(Imagine: Top statii de incarcare masini electrice - top 5)
Comentarii (0)
Vizualizari (75)
(Nu există încă evaluări)
1 februarie 2024
de CelMaiBun

Top statii de incarcare masini electrice si hibride: care e cea mai buna statie EV?

Tot mai frecvent vedem in parcari statii de incarcare masini electrice si tot mai multa lume se gandeste sa monteze o statie acasa. De aceea, am decis sa cream un ghid de cumparare, precum si un top 5 cu statii de incarcare pentru vehicule electrice, dupa raportul calitate/pret. 

Statii de incarcare masini electrice: ghid de cumparare

Iata ce trebuie sa aveti in vedere la alegerea unei statii de incarcare de uz casnic:

Tipurile de statii de incarcare masini electrice

La nivelul grobal, in functie de tensiunea de incarcare, statiile de incarcare sunt impartite pe 3 niveluri.

– Nivelul 1 e reprezentat de statiile ce folosesc retele de 120V, de aici si viteza de incarcare lenta.

– La nivelul 2 avem statii de incarcare masini electrice ce se conecteaza la retele monofazice de 230V sau trifazice de 380V. Viteza maxima de incarcare variaza intre 7,4 si 22 kW (in functie de retea). Statiile de nivelul 2 sunt cele mai populare printre consumatorii domestici, iar top-ul nostru va fi compus integral din statii de acest tip.

– Statiile de nivelul 3, numite DC Fast Charging, adica statii de incarcare rapida, au capacitati de la 24 la 350 kW, modelele high-end fiind capabile sa incarce vehiculul electric la 80% chiar si in 20 minute. Pentru a proteja bateria, statiile de nivelul 3 reduc viteza de incarcare spre finalul sesiunii.

Cat costa instalarea statiei de incarcare masina electrica?

Statiile de nivelul 1 nu au nevoie de montaj profesional

Statiile de nivelul 2 se instaleaza doar de electricieni autorizati ANRE, iar pachetul de servicii e undeva la 5000 lei. Aici, pe langa montajul propriu-zis, mai sunt incluse alegerea locatiei optime, conexiunea la retea, verificari si testari finale. Daca va aflati inafara localitatii, la pretul serviciului s-ar mai putea adauga o taxa de transport.

Statiile de nivelul 3 nu se instaleaza acasa.

Functii smart

Asa cum e firesc, cele mai multe statii de incarcare masini electrice sunt inzestrate cu o serie de functii smart menite sa faca procesul de incarcare mai confortabil si chiar mai clar. Cea mai populara functie e controlul statiei prin smartphone sau mai bine spus prin aplicatia din smartphone. Mai mult, unele statii ofera posibilitatea monetizarii. Astfel, daca detii un loc public (terasa, parcare etc.) poti permite altor sofer sa-si incarce contra-cost vehiculele.

Top 5 statii de incarcare masini electrice

1. Ampevo AMP322T2GO-CP

Verifica pretul aici

Ampevo AMP322T2GO-CP este una din cele mai bune statii de incarcare de nivelul 2 de pe piata. Unitatea este capabila sa incarce cu puterea maxima de 22 kW (conectata la retea trifazica), are conexiune la smartphone si control acces prin RFID. Ampevo AMP322T2GO-CP functioneaza asa cum trebuie sa o faca, dar mai important nu da erori din senin. Recomandam cu incredere.

Cea mai buna statie de incarcare masini electrice - Ampevo AMP322T2GO-CP

2. iHunt EV PRO

Verifica pretul aici

iHunt EV PRO nu doar ca are capacitati tehnice decente, ci e si una din cele mai bune statii de incarcare masini electrice avand in vedere ca producatorul a prevazut si un sistem de monetizare. iHunt EV PRO e o optiune excelenta pentru cei ce au trafic pe care pot sa il monetizeze, mai ales daca locatia are si panouri solare. E de mentionat ca pentru conexiunea la sistemul fotovoltaic se cere achizitia separata a echipamentului dedicat iHunt Smart Meter.

Top statii de incarcare masini electrice - iHunt EV PRO

3. Wallbox Pulsar Plus PLP1-0-2-4-9-001

Verifica pretul aici

Wallbox Pulsar Plus e o statie de incarcare foarte solida, cu control de pe smartphone si putere maxima de 22 kW. Unitatea functioneaza irerposabil, insa aplicatia are cateva minusuri, principalul din ele fiind „imprecherea” lenta cu telefonul. In rest, nimic de reprosat.

Top statii de incarcare masini electrice - Wallbox Pulsar Plus

4. LEKTRICO 1P7K – statii de incarcare masini electrice

Verifica pretul aici

Daca aveti acces doar la curent monofazat, statia de incarcare LEKTRICO e o alegere excelenta. Aceasta are putere maxima de incarcare de 7,4 kW, constructie cat se poate de solida si fiabilitate dovedita. In plus, statia e foarte compacta, se monteaza usor, iar aplicatia e probabil cea mai buna de pe piata. Si inca ceva, LEKTRICO 1P7K printre altele poate fi integrata intr-un sistem smart home, respectiv controlata prin Google Home sau Amazon Alexa.

Top statii de incarcare masini electrice - LEKTRICO 1P7K

5. Gewiss WB I-CON GWJ3014A

Verifica pretul aici

GWJ3014A este varianta de 22 kW a statiei de incarcare Gewiss WB I-CON. Acesta se controleaza de pe smartphone prin aplicatia I-CON Manager, iar pentru a nu solicita prea tare reteua, statia adapteaza puterea de incarcare in functie de consumul din retea.

Cea mai buna statie de incarcare masini electrice - Gewiss WB I-CON GWJ3014A

Cele mai bune statii de incarcare masini electrice

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 75)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne