Cea mai buna masina de spalat rufe: top masini de spalat CelMaiBuntop
(Imagine: Cea mai buna masina de spalat rufe - simbol)
Comentarii (5)
Vizualizari (127.043)
(36 evaluare, 28 voturi)
10 august 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna masina de spalat rufe: top 5 masini de spalat rufe de calitate

Care este cea mai buna masina de spalat rufe? Care spala cel mai bine? Am analizat preturile, specificatiile tehnice si parerile referitoare la calitatea spalarii pentru 20 de masini de spalat oferite de 9 cei mai importanti producatori de electrocasnice, dupa care am creat un top 5 cu cele mai bune masini de spalat dupa raportul/calitate pret din cele oferite in Romania.

Cea mai buna masina de spalat rufe cu incarcare frontala: top 5

1. Masina de spalat rufe slim Whirlpool FreshCare+ FWSD71283WS EUverifica pretul aici – probabil cea mai buna masina de spalat rufe dupa raportul calitate/pret oferita de la moment. Capacitate 7 kg, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 30 minute, dimensiuni 83,7 x 59,5 x 43,5 cm, eficienta energetica A+++ si e numai buna pentru o familie din 2-4 membri.

FWSD71283WS EU e cu siguranta si cea mai buna masina de spalat rufe Whirpool a momentului. Aceasta are capacitate de 7 kg (3 kg pentru programul de spalare rapida – o cifra buna), eficienta energetica ridicata – 175 kWh in mediu pe an, consum de apa modest pentru o masina de 7 kg – putin peste 10600 litri pe an, pret imbatabil si recenzii foarte bune din partea cumparatorilor. Iar dupa parearea noastra, FWSD71283WS EU e si una din cele mai silentioase masini de spalat rufe, mai ales in timpul spalarii.

Whirlpool FreshCare+ FWSD71283WS EU : opinii

Recenziile ce fac referire la Whirlpool FWSD71283WS EU sunt bune spre foarte bune. Pe langa calitatea spalarii, se remarca design-ul elegant, dimensiunile modeste, fiabilitatea dovedita, consumul de curent mic, numarul mare de programe si pretul mic pentru o masina de 7 kg. Mai multe informatii aici.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Whirlpool FreshCare+ FWSD71283WS EU

2. Samsung WW90J5446EW/LE – verifica pretul aici – capacitate maxima 9 kg, 16 programe de spalare dintre care unul rapid de doar 15 minute, dimensiuni 85 x 60 x 55 cm, eficienta energetica A+++, viteza maxima de uscare – 1400 rpm.
Modelul WW90J5446EW/LE e probabil cea mai buna masina de spalat rufe Samsung a momentului si avem cel putin 5 argumente pentru aceasta afirmatie. 1. Spala foarte bine – intre calitatea curatarii oferita de Samsung WW90J5446EW/LE si cea a masinilor de spalat rufe mai ieftine e o diferente sesizabila. 2. Usuca bine – dupa un ciclu de uscare la viteza maxima, o sa scoateti rufele cu aproximativ 10% mai uscate decat din celelalte masini de spalat rufe. 3. Solida – Samsung WW90J5446EW/LE e fabricata din materiale de calitate, respectiv e mai stabila la uscare. 4. Motor – Samsung WW90J5446EW/LE are unul din cele mai bune motoare de pe piata, iar producatorul spune ca acesta ar trebui sa lucreze cel putin 10 ani. 5. Pret corect – Pentru ce ofera, Samsung WW90J5446EW/LE are un pret destul de bun.

Samsung WW90J5446EW/LE: pareri

Samsung WW90J5446EW/LE s-a ales cu multe cuvinte de lauda din partea cumparatorilor. Se remarca calitatea spalarii, calitatea uscarii si nu in ultimul rand – durabilitatea. Se mai remarca stabilitatea din timpul uscarii, silentiozitatea, design-ul elegant, dar si interfata cu o structura foarte clara.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Samsung WW90J5446EW/LE

3. Masina de spalat rufe LG F2J5HY3Wverifica pretul aici – capacitate maxima 7 kg, 14 programe de spalare dintre care unul antialergic, dimensiuni 85 x 60 x 45 cm, eficienta energetica A+++, viteza de uscare maxima 1200 rpm.

LG F2J5HY3W nu a ajuns intamplator in clasamentul ce desemneaza cea mai buna masina de spalat rufe. Aparatul are cateva avantaje clare in fata rivalilor sai. Consumuri de apa si curent modeste, pretul destul de bun, design-ul eleganta (una din cele mai frumoase masini de spalat rufe de pe piata, fiabilitatea dovedita (in special cea a motorului), calitatea spalarii, dar si uscarea buna.

Cea mai buna masina de spalat rufe – LG F2J5HY3W: opinii

Masina de spalat rufe are parte de multe cuvinte de lauda pe forumurile de specialitate. Se remarca calitatea spalarii, uscarea ireprosabila, pretul bun dar si numarul mare de asistenti utili. Spre exemplu, Smart Diagnosis permite identificarea problemelor si chiar propune unele solutii. E de mentionat faptul ca pentru folosirea functiei e nevoie de un smartphone cu NFC. Tot prin intermediul NFC puteti descarca programe noi si personaliza programele existente.

Cea mai buna masina de spalat rufe - LG F2J5HY3W

4. Samsung Eco Bubble WW70J5345MW/LE – verifica pretul aici – cu siguranta una din cele mai bune masini de spalat rufe Samsung. Capacitate maxima 7 kg, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 15 minute, dimensiuni 85 x 60 x 55 cm, eficienta energetica A+++.

Samsung Eco Bubble WW70J5345MW/LE are capacitate maxima foarte buna si permite incarcarea a 2 kg de rufe la spalarea rapida – deloc rau pentru un program cu durata de numai 15 minute, iar viteza de uscare este maxima pentru toate programele. In plus, masina de spalat este foarte fiabila, promite sa nu consume mai mult de 153 kWh anual, iar consumul de apa se situeaza undeva la 7400-7500 litri pe an. Samsung Eco Bubble WW70J5345MW/LE e un produs aflat pe piata de mai mult de un an, prin urmare stim toate bune si relele, iar recenziile lasate de cumparatori sunt si ele de mare ajutor.

Cea mai buna masina de spalat rufe – Samsung Eco Bubble WW70J5345MW/LE: opinii

Recenziile ce fac referire la Samsung Eco Bubble WW70J5345MW/LE sunt bune spre foarte bune. Pe langa calitatea spalarii, se remarca design-ul elegant, fiabilitatea dovedita, consumul de curent mic, numarul mare de programe, durata mica a programului de spalare rapida si evident si pretul corect.

La minusuri s-ar putea trece nivelul de zgomot de la centrifugare. Unii cumparatori spun ca acesta e cam mare. Pentru a reduce zgomotul si vibratiile, cititi bine manualul de utilizare, respectiv aranjati bine masina de spalat si nu depasiti maximul de incarcarcare.

Masina de spalat rufe - Samsung Eco Bubble WW70J5345MW LE

5. Masina de spalat rufe Bosch WAT24460BYverifica pretul aici – cu siguranta una din cele mai bune masini de spalat rufe Bosch. Capacitate maxima – 8 kg, 12 programe de spalare printre care unul rapid de 15 minute, dimensiuni 84,8 x 59,8 x 59 cm, eficienta energetica A+++, viteza maxima de uscare 1200 rpm.

Bosch e unul din cei mai mari producatori de electrocasnice, iar Bosch WAT24460BY e o masina de spalat rufe pe care o recomandam cu incredere. Unitatea are o constructie solida, este silentioasa si aproape ca nu vibreaza la stoarcere. Bosch WAT24460BY are o functie care o sa va placa foarte mult si care se intalneste destul de rar printre masinile de spalat rufe. Functia se numeste Bosch Reload si permite adaugarea rufelor chiar in timpul programului de spalare.

Cea mai buna masina de spalat rufe – Bosch WAT24460BY: opinii

Recenziile cumparatorilor sunt in mare parte pozitive si foarte pozitive. Se remarca lipsa vibratiilor (daca masina e montata corect), spalarea ireprosabila si chiar design-ul elegant. In plus, Bosch e renumit pentru fiabilitatea produselor sale, iar masina de spalat rufe Bosch WAT24460BY se pare ca nu face exceptie. Unitatea e prezenta pe piata de mai mult de 2 ani, iar din putinile review-uri proaste pe care le are, niciunul nu are ca obiect fiabilitatea.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Bosch WAT24460BY

Cea mai buna masina de spalat rufe: Mentiune

Miele WDB030 WCS – verifica pretul aici – un produs care nu a prins loc in clasamentul principal din cauza pretului. Dar daca e sa ignoram acest aspect, am spune ca Miele WDB030 WCS e cu siguranta una din cele mai bune, poate chiar cea mai buna masina de spalat rufe de pe piata – mai multe explicatii dam mai jos. Miele WDB030 WCS  e o masina de spalat rufe cu capacitatea de 7 kg, viteza de uscare 1400 rpm si eficienta energetica A+++.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Miele WDB030 WCS

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 10

Cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator: top 3

1. Whirlpool FWDG96148SBS EU FreshCare+ – verifica pretul aici – specificatii: capacitate maxima spalare – 9 kg, capacitate maxima uscare – 6 kg, viteza maxima centrifugare – 1400 rotatii pe minuta, dimensiuni – 85×59,5×54 cm, clasa energetica – A, program rapid de spalare si uscare – 45 minute – 1 kg max, numar programe – 14.

Whirlpool FWDG96148SBS EU FreshCare+ e probabil cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator. Unitatea are capacitati mari de spalare si uscare, curata foarte bine, usuca la fel de bine, e silentioasa si are un pret chiar foarte bun pentru ce ofera. Cel mai scurt program de spalare cu uscare completa dureaza 45 minute, insa incarcarea e limitata la 1 kg. Pentru mai multe rufe, puteti alege programul de 90 minute, cu capacitatea maxima de 2 kilograme. Recomandam cu incredere

Cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator - Whirlpool FWDG96148SBS EU FreshCare+

2. LG F2J6HM0W – verifica pretul aici – specificatii: capacitate maxima spalare – 7 kg, capacitate maxima uscare – 4 kg, viteza maxima centrifugare – 1200 rotatii pe minuta, dimensiuni – 85x60x45 (50 cm cu tot cu hublou) cm, clasa energetica – B, program rapid uscare – 30 minute – 0,5 kg max, numar programe – 14.

Un produs bun spre foarte bun, cu spalare si uscare ireprosabila. Capacitatile sunt ceva mai mici decat la masina de pe primul loc, dar nu de asta s-a pierdut o pozitie. Motivul principal este consumul anual de curent mai mare, la care se adauga necesarul sporit de reglaje. Ne referim la faptul ca masina trebuie pozitionata foarte bine, altfel riscati sa fiti deranjati de vibratiile destul de mari din timpul centrifugarii.

Cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator - LG F2J6HM0W

3. Electrolux Dual-Care EW7W369S – verifica pretul aici – specificatii: capacitate maxima spalare – 9 kg, capacitate maxima uscare – 6 kg, viteza maxima centrifugare – 1600 rotatii pe minuta, dimensiuni – 85x60x63,1 cm, clasa energetica – A, program rapid uscare – 40 – 50 minute – 1 kg max, numar programe – 16.

EW7W369S e cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator din gama Electrolux si cel mai avansat produs din clasament. Masina e foarte silentioasa, spala si usuca impecabil si nu degaja cladura. Avem insa de mentionat si doua minusuri: primul – dimensiunile mai mari, iar ce de-al doilea este pretul.

Un top cu uscatoare conventionale poate fi gasit aici.

Cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator - Electrolux Dual-Care EW7W369S

Cea mai buna masina de spalat rufe: Care e cea mai fiabila?

1. Unul din cei mai mari dusmani ai masinilor de spalat rufe este instabilitatea tensiunii din reteaua electrica.
2. Brandurile care rezista cel mai bine la socurile din retea sunt LG, AEG, Miele, Electrolux si intr-o oarecare masura Samsung. Whirpool e undeva pe la mijloc.
3. In cazul unei defectiuni la modulul electronic, mai usor se repara masinile de spalat LG si AEG.
4. LG ofera cel mai bun compromis intre pret si fiabilitate printre masinile de spalat rufe cu raspandire mare.
5. Samsung si LG au motoare foarte rezistente.
6. AEG si Miele sunt lideri incontestabili cand vine vorba de durata de viata a masinilor de spalat (deseori trec fara probleme de 10-12 ani).
7. Programele de spalare foarte lungi, cu temperatura apei setata la maxim pot dauna componentelor electronice ale masinii.

Cea mai buna masina de spalat rufe: sfat

Va sfatuim sa nu folositi incarcatura maxima drept criteriu de baza la alegerea unei masini de spalat. Va explicam si de ce. Daca o sa cititi atent manualul de utilizare a unei masini de spalat rufe, veti observa ca capacitatea maxima este disponibila pentru un singur program de spalare. De cele mai multe ori e vorba despre bumbac, care are o durata de peste 180 minute si utilizarea frecventa a caruia poate dauna componentelor electronice ale masini. Din acest motiv anume programul scurt este folosit cel mai des. Acesta insa permite de obicei o incarcare de 2-3 kg, indiferent de faptul ca vorbim despre o masina cu capacitatea maxima de 7 sau 9 kg. Chiar si cea mai buna masina de spalat rufe, nu va rezista prea mult la supraincarcari sau la utilizarea la temperaturi maxime a programelor lungi.

Masini de spalat rufe ieftine – discount

Cea mai buna masina de spalat rufe -Romania

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (5)
Vizualizari ( 127.043)
(36 evaluare, 28 voturi)

Comentarii (5)

Viorel spune:

Aveți un interes dubios să prezentați mașinile de spălat turcești Beko,deși nu cred în ruptul capului că se pot compara cu un Lg Direct Drive,Samsung Eco Bubble,Bosch etc.dar mă rog părerile dvs.vizavi de Beko nu mă interesează pentru că sunt mașini de spălat din clasa medie de eficiență și din clasa economică de prețuri,dar cam atât !

CelMaiBun spune:

Buna ziua,
aveti dreptate, masinile de spalat rufe LG si Samsung sunt peste aparatele Beko. Dar, nu ne putem permite sa judecam un produs strict prin prisma specificatiilor tehnice. Asta pentru ca pretul joaca (cel putin in Romania) inca un rol extrem de important la alegerea oricarui aparat. Anume aici Beko are de castigat, pret mic, valoare medie spre multa. In plus, Beko se pare ca a rezolvat in mare parte problemele de fiabilitate pe care le aveau produsele sale in trecut.
Sa stiti insa ca top-ul cu masini de spalat rufe este actualizat in permanenta. Deci se prea poate ca in viitorul apropiat sa gasiti in clasament mai multe aparate LG, Samsung, ori poate tot top-ul va fi format din masini Beko :). Cine stie ce lansari ne mai asteapta.

Va multumim mult pentru comentariu.
O zi frumoasa.

Rares Constantin spune:

LG si samsung sunt mult.peste concurenta. Am un lg de 7 kilograme si e cea mai buna masina de spalat rufe pe care am avut-o pana acum. Pompa de apa e cam galagioasa, dar in rest nu. Ce sa-i reprosez.

Traian spune:

Mașinile de acum nu mai sunt că alta data. Am avut un Bosch luat din Germania care m-am ținut 16 ani. Abia anul trecut și-a dat ultima suflare. Am luat al Bosch nou, de la noi, dar nu se compara. Nu e la fel de bun. Tabla e.mult mai subțire și vibrează mai tare. O să văd cat mă ține asta.

Andreea spune:

Am Whirlpool lauta de blackfriday cu 1100 și la banii ăștia cred că e cea mai buna mașina de spălat rufe. O am de 3 ani și lucrează că în prima zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne