(Imagine: Cea mai buna companie aeriana foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (645)
(Nu există încă evaluări)
22 februarie 2016
de CelMaiBun

Cea mai buna companie aeriana: parerile calatorilor

In fiecare an, worldairlineawards anunta cea mai buna companie aeriana. Acelasi lucru, dar utilizand alta metoda, a fost facut in 2016 si de agentia de marketing Fractl. Aceasta a analizat parerile/nemultumirile (curse intarziate, bagaje pierdute etc.) expuse de calatori pn retelele de socializare, fiecare companie in final obtinand un scor de la – 1.0 (negativ absolut) pana la + 1.0 (pozitiv absolut). Rezultatele cercetarii sunt cat se poate de surprinzatoare. In primul rand, top-ul cu cele mai proaste companii aeriene este dominat de firme americane, iar in top-ul „pozitiv”, si-a gasit loc compania TAROM.

Cea mai proasta companie aeriana: top

Incepem intai cu opusul top-ului ce desemneaza cea mai buna companie aeriana. Dupa ce au analizat peste 1,3 mln de tweet-uri ale calatorilor legate de diferite companii aeriene, expertii de la Fractl au acordat cel mai mic scor (-0,15), companiei Spirit Airlines. Frontier Airlines si American Airlines ocupa locurile 2 si 3 in top-ul companiilor cu cele mai multe nemultumiri. Pentru o buna parte din calatorii din Romania, cele 3 companii aeriene nu prezinta mare interes. In schimb, Wizz Air prezinta si anume ea ocupa locul 9 in top-ul negativ cu scorul de -0,04.

Cea mai buna companie aeriana: top

Korean Air este cea mai buna companie aeriana. Cel putin asta reiese din cele spuse de calatori pe Twitter, coreenii obtinand un scor ponderat egal cu 0,57. Pe urmatoarele 4 locuri urmeaza: Air North – 0,55, TUIfly – 0,54, TAP Portugal – 0,53 si Air France – 0,50. Marea surpriza o gasim pe locul 9, acolo unde se afla compania TAROM cu scorul de 0,44.

Cea mai buna companie aeriana: controverse

Chiar daca top-urile create de Fractl fac referire la experientele calatorilor, avem unele dubii cu privire la obiectivitatea rezultatelor finale. Marea problema este ca nu stim sigur daca analiza pe langa recenziile de pe twitter, a luat in calcul marimea flotei fiecarei companii, numarul de zboruri zilnice realizate de fiecare, durata zborurilor, dar si numarul de pasageri deserviti. Fiecare din acesti indicatori ar fi capabil sa aduca schimbari majore la rezultatele studiului, pentru ca ar fi cel putin irelevant sa faci o comparatie directa intre TAROM cu 24 de aeronave active si American Airlines cu aproximativ 1.700 aeronave.

Cea mai buna companie aeriana: worldairlineawards.com

Worldairlineawards.com, a realizat propriul top cu cele mai bune companii aeriene pentru anul 2015. Mai jos aveti primele 20 de companii din clasament. Vedem aici ca nicio companie din top-ul Fractl nu este prezenta in clasamentul worldairlineawards. Mai mult decat atat, Jetstar Airways, companie ce se afla pe locul 8 in top-ul negativ a celor de la Fractl, s-a clasat pe locul 40 in top-ul celor mai bune companii aeriene realizat de worldairlineawards, depasind clar TAP Portugal, care la randul ei se alfa pe locul 4 in top-ul pozitiv realizat de Fractl.

1 Qatar Airways
2 Singapore Airlines
3 Cathay Pacific Airway
4 Turkish Airlines
5 Emirates
6 Etihad Airways
7 ANA All Nippon Airways
8 Garuda Indonesia
9 EVA Air
10 Qantas Airways
11 Asiana Airlines
12 Lufthansa
13 Austrian
14 Swiss Int’l Air Lines
15 Air France
16 Virgin Australia
17 Air New Zealand
18 Dragonair
19 Thai Airways
20 British Airways

Cea mai buna companie aeriana

Cea mai buna companie aeriana – foto simbol

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 645)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne