(Imagine: Apple iPad Pro 10.5 review)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.076)
(1 evaluare, 1 voturi)
31 iulie 2017
de CelMaiBun

Apple iPad Pro 10.5 review: cel mai bun iPad de pana acum

In acest material vom discuta despre Apple iPad Pro 10.5, cea mai noua tableta a producatorului american. Gadget-ul este incredibil de performant si are dimensiunile perfecte. Pretul e mare, foarte mare, dar Apple stie ca a creat un produs neintrecut, de aceea isi permite sa ceara chiar si 3400 lei, iar versiunea cellular trece de 4100 lei.

Cand fusese lansata unitatea Pro 9.7, erau voci ce spunea ca aceasta e singura tableta de care are nevoie un utilizator. Cei care inca nu au reusit s-o achizitioneze au toate motivele sa fie fericiti. iPad Pro este si mai bun. Noua tableta are aceleasi dimensiuni externe, insa afisajul a fost marit, iar partea de hardware a fost modernizata aproape complet.

Top tablete in anul 2017

Apple iPad Pro 10.5: design

Daca ati mai vazut vreun iPad pana acum, atunci noul Pro 10.5 nu va prezenta o mare supriza. Este vorba despre aceiasi carcasa metalica cu care deja ne-am obisnuit si o greutate totala de doar 469 grame. Chiar daca afisajul a crescut de la 9,7 la 10,5 inch, dimensiunile generale au ramas aproape neschimbate (250.6 x 174.1 x 6.1 mm). Prin urmare tableta sta in continuare foarte bine la capitolul portabilitate, fiind in acelasi timp destul de mare pentru a edita un text, folosind fie tastatura tactila de pe ecran ori una conventionala.

Noua diagonala nu pare sa fie o schimbare prea mare, insa un simplu calcul arata ca suprafata ecranului a crescut cu 18%. Prin urmare, unitatea ofera mai mult spatiu pentru orice activitate: jocurile par mai realistice, filmele se privesc cu mai multa placere, iar redactarea textelor/materiale media a devenit mai simpla.

Apple iPad Pro 10.5 vine cu 4 versiuni de culoare: Space Grey, Rose Gold, Gold si Silver.

Apple iPad Pro 10.5

Apple iPad Pro 10.5: specificatii tehnice si performante

De cate putere are nevoie o tableta? Utilizatorii de cele mai multe ori nu folosesc tabletele pentru prelucrari de materiale media ori la alte operatiuni avansate. Si totusi Apple a decis sa bage in noul iPad maximul de performante disponibile la moment. Pro 10.5 este propulsat de procesorul A10X, care dupa spusele producatorului este cu aproximativ 30% mai rapid decat predecesorul sau – A9X, iar performantele grafice au fost imbunatatite cu aproape 40%. Modelul Pro si inainte era foarte performant, creandu-se chiar impresia ca nu e loc de mai mult. Sa stiti insa ca imbunatatirile facute de producator se observa inclusiv la functionarea senzorului de amprente ori la deschiderea aplicatiilor. Toate au loc acum si mai repede.

Ca sa fie si mai clar, o sa facem si o comparatie a scorurilor obtinute in testele de performanta. Astfel, in Geekbench 4, Apple iPad Pro 10.5 a obtinut 3890 puncte in regimul single-core si 9300 in multi-core – niste rezultate extrem de bune pentru o tableta. Mai mult decat atat, in 3DMark Ice Storm Unlimited, test ce masoar performantele grafice, iPad Pro 10.5 a luat 52353 puncte. Asta in timp ce Pro 9.7 se poate lauda cu 32500, iar Samsung Galaxy Tab S3 – 20900.

Tableta este oferita cu 3 versiuni de capacitati de stocar interna: 64, 256 si 512 GB. Toate sunt insotite de un RAM de 4 GB.

Apple iPad Pro 10.5 foto

Apple iPad Pro 10.5: Touch ID

Noul iPad Pro este inzestrat cu a doua generatie a scanerului de amprente Touch ID. Interesant ca noul Touch ID a fost debutat inca pe iPhone 6s, insa a fost ignorat de iPad-uri. Producatorul a decis ca a venit timpul unui upgrade si a acestei zone, mai ales ca noua generatie Touch ID este cam de doua ori mai rapida decat predecesorul sau si cam tot de atatea ori mai precisa.

Apple iPad Pro 10.5: camere

Unitatea ce ocupa locul 1 in top-ul cu cele mai bune tablete are o camera principala de 12 MP cu stabilizator optic si apertura f/1.8. Camera frontala are un senzor de 7 MP si deschidere f/2.2. Cu alte cuvinte iPad Pro 10.5 a imprumutat camerele de la iPhone 7, unul din cele mai bune smartphone-uri ale momentului la toate capitolele (mai putin pretul). Exista voci care spun ca o tableta nu ar avea nevoie de camere performante. Noi suntem de alta parere, mai ales ca este vorba despre iPad Pro 10.5, un gadget cu capacitati extrem de avansate, inclusiv la editarea de fotografiilor, proces ce necesita pe langa toate si o sursa buna.

Apple iPad Pro 10.5: ecran

Afisajul lui Pro 10.5 este unul din cele mai bune display-uri din cele disponibile acum pentru tablete. Acesta are o rezolutie de 1668 x 2224 px, respectiv o densitate a pixelilor de 265 ppi. In comparatie cu modelul anterior, densitatea a ramas identica, insa refresh rate-ul a crescut de doua ori (120 MHz), iar luminanta atinge acum 600 niti. In termeni mai simpli, ecranul lui iPad Pro 10.5 este mai luminos si reproduce imaginile mai fluent. In plus, unitatea a fost dotata cu functia True Tone. Aceasta ajusteaza in timp real raportul de alb astfel incat sa se obtina o imagine cat mai buna indiferent de cantitatea de lumina de afara, indiferent de natura ei.

Apple iPad Pro 10.5: baterie si autonomie

Apple iPad Pro 10.5 are o baterie de 8130 mAh, care asigura o autonomie medie de 10 ore. Rezultatul pare foarte aproapiat de realitate cu conditia mentinerii luminozitatii ecranului sub 50%, dar mai important, sa se evite pe cat posibil sarcini complicate. Altfel, autonomia tabletei se reduce pana la aproximativ 8 ore in cazul utilizarii moderate dar cu luminozitate sporita, si la 6-7 ore in cazul folosirii mai active (streaming, jocuri etc.).

Apple iPad Pro 10.5 auriu

Apple iPad Pro 10.5: pret si concluzii

Apple iPad Pro 10.5 este o tableta scumpa, versiunea de 64 GB avand un pret de 3400 lei, iar versiunea de 256 GB chiar trece de 4000 lei.

Tableta are un exterior foarte reusit si niste performante fenomenale, fiind in plus la fel de buna la fotografiat precum este iPhone 7. Daca aveti nevoie de o tableta reusita din toate punctele de vedere, iar pretul nu e o mare problema pentru dvs., atunci o varianta mai buna decat Apple iPad Pro 10.5, probabil nu gasiti.

Apple iPad Pro 10.5

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Design placut
  • Finisaje de calitate
  • Performante fenomenale
  • Camera foto extrem de buna
CONTRA
  • Pretul mare

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.076)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne