Cea mai buna hota traditionala de bucatarie: top 5
Mirosurile neplacute, peretii umezi si mucegaiul reprezinta pericole reale pentru sanatatea unei familii. Pentru evitarea acestor probleme este necesar un sistem de ventilare bine gandit, insa daca in bucatarie se gateste mult, sistemul de ventilare s-ar putea dovedi insuficient. Cu alte cuvinte, apare necesitatea unei hote, iar in materialul ce urmeaza, o sa incercam sa gasim cea mai buna hota traditionala dupa raportul calitate/pret.
Cea mai buna hota: sfaturi
Multi isi pun intrebarea, cum se alege cea mai buna hota, sau mai bine spus, care sunt aspectele ce trebui analizate la cumpararea unui astfel de produs. Ei bine, noi credem ca argumentul principal la alegerea unui produs electrocansic este eficienta acestuia. In cazul hotelor, sinonimul eficientei este capacitatea de absorbtie. Capacitatea de absorbtie, la randul ei se exprima in metri cubi pe ora (mc3/h), sau CFM (cubic feet per minute), in cazul in care achizitionati hota din SUA.
Urmatoarea intrebare, care e capacitatea de absorbie necesara? Ei bine, rapsunsul la aceasta intrebare depinde de mai multi factori, printre aceștea: suprafata bucatariei, cat de frecvent gatiti, ce aragaz si cuptor aveti in posesie etc. Pentru a generaliza un pic lucruri, respectiv a face alegerea mai usoara, am mai facut niste calcule, care ne arata ca in cazul in care in timpul gatitului se folosesc 3 arzatoare, este nevoie de o hota cu capacitatea de absorbie de aproximativ 360 mc/h.
Cum am ajuns la acest rezultat? Simplu, un arzator normal are o putere aproximativa de 7000 BTU, iar regula spune ca 100 BTU = aprox. 1,7 mc/h, respectiv 7000 BTU = 119 mc/h. Deci pentru evacua caldura si aburul produs de un arzator normal, este nevoie de o capacitate de absorbtie de aproximativ 120 mc/h.
Dupa ce ati facut calculele pentru necesarul de capacitate de absorbtie, va puteti orienta atentia spre alte aspecte: clasa energetica (consum de energie cat mai mic), design (in dependenta de propriile gusturi si locul de amplasare ales), zgomotul produs la functionare (cat mai mic), producatorul si evident pretul.
Am facut si noi acelasi lucru, ca intr-un final sa cream un top 5 al celor mai bune hote dupa raportul calitate/pret.
Cea mai buna hota: top 5
Va propunem in continuare un clasament al hotelor disponibile pe piata autohtona. La realizarea top-ului am luat in calcul capacitatea de absorbtie, pretul fiecarei hote, precum si parerile utilizatorilor expuse pe diverse forumuri.
1. Heinner XCH-450S – verifica pretul aici – presupunem ca Heinner XCH-450S este cea mai buna hota traditionala dupa raportul calitate/pret. De ce spunem asta? Explicam imediat. Heinner XCH-450S este o hota cu doua motoare a cate 80W fiecare, 3 trepte de reglare a functionarii, 2 lampi de iluminare (2×2,5W) si o capacitate maxima de absorbtie de 347,4 mc/h. Cu alte cuvinte, XCH-450S, s-ar descurca fara probleme cu gatitul concomitent la 4 arzatoare, ba chiar ar mai avea si ceva rezerva de putere, daca spre exemplu ati decide sa puneti in functiune si cuptorul. XCH-450S este cea mai puternica hota din clasament, si totodata una din cele mai accesibile. Pretul acesteia nu ar trebui sa depaseasca 270 lei.
2. Electrolux EFU216S – verifica pretul aici – Electrolux EFU216S este o hota cu capacitate maxima de absorbtie de 291 mc/h. Performanta se datoreaza motorului puternic, care la randul sau poate sa functioneze in 3 trepte de absorbtie. Electrolux EFU216S are un filtru ce poate fi demontat si spalat, procedura ce ar trebui executata cat mai des pentru a pastra performantele hotei. Printre altel, Electrolux EFU216S trage surprizator de bine si e mult mai silentioasa decat hotele cu 2 motoare.
3. Studio Casa ST2196 – verifica pretul aici – produsul de pe locul 3 din top-ul ce anunta cea mai buna hota traditionala are doua motoare si o putere de absorbtie maxima egala cu 347 mc/h. Chiar daca 347 mc/h nu pare a fi o valoare tocmai impresionanta, sa stiti ca hota se descura foarte usor cu aburul si caldura produsa de 3 arzatoare. Unii cumparatori afirma ca hota este cam galagioasa. Credem insa ca cei 65 dB produsi atunci cand hota functioneza la viteza maxima, se incadreaza perfect in media pentru acest tip de produse, iar pentru un aparat dotat cu doua motoare, acest nivel de zgomot este chiar modest.
4. Hotpoint HSL66FLSX – verifica pretul aici – cea mai scumpa hota din clasament. Hotpoint HSL66FLSX este o hota cu un singur motor care insa ii asigura o capacitate de absorbtie maxima de 336 mc/h. Iluminatul este asigurat de un bec LED, iar pentru controlul absorbtiei sunt oferite 3 viteze de functionare a motoarelor. Hotpoint HSL66FLSX a pierdut 4 pozitii in top din cauza pretului sau, care nu prea iubeste sa coboare sub 550 lei.
5. Hansa OSC5211WH – verifica pretul aici – este o hota cu un motor si o capacitate de absorbtie de 183 mc/h. Hansa OSC5211WH este una din cele ma ieftine hote de pe piata, insa pretul redus la are la baza o capacitate de absorbtie nu tocmai mare. Totusi, pentru cei ce nu gatesc foarte mult, ori o fac ocazional, Hansa OSC5211WH s-ar putea dovedi foarte potrivita. In plus aceasta nu produce foarte mult zgomot si este simpla in utilizare.
Cea mai buna hota traditionala
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Lasă un răspuns