Cea mai buna masina de spalat rufe: top 5 masini de spalat rufe
(Imagine: Cea mai buna masina de spalat rufe - simbol)
Comentarii (2)
Vizualizari (122.012)
Rate it!
16 aprilie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna masina de spalat rufe – dupa raportul calitate pret

Astazi alegem cea mai buna masina de spalat rufe. Am analizat preturile, specificatiile tehnice si evident parerile cumparatorilor referitoare la peste 20 de unitati prezente pe piata. In continuare am creat un top 5 care va si desemna cea mai buna masina de spalat rufe in dependenta de raportul/calitate pret.

Cea mai buna masina de spalat rufe: top 5

1. LG F2J5QN4Wverifica pretul aici – capacitate maxima 7 kg, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 30 minute, viteza maxima de uscare 1200 rpm, dimensiuni 85 x 60 x 56 cm, eficienta energetica A+++.

Avem o noua cea mai buna masina de spalat rufe dupa raportul calitate/pret. Si asta pentru ca am schimbat abordarea aplicata la analiza produselor. Luam acum in calcul si aspecte mai putin evidente, precum: capacitatea maxima acceptata pentru programul de spalare rapida, viteza de uscare maxima pentru acelasi program si consumurile reale de curent si apa.

LG F2J5QN4W are capacitate maxima foarte buna si permite incarcarea a 2 kg de rufe la spalarea rapida – deloc rau pentru un program cu durata de numai 14 minute, iar viteza de uscare este maxima pentru toate programele. In plus, masina de spalat este foarte fiabila, promite sa nu consume mai mult de 120 kWh anual, iar consumul de apa se situeaza undeva la 9400-9500 litri pe an. LG F2J5QN4W e un produs aflat pe piata de mai mult de un an, prin urmare stim toate bune si relele, iar recenziile lasate de cumparatori sunt si ele de mare ajutor.

LG F2J5QN4W: parerile de pe forumuri

Recenziile ce fac referire la LG F2J5QN4W sunt bune spre foarte bune. Pe langa calitatea spalarii, se remarca design-ul elegant, fiabilitatea dovedita, consumul de curent mic, numarul mare de programe, durata mica a programului de spalare rapida si evident si pretul corect.

La minusuri s-ar putea trece nivelul de zgomot de la centrifugare. Unii cumparatori spun ca acesta e cam mare. Pentru a reduce zgomotul si vibratiile, cititi bine manualul de utilizare, respectiv aranjati bine masina de spalat si nu depasiti maximul de incarcarcare.

Pretul exact a lui LG F2J5QN4W poate fi verificat aici.
Cea mai buna masina de spalat rufe - LG F2J5QN4W

2. Whirlpool FWSG71253W FreshCare+ – verifica pretul aici – cea mai ieftina masina de spalat rufe din top, capacitate maxima 7,0 kg, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 30 minute, viteza maxima de uscare 1200 rpm, dimensiuni 83,7 x 59,5 x 43,5 cm, eficienta energetica A+++.

Whirlpool FWSG71253W FreshCare+ este una din cele mai bune masini de spalat rufe dupa raportul calitate pret, printre unitatile oferite Whirpool la moment.  Aceasta are capacitate de 7 kg (3 kg pentru programul de spalare rapida – o cifra buna), eficienta energetica ridicata – 175 kWh in mediu pe an, consum de apa modest pentru o masina de 7 kg – putin peste 10720 litri pe an, pret imbatabil si recenzii foarte bune din partea cumparatorilor.

Zgomotele din timpul functionarii depasesc un pic media pietii. Vorbim de 84 dB produsi la uscare – la viteza maxima si 56 dB la spalare.

Whirlpool FWSG71253W FreshCare+: parerile de pe forumuri

Cei mai mult cumparatori se declara incantati de Whirlpool FWSG71253W FreshCare+. Se remarca design-ul placut, dimensiunile modeste si stabilitatea din timpul centrifugarii, numarul vast de programe, calitatea spalarii si evident pretul foarte avantajos. Fiabilitatea produsului estea si ea laudata.

Zgomotul din timpul programului de stoarcere este cauza pentru care Whirlpool FWSG71253W FreshCare+ nu s-a clasat mai sus in top-ul pentru cea mai buna masina de spalat rufe.

Verifica pretul exact a lui Whirlpool FWSG71253W FreshCare+ aici.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Whirlpool FWSG71253W FreshCare+

3. Samsung WW90J5446EW/LE – verifica pretul aici – capacitate maxima 9 kg, 16 programe de spalare dintre care unul rapid de doar 15 minute, viteza maxima de uscare 1400 rpm, dimensiuni 85 x 60 x 55 cm, eficienta energetica A+++.

Samsung WW90J5446EW/LE nu a ajuns intamplator in clasamentul ce desemneaza cea mai buna masina de spalat rufe. Aparatul are cateva avantaje clare. Consumuri de apa si curent modeste (130 kWh/an si 9400 litri/an), pretul foarte bun pentru o masina de 9 kg, fiabilitatea dovedita (in special cea a motorului) si evident, calitatea spalarii. In plus, dintre

Samsung WW90J5446EW/LE: parerile de pe forumuri

Masina de spalat rufe are parte de multe cuvinte de lauda pe forumurile de specialitate. Se remarca calitatea spalarii, uscarea ireprosabila (singura masina de spalat rufe din top cu viteza de 1400 rpm), dar si numarul mare de asistenti utili. Spre exemplu, Smart Check permite identificarea problemelor si chiar propune unele solutii. Pentru o curatare mai buna avem Eco bubble si Bubble Soak. Ambele presupun utilizarea bulelor pentru a patrunde in tesaturi si a indeparta chiar si petele cele mai dificile.

Verifica pretul lui Samsung WW90J5446EW/LE aici.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Samsung WW90J5446EW LE

4. LG F2J5TN3W – verifica pretul aici – capacitate maxima 8 kg, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 30 minute, viteza maxima de uscare 1200 rpm, dimensiuni 85 x 60 x 56 cm, eficienta energetica A+++.

LG F2J5TN3W este ideala pentru o familie formata din 4-6 membri. Functionarea sa e silentioasa (55 dB la spalare si 72 dB la uscare), curata foarte bine, iar programul de spalare rapida are o durata 30 minute. Calitatea spalarii satisface si chiar depaseste asteptarile. Cu alte cuvinte, LG F2J5TN3W e o masina de spalat cu performante bune spre foarte bune, fiabilitate verificata in timp si un pret corect

LG F2J5TN3W: parerile de pe forumuri

Pe forumurile de specialitate, LG F2J5TN3W s-a ales cu foarte multe cuvinte de lauda. Se remarca calitatea spalarii, dar si posibilitatea de a adauga sau scoate rufe din masina chiar si in timpul programului de spalare. Vibratiile sunt reduse ori chiar inexistente, conditia principala fiind sa nu incarcati in tambur mai mult de cat e prevazut in manualul de utilizare. Atentie, fiecare program are propria capacitate maxima, iar depasirea acesteia poate genera vibratii si chiar defectiuni.

In recenzii se mai remarca consumurile mici de apa si curent electric. Spre exemplu consumul anual de curent este estimat la 132 kWh, iar in cadrul programului Cotton cu incarcare partia si temperatura setata la 60 de grade, consumul nu ar trebui sa depaseasca prea mult 0,5 kWh.

Verifica pretul actualizat aici.

Cea mai buna masina de spalat rufe - LG F2J5TN3W

5. Samsung WW80M644OPW/LEverifica pretul aici – capacitate maxima 8,0 kg, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 15 minute, viteza maxima de uscare 1400 rpm, dimensiuni 85 x 60 x 60 cm, eficienta energetica A+++.

Samsung WW80M644OPW/LE este o masina de spalat rufe destul de accesibila printre unitatile de 8 kg. Aceasta are o eficienta energetica buna si este foarte silentioasa (doar 49 dB la spalare si 73 dB la centrifugare). Samsung WW80M644OPW/LE are propriul sistem pentru monitorizarea erorilor si chiar depanari rapide. S-ar putea insa sa nu aveti nevoie de aplicatie, masina de spalat avand o fiabilitate ridicata. Nu o doar noi, o spun cumparatorii, dar si specialistii in domeniu, care lauda in primul rand motorul.

Samsung WW80M644OPW/LE: parerile de pe forumuri

Samsung WW80M644OPW/LE e un produs relativ nou (lansat la mijlocul anului trecut), dar pana acum s-a ales cu multe laude. Se remarca silentiozitatea din timpul functionarii, calitatea spalarii si cea a uscarii, dar si pretul de achizitie avantajos. Eficienta energetica este si ea la un nivel foarte ridicat – doar 116 kWh anual.

Verifica pretul lui Samsung WW80M644OPW/LE aici.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Samsung WW80M644OPW LE

Cea mai buna masina de spalat rufe: mentiuni

Miele WCI 670 WPS – verifica pretul aici – un produs care nu a prins loc in clasamentul principal din cauza pretului. Dar daca e sa ignoram acest aspect, am spune ca Miele WDB030 WCS e cu siguranta una din cele mai bune, poate chiar cea mai buna masina de spalat rufe de pe piata – mai multe explicatii dam mai jos. Miele WCI 670 WPS  e o masina de spalat rufe cu capacitatea de 9 kg, viteza de uscare 1600 rpm si eficienta energetica A+++.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Miele WCI 670 WPS

Cea mai buna masina de spalat rufe: fiabilitatea

Fiabilitatea masinilor de spalat este un aspect cel putin la fel de important ca specificatiile tehnice. Din pacate apar tot mai multe dovezi ca producatorii programeaza imbatranirea produselor, iar masinile de spalat nu fac exceptie.

1. Unul din cei mai mari dusmani ai masinilor de spalat rufe este instabilitatea tensiunii din reteaua electrica.
2. Brandurile care rezista cel mai bine la socurile din retea sunt LG, AEG, Miele, Electrolux si intr-o oarecare masura Samsung. Cel mai rau se prezinta Indesit. Whirpool e undeva pe la mijloc.
3. In cazul unei defectiuni la modulul electronic, mai usor se repara masinile de spalat LG si AEG.
4. LG ofera cel mai bun compromis intre pret si fiabilitate printre masinile de spalat rufe cu raspandire mare.
5. Samsung si LG au motoare foarte rezistente.
6. AEG si Miele sunt lideri incontestabili cand vine vorba de durata de viata a masinilor de spalat (deseori trec fara probleme de 10-12 ani).
7. Incercati sa gasiti o masina de spalat rufe cu cuva din inox sau plastic care permite desfacerea cuvei pentru interventii.
8. Programele de spalare foarte lungi, cu temperatura apei setata la maxim pot dauna componentelor electronice ale masinii.

Cea mai buna masina de spalat rufe: sfat

Va sfatuim sa nu folositi incarcatura maxima drept criteriu de baza la alegerea unei masini de spalat. Va explicam si de ce. Daca o sa cititi atent manualul de utilizare a unei masini de spalat rufe, veti observa ca capacitatea maxima este disponibila pentru un singur program de spalare. De cele mai multe ori e vorba despre bumbac, care are o durata de peste 180 minute si utilizarea frecventa a caruia poate dauna componentelor electronice ale masini. Din acest motiv anume programul scurt este folosit cel mai des. Acesta insa permite de obicei o incarcare de 2-3 kg, indiferent de faptul ca vorbim despre o masina cu capacitatea maxima de 7 sau 9 kg. Chiar si cea mai buna masina de spalat rufe, nu va rezista prea mult la supraincarcari sau la utilizarea freceventa si la temperaturi maxime a programelor lungi.

Cea mai buna masina de spalat rufe

Cel mai bun uscator de rufe – top

Masini de spalat rufe ieftine – discount

Cea mai buna masina de spalat rufe

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (2)
Vizualizari ( 122.012)
Rate it!

Comentarii (2)

Viorel spune:

Aveți un interes dubios să prezentați mașinile de spălat turcești Beko,deși nu cred în ruptul capului că se pot compara cu un Lg Direct Drive,Samsung Eco Bubble,Bosch etc.dar mă rog părerile dvs.vizavi de Beko nu mă interesează pentru că sunt mașini de spălat din clasa medie de eficiență și din clasa economică de prețuri,dar cam atât !

CelMaiBun spune:

Buna ziua,
aveti dreptate, masinile de spalat rufe LG si Samsung sunt peste aparatele Beko. Dar, nu ne putem permite sa judecam un produs strict prin prisma specificatiilor tehnice. Asta pentru ca pretul joaca (cel putin in Romania) inca un rol extrem de important la alegerea oricarui aparat. Anume aici Beko are de castigat, pret mic, valoare medie spre multa. In plus, Beko se pare ca a rezolvat in mare parte problemele de fiabilitate pe care le aveau produsele sale in trecut.
Sa stiti insa ca top-ul cu masini de spalat rufe este actualizat in permanenta. Deci se prea poate ca in viitorul apropiat sa gasiti in clasament mai multe aparate LG, Samsung, ori poate tot top-ul va fi format din masini Beko :). Cine stie ce lansari ne mai asteapta.

Va multumim mult pentru comentariu.
O zi frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne