Cea mai buna hota traditionala de bucatarie: top 5
Curs Valutar BNR 2019-02-22 EUR - 4.7619 USA - 4.1988
, °
(Imagine: Cea mai buna hota traditionala - Vision Chef 0602 W)
Comentarii (0)
Vizualizari (6.295)
Rate it!
25 august 2018
de CelMaiBun

Cea mai buna hota traditionala de bucatarie: top 5

Mirosurile neplacute, peretii umezi si mucegaiul reprezinta pericole reale pentru sanatatea unei familii. Pentru evitarea acestor probleme este necesar un sistem de ventilare bine gandit, insa daca in bucatarie se gateste mult, sistemul de ventilare s-ar putea dovedi insuficient. Cu alte cuvinte, apare necesitatea unei hote, iar in materialul ce urmeaza, o sa incercam sa gasim cea mai buna hota traditionala dupa raportul calitate/pret.

Cea mai buna hota: sfaturi

Multi isi pun intrebarea, cum se alege cea mai buna hota, sau mai bine spus, care sunt aspectele ce trebui analizate la cumpararea unui astfel de produs. Ei bine, noi credem ca argumentul principal la alegerea unui produs electrocansic este eficienta acestuia. In cazul hotelor, sinonimul eficientei este capacitatea de absorbtie. Capacitatea de absorbtie, la randul ei se exprima in metri cubi pe ora (mc3/h), sau CFM (cubic feet per minute), in cazul in care achizitionati hota din SUA.
Urmatoarea intrebare, care e capacitatea de absorbie necesara? Ei bine, rapsunsul la aceasta intrebare depinde de mai multi factori, printre aceștea: suprafata bucatariei, cat de frecvent gatiti, ce aragaz si cuptor aveti in posesie etc. Pentru a generaliza un pic lucruri, respectiv a face alegerea mai usoara, am mai facut niste calcule, care ne arata ca in cazul in care in timpul gatitului se folosesc 3 arzatoare, este nevoie de o hota cu capacitatea de absorbie de aproximativ 360 mc/h.

Cum am ajuns la acest rezultat? Simplu, un arzator normal are o putere aproximativa de 7000 BTU, iar regula spune ca 100 BTU = aprox. 1,7 mc/h, respectiv 7000 BTU = 119 mc/h. Deci pentru evacua caldura si aburul produs de un arzator normal, este nevoie de o capacitate de absorbtie de aproximativ 120 mc/h.

Dupa ce ati facut calculele pentru necesarul de capacitate de absorbtie, va puteti orienta atentia spre alte aspecte: clasa energetica (consum de energie cat mai mic), design (in dependenta de propriile gusturi si locul de amplasare ales), zgomotul produs la functionare (cat mai mic), producatorul si evident pretul.

Am facut si noi acelasi lucru, ca intr-un final sa cream un top 5 al celor mai bune hote dupa raportul calitate/pret.

Cea mai buna hota: top 5

Va propunem in continuare un clasament al hotelor disponibile pe piata autohtona. La realizarea top-ului am luat in calcul capacitatea de absorbtie, pretul fiecarei hote, precum si parerile utilizatorilor expuse pe diverse forumuri.

1. Vision Chef 0602 – verifica pretul aici – presupunem ca Vision Chef 0602 este cea mai buna hota traditionala dupa raportul calitate/pret. De ce spunem asta? Explicam imediat. Vision Chef 0602 este o hota cu doua motoare a cate 130W fiecare, 3 trepte de reglare a functionarii, 2 lampi de iluminare (2x28W) si o capacitate maxima de absorbtie de 580 mc/h. Cu alte cuvinte, Vision Chef 0602, s-ar descurca fara probleme cu gatitul concomitent la 4 arzatoare, ba chiar ar mai avea si ceva rezerva de putere, daca spre exemplu ati decide sa puneti in functiune si cuptorul. Vision Chef 0602 este cea mai puternica hota din clasament, si totodata una din cele mai accesibile. Pretul acesteia nu ar trebui sa depaseasca 250 lei.

2. Arctic AH62 – verifica pretul aici – Arctic AH62 este o hota cu puterea maxima de absorbtie de 451 mc/h. Performanta se datoreaza celor doua motare de 125W fiecare, setate la randul lor sa functioneze in 3 trepte de absorbtie. Printre altele, Arctic AH62 depaseste la doua capitole hota de pe locul unu. Primul capitol este sistemul de iluminare (2x40W), iar cel de-al doilea, pretul de achizitie. De cele mai multe ori, Arctic AH62 poate fi gasita la preturi sub 250 lei, iar daca aveti ceva noroc, puteti cumpara hota discutata chiar si sub 200 lei.

Cea mai buna hota traditionala - Arctic AH62

3. Heinner CH-400 – verifica pretul aici – produsul de pe locul 3 din top-ul ce anunta cea mai buna hota traditionala are doua motoare si o putere de absorbtie maxima egala cu 323 mc/h. Chiar daca 323 mc/h nu pare a fi o valoare tocmai impresionanta, sa stiti ca hota se descura foarte usor cu aburul si caldura produsa de 3 arzatoare. Unii cumparatori afirma ca hota este cam galagioasa. Credem insa ca cei 69 dB produsi atunci cand hota functioneza la viteza maxima, nu depasesc foarte mult media pentru acest tip de produse, iar pentru un aparat dotat cu doua motoare, acest nivel de zgomot este cat se poate de normal.

Cea mai buna hota traditionala - Heinner CH-400

4. Pyramis ST2 – verifica pretul aici – cea mai scumpa hota din clasament. Pyramis ST2 este o hota cu doua motoare care insa ii asigura o capacitate de absorbtie maxima de 352 mc/h. Iluminatul este asigurat de un bec de 28W, iar pentru controlul absorbtiei sunt oferite 3 viteze de functionare a motoarelor. Pyramis ST2 a pierdut 4 pozitii in top din cauza pretului sau, care nu prea iubeste sa coboare sub 400 lei.

Cea mai buna hota traditionala - Pyramis ST2

5. Hansa OSC5111WH – verifica pretul aici – este o hota cu un motor si o capacitate de absorbtie de 158 mc/h. Hansa OSC5111WH este una din cele ma ieftine hote de pe piata, insa pretul redus la are la baza o capacitate de absorbtie nu tocmai mare. Totusi, pentru cei ce nu gatesc foarte mult, ori o fac ocazional, Hansa OSC5111WH s-ar putea dovedi foarte potrivita. In plus aceasta nu produce foarte mult zgomot si este simpla in utilizare.

Cea mai buna hota traditionala - Hansa OSC5111WH

Cea mai buna hota traditionala

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 6.295)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne