Cea mai buna masina de spalat rufe: top 5 masini de spalat rufe
(Imagine: Cea mai buna masina de spalat rufe - simbol)
Comentarii (7)
Vizualizari (134.212)
(152 evaluare, 144 voturi)
22 noiembrie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna masina de spalat rufe: top 5 masini de spalat rufe de calitate

Care este cea mai buna masina de spalat rufe? Pentru a raspunde la intrebare, am analizat preturile, specificatiile tehnice si parerile cumparatorilor referitoare la peste 20 de produse. In continuare am creat un top 5 care va si desemna cea mai buna masina de spalat rufe dupa de raportul calitate/pret, iar cand spunem calitate ne referim la calitatea spalarii, viteza si calitatea uscarii, dar si la fiabilitatea masinii.

Ce este inverter? – Cea mai buna masina de spalat rufe

Inainte sa trecem la clasament, am decis sa lamurim treaba cu motorul Inverter.

Tehnologia inverter e tot mai promovata, dar ce e aceasta? Cum functioneaza si care sunt avantajele? Sa le luam pe rand. Motorul clasic are niste perii din grafit care transmit curentul electric bobinei din cupru. La trecerei curentului prin bobina se creeaza un camp magnetic care roteste motorul. La motorul inverter, periile lipsesc, iar curent este transmis la inceput spre o placa de control (numita si placa inverter), care converteste si dozeaza voltajul astfel incat viteza motorului sa fie proportionala cu cantitatea de rufe din tambur. De unde stie panoul cate rufe sunt in tambur? Simplu, de la un senzor de greutate montat la interior.

Avantajele motorului inverter

– Pentru ca nu are perii, motorul inverter e mai silentios.
– Motorul inverter este mai fiabil. Producatorii prevad o durata de viata de 10000 si chiar 15000 de ore.
– Motorul inverter consuma mult mai putin curent electric.
– Din cauza vitezei variabile, masinile de spalat rufe dotate cu motoare inverter curata mai bine.

Cea mai buna masina de spalat rufe – top 5 masini de spalat rufe

1. Whirlpool FreshCare+ FWSD81283WS EU

verifica pretul aici

Capacitate 8 kg, viteza maxima de uscare – 1200 rpm, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 30 minute, dimensiuni 84,5 x 59,5 x 47,5 cm, eficienta energetica A+++ si e numai buna pentru o familie din 3-5 membri..

FWSD81283WS EU este probabil cea mai buna masina de spalat rufe dupa raportul calitate pret a momentului. Aceasta are capacitate de 8 kg (3 kg pentru programul de spalare rapida – o cifra buna), eficienta energetica ridicata – 197 kWh in mediu pe an, consum de apa modest pentru o masina de 8 kg – putin peste 11400 litri pe an, pret imbatabil si recenzii foarte bune din partea cumparatorilor. Iar dupa parerea noastra, FWSD81283WS EU e si una din cele mai silentioase masini de spalat rufe, mai ales in timpul spalarii.

Whirlpool FreshCare+ FWSD81283WS EU : opinii – forum

Recenziile ce fac referire la Whirlpool FWSD81283WS EU sunt bune spre foarte bune. Pe langa calitatea spalarii, se remarca design-ul elegant, dimensiunile modeste, fiabilitatea dovedita, consumul de curent mic, numarul mare de programe si pretul mic pentru o masina de 8 kg.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Whirlpool FreshCare+ FWSD81283WS EU

2. Masina de spalat rufe LG F2J5TN3W 

verifica pretul aici 

Probabil cea mai buna masina de spalat rufe LG dupa raportul calitate/pret – capacitate maxima 8 kg, 14 programe de spalare dintre care unul antialergic, dimensiuni 85 x 60 x 56 cm, eficienta energetica A+++, viteza de uscare maxima 1200 rpm.

F2J5TN3W a ajuns pe buna dreptate in top-ul celor mai bune masini de spalat rufe. Aparatul are cateva avantaje clare in fata rivalilor sai. Consumuri de apa si curent modeste, pretul bun, design-ul eleganta – una din cele mai frumoase masini de spalat rufe de pe piata, fiabilitatea dovedita (in special cea a motorului), calitatea spalarii, dar si uscarea buna.

Cea mai buna masina de spalat rufe – F2J5TN3W: opinii – forum

Masina de spalat rufe are parte de multe cuvinte de lauda pe forumurile de specialitate. Se remarca calitatea spalarii, uscarea ireprosabila, pretul bun dar si numarul mare de asistenti utili. Spre exemplu, Smart Diagnosis permite identificarea problemelor si chiar propune unele solutii. E de mentionat faptul ca pentru folosirea functiei e nevoie de un smartphone cu NFC. Tot prin intermediul NFC puteti descarca programe noi si personaliza programele existente.

Cea mai buna masina de spalat rufe - LG F2J5HY3W

3. Samsung Add Wash WW80K44305X/LE –  cea mai buna masina de spalat rufe Samsung

verifica pretul aici 

Capacitate maxima 9 kg, 12 programe de spalare si posibilitatea startului intarziat, dimensiuni 85 x 60 x 55 cm, eficienta energetica A+++, viteza maxima de uscare – 1400 rpm.
Modelul WW80K44305X/LE e probabil cea mai buna masina de spalat rufe dupa raportul calitate/pret printre unitatile oferite de Samsung si avem cel putin 8 argumente pentru aceasta afirmatie.

1. Spala foarte bine – intre calitatea curatarii oferita de Samsung WW80K44305X/LE si cea a masinilor de spalat rufe mai ieftine e o diferente sesizabila.
2. Usuca bine – dupa un ciclu de uscare la viteza maxima, o sa scoateti rufele cu aproximativ 10% mai uscate decat din celelalte masini de spalat rufe.
3. Solida – WW80K44305X/LE e fabricata din materiale de calitate, respectiv e mai stabila la uscare.
4. Motor – Samsung WW80K44305X/LE are unul din cele mai bune motoare de pe piata, iar producatorul spune ca acesta ar trebui sa lucreze cel putin 10 ani.
5. Pret corect – Pentru ce ofera, Samsung WW80K44305X/LE are un pret chiar bun.
6. Are un consum de apa foarte mic – doar 7400 litri pe an.
7. Consuma putin curent electric. Cu 157 kWh pe an, Samsung WW80K44305X/LE e una din cele mai eficiente masini de spalat rufe de pe piata
8. Are Add Wash – va permite sa incarcati sau sa scoateti rufe din tambur dupa inceperea programului de spalare.

Samsung WW80K44305X/LE : pareri – forum

Samsung WW80K44305X/LE s-a ales cu multe cuvinte de lauda din partea cumparatorilor. Se remarca calitatea spalarii, calitatea uscarii si nu in ultimul rand – durabilitatea. Se mai vorbeste despre stabilitatea din timpul uscarii, silentiozitatea, design-ul elegant, dar si interfata cu o structura foarte clara.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Samsung Add Wash WW80K44305X/LE

4. LG F4J5TN7S – 8 kilograme

verifica pretul aici 

Cu siguranta una din cele mai bune masini de spalat rufe LG. Capacitate maxima 8 kg, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 30 minute, viteza de uscare – 1400 rpm, dimensiuni 85 x 60 x 56 cm, eficienta energetica A+++.

Masina de spalat rufe LG F4J5TN7S e avantajata de mai multe aspecte. Aceasta e incapatoare, spala foarte bine, e relativ ieftina, are o fiabilitate dovedita si eficienta energetica ridicata. Ar mai fi de remarcat inca trei plusuri. 1. LG F4J5TN7S are functia Add Items – puteti adauga sau scoate rufe din tambur dupa inceperea programului de spalare. 2 Puteti descarca cateva programe de spalare noi. 3. In cazul unei defectiuni, cu Smart Diagnosis puteti diagnositca si eventual indeparta problema fara a face a apel la un specialist.

Cea mai buna masina de spalat rufe – LG F4J5TN7S  : opinii – forum

Recenziile ce fac referire la LG F4J5TN7S  sunt bune spre foarte bune. Pe langa calitatea spalarii, se remarca design-ul elegant, consumul de curent mic, numarul mare de programe, silentiozitatea si pretul pretul corect.
Cea mai buna masina de spalat rufe - LG F4J5TN7S

5. Bosch WAT28661BY – cea mai buna masina de spalat rufe Bosch

verifica pretul aici 

Cu siguranta una din cele mai bune masini de spalat rufe Bosch. Capacitate maxima – 9 kg, 14 programe de spalare printre care unul rapid de 15 minute, dimensiuni 84,8 x 59,8 x 59 cm, eficienta energetica A+++, viteza maxima de uscare 1400 rpm.

Bosch e unul din cei mai mari producatori de electrocasnice, iar Bosch WAT28661BY e un produs pe care il recomandam cu incredere. Masina de spalat rufe are o constructie solida, este silentioasa si aproape ca nu vibreaza la stoarcere. Bosch WAT28661BY are o functie care o sa va placa foarte mult si care se intalneste destul de rar printre masinile de spalat rufe. Functia se numeste Bosch Reload si permite adaugarea rufelor chiar in timpul programului de spalare.

Bosch WAT28661BY: opinii – forum

Recenziile cumparatorilor sunt in mare parte pozitive si foarte pozitive. Se remarca lipsa vibratiilor (daca masina e montata corect), spalarea ireprosabila si chiar design-ul elegant. In plus, Bosch e renumit pentru fiabilitatea produselor sale, iar masina de spalat rufe Bosch WAT28661BY se pare ca nu face exceptie. Unitatea e prezenta pe piata de mai mult de 3 ani, iar din putinile review-uri proaste pe care le are, niciunul nu are ca obiect fiabilitatea.
Cea mai buna masina de spalat rufe - Bosch WAT28661BY

Cea mai buna masina de spalat rufe: Mentiune

Miele Serie 120 WDD 035 WCSverifica pretul aici – un produs care nu a prins loc in clasamentul principal din cauza pretului. Dar daca e sa ignoram acest aspect, am spune ca Miele Serie 120 WDD 035 WCS  e cu siguranta una din cele mai bune, poate chiar cea mai buna masina de spalat rufe de pe piata – mai multe explicatii dam mai jos. Miele Serie 120 WDD 035 WCS  e o masina de spalat rufe cu capacitatea de 8 kg, viteza de uscare 1400 rpm si eficienta energetica A+++.

Cea mai buna masina de spalat rufe - Miele Serie 120 WDD 035 WCS

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 10

Cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator: top 3

Whirlpool FreshCare+ FWDD1071681WSEU

verifica pretul aici 

Specificatii: capacitate maxima spalare – 10 kg, capacitate maxima uscare – 7 kg, viteza maxima centrifugare – 1600 rotatii pe minuta, dimensiuni – 85×59,5×65,4 cm, clasa energetica – A, program rapid – 30 minute – 2 kg max, numar programe – 16.

FWDD1071681WSEU e cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator din dupa raportul calitate/pret de pe piata. Masina e foarte silentioasa, are cuva incapatoare, functioneaza impecabil si nu degaja cladura. Unitatea nu are puncte slabe din punct de vedere tehnnic, deci fiabilitatea este si ea la nivelul asteptarilor.

Cel mai bun uscator de rufe – top 5

Cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator - Whirlpool FreshCare+ FWDD1071681WSEU

LG F4J6TGOW

verifica pretul aici 

Specificatii: capacitate maxima spalare – 8 kg, capacitate maxima uscare – 4 kg, viteza maxima centrifugare – 1400 rotatii pe minuta, dimensiuni – 85x60x56 cm, clasa energetica – A, program rapid de spalare si uscare – 30 minute – 0,5 kg max, numar programe – 14.

LG F4J6TGOW e probabil cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator LG a momentului. Unitatea are capacitati mari de spalare si uscare, curata foarte bine, usuca la fel de bine, e silentioasa si are un pret chiar foarte bun pentru ce ofera. Cel mai scurt program de spalare cu uscare completa dureaza 30 minute, insa incarcarea e limitata la 0,5 kg. Pentru mai multe rufe, puteti alege programul de 60 sau de minute, cu capacitatea maxima de 2,5 kilograme. Recomandam cu incredere

Cea mai buna masina de spalat rufe - LG F4J6TGOW

 Masina de spalat rufe cu uscator Samsung WD90N740NOA/LE

verifica pretul aici 

Specificatii: capacitate maxima spalare – 9 kg, capacitate maxima uscare – 5 kg, viteza maxima centrifugare – 1400 rotatii pe minuta, dimensiuni – 85x60x69 cm, clasa energetica – A, durata program uscare cu incarcare maxima – aproximativ 2 ore, spalare + uscare 5 kg de rufe – in aproxumativ 3 ore, numar programe – 14.

Un produs bun spre foarte bun, cu spalare si uscare ireprosabila. Capacitatile sunt ceva mai mici decat la masina de pe primul loc, dar nu de asta s-a pierdut o pozitie. Motivul principal este necesarul sporit de reglaje. Ne referim la faptul ca masina trebuie pozitionata foarte bine, altfel riscati sa fiti deranjati de vibratiile destul de mari din timpul centrifugarii. In plus, am sesizat ca panoul tactil este foarte sensibil.

Cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator - Samsung WD90N740NOA LE

Care sunt cele mai fiabile masini de spalat rufe?

1. Unul din cei mai mari dusmani ai masinilor de spalat rufe este instabilitatea tensiunii din reteaua electrica.
2. Brandurile care rezista cel mai bine la socurile din retea sunt LG, AEG, Miele, Electrolux si Samsung. Whirpool si Hotpoint sunt undeva pe la mijloc.
3. In cazul unei defectiuni la modulul electronic, mai usor se repara masinile de spalat LG si AEG.
4. LG ofera cel mai bun compromis intre pret si fiabilitate printre masinile de spalat rufe cu raspandire mare.
5. Samsung si LG au motoare foarte rezistente.
6. AEG si Miele sunt lideri incontestabili cand vine vorba de durata de viata a masinilor de spalat (deseori trec fara probleme de 10-12 ani).
7. Programele de spalare foarte lungi, cu temperatura apei setata la maxim pot dauna componentelor electronice ale masinii.

Cea mai buna masina de spalat rufe: sfat

Va sfatuim sa nu folositi incarcatura maxima drept criteriu de baza la alegerea unei masini de spalat. Va explicam si de ce. Daca o sa cititi atent manualul de utilizare a unei masini de spalat rufe, veti observa ca capacitatea maxima este disponibila pentru un singur program de spalare. De cele mai multe ori e vorba despre bumbac, care are o durata de peste 180 minute si utilizarea frecventa a caruia poate dauna componentelor electronice ale masini. Din acest motiv anume programul scurt este folosit cel mai des. Acesta insa permite de obicei o incarcare de 2-3 kg, indiferent de faptul ca vorbim despre o masina cu capacitatea maxima de 7 sau 9 kg. Chiar si cea mai buna masina de spalat rufe, nu va rezista prea mult la supraincarcari sau la utilizarea la temperaturi maxime a programelor lungi.

Cea mai buna masina de spalat rufe

Masini de spalat rufe ieftine – discount

Cea mai buna masina de spalat rufe

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (7)
Vizualizari ( 134.212)
(152 evaluare, 144 voturi)

Comentarii (7)

Viorel spune:

Aveți un interes dubios să prezentați mașinile de spălat turcești Beko,deși nu cred în ruptul capului că se pot compara cu un Lg Direct Drive,Samsung Eco Bubble,Bosch etc.dar mă rog părerile dvs.vizavi de Beko nu mă interesează pentru că sunt mașini de spălat din clasa medie de eficiență și din clasa economică de prețuri,dar cam atât !

CelMaiBun spune:

Buna ziua,
aveti dreptate, masinile de spalat rufe LG si Samsung sunt peste aparatele Beko. Dar, nu ne putem permite sa judecam un produs strict prin prisma specificatiilor tehnice. Asta pentru ca pretul joaca (cel putin in Romania) inca un rol extrem de important la alegerea oricarui aparat. Anume aici Beko are de castigat, pret mic, valoare medie spre multa. In plus, Beko se pare ca a rezolvat in mare parte problemele de fiabilitate pe care le aveau produsele sale in trecut.
Sa stiti insa ca top-ul cu masini de spalat rufe este actualizat in permanenta. Deci se prea poate ca in viitorul apropiat sa gasiti in clasament mai multe aparate LG, Samsung, ori poate tot top-ul va fi format din masini Beko :). Cine stie ce lansari ne mai asteapta.

Va multumim mult pentru comentariu.
O zi frumoasa.

Rares Constantin spune:

LG si samsung sunt mult.peste concurenta. Am un lg de 7 kilograme si e cea mai buna masina de spalat rufe pe care am avut-o pana acum. Pompa de apa e cam galagioasa, dar in rest nu. Ce sa-i reprosez.

Traian spune:

Mașinile de acum nu mai sunt că alta data. Am avut un Bosch luat din Germania care m-am ținut 16 ani. Abia anul trecut și-a dat ultima suflare. Am luat al Bosch nou, de la noi, dar nu se compara. Nu e la fel de bun. Tabla e.mult mai subțire și vibrează mai tare. O să văd cat mă ține asta.

Andreea spune:

Am Whirlpool lauta de blackfriday cu 1100 și la banii ăștia cred că e cea mai buna mașina de spălat rufe. O am de 3 ani și lucrează că în prima zi.

Vlad spune:

Samsungurile sunt fara îndoiala cele mai bune. Uitați de Beko Arctic și alte prostii.

Cristi Turcu spune:

Recomand LG din toata inima. Nu va lasati miniti de capacitatea maxima, ca la majoritatea programelor oricum puteti incarca cel mult 2 sau 3 kilograme indiferent de faptul ca aveti o masina de spalat de 7 sau de 9 kilograme..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne