Cel mai bun uscator de rufe: top 10 uscatoare de rufe bune
Astazi aflam care este cel mai bun uscator de rufe dupa raportul calitate/pret. O sa comparam uscatoarele de rufe cu pompa de caldura si cele cu condensare. O sa punem cap la cap calitatea uscarii, consumurile de curent, nivelurile de zgomot, fiabilitatea si preturile, totul pentru a crea in final un top 10 cu cele mai bune uscatoare de rufe dupa raportul calitate/pret.
Cel mai bun uscator de rufe: top 10 uscatoare bune
1. Whirlpool FFTM1182BEE – cel mai bun uscator de rufe
8 kg, A++, pompa de caldura
Whirlpool FFTM1182BEE este probabil cel mai bun uscator de rufe dupa raportul calitate/pret. Acesta functioneaza cu pompa de caldura, are o capacitatea maxima de 8 kilograme si 15 programe de functionare. Whirlpool FFTM1182BEE este un uscator de rufe bine echipat. Acesta are cu display pentru afisarea timpului, functie al 6-lea simt cu senzori de umiditate si caldura, care permite aparatului sa ajusteze in timp real parametrii functionarii pentru rezultate optime. A fost integrata si o functie care pastreaza rufele proaspete chiar daca sunt lasate in uscator dupa terminarea programului, consumul de curent corespunde clasei A++, este prevazut un program de improspatare a hainelor cu aer proaspat, iar programul de uscare rapida dureaza 30 de minute (0,5 kg). Recomandam cu incredere.
2. Samsung DV90TA040AX/LE – cel mai bun uscator de rufe de 9kg
Verifica pretul aici
Samsung DV90TA040AX/LE are o capacitate maxima de 9 kg, uscare cu pompa de caldura, 15 programe de functionare presetate. Consumul anual de energie este mic pentru un uscator de 9 kilograme – aproximativ 258 kWh, iar un program standard cu incarcatura completa consuma aproximativ 1,61 kWh (0,8 kWh cu jumatate de incarcatura). Uscatorul se descurca exceptional. E silentios, nu scoate multa caldura si usuca foarte bine. Samsung DV90TA040AX/LE a fost lansat cu 2 ani in urma, dovedindu-si intre timp fiabilitatea si eficienta. Un mic bonus este functia SmartCheck cu care e dotata uscatorul. Aceasta ajuta sa intelegeti mai usor ce e de facut in caz ca uscatorul a afisat vreo eroare. Samsung DV90TA040AX/LE e probabil si cel mai bun uscator de rufe Samsung dupa raportul calitate/pret.
3. Star-Light DCV-815B – cel mai bun uscator cu condensare
Star-Light DCV-815B ( cel mai bun uscator de rufe cu condensare): capacitate 8 kg, uscare foarte buna, 15 programe de functionare, clasa de eficienta energetica B, ajustare nivel uscare. Star-Light DCV-815B se afla pe piata de anul trecut, si pana acum s-a prezentat exemplar. Usuca bine, nu sifoneaza, nu degaja multa caldura, gratie peretilor solizi nu vibreaza, e fiabil si foarte ieftin. Star-Light DCV-815B este un produs reusit din multe puncte de vedere, iar locul din clasament este cat se poate de meritat.
4. Haier HD100-A2979-S – cel mai bun uscator de rufe de 10 kg
Haier HD100-A2979-S are o capacitate maxima de 10 kg, uscare cu pompa de caldura, 14 programe de functionare presetate. Consumul anual de energie este mic pentru un uscator de 10 kilograme – aproximativ 280 kWh, iar un program standard Bumbav, cu incarcatura completa consuma aproximativ 2,29 kWh (1,35 kWh cu jumatate de incarcatura). Uscatorul se descurca exceptional. E silentios, nu scoate multa caldura si usuca foarte bine. Haier HD100-A2979-S a fost lansat anul trecut, dovedindu-si intre timp fiabilitatea si eficienta. Un mic bonus este functia iTime cu care e dotata uscatorul. Aceasta e o modalitate inteligenta de setare a startului uscarii in functie de propriile necesitati. Haier HD100-A2979-S e probabil si cel mai bun uscator de rufe printre aparatele cu capacitate mai mare de 9 kg.
5. Samsung DV70TA200AE/LE – cel mai bun uscator de rufe de 7 kg
Samsung DV70TA200AE/LE este cel mai bun uscator de rufe de 7 kg. Aparatul are 14 programe de functionare, usa de acces mare, usuca exceptional, e stabil si eficient, consumul de curent incadrandu-se in clasa A+++. Samsung DV70TA200AE/LE are si un program expres. Acesta se numeste Quick Dry, are o durata de 35 de minute, dar sa stiti ca incarcatura maxima in acest caz este de 1 kg.
Samsung DV70TA200AE/LE0 este chiar silentios pentru un uscator de rufe si foarte stabil. Ne-a mai placut sistemul de filtrare. Acesta are doua straturi si e foarte eficient. Scame, fire de par, toate se strang acolo, deci filtrul se umple destul de repede. Noroc ca uscatorul e dotat cu un senzor ce anunta necesitatea curatarii filtrului. Gama uscatoarelor de 7 kilograme e destul de mare, dar Samsung DV70TA200AE/LE este cu siguranta unul dintre cele mai bune.
6. Heinner HHPD-V8T1CHA++ – cel mai ieftin uscator cu pompa
8 kg, pompa de caldura
Heinner HHPD-V8T1CHA++ (urmasul lui Heinner HHPD-V804A++) este probabil cel mai bun uscator de rufe cu pompa de caldura printre dispozitivele considerate ieftine. Acesta are o capacitatea maxima de 8 kilograme si 15 programe de functionare. Paradoxal, dar pentru un uscator ieftin, Heinner HHPD-V8T1CHA++ este destul de bine echipat. Acesta are senzori de umiditate si caldura – adica procesul de uscare este oprit automat atunci cand rufele ajung la gradul de uscare dorit. In plus, clasa energetica A++ asigura un consumuri modeste de energie electrica.
Heinner HHPD-V8T1CHA++ se prezinta foarte bine si cand vine vorba despre calitatea functionarii. Dupa uscare rufele sunt moi, iar in filtrul de la baza se aduna multe scame si alte reziduri. Sa aveti deci grija sa curatati filtrul dupa terminarea programului.
7. Bosch WTX87M90BY – cel mai bun uscator de rufe Bosch
Verifica pretul aici
Bosch WTX87M90BY are o capacitate maxima de 9 kg, uscare cu pompa de caldura, filtru de condensare, 15 programe de functionare. Consumul anual de energie ajunge undeva la 259 kWh, iar un program standard consuma aproximativ 2,1 kWh (bazat pe un calcul cu 120 utilizari pe an). Uscatorul se descurca exemplar. E cat se poate de solid, nu vibreaza si nu scoate prea mult zgomot. Noua seria 8 de uscatoare Bosch a fost lansata anul trecut, si pana acum, practic nu a generat numultumiri din partea clientilor. Astfel, Bosch WTX87M90BY e probabil si cel mai bun uscator de rufe Bosch dupa raportul calitate/pret.
8. Electrolux PerfectCare800 EW8H458B – cel mai bun uscator de rufe Electrolux
Suntem de parere ca Electrolux PerfectCare800 EW8H458B e cel mai bun uscator de rufe Electrolux dupa raportul calitate/pret, si avem pentru aceasta afirmatie 8 argumente:
1. Usuca foarte bine si nu sifoneaza rufele.
2. Capacitate de 8 kilograme.
3. Electrolux PerfectCare800 EW84258B functioneaza cu pompa de caldura.
4. E silentios si nu emana caldura in timpul funtionarii.
5. Are un pret corect pentru ce ofera.
6. E fiabil. Electrolux PerfectCare800 EW8H458B are un motor foarte bun si este unul dintre cele mai fiabile uscatoare de rufe de pe piata.
7. Are senzor de uscare.
8. Consuma putin de curent electric pentru un uscator de 8 kg – 235 kWh pe an. Clasa A++.
9. AEG TR818A4E – cel mai bun uscator de rufe AEG
Capacitate maxima 8 kilograme, 10 programe de uscare, pompa de caldura. AEG TR818A4E putea fara probleme sa se claseze mai sus, dar pretul nu i-a permis. In rest avem doar cuvinte de lauda. Aparatul este unul de exceptie. AEG TR818A4E lansat relativ recent, e solid, e unul din cele mai silentioase uscatoare de rufe de pe piata, are eficienta energetica foarte ridicata (A+++), usuca excelent, elimina mirosurile neplacute si arata bestial. Recomandam cu toata increderea.
10. Miele TSF 763 WP – cel mai bun uscator de rufe Miele
Un clasament cu uscatoare nu poate fi lipsit de un reprezentant Miele, iar alegerea noastra a cazut pe modelul TSF 763 WP. Acesta este uscatorul perfect din mai multe puncte de vedere (cel mai bun uscator de rufe din gama Miele) si putea fara probleme sa se claseze in prima parte a clasamentului. Nu s-a intamplat, iar de vina este exclusiv pretul. In rest avem doar cuvinte de lauda. Miele TSF 763 WP are o capacitate de 8 kilograme, 12 programe de uscare, clasa energetica A+++, este foarte silentios, usuca impecabil, nu sifoneaza si detine un motor extrem de durabil. Miele TSF 763 WP necesita foarte putina intretinere. Trebuie sa aveti grija doar sa curatati filtrul de scame de la baza cuvei si filtrul schimbatorului de caldura. Cel de-al doilea filtru are grija ca schimbatorul sa fie tot timpul curat, prelungindu-i astfel foarte mult durata de viata.
Cel mai bun uscator de rufe: masina de spalat cu uscator
LG F4J3TM5WE – verifica pretul aici – LG F4J3TM5WE nu e un simplu uscator de rufe, unitatea e o combinatie intre o masina de spalat rufe si un uscator. Pentru spalare, capacitatea maxima este de 8 kg, iar la uscare puteti incarca 8 kg. LG F4J3TM5WE este probabil cel mai bun uscator de rufe 2 in 1 avand si un pret corect. Inainte de punerea in functiune, cititi cu atentie manualul de utilizare.
Cum functioneaza uscatorul de rufe cu pompa?
Cum functioneaza uscatorul cu pompa de caldura? Pe scurt, pompa de caldura preia aerul uscat, il incalzeste si il directioneaza spre tambur. Acolo, aerul preia umiditatea rufelor, o scoate din tambur, dupa care aerul trece printr-un condesator pentru dezumidificare. Apa sub forma de condens este depozitata intr-un vas de la baza uscatorului, iar aerul uscat si rece este trimis din nou in pompa de caldura. Acolo este iarasi incalzit si ciclul se repeta.
Ghidul cumparatorului – Cum aleg cel mai bun uscator de rufe?
Daca e sa judecam dupa principiul de functionare, uscatoarele de rufe pot fi impartite in doua grupe mari: 1. cu condensare si 2. cu pompa de caldura. Mai exista si alte tipuri de uscatoare, dar anume cele doua categorii sunt cele mai numeroase.
Uscatoarele cu condensare sunt mai ieftine, usuca repede si bine. Partea proasta este insa ca acestea elimina caldura produsa la uscare in incapere. Din fericire caldura eliminata este nu contine umezeala, aceasta fiind tranformata in apa si depozitata intr-un rezervor sau eliminata. Daca camera aleasa pentru uscator se ventileaza, puteti alege fara rezerve un aparat cu condensare.
Uscatoarele cu pompa de caldura nu ridica temperatura din camera, nu elimina umezeala, insa probabil vor avea nevoie de ceva mai mult timp pentru un ciclu standard de uscare, iar preturile de achizitie sunt destul de mari.
Dupa ce ati facut alegerea de principiu intre cele doua categorii, nu aveti decat treceti prin specificatiile tehnice ale uscatoarelor propuse, sa le corelati cu suma pe care o aveti la dispozitie pentru achizitie, si dupa ce le-ati pus pe toate cap la cap, sa alegeti cel mai bun uscator de rufe dupa raportul calitate/pret.
Am incercat si noi sa facem acest lucru, iar mai sus gasiti rezultatul eforturilor noastre.
Cel mai bun uscator de rufe: la mi-ar fi de folos unul?
Intrebarea completa este la ce mi-ar trebui un uscator de rufe, daca masina mea de spalat si asa are functie de stoarcere. Ei bine, uscatorul din masina de spalat are foare putin in comun cu un uscator dedicat. Principiile de functionare sunt diferite, drept urmare si rezultatele se deosebesc foarte mult.
Uscatorul de rufe este mult mai eficient, spre deosebire de cele integrate in masinile de spalat, aducand rufele pana la starea de uscare completa, unele fiind chiar capabile sa si calce hainele din cuva. Prin urmare, uscatorul de rufe este recomandat in primul rand celor ce nu au spatiu pentru uscarea rufelor dupa scoaterea din masina de spalat. Si chiar daca aveti unde pune rufele la uscat, dar de cele mai multe ori nu aveti timp sa asteptati 4, 6 sau 8 ore ca hainele sa se usuce, cea mai buna solutie ar fie achizitia unui uscator.
E adevarat, astfel de produse nu sunt ieftine (chiar si cel mai accesibil uscator din top-ul nostru avand pretul unei masini de spalat), si in plus, un ciclu standard de uscare consuma in jur de 2 kwh, iar unitatile mai ieftine pot depasi 4 kwh.
Cel mai bun uscator de rufe: concluzie
Spre deosebire de masinile de spalat rufe, numarul de uscatoare de pe piata nu este la fel de mare, deci si alegerea ar trebui sa fie ceva mai simpla. Nu e chiar asa, iar de vina sunt diferentele mari de pret intre uscatoarele ce provin de la producatori cu renume si cele de la producatorii mai putin cunoscuti. Cum sa alegi intre un uscator de 2500 lei si unul de 1400 lei, cand ambele au specificatii asemanatoare, garantii identice si promit sa faca acelasi lucru? Parerea noastra este insa ca cel mai bun uscator de rufe ar fi unul ce provine de la un producator cu renume, iar brandurile necunoscute sa ramana o varianta de rezerva. In „lumea” uscatoarelor, producatorii de baza sunt Electrolux si Samsung. Acestia ofera produse cu performante avansate, la preturi medii sau un pic peste medie. Foarte bune sunt si uscatoarele de rufe oferite de LG, AEG si Bosch, dar si preturile sunt cu 15-20% mai mari decat media pietii. Pentru uscatoarele ieftine, recomandam Arctic, Beko, Heinner, Candy si eventual Star-Light.
Cele mai bune uscatoare de rufe
Citeste si:
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Verdictul CelMaiBunTop
Comentarii (7)
Am avut un uscător Bosch adus de prin Germania acum vreo 15 ani. Nu era nou, dar a funcționat impecabil până anul trecut. Am decis să rămân tot la Bosch. Sunt mulțumit, da r tot nu e că cel german. E mai subțire tabla, mult plastic etc. Dar nu știu dacă acum face cineva uscătoare de rufe mai bune că Bosch.
Nu stiu de ce oamenii evita brandul Electrolux. Pentru minte Electrolux 800 e cel mai bun uscator de rufe a momentului. Arata mai ciudat, dar isi face treaba de nota 10. Am si un cuptor incorporabil tot Electrolux. Face toti banii
Eu personal dau preferința lui Bosch.
Seria 800 de la Electrolux chiar sunt uscatoare de rufe bune. Am unul de 2 ani si jumatate. Functioneaza perfect. Usuca bine si nu sifoneaza.