(Imagine: Umidificator Leonis - recenzie)
Comentarii (0)
Vizualizari (443)
(27 evaluare, 27 voturi)
8 octombrie 2019
de CelMaiBun

Umidificator cu ultrasunete Leonis – review: silentios, eficient si ieftin

Discutam astazi despre un umidificator. Acesta poarta numele Leonis, functioneaza cu ultrasunete, promite sa se descurce cu incaperi de pana in 65 m2, sa fie usor de folosit, usor de curatat si sa nu produca mult zgomot. Am avut o saptamana aparatul la dispozitie, deci a fost suficient timp sa testam toti parametrii si sa tragem concluziile de rigoare. Dar inainte sa trecem la subiect, o sa explicam in cateva fraze importanta unui umidificator, dupa care o sa definim notiunea de umidificator cu ultrasunete. 

Cand e util un umidificator?

Multa lume este de parere ca umidificatoarele sunt necesare doar iarna, atunci cand odata cu temperatura scade si nivelul umiditatii. Putini sunt cei care cunosc ca si aparatul de aer conditionat usuca foarte tare aerul. Prin urmare, e necesar sa aveti grija ca nivelul umiditatii din casa sa fie undeva intre 50 si 60%, indiferent de perioada anului. Daca aerul din locuinta e prea uscat, s-ar putea sa observati ca pe vopseaua de pe pereti apar fisuri. In plus, umiditatea sub nivelul minim poate crea dificultati destul de grave copiilor ori adultilor ce sufera de astma sau probleme cu sinusurile nazale. Un umidificator bun poate fi solutia pentru o respiratie mai usoare, respectiv un somn mai linistit pentru toata lumea. Cand spunem „umidificator bun„, avem in vedere unul care sa-si faca bine treaba, fara sa produca prea mult zgomot, sa fie usor de utilizat si sa nu coste o avere.

Cum functioneaza umidificatorul cu ultrasunete?

Umidificatoarele cu ultrasunete sunt probabil cele mai eficiente printre umidificatoarele casnice. Acestea folosesc un emitator de ultrasunete, plasat la fundul recipientului pentru apa pentru a crea vibratii cu o frecventa foarte mare, care la randul genereaza un nor de ceata. Norul este apoi imprastiat prin incapere cu ajutorul fluxurilor de aer naturale sau chiar de un ventilator integrat in aparatul de umidificare. Umdificatoarele cu ultrasunete sunt mult mai silentioase decat cele cu evaporare, pot ridica umiditatea la nivele mai mari, iar norul de ceata are o temperatura ce nu depaseste 20 de grade (daca aparatul nu are si un incalzitor integrat). Pe de alta parte, aceste dispozitive au cerinte sporite la calitatea apei si la igiena. In umidificatoarele cu ultrasunete, apa nu este supusa tratamentului termic, respectiv tot ce contine recipientul va fi dispersat in aerul din camera. Aveti deci grija sa utilizati apa curata si sa igienizati corect umidificatorul.

Umidificator Leonis - foto

Umidificator cu ultrasunete Leonis: specificatii

Tip umidificareCu ultrasunete
Suprafata maxima acoperita 65 m2
Volum maxim acoperit 160 m3
Nivel sonor declarat32 dB(A)
Afisaj digitalDa
Capacitate maxima12 litri/zi
Greutate2,90 kg
Capacitate recipient apa5 litri
Timerda
Higrostat integrat da
Mod de functionare pe timp de noapteda
Dimensiuni 320 x 180 x 400 mm (lxLxh)
Garantie 24 luni

Umidificator Leonis

Umidificator cu ultrasunete Leonis: cum a fost testat

Dispozitivul a avut sarcina sa creasca umiditatea intr-o incapere de aproximativ 21 m2, cu o inaltime a peretilor de 2,65 metri. Am vrut sa vedem de cat timp va fi nevoie pentru a creste umiditatea cu 10 puncte procentuale, cat de zgomotos este aparatul in realitate si sa intelegem cat de simpla este utilizarea/intretinerea. Pentru asta, am urmat instructiunile de punere in functiune, dupa care umidificatorul a fost amplasat undeva in centrul incaperii si lasat sa lucreze pana cand s-a ajuns la umiditatea dorita. Printre altele, in manualul cu intructiuni, producatorul spune ca aparatul trebui pus pe o suprafata rezistenta la apa. Nu am facut acest lucru si nu am avut vreo problema.

Umidificator Leonis - pret

Umidificator cu ultrasunete Leonis: rezultate

La prima pornire, afisajul indica o valoare a umiditatii de 51%. La ceas era exact ora 10.00, iar in momentul in care am apasat butonul On din duza rotativa a inceput sa iasa o ceata umeda si usor racoroasa. Volumul umiditatii degajate poate fi setat cu ajutorul butonului „Output”. Noi l-am lasat pe treapta 2 (din 3) pe toata perioada testului. Leonis are si functia de preaincalzire. Aceasta se acceseaza cu butonul „Preaheating” si face ca apa sa fie preincalzita. De ce? Pentru ca vaporii calzi se distribui mai repede si mai uniform. La testul nostru insa, functia nu a fost folosita.

Pragul de 61% a fost atins dupa 45 de minute. Nu am continuat pentru ca in camera se simtea deja un exces de umiditatea. In timpul functionarii, am masurat si nivelul sonor. Ei bine, s-a dovedit ca Leonis, in treapta a doua, produce aproximativ 29 dB, adica foarte putin. Mai mult decat atat, trecerea in treapta a 3 de functionare nu a schimbat mare lucru in materie de zgomot.

Dupa deconectarea aparatului, am masurat cantitatea de apa consumata. S-a dovedit ca in cele 45 minute de functionare umidificatorul Leonis a dispersat aproximativ 350 de militri.
Umidificator Leonis - pareri

Umidificator cu ultrasunete Leonis: plusuri

 • Foarte silentios. Trebuie sa depui efort ca sa auzi functionarea umidificatorului, iar daca prin apropiere mai lucreaza vreun aparat electric, detectarea umidificatorului devine aproape imposibila.
 • Foarte eficient. Leonis poate in cateva zeci de minute sa ridice umiditatea intr-un living de dimensiuni medii.
 • Usor de folosit. De la despachetare si pana la primul nor de ceata, trec maxim 10 minute.
 • Are higrostat integrat, deci puteti seta nivelul de umiditate dorit.
 • Are incalzitor integrat.
 • Recipientul pentru apa este mare pentru un umidificator cu ultrasunete.
 • Timer incorporat cu setari de la 1 la 12 ore.
 • Functie ionizare. Ionii negativi generati de imidificator asigura un somn mai bun si chiar ridica dispozitia.
 • Are un pret foarte bun pentru ce ofera. Pretul actualizat poate fi verificat aici.

Umidificator Leonis - interfata

Umidificator cu ultrasunete Leonis: minusuri

 • Ce ne-a displacut cel mai tare este capacul de acces la recipientul de apa. Acesta pare cam fragil si are un sistem de prindere destul de primitiv.

Umidificator cu ultrasunete Leonis: concluzie

Leonis este un instrument perfect pentru umidificarea si purificarea aerului din casa. Dispozitivul se instaleaza repede, efectele se simt dupa o perioada scurta de functionare, e destul de elegant, are o interfata gandita foarte bine, iar pretul este chiar modest.

Mentionasem un minus, dar din fericire, acesta nu influenteaza direct functionarea umidificatorului.

Umidificator Leonis - forum

Umidificator cu ultrasunete Leonis

Pareri Pro Si Contra

Pro
 • Foarte silentios
 • Eficient
 • Usor de folosit
 • Higrostat integrat
 • Incalzitor integrat
 • Recipient pentru apa mare
 • Timer incorporat
 • Functie ionizare
 • Pret bun
CONTRA
 • Capac spate fragil
 • Manualul de utilizare nu are instructiuni si in limba romana

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 443)
(27 evaluare, 27 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne