Cea mai buna masina de spalat rufe: top 5 masini de spalat rufe
Curs Valutar BNR 2019-02-22 EUR - 4.7619 USA - 4.1988
, °
(Imagine: Cea mai buna masina de spalat rufe - simbol)
Comentarii (2)
Vizualizari (118.609)
Rate it!
16 februarie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna masina de spalat rufe: top 5 dupa raportul calitate pret

Astazi alegem cea mai buna masina de spalat rufe. Pentru asta am analizat preturile, caracteristicile tehnice si evident parerile cumparatorilor referitoare la peste 20 de unitati prezente pe piata. In continuare am creat un top 5 care va si desemna cea mai buna masina de spalat rufe in dependenta de raportul calitate pret prestat de fiecare.

Cea mai buna masina de spalat rufe: top 5

1. LG F2J5WN4W – verifica pretul aici – capacitate maxima 6,5 kg, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 14 minute, viteza maxima de uscare 1200 rpm, dimensiuni 85 x 60 x 45 cm, eficienta energetica A+++.

Avem o noua cea mai buna masina de spalat rufe dupa raportul calitate/pret. Si asta pentru ca am schimbat abordarea aplicata la analiza produselor. Luam acum in calcul si aspecte mai putin evidente. Avem in vedere aici capacitatea maxima acceptata pentru programul de spalare rapida, viteza de uscare maxima pentru acelasi program si consumurile reale de curent si apa.

LG F2J5WN4W este ideala pentru o familie formata din 3-5 membri. Functionarea sa e silentioasa (55 dB la spalare), curata foarte bine, iar programul de spalare rapida are o durata 30 minute. Calitatea spalarii satisface si chiar depaseste asteptarile. Cu alte cuvinte, LG F2J5WN4W e o masina de spalat cu performante bune spre foarte bune, fiabilitate verificata in timp si un pret corect

LG F2J5WN4W : parerile de pe forumuri

Pe forumurile de specialitate, LG F2J5WN4W s-a ales cu foarte multe cuvinte de lauda. Se remarca calitatea ireprosabila a spalarii (datorata in mare parte tehnologiei 6 Motion Direct Drive – miscarea tamburului in 6 directii diferite), posibilitatea de a adauga rufe chiar si in timpul functionarii, dar si TagOn – descarcarea cu ajutorul smartphone-ului a unor programe de spalare noi.

Mai avem o mentiune legata de reglaje. Instalati masina pe o suprafata stabila si reglati cu atentie piciorusele. LG F2J5WN4W vibreaza destul de tare (la centrifugare) daca reglajele sunt facute incorect sau este depășită incarcatura maxima acceptată (consultati manualul pentru a afla capacitatea maximă aferenta fiecarui program de spălare).

Verifica pretul actualizat aici.

Cea mai buna masina de spalat rufe - LG F2J5WN4W

2. Daewoo DWD-8T1227Pverifica pretul aici – capacitate maxima 8,5 kg, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 15 minute, viteza maxima de uscare 1200 rpm, dimensiuni 85 x 60 x 45 cm, eficienta energetica A+++.

Daewoo DWD-8T1227P are capacitate maxima foarte buna si permite incarcarea a 3 kg de rufe la spalarea rapida (unele masini de spalat rufe de 9 kg accepta tot 2 kg), iar viteza de uscare este maxima pentru toate programele. Dimensiunile sunt impresionant de bune pentru o masina de spalat de 8,5 kg, iar pretul e cireasa de pe tort. Daewoo DWD-8T1227P de cele mai multe ori nu depășește 1500 lei.

Daewoo DWD-8T1227P: parerile de pe forumuri

Recenziile ce fac referire la Daewoo DWD-8T1227P sunt bune spre foarte bune. Pe langa calitatea spalarii, se remarca design-ul foarte elegant, consumul de curent mic, numarul mare de programe, durata mica a programului de spalare rapida si evident, pretul corect.

Pretul exact a lui Daewoo DWD-8T1227P poate fi verificat aici.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Daewoo DWD-8T1227P

3. Whirlpool FreshCare+ FWG91484W EU – verifica pretul aici – capacitate maxima 9,0 kg, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 30 minute, viteza maxima de uscare 1400 rpm, dimensiuni 84,5 x 59,5 x 63 cm, eficienta energetica A+++.

Unitatea FWG91484W este probabil cea mai buna masina de spalat rufe dupa raportul calitate pret printre unitatile oferite Whirpool la moment.  Aceasta are capacitate de 9 kg (4,5 kg pentru programul de spalare rapida – o cifra buna), eficienta energetica ridicata – 196 kWh in mediu pe an, consum de apa modest pentru o masina de 9 kg – putin peste 11690 litri pe an, pret imbatabil si recenzii foarte bune din partea cumparatorilor.

Zgomotele din timpul functionarii se incadreaza perfect in media pietii. Vorbim de 79 dB produsi la uscare – la viteza maxima si 52 dB la spalare.

Whirlpool FreshCare+ FWG91484W: parerile de pe forumuri

Cei mai mult cumparatori se declara incantati de Whirlpool FreshCare+ FWG91484W. Se remarca design-ul placut, siletiozitatea si stabilitatea din timpul centrifugarii, numarul vast de programe, calitatea spalarii si evident pretul foarte avantajos. Fiabilitatea produsului estea si ea laudata.

Verifica pretul exact a lui Whirlpool FreshCare+ FWG91484W aici.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Whirlpool FreshCare+ FWG91484W EU

4. LG F2J5TN3Wverifica pretul aici – capacitate maxima 8 kg, 14 programe de spalare dintre care unul antialergic, viteza maxima de uscare 1200 rpm, dimensiuni 85 x 60 x 56 cm, eficienta energetica A+++.

LG F2J5TN3W nu a ajuns intamplator in clasamentul ce desemneaza cea mai buna masina de spalat rufe. Aparatul are cateva avantaje clare in fata rivalilor sai. Consumuri de apa si curent modeste, pretul destul de bun, fiabilitatea dovedita (in special cea a motorului) si evident, calitatea spalarii.

LG F2J5TN3W : parerile de pe forumuri

Masina de spalat rufe are parte de multe cuvinte de lauda pe forumurile de specialitate. Se remarca calitatea spalarii, uscarea ireprosabila, dar si numarul mare de asistenti utili. Spre exemplu Smart Diagnosis permite identificarea problemelor si chiar propune unele solutii. E de mentionat faptul ca pentru folosirea functiei e nevoie de un smartphone cu NFC. Tot prin intermediul NFC puteti descarca programe noi si personaliza programele existente.

LG F2J5TN3W s-a ales cu pozitia patru in clasamentul pentru cea mai buna masina de spalat rufe in mare parte din cauza pretului de achizitie, care uneori are prostul obicei sa treaca de 1700 lei.

Verifica pretul lui LG F2J5TN3W aici.

Cea mai buna masina de spalat rufe - LG F2J5TN3W

5. Beko WTV9744XW0verifica pretul aici – capacitate maxima 9,0 kg, 16 programe de spalare printre care unul rapid de 30 minute, viteza maxima de uscare 1400 rpm, dimensiuni 84 x 60 x 64 cm, eficienta energetica A+++.

Beko WTV9744XW0 este o masina de spalat rufe destul de accesibila printre unitatile de 9 kg. Aceasta are o eficienta energetica buna si este foarte silentioasa (doar 49 dB la spalare si 76 dB la centrifugare). Ca si alte masini de spalat rufe, Beko WTV9744XW0 are functie ce permite aduagarea rufelor in timpul programul de spalare (in primele minute), dar mai importanta este dotarea cu un motor inverter, care pe langa faptul ca e silentios, mai are si fiabilitate deja dovedita. Nu degeaba producatorul ofera garantie de 10 ani pentru motor.

Beko WTV9744XW0: parerile de pe forumuri

Beko WTV9744XW0 e un produs relativ nou, dar pana acum s-a ales cu multe laude. Se remarca silentiozitatea din timpul functionarii, calitatea spalarii si cea a uscarii, dar si pretul de achizitie avantajos. Daca eficienta energetica de la cetrifugare era mai buna (clasa B), Beko WTV9744XW0 recupera probabil 1 sau chiar 2 pozitii in clasament.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Beko WTV9744XW0

Cea mai buna masina de spalat rufe: mentiuni

 

Miele WDB030 WCS – verifica pretul aici – un produs care nu a prins loc in clasamentul principal din cauza pretului. Dar daca e sa ignoram acest aspect, am spune ca Miele WDB030 WCS e cu siguranta una din cele mai bune masini de spalat rufe de pe piata – mai multe explicatii dam mai jos. Miele WDB030 WCS e o masina de spalat rufe cu capacitatea de 7 kg, viteza de uscare 1400 rpm si eficienta energetica A+++.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Miele WDB030 WCS

Cea mai buna masina de spalat rufe: aspectul tehnic sau fiabilitatea

Fiabilitatea masinilor de spalat este un aspect cel putin la fel de important ca specificatiile tehnice. Din pacate apar tot mai multe dovezi ca producatorii programeaza imbatranirea produselor, iar masinile de spalat nu fac exceptie. De aceea, am mers la cativa reparatori sa vedem ce pareri si recomandari au ei. Iata ce am inteles:

1. Unul din cei mai mari dusmani ai masinilor de spalat rufe este instabilitatea tensiunii din reteaua electrica.
2. Brandurile care rezista cel mai bine la socurile din retea sunt LG, AEG, Miele, Electrolux si intr-o oarecare masura Samsung. Cel mai prost se prezinta Indesit. Whirpool e undeva pe la mijloc.
3. In cazul unei defectiuni la modulul electronic, mai usor se repara masinile de spalat LG si AEG.
4. LG ofera cel mai bun compromis intre pret si fiabilitate printre masinile de spalat rufe cu raspandire mare.
5. AEG si Miele sunt lideri incontestabili cand vine vorba de durata de viata a masinilor de spalat (deseori trec fara probleme de 10-12 ani), dar pretul este si el pe masura.
6. Incercati sa gasiti o masina de spalat rufe cu cuva din inox sau plastic care permite desfacerea cuvei pentru interventii.
7. Programele de spalare foarte lungi, cu temperatura apei setata la maxim pot dauna componentelor electronice ale masinii.

Cea mai buna masina de spalat rufe: sfat

Va sfatuim sa nu folositi incarcatura maxima drept criteriu de baza la alegerea unei masini de spalat. Va explicam si de ce. Daca o sa cititi atent manualul de utilizare a unei masini de spalat rufe, veti observa ca capacitatea maxima este disponibila pentru un singur program de spalare. De cele mai multe ori e vorba despre bumbac, care are o durata de peste 180 minute si utilizarea frecventa a caruia poate dauna componentelor electronice ale masini. Din acest motiv anume programul scurt este folosit cel mai des. Acesta insa permite de obicei o incarcare de 3-4 kg, indiferent de faptul ca vorbim despre o masina cu capacitatea maxima de 7 sau 9 kg.

Cea mai buna masina de spalat rufe

Cel mai bun uscator de rufe – top

Masini de spalat rufe ieftine – discount

Cea mai buna masina de spalat rufe

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (2)
Vizualizari ( 118.609)
Rate it!

Comentarii (2)

Viorel spune:

Aveți un interes dubios să prezentați mașinile de spălat turcești Beko,deși nu cred în ruptul capului că se pot compara cu un Lg Direct Drive,Samsung Eco Bubble,Bosch etc.dar mă rog părerile dvs.vizavi de Beko nu mă interesează pentru că sunt mașini de spălat din clasa medie de eficiență și din clasa economică de prețuri,dar cam atât !

CelMaiBun spune:

Buna ziua,
aveti dreptate, masinile de spalat rufe LG si Samsung sunt peste aparatele Beko. Dar, nu ne putem permite sa judecam un produs strict prin prisma specificatiilor tehnice. Asta pentru ca pretul joaca (cel putin in Romania) inca un rol extrem de important la alegerea oricarui aparat. Anume aici Beko are de castigat, pret mic, valoare medie spre multa. In plus, Beko se pare ca a rezolvat in mare parte problemele de fiabilitate pe care le aveau produsele sale in trecut.
Sa stiti insa ca top-ul cu masini de spalat rufe este actualizat in permanenta. Deci se prea poate ca in viitorul apropiat sa gasiti in clasament mai multe aparate LG, Samsung, ori poate tot top-ul va fi format din masini Beko :). Cine stie ce lansari ne mai asteapta.

Va multumim mult pentru comentariu.
O zi frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne