine.

Top producatori de masini de spalat si uscatoare de rufe

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 90)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne