Cel mai bun uscator de rufe: top uscatoare de rufe 2019
(Imagine: Cel mai bun uscator de rufe - top 5 - imagine simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (19.625)
(5 evaluare, 5 voturi)
2 august 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun uscator de rufe: top uscatoare eficiente – recenzii

Credeti ca nu aveti nevoie de un uscator de rufe? Ganditi-va mai bine, acest aparat s-ar putea dovedi extrem de util in casa. Pentru a va veni in ajutor, ne propunem sa explicam la ce foloseste un uscator si sa gasim cel mai bun uscator de rufe dupa raportul calitate/pret.

Cel mai bun uscator de rufe: la mi-ar fi de folos unul?

Intrebarea completa este la ce mi-ar trebui un uscator de rufe, daca masina mea de spalat si asa are functie de uscare. Ei bine, uscatorul din masina de spalat are foare putin in comun cu un uscator dedicat. Principiile de functionare sunt diferite, drept urmare si rezultatele se deosebesc foarte mult.

Uscatorul de rufe este mult mai eficient, spre deosebire de cele integrate in masinile de spalat, aducand rufele pana la starea de uscare completa, unele fiind chiar capabile sa si calce hainele din cuva. Prin urmare, uscatorul de rufe este recomandat in primul rand celor ce nu au spatiu pentru uscarea rufelor dupa scoaterea din masina de spalat. Si chiar daca aveti unde pune rufele la uscat, dar de cele mai multe ori nu aveti timp sa asteptati 2, 3 sau 5 ore ca hainele sa se usuce, cea mai buna solutie ar fie achizitia unui uscator.

E adevarat, astfel de produse nu sunt ieftine (chiar si cel mai accesibil uscator din top-ul nostru avand pretul unei masini de spalat), si in plus, un ciclu standard de uscare consuma in jur de 2 kwh, iar unitatile mai ieftine pot depasi 4 kwh. Aici ajungem la un alt aspect important: ce parametri trebuie analizati la alegerea unui uscator de rufe?

Cel mai bun uscator de rufe: top 5 uscatoare 2019

1. Samsung DV90M5010QX/LE – verifica pretul exact aici – probabil cel mai bun uscator de rufe dupa raportul calitate/pret. Uscator de rufe cu pompa de caldura, capacitate 9 kg, uscare foarte buna, 18 programe de functionare, clasa de eficienta energetica A++. Un uscator foarte bun, incapator, cu o functionare silentioasa (pereti anti-vibratii), sistem de depanare si program antisifonare eficient. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun uscator de rufe - Samsung DV90M5010QX/LE

2. Heinner HCD-80B – verifica pretul aici – singurul aparat cu condensare din clasament si cel mai bun uscator de rufe printre unitatile accesibile. Acesta are o capacitatea maxima de 8 kilograme si 16 programe de functionare. Paradoxal sau nu, dar pentru un uscator atat de ieftine, Heinner HCD-80B este foarte bine echipat. Acesta are senzori de umiditate si caldura – adica procesul de uscare este oprit automat atunci cand rufele ajung la gradul de uscare dorit. A fost integrat si un sistem anti sifonare, cuva are propria sursa de lumina, in plus, se poate ajusta timpul si gradul de uscare.

Cel mai bun uscator de rufe - Heinner HCD-80B

3. Electrolux PerfectCare800 EW8H458B – verifica pretul aici – unul din cele mai bune uscatoare de pe piata si probabil cel mai bun printre produsele oferite de Electrolux. Unitatea are pompa de caldura, motor inverter, capacitate de 8 kg, 12 programe de uscare, interfata digitala, usuca foarte bine, e silentios, fiabil si promite sa nu consume mai mult de 235 kWh pe an.

Cel mai bun uscator de rufe - Electrolux PerfectCare800 EW8H458B

Citeste si:

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 9

4. LG RC90U2AV2W – verifica pretul aici – un alt uscator de rufe cu capacitatea de 9 kilograme – cea mai mare din clasament si functionare cu pompa de caldura. Singurul minus a lui LG RC90U2AV2W e pretul, in rest avem doar cuvinte de lauda. Aparatul este unul de exceptie. E cel mai silentios din clasament si unul din cele mai silentioase uscatoare de rufe de pe piata, are eficienta energetica ridicata, usuca foarte bine si arata bestial. Recomandam cu toata increderea.

Cel mai bun uscator de rufe - LG RC90U2AV2W

5. Bosch WTR85V10BY – verifica pretul aici – Bosch WTR85V10BY are o capacitate maxima de 8 kg, uscare cu pompa de caldura, 16 programe de functionare , consumul anual de energie este de aproximativ 235 kWhm, iar un program standard consuma aproximativ 1,87 kWh. Uscatorul se descurca exceptional. E silentios, nu scoate multa caldura si usuca foarte bine. Unitatea a fost lansata anul trecut, perioada in care si-a dovedit fiabilitatea si eficienta. Bosch WTR85V10BY e probabil cel mai bun uscator de rufe printre dupa raportul calitate/pret printre dispozitivele Bosch.

Cel mai bun uscator de rufe - Bosch WTW85550BY

Cel mai bun uscator de rufe: mentiune speciala

Whirlpool FWDG96148SBS EU FreshCare+ – verifica pretul aici – FWDG96148SBS EU FreshCare+ nu e un simplu uscator de rufe, unitatea e o combinatie intre o masina de spalat rufe si un uscator. Pentru spalare, capacitatea maxima este de 9 kg, iar la uscare puteti incarca 6 kg. Whirlpool FWDG96148SBS EU FreshCare+ este probabil cel mai bun uscator de rufe 2 in 1 avand si un pret corect. Inainte de punerea in functiune, cititi cu atentie manualul de utilizare.

Cel mai bun uscator de rufe - Whirlpool FWDG96148SBS EU FreshCare+

Cel mai bun uscator de rufe: cum il aleg?

Daca e sa judecam dupa principiul de functionare, uscatoarele de rufe pot fi impartite in doua grupe mari: 1. cu condensare si 2. cu pompa de caldura. Mai exista si alte tipuri de uscatoare, dar anume cele doua categorii sunt cele mai numeroase.

Uscatoarele cu condensare sunt mai ieftine, usuca repede si bine. Partea proasta este insa ca acestea elimina caldura produsa la uscare in incapere. Din fericire caldura eliminata este nu contine umezeala, aceasta fiind tranformata in apa si depozitata intr-un rezervor sau eliminata. Daca camera aleasa pentru uscator se ventileaza, puteti alege fara rezerve un aparat cu condensare.

Uscatoarele cu pompa de caldura nu ridica temperatura din camera, nu elimina umezeala, insa probabil vor avea nevoie de ceva mai mult timp pentru un ciclu standard de uscare, iar preturile de achizitie sunt destul de mari.

Dupa ce ati facut alegerea de principiu intre cele doua categorii, nu aveti decat treceti prin specificatiile tehnice ale uscatoarelor propuse, sa le corelati cu suma pe care o aveti la dispozitie pentru achizitie, si dupa ce le-ati pus pe toate cap la cap, sa alegeti cel mai bun uscator de rufe dupa raportul calitate/pret.

Am incercat si noi sa facem acest lucru, iar mai sus gasiti rezultatul eforturilor noastre.

Cel mai bun uscator de rufe: concluzie

Spre deosebire de masinile de spalat rufe, numarul de uscatoare de pe piata nu este la fel de mare, deci si alegerea ar trebui sa fie ceva mai simpla. Nu merita probabil sa cheltuiti prea mult, nu merita sa dati bani pentru comenzi wireless sau display tactil. E mult mai important ca aparatul sa nu usuce prea tare rufele, sa fie macar relativ silentios si sa nu consume prea mult curent electric. Aceste aspecte capata si mai multa importanta daca aveti familie numeroasa si spalati des.

Citeste si:

Cea mai buna masina de spalat rufe: top 5

Cel mai bun uscator de rufe

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 19.625)
(5 evaluare, 5 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne