(Imagine: Dezumidificator Woods AD20 hybrid)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.606)
(16 evaluare, 16 voturi)
30 aprilie 2019
de CelMaiBun

Dezumidificator si purificator Woods AD20 – review si opinii

Astazi punem in discutie un produs mai special. Este vorba despre Woods AD20 hybrid, un aparat in care integreaza in sine functiile de dezumidificator si purificator. Din ce am gasit pana acum pe piata, Woods AD20 este probabil cel mai bun produs de acest tip. E elegant, e silentios, e puternic, pot fi folosite ambele functii simultan si nu consuma prea mult curent electric. 

Purificator Woods AD20 hybrid

Woods AD20 hybrid review: specificatii tehnice

Greutate 15 kilograme
Dimensiuni 343 x 300 x 617 mm
Greutate 15 kilograme
Capacitate maxima dezumidificare 20 l/zi
Suprafata maxima incapere 100 mp
Debita maxim de aer dezumidificator 230 mc/h
Debita maxim de aer purificator 300 mc/h
Sistem filtrare aer evacuat Active Ion Hepa
Nivel sonor la dezumidificare (declarat) 37-47 dB
Nivel sonor la purificare (declarat) 33-53 dB
Afisaj digital Da. Cu interfata tactila.
Capacitate recipient apa 4 litri
Functie uscare haine Da
Blocare taste copii Da
Temporizator Da

Woods AD20 hybrid review: unde si cum l-am testat

Pentru a oferi o intelegere ma buna a capacitatilor, e necesar sa va explicam conditiile in care a fost testat aparatul.

Dezumidificatorul/purificatorul Woods AD20 a fost instalat in mijlocul unui living cu suprafata de 21,3 mp si o inaltime de a peretilor de 2,60 m. Aparatul poate functiona ca purificator sau ca purificator si dezumidificator simultan. Functionarea doar a dezumidificatorului nu este prevazuta.

Am pus aparatul in priza, l-am setat pe modulul manual, viteza 2, cu functionarea cat a purificatorului atat si a dezumidificatorului. Pentru masurarea performantelor dezumidificatorului, am folosit higrometrul integrat, pentru purificator insa, am fost ceva mai inventivi. Woods AD20 are propriul sistem de masurare a calitatatii aerului, dar pentru afisarea rezultatelor este folosit un LED care isi schimba culoarea in functie de cantitatea de impuritati din aer: verde – aer foarte curat, albastru – poluare usoara, galben – poluare moderata, verde – poluare ridicata si rosu – poluare foarte mare. Pentru a intelege cat de sigur este acest sistem, am mai utilizat un al dispozitiv. Este vorba despre Woods AQM001, un monitor de calitate a aerului, care in dependenta de setari poate sa masoare cantitatea de particule de 1, 2,5 sau 10 microni dispersate in aer. Pe ecran se afiseaza valoarea masurata si explicatia acesteia. Printre altele, puteti vizualiza valorile pentru cele trei tipuri de particule concomitent. E necesar doar sa apasati butonul „mode” de pe latura dreapta a monitorului.

Purificator Woods AD20 hybrid

Woods AD20 hybrid review: rezultate si concluzii

Woods AD20 s-a descurcat foarte bine. La pornire, pe ecran era afisata o valoare a umiditatii de 57%, iar monitorul de calitate a aerului indica o valoare PM2.5 de 14. Dupa 40 minute de functionare, umiditatea s-a redus pana la 47%, LED-ul avea culoarea verde, iar monitorul de aer afisa cifra 5 cu explicatia – Excellent. In aceasta perioada, la fundul recipientului de apa s-au adunat aproximativ 600 ml de lichid.

Monitor calitate aer - Woods AQM001

Pentru a verifica si acuratetea monitorului, am iesit pe balcon, unde valoarea afisata a sarit in cateva secunde la 31.

Utilizand aplicatia Sound Meter pentru Android, am masurat si zgomotul produs de aparat. Conform acesteia, la distanta de 1 metru de aparat, cu ventilatorul setat pe treapta 2, cu dezumidificatorul si purificatorul pe On, Woods AD20 produce un sunet ce variaza intre 34 si 38 dB. Adica chiar un pic mai putin decat un frigider/combina frigorifica. Am oprit dezumidificatorul pentru a vedea diferenta, dar nu s-a observat vreo schimbare semnificativa. La trecerea intr-o treapta superioara, nivelul sonor creste si el cu aproximativ 4 dB, ajungand la 50-51 dB cu ventilatorul setat pe treapta a 5-a sau cu functia uscare haine pornita.

In modul automat, puteti seta un anumit nivel al umiditatii pe care aparatul sa-l pastreze sau sa alegeti un timp de functionare – nu mai mic de o ora si nu mai mare de 12 ore. In cazul in care aparatul este lasat sa functioneze in continuu pe modul manual, la trecerea a 12 ore, acesta se va opri automat. Aceasta este o masura de securitate. Tot o masura de securitate este oprirea aparatului cand temperatura coboara la 3 grade celsius sau se ridica la 40 grade celsius.

Sa trecem la concluzii:
– Chiar si la viteze reduse, Woods AD20 hybrid se descurca excelent in spatii de pana in 25 mp.
– Woods AD20 hybrid e un aparat foarte silentios. Cei 34-38 dB produsi la functionarea normala sunt aproape ignorabili.
– Chiar si in mod uscare haine, nivelul sonor este moderat.
– Woods AD20 are o interfata intuitiva.
– Gratie celor 4 rotite si manerului masiv, transportare/mutarea aparatului e foarte simpla.
– Materialele sunt solide si finisajele de calitate
– Woods AD20 hybrid este unul din cele mai bune aparate de pe piata ce combina dezumidificare si purificarea
– Woods AD20 nu e un produs foarte ieftin, dar isi merita fiecare leu.
– Inaintea utilizarii, cititi cu atentie instructiunile din manual.

Purificator dezumidificator Woods AD20 hybrid

Woods AD20 hybrid review: pret si garantie

Woods AD20 hybrid este propus la un pret de 1650 lei – verifica aici. Daca credeti ca aveti nevoie de un aparat mai puternic, puteti opta pentru Woods AD30 – verifica pretul aici, fratele mai mare a modelului AD20. Cele doua produse au dimensiuni similare, doar ca AD30 are un ventilator mai mare, respectiv un debit de aer marit si o capacitate de dezumidificare de 25 litri pe zi.

Woods AD20 vine cu o garantie de 6 ani, dar cu conditia sa schimbati filtrul o data pe an. Vestea si mai buna e ca filtru este tot timpul pe stoc si costa mai putin de 100 lei.

Citeste si:

Cel mai bun dezumidificator: top 5

Cel mai bun purificator de aer

Woods AD20 hybrid review

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.606)
(16 evaluare, 16 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne