Cea mai buna imprimanta laser: top 5 dupa calitate si preturi de intretinere
(Imagine: Cea mai buna imprimanta laser - Brother HL-1222WE)
Comentarii (0)
Vizualizari (6.666)
(6 evaluare, 6 voturi)
27 mai 2020
de CelMaiBun

Cea mai buna imprimanta laser: top 5 dupa calitate si preturi de intretinere

Dupa cum multi ne-au cerut, astazi incercam sa aflam care este cea mai buna imprimanta laser. Mentionam ca vor fi puse in discutie imprimantele monocrom doar cu functia de printare. Multfunctionale vor fi subiectul altui material.

Chiar daca imprimantele inkjet au devenit mai eficiente in ultimii anii, unitatile laser raman in continuare greu de depasit la capitolele viteza printare si costuri de intretinere. Cu alte cuvinte, imprimantele laser, printeaza mai repede, pot procesa comenzi mai vaste si consuma mai putin toner. Pe langa aceasta, este destul de greu sa gasesti o imprimanta inkjet ca aparat distinct, de cele mai multe ori, acest tip de printere fiind parte a unei multifunctionale.
Inainte de clasamentul imprimantelor, ne propunem sa trecem in revista aspectele ce trebuie analizate la alegerea unei imprimante laser, precum si sa explicam metoda utilizata la realizarea top-ului.

Cea mai buna imprimanta laser: sfaturi de alegere

In timpul achizitiei unei imprimante lazer, aveti de cuantificat urmatoarele aspecte ale unitatilor urmarite:

Viteza printare – se exprima in pagini A4 pe minuta (ppm), iar valoarea recomandata ar fi de 18 sau 20 ppm.

Calitatea imprimarii – aici cel mai bine ar fi sa imprimati cu printerul ales o pagina de proba si sa o analizati atent. Urmariti de asemenea si rezolutuia imprimarii, indicata de cele mi multe chiar pe cutia aparatului. Aceasta este exprimata in puncte pe inch (dpi), iar valoarea minima recomandata este de 600×600 dpi.

Conectivitate Wi-Fi – prezenta acestei functii permite printarea documentelor direct de pe smartphone/tableta/laptop, fara sa mai fie nevoie sa le transferati pe un PC conectat prin cablu la imprimanta. Decarcati aplicatia imprimantei, apasati butonul Wi-Fi de pe printer si gata, puteti imprima orice document din smarphone ori tableta .

Costuri de intretinere – un aspect extrem de important. Aici e nevoie sa aflati: numarul maxim de pagini printate de un cartus incarcat, costul alimentarii sau schimbarii unui cartus si daca este, sau nu, nevoie inlocuirea chip-ului odata cu reincarcarea cartusului.

Cea mai buna imprimanta laser HP 107a

Cea mai buna imprimanta laser: top 5

1. HP 107a – probabil cea mai buna imprimanta laser dupa raportul calitate pret. HP 107a poate printa pana la 20 pagini pe minuta, la o rezolutie maxima de 1200 dpi. Din pacate nu puteti printa wireless, pentru aceasta fiind nevoie de versiunea 107W a imprimantei . Un cartus alimentat complet are toner pentru aproximativ 1000 pagini, iar incarcarea sa costa in medie 45 lei. Un cartus nou pentru aceasta imprimanta are preturi intre 90 si 110 lei. Pe forumurile de specialitate, HP 107a are parte doar de cuvinte de lauda din partea celora ce se ocupa de intretinerea si reparatia imprimantelor. Pretul lui imprimantei poate fi verificat aici.

2. XeroX Phaser 3020 Wireless – cea mai ieftina imprimanta din top, care pe langa toate este capabila sa printeze 20 de pagini pe minuta, are functia wireless, iar rezerva de toner a unui cartus proaspat incarcat este suficienta pentru 1500 pagini. XeroX Phaser 3020 nu a fost numita cea mai buna imprimanta laser din doua motive: 1. Rezolutia maxima de imprimare este de 1200×1200 dpi, argument pe care il consideram totusi nesemnificativ, aceasta diferenta fiind practic insesizabila unui simplu utilizator. 2. Intretinerea este mai complicata. Incarcarea cartusului costa in medie 50 lei, insa trebuie sa plusati aici inca aproximativ 60 lei, pretului chip-ului ce trebuie inlocuit la reincarcare. Pretul lui Xerox Phaser 3020 poate fi verificat aici.

Cea mai buna imprimanta laser xerox phaser 3020

3. Brother HL-L2352DW poate printa la o viteza maxima de 30 pagini A4 pe minuta, iar rezolutia maxima este de 2400×600 dpi. Imprimanta are Wi-Fi integrat, un cartus poate imprima aproximativ 2500-3000 pagini, pretul de reincarcare este de 45-50 lei, chip-ul nu necesita inlocuire, iar pretul unui cartus nou compatibil este de 110. Verifica pretul imprimantei aici.

Cea mai buna imprimanta laser Brother HL-L2352DW

4. Lexmark B2338dw este o imprimanta performanta care si in regim de functionare normal printeaza la rezolutia de 1200×1200 dpi. In plus viteza de imprimare este de 36 pagini A4 pe minuta, conexiunea interfata Wi-Fi permite imprimarea de pe smartphone ori tableta, iar producatorul spune dispozitivul poate sa imprime fara probleme 6000 pagini pe luna (12 topuri). Reincarcare implica inlocuirea chip-ului, astfel ca pretul unei reincarcari trece de 300 lei, dar este suficienta pentru printarea a 3000 de pagini. Un cartus nou poate fi gasit la preturi ce incep de la 420 lei. Pretul lui Lexmark B2338dw poate fi consultat aici.

Cea mai buna imprimanta laser Lexmark B2338dw

5. Canon LBP112 este cea mai buna imprimanta laser din gama producatorului Canon. Modelul LBP112 are o viteza maxima de printare de 22 pagini pe minuta, rezolutie 600 dpi, conexiune doar prin cablu, iar volumul recomandat de imprimare este de 1500 pagini pe luna. Verifica pretul aici.

Cea mai buna imprimanta laser color

Canon i-Sensys LBP621CW este probabil cea mai buna imprimanta laser color dupa raportul calitate/pret. Unitatea are conexiune Wi-Fi, este capabila sa imprimeze 18 pagini pe minuta monocrom si tot 18 pagini color. Preturile cartuselor variaza destul de mult, astfel, un set din 4 cartuse originale (cyan, magenta, yellow si negru) pentru 1200-1500 pagini, atinge 1400 lei. Puteti insa opta pentru un set din cartuse compatibile, cu pretul total de aproximativ de 400 lei (2300-2500 pagini). Vezi pretul imprimantei aici.

 Cele mai bune imprimante laser

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 6.666)
(6 evaluare, 6 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne