(Imagine: Whirlpool FFB7438BVEE foto review)
Comentarii (0)
Vizualizari (865)
(Nu există încă evaluări)
20 ianuarie 2021
de CelMaiBun

Whirlpool FFB7438BVEE review: noua masina de spalat rufe Whirlpool

Whirlpool FFB7438BVEE este o masina de spalat rufe Whirlpool de ultima generatie, cu motor inverter, capacitate maxima de 7 kilograme si stoarcere la 1400 rotatii pe minut. Cu alte cuvinte, are tot ce ii trebuie pentru a intra in top-ul vanzarilor. Si totusi, am analizat masina de spalat in detaliu, sa vedem cat de apropiate sunt aparentele si realitatea.

Verifica pretul aici

Whirlpool FFB7438BVEE: design

Whirlpool FFB7438BVEE are dimensiuni standard. Cu o adancime de aproape 58 cm, dispozitivul nu este slim, dar acesta nu este neaparat un dezavantaj, baza mai mare, aducand cu sine mai multa stabilitate la stoarcere, iar masinile slim de cele mai multe ori sunt si mai scumpe.

In parte de sus, lucrurile sunt cat se poate de cunoscute. Avem butonul rotativ pentru alegerea unui program de spalare si un afisaj de dimensiuni decente, care la randul sau este inconjurat de alte 6 butoane, cu care se pot face unele ajustari la programele presetate.

Usa hubloului asigura o gura de acces cu diametrul de 34 centimetri, aspect ce facilizeaza introducerea si scoatere rufelor din masina de spalat.

Whirlpool FFB7438BVEE programe de spalare

Whirlpool FFB7438BVEE: calitatea spalarii 10 din 10

FFB7438BVEE are 14 programe presetate, printre care si steam refresh, un program de 20 de minute ce foloseste aburul pentru reimprospatearea rufelor. In plus, daca aveti pe cineva in casa cu alergie la detergent, puteti opta pentru clatire intensiva, ciclu gandit pentru indepartarea optima a resturilor de detergent. Programul scurt dureaza 30 de minute si permite incarcarea a 3 kg de rufe. Calitatea spalarii este de nota 10, indiferent de programul ales. Mai mult decat atat, procesul este surprizator de silentios si nu cere prea mult curent electric, consumul fiind estimat la 157 kWh pe an.

Stoarcere 8 din 10

Pentru stoarcere, producatorul a prevazut o viteza maxima de 1400 rotatii pe minut. Foarte bine spuneti voi, minunat spunem noi. Si atunci, de ce doar 8 din 10? Simplu, pentru ca programul de spalare rapida are viteza maxima de stoarcere limitata la 800 rotatii pe minut. E greu de inteles de ce producatorul a luat aceasta decizie. Pentru a reduce consumul de energie? Oare diferenta e suficient de mare ca decizia sa fie argumentata pe deplin? In rest, centrifugarea are loc ireprosabil. Masina de spalat e stabila, iar daca se alege un program cu 1400 rpm, rufele mai trebuie lasate dar un pic la aer sau pe calorifer si sunt gata de purtat.

Whirlpool FFB7438BVEE recenzie

Whirlpool FFB7438BVEE: concurenta

In mod normal, la analiza concurentei se folosesc aparate cu performante asemanatoare. Dar pentru Whirlpool FFB7438BVEE am decis sa algem rivalii dupa pret. Ei bine, obiectul acestei recenzii se gaseste pe piata la preturi cuprinse intre 1350 si 1450 lei. Daca e sa ne uitam in curtile rivalilor cu renume (ex. Samsung sau LG), o sa gasim putine masini de spalat ce se incadreaza in acest segment, si toate sunt inferioare la capitolul performante. Spre exemplu, LG F2WN2S6S3E are o capacitate maxima de 6,5 kilograme (2 kilograme pentru programul rapid), viteza maxima de stoarcere 1200 rpm si din propria experienta pot spune ca nu e foarte stabila la stoarcere. Suprinzator, dar rivalul principal este oferit de Beko. Modelul WUE 7746XW0 are capacitate de 7 kilograme, viteza de stoarcere 1400 rpm, motor inverter, 15 programe de functionare si la fel ca Whirlpool FFB7438BVEE, nu e Slim.

Concluzie

Whirlpool FFB7438BVEE este cu siguranta una dintre cele mai reusite masini de spalat rufe de 7 kilograme si o sansa sigura pentru producatorul american sa repete succesul de care s-a bucurat
Whirlpool FWSD71283WS EU, pana sa fie scoasa din productie.

Top masini de spalat rufe cu incarcare frontala

Whirlpool FFB7438BVEE

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Spala excelent
  • Usuca bine
  • Silentioasa si stabila
  • Design placut
  • Usor de folosit
  • Pret corect
CONTRA
  • Pentru programul scurt, stoarcerea este limitata la 800 rpm

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 865)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne