(Imagine: Uscatoare de rufe ieftine si bune - Arctic DAPLH732PB)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.024)
(1 evaluare, 1 voturi)
2 iulie 2020
de CelMaiBun

Uscatoare de rufe ieftine si bune: top 3 cele mai ieftine uscatoare de rufe

Am decis sa dezvoltam tema uscatoarelor de rufe. De data aceasta ne-am propus sa gasim cateva uscatoare de rufe ieftine, dar suficient de bune pentru a putea fi recomandate. Am impartit articolul in 2 jumatati. Prima va contine 3 uscatoare cu pompa de caldura, iar cea de-a doua, 3 uscatoare cu condensare. Nu ar fi fost corect sa le amestecat. In acest material punem accent in primul rand pe pret, iar uscatoarele cu condensare sunt din start mai ieftine, deci ne-am fi trezit pana la urma cu un clasament format in totalitate din uscatoare de rufe cu condensare.  

Uscatoare de rufe ieftine cu pompa de caldura: top 3

1. Heinner HHPD-80A++

capacitate 8 kilograme, 16 programe de functionare, clasa energetica A++, pret sub 1700 lei

Vezi pretul exact aici

Heinner HHPD-80A++ este unul dintre cele mai ieftine uscatoare de rufe cu pompa de caldura de pe piata. Cunoastem si urmarim produsul de vreo 2 ani, iar in aceasta perioada, unitatea reusind sa se faca remarcata si in clasamentul general al uscatoarelor.

Heinner HHPD-80A++ usuca bine, are multe programe de functionare, nu sifoneaza rufele si consuma foarte putin curent electric, chiar mai putin decat unele dispozitive de la producatori mult mai renumiti, gen Samsung sau LG. Spre exemplu, Samsung DV80M5010QW/LE, de asemenea un uscator cu pompa, capacitate 8 kilograme si clasa A++, consuma la un ciclu standard de functionare 2,07 kWh, iar Heinner HHPD-80A++ numai 1,98 kWh. Nu ar trebui sa aveti rezerve fata de brand. Heinner e o marca controlata de eMag si s-a recomandat pana acum bine spre foarte bine. Asa este si in cazul uscatorului Heinner HHPD-80A++. Unitatea este prezenta pe piata de cativa ani si pana acum nu au fost semnalizate probleme grave. Chiar invers, uscatorul are parte de multe laude pe forumuri. Se vorbeste despre calitatea uscarii, despre nivelul sonor redus si despre cantitatea de caldura mica eliminata in timpul functionarii.

Uscatoare de rufe ieftine si bune - Heinner HHPD-80A++

2. Arctic DAPLH732PB

capacitate 8 kilograme, 15 programe, clasa energetica A++, pret subt 1800 lei

vezi pretul actualizat aici

Arctic DAPLH732PB este unul dintre putinele uscatoare de rufe cu capacitatea de 7 kilograme si probabil cel mai reusit din gama Arctic. Aparatul are 15 programe de functionare, corespunde clasei energetice A++, are o usa mare, o greutate surprinzator de mica – doar 38,5 kilograme si este silentios . Deci puteti monta fara probleme uscatorul deasupra masinii de spalat, numai sa alegeti kit-ul de suprapunere potrivit.

Calitatea uscarii este peste asteptari. Rufele ies uscate perfect, in timpul programului dispozitivul nu scoate abur si nu incalzeste incaperea. Functionarea este foarte silentoasa, iar la final de program, rufele au un miros placut si nu sunt sifonate. Atentie insa la hainele pe eticheta carora se spune ca este interzisa uscarea intr-un uscator de rufe. Riscati sa deteriorati hainele fara sa mai fie posibila recuperarea.

Uscatoare de rufe ieftine si bune - Arctic DAPLH732PB, review

3. Samsung DV80M5010QW/LE

capacitate 8 kilograme, 16 programe de functionare, clasa A++

verifica pretul aici

Samsung DV80M5010QW/LE este unul dintre cele mai ieftine uscatoare de rufe oferite de Samsung. Mai ieftin ca el in gama producatorului coreean este doar modelul de 7 kilograme DV70M5020QW/LE. Consideram insa ca DV80M5010QW/LE este o achizitie mult mai rationala, mai ales ca si diferenta de pret este aproape neglijabila.

Sa discutam un pic functionarea uscatorului. Samsung DV80M5010QW/LE are 16 programe de uscare, dintre care unul de 35 de minute. Uscatorul are un filtru foarte bun, care are grija sa nu ramana scame pe haine dupa terminarea programului si protejeaza componentele uscatorului.  Samsung DV80M5010QW/LE si asa are reputatia unui dispozitiv cu fiabilitate sporita, dar mai multa prudenta nu strica niciodata. In plus, daca s-a intamplat ceva, puteti folosi functia Smart Check pentru diagnosticarea problemei, iar daca nu este nimic serios, sa o si rezolvati.

Calitatea uscarii este de nota 10. Nici urma de abur si caldura in incapere, iar la capitolul silentiozitate, modelul este cel mai bun din tot clasamentul.

Uscatoare de rufe ieftine si bune - Samsung DV80M5010QW LE pareri

Uscatoare de rufe ieftine cu condesare: top 3

Uscatoarele de rufe cu condesare sunt si asa printre cele mai ieftine, insa pretul mic degeaba. Acest tip de uscatoare consuma mai mult curent electric, scot mai multa caldura si uneori au nevoie de mai multa ingrijire. Asa arata clasamentul celor mai ieftine uscatoare cu condesare ce merita cumparate.

1. Arctic DAPL811AWG

capacitate maxima – 8 kilograme, 15 programe de functionare, clasa energetica B

consulta pretul aici

Arctic DAPL811AWG este primul in clasamentul cu uscatoare de rufe ieftine cu condensare. Spuneam anterior ca aceasta categorie de uscatoare consuma mai mult curent electric. In cazul lui Arctic DAPL811AWG vorbim despre 561 kwh/h, adica dublu fata de un uscator cu pompa. Dar nu avem ce face, asa functioneaza uscatoarele cu condesare. Tot la minusuri am trece si cantitatea de caldura mai mare creata in timpul programului de functionare, in rest, aparatul isi face treaba foarte bine.

Arctic DAPL811AWG usuca ireprsabil, este foarte silentios, rufele rareori mai trebuie calcate, iar filtrul de scame a fost pozitionat intr-o zona acccesibila. Avand in vedere ca filtrul trebuie curat destul de des (uneori chiar si in timpul programului), pozitionarea sa are o importanta deosebita. Uscatorul are rezervor pentru apa, dar daca aveti posibilitatea, puteti racorda evacuarea direct la sistemul de canalizare.

Uscatoare de rufe ieftine si bune cu condensare - Arctic DAPL811AWG

2. Heinner HCD-V804B

capacitate – 8 kilograme, 15 programe de functionare, clasa energetica B

vezi pretul exact aici

Heinner HCD-V804B este unul dintre cele mai ieftine uscatoare de rufe ale momentului si cel mai ieftin din clasament. Pentru un pret ce rareori trece de 1200 lei, Heinner HCD-V804B ofera o capacitate maxima de 8 kilograme, 15 programe de functionare, hublou larg si chiar iluminare interna la deschiderea usii. La minusuri, ca intotdeauna – consumul de curent. La un program standard, Heinner HCD-V804B are nevoie de 2,56 kWh, consumul anual fiind undeva la 563 kWh (calculat pe baza a 220 utilizari pe an).

Vorbind despre calitatea functionarii, avem foarte putine sa-i reprosam. Usuca bine, nu sifoneaza, hainele ies pufoase si cu miros placut, iar pentru urgente, aparatul are si un program scurt de numai 29 de minute. Scoate ceva caldura, asa cum e normal la un uscator cu condesare si e un pic mai galagios ca dispozitivul de pe prima pozitie.

Cele mai ieftine uscatoare de rufe - Heinner HCD-V804B

3. Whirlpool FreshCare+ FTCM108BEU

capacitate – 8 kilograme, 15 programe de functionare, clasa energetica B, pret – 1500 lei

verifica pretul uscatorului aici

Whirlpool FreshCare+ FTCM108BEU este cel mai scump printre uscatoarele cu condensare din top. Tehnologia FreshCare+ reprezinta un avantaj clar al uscatorului. Aceasta functioneaza aici la fel ca la masinile de spalat Whirlpool, avand grija ca rufele sa-si pastreze prospezimea chiar daca au fost lasate in tambur cateva ore dupa terminarea programului. Consumul de curent a lui Whirlpool FreshCare+ FTCM108BEU este la un nivel normal pentru uscatoarele cu condensare, adica vreo de 560 kWh pe an.

Uscarea are loc fara prea mult zgomot, iar rezultatele sunt de nota 10. La finalul programului rufele sunt moi si pufoase, fara vreo urma de umiditate reziduala. Insa ca si la celelalte uscatoare, este necesara o atentie sporita la filtrul de scame, ca nu va treziti cu programul intrerupt de eroarea ce semnaleaza umplerea filtrului.

Cele mai ieftine uscatoare de rufe - forum Whirlpool FreshCare+ FTCM108BEU

Uscatoare de rufe ieftine: concluzie

Importanta uscatoarelor de rufe este deseori subestimata. Multa lume inca obisnuieste sa scoata rufele pe balcon sau sa le usuce pe calorifer. Multi inca cred ca uscatorul de rufe functioneaza la fel ca programul de uscare al unei masini de spalat. Daca nu ati mai avut pana acum un uscator de rufe, va recomandam cu toata increderea sa incercati unul, fie el si cel mai ieftin. O sa uitati intantaneu de timpul cand plimbati rufele spre balcon si inapoi, dupa care treceati cu fierul de calcat peste ele. Daca insa va puteti permite sa cheltuiti 2000 de lei, va sfatuim sa alegeti un uscator cu pompa de caldura, mai ales ca o parte din diferenta de pret o veti recupera datorita consumului de curent mai mic.

Uscatoare de rufe ieftine si bune

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.024)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne