(Imagine: Cel mai bun aparat foto DSLR entry-level - locul 1 Nikon D3300)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.362)
(1 evaluare, 1 voturi)
20 mai 2016
de CelMaiBun

Aparat foto DSLR entry-level: cel mai bun aparat DSLR pentru incepatori

Ne propunem astazi sa ajutam amatorii de fotografie sa gaseasca cel mai bun aparat foto DSLR. Ne vom adresa in primul rand incepatorilor acestui domeniu. Drept incepatori fiind calificati persoanele ce au decis sa treaca de la aparatele foto compacte la cele DSLR. O decizie cat se poate de just avand in vedere ca aparatele foto DSLR ofera imagini de o calitate net superioara celor facute cu aparatele compacte.

Aparatele foto DSLR ofera posibilitati mari de personalizare ale imaginilor. Aveti la dispozitie o multime de setari, puteti schimba obiectivele si multe altele. E adevarat, numarul mai mare de optiuni aduce cu sine si un pret mai ridicat. Dar oare aveti nevoie chiar de toate caracteristicile aparatelor  moderne, mai ales daca sunteti incepator. In top-ul pe care l-am creat, unitatea ce a primit titlul de cel mai bun aparat foto DSLR entry-level, este si una din cele mai accesibile de pe piata. Este vorba despre Nikon D3300, un aparat capabil sa livreze imagini de o calitate extraordinara, si care in acelasi timp ofera posibilitati mai mult decat suficiente pentru imbunatatirea sau personalizarea materialelor foto.

Cele mai bune aparat foto DSLR pentru incepatori 2016: top 5

1. Nikon D3300 – verifica pretul aici – specificatii tehnice pe scurt: senzor APS-C CMOS cu rezolutia de 24,2 Mp, procesor imagine – EXPEED 4, 11 puncte de focalizare, montura Nikon DX, viteza maxima captare cadre: 5 cadre pe secunda, display de 3 inch , rezolutie filmare – 1080p, obiectiv 18-55 mm.

Nikon D3300, dupa parerea mai multor specialisti, este cel mai bun aparator foto DSLR entry-level. Senzorul de 24,2 Mp si sensibilitate ISO cu o plaja de actiune intre 100 si 12800, sunt capabile sa asigure poze aproape impecabile indiferent de cantitatea luminii din jur. In plus, D3300 este un aparat simplu in utilizare. Unitatea vine cu un Guide Mode, adica un ghid ce permite utilizatorului sa faca mai repede setarile dorite pentru a obtine imagini cat mai calitative.

Nikon D3300 este dotat cu procesorul EXPEED 4, care printre altele permite inregistrarea de clipuri in format FullHD cu framerate-ul maxim de 50/60p si autofocalizare continua. Pentru inregistrarea sunetului, aparatul are prevazut un microfon integrat.

Autonomia lui Nikon D3300 este asigurata de acumulatorul reincarcabil Li-Ion EN-EL14a (similar celui folosit pentru modelul D3200), a carui capacitate permite sa asigure energie pentru aproximativ 700 de cadre.

2. Aparat foto DSLR Canon EOS 700D – verifica pretul aici – specificatii tehnice: senzor CMOS de 18 Mp, montura Canon EF-S, ecran tactil de 3,0 inch, viteza maxima captare cadre: 5 cadre pe secunda, rezolutie filmare maxima – 1080p, sensibilitate ISO 100-12600, baterie pentru aproximativ 440 cadre, 9 puncte de focalizare.

Canon EOS 700D este un aparat foto DSLR lansat inca in anul 2013, fiind destinat atunci nu doar incepatorilor dar si celor cu ceva experienta in domeniu. Cu trecerea timpului, pretul lui EOS 700D a scazut semnificativ, calificandu-se acum perfect in liga aparatelor foto DSLR accesibile.

Canon EOS are un senzor CMOS cu rezolutia de 18 Mp si un interval ISO de ISO 100-12800, prin urmare aveti siguranta unor fotografii calitive chiar si cu putina lumina. In plus, spre deosebire de unitatea de pe locul 1, ecranul lui 700D este tactil si mobil, un aspect foarte important cand vine vorba despre facilitatea utilizarii. In rest insa, produsul de pe locul doi din top-ul ce desemneaza cel mai bun aparat foto DSLR cedeaza in fata lui Nikon D3300.
Daca doriti un aparat Canon mai avansat tehnologic decat EOS 700D, puteti opta pentru modelul 750D, insa ultimul este destul de scump, motiv pentru care a si ocupat doar locul 3 in top.

Cel mai bun aparat foto DSLR entry-level Canon EOS 700D

3. Canon EOS 750D – verifica pretul aici – specificatii tehnice: rezolutie senzor 24,2 Mp, 19 puncte de focalizare, montura Canon EF-S, ecran tactil mobil de 3 inch, viteza maxima captare cadre: 5 cadre pe secunda, rezolutie filmare maxima – 1080p, sensibilitate ISO 100-12800, baterie pentru 440 cadre.

Modelul EOS 750D este aparatul clasat pe o treapta mai superioara decat EOS 700D. Unitatea de pe locul trei din top este ceva mai scumpa, insa calitatea impecabila a imaginilor si prezenta unui ecran mobil compenseaza cea mai mare parte a diferentei de pret. In plus, in comparatie cu acelasi EOS 700D, focalizarea automata a lui 750D este adusa la un nou nivel calitativ. Procesul are loc mai promt si fara prea mult zgomot. O alta noutate pentru aparatele prezentate pana acum in top, este oferirea Wi-Fi ca alternativa de conexiune si comanda.

Din minusuri, am mentiona ca EOS 750D are in posesie acelasi display ca si modelul 700D, si nici capacitatea acumulatorului nu a fost imbunatatita. Avem din nou la dispozitie o rezerva de alimentare pentru aproximativ 440 cadre.

Cel mai bun aparat foto DSLR entry-level Canon EOS 750D

4. Aparat foto DSLR Canon EOS 1200D – verifica pretul aici – specificatii tehnice: senzor CMOS de 18 Mp, 9 puncte de focalizare, procesor imagine DIGIC 4, viteza maxima captare cadre: 3 cadre pe secunda, montura Canon EF-S, rezolutie filmare maxima – 1080p, ecran LCD de 3 inch, baterie pentru 500 cadre, sensibilitate ISO 100-6400.

Ocupantul locului 4 in clasamentul ce anunta cel mai bun aparat foto pentru incepatori este si cel mai ieftin produs prezentat aici.
Pretul mic a lui Canon EOS 1200D aduce cu sine si necesitatea unor compromisuri din partea viitorului posesor. Asta pentru ca aparatul nu noate fi conectat wireless la un telefon ori tableta, afisajul nu esta tactil, iar focalizarea este mai lenta decat s-ar fi dorit. In rest insa, EOS 1200D este un aparat foto DSLR cat se poate de bun mai ales pentru fotografii amatori.
Pozele facute cu 1200D sunt bune spre foarte bune, iar un pic de imaginatie poate compensa numarul mai mic de megapixeli si puncte de focalizare automata.
Totusi, daca ar fi de ales intre Nikon D3300 sau Canon EOS 1200D, tot aparatul Nikon ar fi mai preferabil. Calitatea pozelor, functionarea aparatului, autonomia bateriei, toate sunt mai bune in cazul lui D3300.

5. Aparat foto DSLR Pentax K-50 – verifica pretul aici – specificatii tehnice: rezolutie senzor 16,3 Mp, 11 puncte de focalizare, viteza maxima captare cadre: 3 cadre pe secunda, rezistenta la apa, rezolutie filmare maxima – 1080p, ecran LCD de 3 inch.

Pentax K-50 este un aparat foto DSLR rezinstent la apa si praf. Aspect ce ar permite utilizarea unitatii in orice conditii. Printre altele acest lucru nu este de neglijat, de mult ori, cele mai bune poze se primesc in conditii de vreme apriga.

Display-ul lui K-50 nu este tactil si nici posibilitatea conectarii wireless nu este accesibila. Sa nu uitam  insa ca aparatul discutat a fost lansat in vara lui 2013, atunci cand unele tehnologii nu erau inca foarte raspandite printre produsele entry-level. Dar sa nu va faceti griji, Pentax K-50 este capabil sa capteze niste imagini uimitoare, in plus fiind si foarte simplu in utilizare.

Printre minusurile acestui aparat foto DSLR am enumera functionarea cam galagioasa in comparatie cu alte produse din top, limitarea relativa a gamei de lentile compatibile, dar si pretul destul de mare.

Cel mai bun aparat foto DSLR entry-level - locul 5 Pentax K-50

Cel mai bun aparat foto DSLR entry-level: concluzie

Daca sunteti un incepator si pretul viitorului aparat este cel mai important aspect, atunci puteti alege produsul de pe locul 4: Canon EOS 1200D. Mai recomandabila insa ar fi achizitia lui Nikon D3300. E adevarat, acesta este lispit de Wi-Fi si afisaj tactil, insa capacitatile sale si usurinta in utilizare fac toti banii.

Cel mai bun aparat foto DSLR pentru incepatori

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.362)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne