Cel mai bun uscator de rufe: top 10 uscatoare de rufe bune | forum, pareri
(Imagine: Cel mai bun uscator de rufe - top 10 - review - opinii)
Comentarii (7)
Vizualizari (31.254)
(314 evaluare, 314 voturi)
1 ianuarie 2021
de CelMaiBun

Cel mai bun uscator de rufe: top 10 uscatoare de rufe bune in 2021

Astazi aflam care este cel mai bun uscator de rufe dupa raportul calitate/pret. O sa comparam uscatoarele de rufe cu pompa de caldura si cele cu condensare. O sa punem cap la cap calitatea uscarii, consumurile de curent, nivelurile de zgomot, fiabilitatea si preturile, totul pentru a crea in final un top 10 cu cele mai bune uscatoare de rufe dupa raportul calitate/pret. 

Cel mai bun uscator de rufe: top 10 uscatoare bune

1. Beko DPY8506GXB1 – cel mai bun uscator de rufe

verifica pretul aici

Suntem de parere ca Beko DPY8506GXB1 e cel mai bun uscator de rufe de dupa raportul calitate/pret si avem pentru aceasta afirmatie 9 argumente:

1. Usuca foarte bine si nu sifoneaza rufele.
2. Capacitate de 8 kilograme.
3. Beko DPY8506GXB1 functioneaza cu pompa de caldura.
4. E un uscator silentios si stabil.
5. E silentios si nu emana caldura in timpul funtionarii.
6. Consuma putin de curent electric pentru un uscator de 8 kg – 235 kWh pe an. Clasa A+++.
7. Are un pret excelent pentru ce ofera.
8. E fiabil. Beko DPY8506GXB1 are un motor foarte bun si este unul dintre cele mai fiabile uscatoare de rufe de pe piata.
9. Are senzor de uscare.
Cel mai bun uscator de rufe - Beko DPY8506GXB1

2. Whirlpool FreshCare+ FTCM108BEU – cel mai bun uscator de rufe cu condensare

8 kg, condensare, cel mai ieftin uscator din clasament

verifica pretul aici

Whirpool FTCM108BEU este primul aparat cu condensare din clasament si cel mai bun uscator de rufe printre unitatile oferite de Whirpool. Acesta are o capacitatea maxima de 8 kilograme si 15 programe de functionare. Acesta are o capacitatea maxima de 8 kilograme si 15 programe de functionare. Paradoxal sau nu, dar pentru un uscator atat de ieftine, Whirpool FTCM108BEU este foarte bine echipat. Acesta are senzori de umiditate si caldura – adica procesul de uscare este oprit automat atunci cand rufele ajung la gradul de uscare dorit. In plus, sistemul FreshCare+ tina rufele din cuva proaspete inca 6 ore dupa terminarea ciclului de uscare.

Whirpool FTCM108BEU se prezinta foarte bine si cand vine vorba despre calitatea functionarii. Dupa uscare rufele sunt moi, iar in filtrul de la baza se aduna o groaza de scame si alte reziduri. Sa aveti deci grija sa curatati filtrul dupa terminarea programului.

Cel mai bun uscator de rufe - Whirlpool FreshCare+ FTCM108BEU

3. Samsung DV90TA040AX/LE 9 kg

verifica pretul aici 

Samsung DV90TA040AX/LE este cel mai bun uscator de rufe din gama Samsung la mai multe capitole (inclusiv pretul). Aparatul are o capacitate de 9 kilograme, 14 programe de functionare, usa cu deschidere in ambele parti, usuca exceptional, e stabil, iar consumul de curent se incadreaza in clasa A++. Samsung DV90TA040AX/LE are si un program expres. Acesta se numeste Quick Dry, are o durata de 35 de minute, dar sa stiti ca incarcatura maxima in acest caz este de 1 kilogram.

Samsung DV90TA040AX/LE este chiar silentios pentru un uscator de rufe si foarte stabil. Ne-a mai placut sistemul de filtrare. Acesta are doua straturi si e foarte eficient. Scame, fire de par, toate se strang acolo, deci filtrul se umple destul de repede. Noroc ca uscatorul e dotat cu un senzor ce anunta necesitatea curatarii filtrului. Gama uscatoarelor de 9 kilograme este destul de mare, dar Samsung DV90TA040AX/LE este cu siguranta unul dintre cele mai bune.

Cel mai bun uscator de rufe - Samsung DV90TA040AX/LE

4. AEG T8DEA68S – cel mai bun uscator de rufe AEG

verifica pretul aici

Capacitate maxima 8 kilograme, 11 programe de uscare, WiFi, pompa de caldura. AEG T8DEA68S putea fara probleme sa se claseze mai sus, dar pretul nu i-a permis. In rest avem doar cuvinte de lauda. Aparatul este unul de exceptie. AEG T8DEA68S lansat relativ recent, e solid, e unul din cele mai silentioase uscatoare de rufe de pe piata, are eficienta energetica ridicata (A+++), usuca foarte bine, elimina mirosurile neplacute si arata bestial. Recomandam cu toata increderea.

Cel mai bun uscator de rufe - AEG T8DEA68S

5. Bosch WTR85V90BY 

Verifica pretul aici

Bosch WTR85V90BY are o capacitate maxima de 8 kg, uscare cu pompa de caldura, filtru de condensare, 16 programe de functionare. Consumul anual de energie este de aproximativ 235 kWh, iar un program standard cu incarcatura completa consuma aproximativ 1,87 kWh. Uscatorul se descurca exceptional. E silentios, nu scoate multa caldura si usuca foarte bine. Unitatea a fost lansata cu doi ani in urma, perioada in care si-a dovedit fiabilitatea si eficienta. Bosch WTR85V90BY e probabil cel mai bun uscator de rufe Bosch dupa raportul calitate/pret.

Cel mai bun uscator de rufe - Bosch WTR85V90BY

6. LG RH90V5AV6Q – cel mai bun uscator de rufe LG

Verifica pretul aici 

LG RH90V5AV6Q are o capacitate maxima de 9 kg, uscare cu pompa de caldura, 14 programe de functionare. Consumul anual de energie este mic, chiar ridicol de mic pentru un uscator de 8 kilograme – aproximativ 228 kWh, iar un program standard cu incarcatura completa consuma aproximativ 1,90 kWh (1 kWh cu jumatate de incarcatura). Uscatorul se descurca exceptional. E silentios, nu scoate multa caldura si usuca foarte bine. LG RH90V5AV6Q a fost lansat anul trecut, perioada in care si-a dovedit fiabilitatea si eficienta. Un mic bonus este modulul WiFi cu care e dotat uscatorul. Acesta permite sa gestionati functionare aparatului de pe smartphone si chiar sa descarcati programe de uscare noi. LG RH90V5AV6Q e probabil si cel mai bun uscator de rufe LG.

Cel mai bun uscator de rufe - LG RH90V5AV6Q

7. Beko DF 7439 SX – cel mai compact uscator de rufe

7 kg, pompa de caldura

verifica pretul aici 

Beko DF 7439 SX este cel mai bun uscator de rufe dupa raportul calitate/pret din gama Beko. Acesta functioneaza cu pompa de caldura, are o capacitatea maxima de 7 kilograme si 16 programe de functionare. Beko DF 7439 SX este foarte bine echipat pentru un uscator de rufe atat de ieftin. Acesta are interfata cu display, senzori de umiditate si caldura astfel incat utilizatorul sa poata alege singur nivelul de uscare dorit. A fost integrat si un sistem anti sifonare, consumul de curent corespunde clasei A++, este prevazut un program de improspatare a hainelor de numai 10 minute, iar programul de uscare rapida dureaza (Xpress) 30 de minute.

Cel mai bun uscator de rufe - Beko DF 7439 SX

8. Candy Smart Pro CSO H8A2DE-S – cel mai bun uscator de rufe ieftin

verifica pretul aici

Candy Smart Pro CSO H8A2DE-S este unul dintre cele mai ieftine uscatoare de rufe cu pompa de caldura de pe piata. Modelul are o capacitate maxima de 8 kilograme, 14 progame de functionare, consuma putin curent electric, are senzori de temperatura si umiditate, usa cu unghi mare de deschidere si recenzii bune spre foarte bune. In plus, Candy Smart Pro CSO H8A2DE-S consuma doar 236 kWh de curent electric anual, corespunzand normei energetice A++.

Cel mai bun uscator de rufe - Candy Smart Pro CSO H8A2DE-S

9. Arctic DAPLH732PB8 7 kg, inverter

vezi pretul actualizat aici

Arctic DAPLH732PB8 ( cel mai bun uscator de rufe din gama Arctic) este un dispozitiv cu pompa de caldura, capacitate 7 kg, uscare foarte buna, 15 programe de functionare, clasa de eficienta energetica A++. Arctic DAPLH732PB8 e prezent pe piata de un an si pana acum s-a prezentat exemplar. Usuca bine, nu sifoneaza, nu degaja multa caldura, gratie peretilor solizi nu vibreaza, e fiabil si are un pret foarte bun pentru ce ofera. Arctic DAPLH732PB8 este un produs reusit din multe puncte de vedere, care trebuia inventat daca nu exista.

Cel mai bun uscator de rufe - Arctic DAPLH732PB

10. Miele TWB 140 WP – cel mai bun uscator de rufe Miele

verifica pretul aici

Un clasament cu uscatoare nu poate fi lipsit de un reprezentant Miele, iar alegerea noastra a cazut pe modelul TWB 140 WP. Acesta este uscatorul perfect din mai multe puncte de vedere (cel mai bun uscator de rufe din gama Miele) si putea fara probleme sa se claseze in prima parte a clasamentului. Nu s-a intamplat, iar de vina este exclusiv pretul. In rest avem doar cuvinte de lauda. Miele TWB 140 WP are o capacitate de 7 kilograme, 12 programe de uscare, clasa energetica A++, este foarte silentios, usuca impecabil, nu sifoneaza si detine un motor extrem de durabil. Miele TWB 140 WP necesita foarte putina intretinere. Trebuie sa aveti grija doar sa curatati filtrul de scame de la baza cuvei si filtrul schimbatorului de caldura. Cel de-al doilea filtru are grija ca schimbatorul sa fie tot timpul curat, prelungindu-i astfel foarte mult durata de viata.

Cel mai bun uscator de rufe - Miele TWB 140 WP

Cel mai bun uscator de rufe: masina de spalat cu uscator

LG F4DV709H1 – verifica pretul aici – LG F4DV709H1 nu e un simplu uscator de rufe, unitatea e o combinatie intre o masina de spalat rufe si un uscator. Pentru spalare, capacitatea maxima este de 9 kg, iar la uscare puteti incarca 6 kg. LG F4DV709H1 este probabil cel mai bun uscator de rufe 2 in 1 avand si un pret corect. Inainte de punerea in functiune, cititi cu atentie manualul de utilizare.

Cel mai bun uscator de rufe LG F4DV709H1

Cum functioneaza uscatorul de rufe cu pompa?

Cum functioneaza uscatorul cu pompa de caldura? Pe scurt, pompa de caldura preia aerul uscat, il incalzeste si il directioneaza spre tambur. Acolo, aerul preia umiditatea rufelor, o scoate din tambur, dupa care aerul trece printr-un condesator pentru dezumidificare. Apa sub forma de condens este depozitata intr-un vas de la baza uscatorului, iar aerul uscat si rece este trimis din nou in pompa de caldura. Acolo este iarasi incalzit si ciclul se repeta.

Uscator de rufe cu pompa de caldura - functionare

Ghidul cumparatorului – Cum aleg cel mai bun uscator de rufe? 

Daca e sa judecam dupa principiul de functionare, uscatoarele de rufe pot fi impartite in doua grupe mari: 1. cu condensare si 2. cu pompa de caldura. Mai exista si alte tipuri de uscatoare, dar anume cele doua categorii sunt cele mai numeroase.

Uscatoarele cu condensare sunt mai ieftine, usuca repede si bine. Partea proasta este insa ca acestea elimina caldura produsa la uscare in incapere. Din fericire caldura eliminata este nu contine umezeala, aceasta fiind tranformata in apa si depozitata intr-un rezervor sau eliminata. Daca camera aleasa pentru uscator se ventileaza, puteti alege fara rezerve un aparat cu condensare.

Uscatoarele cu pompa de caldura nu ridica temperatura din camera, nu elimina umezeala, insa probabil vor avea nevoie de ceva mai mult timp pentru un ciclu standard de uscare, iar preturile de achizitie sunt destul de mari.

Dupa ce ati facut alegerea de principiu intre cele doua categorii, nu aveti decat treceti prin specificatiile tehnice ale uscatoarelor propuse, sa le corelati cu suma pe care o aveti la dispozitie pentru achizitie, si dupa ce le-ati pus pe toate cap la cap, sa alegeti cel mai bun uscator de rufe dupa raportul calitate/pret.

Am incercat si noi sa facem acest lucru, iar mai sus gasiti rezultatul eforturilor noastre.

Cel mai bun uscator de rufe: la mi-ar fi de folos unul?

Intrebarea completa este la ce mi-ar trebui un uscator de rufe, daca masina mea de spalat si asa are functie de stoarcere. Ei bine, uscatorul din masina de spalat are foare putin in comun cu un uscator dedicat. Principiile de functionare sunt diferite, drept urmare si rezultatele se deosebesc foarte mult.

Uscatorul de rufe este mult mai eficient, spre deosebire de cele integrate in masinile de spalat, aducand rufele pana la starea de uscare completa, unele fiind chiar capabile sa si calce hainele din cuva. Prin urmare, uscatorul de rufe este recomandat in primul rand celor ce nu au spatiu pentru uscarea rufelor dupa scoaterea din masina de spalat. Si chiar daca aveti unde pune rufele la uscat, dar de cele mai multe ori nu aveti timp sa asteptati 4, 6 sau 8 ore ca hainele sa se usuce, cea mai buna solutie ar fie achizitia unui uscator.

E adevarat, astfel de produse nu sunt ieftine (chiar si cel mai accesibil uscator din top-ul nostru avand pretul unei masini de spalat), si in plus, un ciclu standard de uscare consuma in jur de 2 kwh, iar unitatile mai ieftine pot depasi 4 kwh.

Cel mai bun uscator de rufe: concluzie

Spre deosebire de masinile de spalat rufe, numarul de uscatoare de pe piata nu este la fel de mare, deci si alegerea ar trebui sa fie ceva mai simpla. Nu e chiar asa, iar de vina sunt diferentele mari de pret intre uscatoarele ce provin de la producatori cu renume si cele de la producatorii mai putin cunoscuti. Cum sa alegi intre un uscator de 2500 lei si unul de 1400 lei, cand ambele au specificatii asemanatoare, garantii identice si promit sa faca acelasi lucru? Parerea noastra este insa ca cel mai bun uscator de rufe ar fi unul ce provine de la un producator cu renume, iar brandurile necunoscute sa ramana o varianta de rezerva. In „lumea” uscatoarelor, producatorii de baza sunt Electrolux si Samsung. Acestia ofera produse cu performante avansate, la preturi medii sau un pic peste medie. Foarte bune sunt si uscatoarele de rufe oferite de LG, AEG si Bosch, dar si preturile sunt cu 15-20% mai mari decat media pietii. Pentru uscatoarele ieftine, recomandam Arctic, Beko, Heinner, Candy si eventual Star-Light.

Cel mai bun uscator de rufe - forum pareri

Cel mai bun uscator de rufe

Citeste si:

Cea mai buna masina de spalat rufe: top 8

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design 10

Imagine 10

Conectivitate 10

10

Comentarii (7)
Vizualizari ( 31.254)
(314 evaluare, 314 voturi)

Comentarii (7)

Ioana Scarlat spune:

Seria 800 de la Electrolux chiar sunt uscatoare de rufe bune. Am unul de 2 ani si jumatate. Functioneaza perfect. Usuca bine si nu sifoneaza.

Costi Vanda spune:

Am avut un uscător Bosch adus de prin Germania acum vreo 15 ani. Nu era nou, dar a funcționat impecabil până anul trecut. Am decis să rămân tot la Bosch. Sunt mulțumit, da r tot nu e că cel german. E mai subțire tabla, mult plastic etc. Dar nu știu dacă acum face cineva uscătoare de rufe mai bune că Bosch.

Ionut Lescan spune:

Nu stiu de ce oamenii evita brandul Electrolux. Pentru minte Electrolux 800 e cel mai bun uscator de rufe a momentului. Arata mai ciudat, dar isi face treaba de nota 10. Am si un cuptor incorporabil tot Electrolux. Face toti banii

Ioana A spune:

LG de departe face cele mai bune masini de spalat dar si uscatoare de rufe. Am un LG RC90U2AV2W luat la promitie cu 2900. E bestial.

Anca Petrescu spune:

Poate sa-mi spuna cineva cat de bune sunt uscatoarele de rufe AEG? Multumessc

CelMaiBun spune:

Pentru Anca Petrescu. AEG e brand-ul de top al producatorului Electrolux. Uscatoarele sale de rufe sunt printre cele mai bune, sunt fiabile si usuca foarte bine, dar si preturile sunt pe masura. DIntre toate am recoamanda unitatea AEG T7DBE38S. O zi frumoasa

Ana spune:

Eu personal dau preferința lui Bosch.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne