(Imagine: Top televizore OLED)
Comentarii (0)
Vizualizari (183)
(1 evaluare, 1 voturi)
3 decembrie 2023
de CelMaiBun

Top televizoare OLED: 5 modele dupa raportul calitate/pret

Astazi am decis sa realizam un top cu cele mai bune televizoare OLED dupa raportul calitate/pret. Tehnologia OLED a devenit extrem de populara in ultimii ani, fiind utilizata la toate gadget-urile cu display. In plus, dispozitivul capata automat statut de produs premium daca e dotat cu OLED. Numarul televizoarelor OLED e in crestere constanta, iar preturile nu mai sunt atat de piperate. Unii producatori ofera deja televizoare OLED impartite pe trei segmente de pret: ieftine, medii si high-end, astfel incat un numar cat mai mare de cumparatori sa-si poata permite un TV OLED.

Cu toate acestea, doar un numar foarte mic de producatori TV isi produc propriile panouri. Astfel, LG e probabil singurul brand care utilizeaza doar panouri proprii pentru televizorele OLED. Samsung produce propriile display-uri OLED, dar cumpara si de la LG. Sony foloseste exclusiv panouri LG. Producatorii mai mici de televizoare, de cele mai multe ori utilizeaza panouri provenite de la producatori chinezi.

Despre cum functioneaza tehnologia OLED am mai discutat aici, iar aici gasiti un top al producatorilor TV dupa cota de piata.

Top 5 televizore OLED dupa raportul calitate/pret

Pentru acest clasament am pus cap la cap vreo 15 televizoare OLED, axandu-ne in special pe modelele lansate anul acesta.

Specificatiile televizoarelor OLED sunt in mare parte asemanatoare, insa diferentele in detalii fac unele modele sa fie mai scumpe. Cand spunem detalii, ne referim la urmatoare: generatia procesorului utilizat, versiune bluetooth, versiunea WiFi, configuratia sistemului audio, capacitatea de stocare si altele.

Iata cum arata varianta scurta a top-ului cu cele mai bune televizoare OLED.

1. LG 55C31LA
2. Sony 55A80L
3. LG 55G33LA
4. Samsung 55S90C
5. LG 55B33LA

1. LG 55C31LA – top televizoare OLED

Verifica pretul aici

In alte clasamente, spuneam ca liderul a fost ales cu greu, intr-o competitie stransa. Ei bine, in cazul lui LG 55C31LA, decizia a fost una cat se poate de simpla. Acesta e clar unul cele mai echilibrate televizoare ale momentului si probabil cea mai buna varianta daca va ganditi sa treceti la un OLED. Astfel, pe langa panoul de calitate, LG 55C31LA a fost inzestrat si cu procesorul α9 de generatia a 6-a (acelasi procesor cu care sunt dotate si televizoalele din seria superioara – G33), plus un sistem audio tare decent, cu 2.2 canale si RMS total de 40W. Gratie calitatilor sale, LG 55C31LA e bun la toate. Este un televizor excelent pentru filme, emisiuni sport si jocuri. Se misca excelent, reda imaginile cu o claritate remarcabila si arata bine. Inca ceva, LG 55C31LA are un pret mai apropiat de gama economy de televizoare OLED, insa performantele sunt comparabile cu unitatile considerate premium.

2. Sony 55A80L – top televizoare OLED

Verifica pretul aici

Vorbind despre calitatea imaginii, Sony 55A80L este un televizor spectaculos. In plus, producatorul a prevazut un sistem audio cu 3.2 canale, adica cu subwoofer inclus si un RMS total de 50W. Sony 55A80L are si cel mai bun procesor de imagine din „arsenalul” Sony. E vorba despre Cognitive Processor XR, un chip care scoate ce e mai bun din fiecare imagine, maximizand nu doar claritatea, dar si redarea culorilor. Mai mult decat atat, Sony 55A80L trece automat in mod Game, cand se conecteaza vreo consola. Mod Game inseamna nu doar rata de improspatare variabila, ci si o reducere drastica a timpilor de raspuns. Sony 55A80L are chromecast incorporat, stocare proprie de 32 GB si control nu doar vocal, ci si prin gesturi.

Din minusuri ar fi de mentionat constructia nu tocmai convingatoare a telecomenzii.

3. LG 55G33LA

Verifica pretul aici

Vorbind doar despre performante, LG 55G33LA e cel mai avansat dispozitiv din top si clar, unul dintre cele mai bune televizoare OLED de pe piata. Acesta are acelasi procesor intalnit si la LG 55C31LA, insa sistemul audio are configuratie cu 4.2 canale si RMS de 60W, iar conexiunea WiFi se face prin WiFi 6. Pe moment, s-ar parea ca conexiunea WiFi 6 e o exagerare pentru televizoare, dar lucrurile se schimba repede, iar LG 55C31LA e un dispozitiv ce priveste in viitor.

Televizorul se misca foarte bine. Comenzile se executa intantaneu, nu exista pauze la schimbarea canelolor sau urme „freeze” la prelucrarea imaginilor. Cat despre calitate imaginilor, avem doar cuvinte de lauda. LG 55G33LA are negru perfect, respectiv ofera contrast profund si detaliere impecabila.

Inca ceva, LG 55C31LA e unul dintre cele mai elegante televizoare OLED. E chiar uimitor cum incap asa mult tehnologii, intr-o carcasa cu grosimea de numai 2,7 cm.

4. Samsung 55S90C – top televizoare OLED

Verifica pretul aici

Samsung 55S90C e un dispozitiv cu calitati incontestabile. Daca e calibrat cum trebuie, televizorul ofera culori foarte placute, fara blooming, iar claritatea e nota 10. In plus, sistemul audio de 40W are 2 difuzoare si un mic subwoofer, respectiv televizorul e capabil sa ofere si ceva bass, iar sunetul devine mai patrunzator.

Samsung 55S90C functioneaza pe baza sistemul de operare Tizen, care de-a lungul timpului si-a demonstrat stabilitatea. In plus, navigarea prin meniuri e fluenta si intr-o mare masura intuitiva. Nu suntem mari fani Bixby. Credem ca exista asistenti vocalo mai reusiti, dar si acesta isi face pana la urma treaba.

5. LG 55B33LA

Verifica pretul aici

LG 55B33LA e unul dintre cele mai ieftine televizoare OLED ale momentuluim, printre unitatile de 55 inch. Nu avem nemultumiri legate de calitate imaginii. Luminozitatea si claritatea sunt demne de un OLED veritabil. In plus, chiar daca e dotat cu un procesor inferior fata seriile C si G, televizorul nu da semne ca ar avea probleme cu scenele de actiune, iar navigarea prin meniuri e fluenta si cumva placuta.

Si totusi, LG 55B33LA are o problema, ca de altfel nu ajungea la baza top-ului cu televizoare OLED. Problema consta in configuratia mediocra a sistemului audio. Astfel, televizorul vine cu 2 difuzoare si RMS total de 20W, adica la fel ca un LED simplu de 2000 lei. E adevarat ca LG 55B33LA a fost inzestrat cu numeroase tehnologii pentru obtinerea unui sunet mai rafinat, dar lipsa subwoofer-ului nu poate fi compensata cu nimic. Prin urmare, pentru a putea savura toate capacitatile OLED-ului, ar fi necesar si un soundbar.

Top televizoare OLED.

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 183)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne