Cea mai buna imprimanta laser: top 5 dupa calitate si preturi de intretinere
(Imagine: Cea mai buna imprimanta laser - Brother HL-1222WE)
Comentarii (0)
Vizualizari (9.976)
(7 evaluare, 7 voturi)
27 septembrie 2021
de CelMaiBun

Cea mai buna imprimanta laser: top 5 dupa calitate si preturi de intretinere

Dupa cum multi ne-au cerut, astazi incercam sa aflam care este cea mai buna imprimanta laser. Mentionam ca vor fi puse in discutie imprimantele monocrom doar cu functia de printare. Multfunctionale vor fi subiectul altui material.

Chiar daca imprimantele inkjet au devenit mai eficiente in ultimii anii, unitatile laser raman in continuare greu de depasit la capitolele viteza printare si costuri de intretinere. Cu alte cuvinte, imprimantele laser, printeaza mai repede, pot procesa comenzi mai vaste si consuma mai putin toner. Pe langa aceasta, este destul de greu sa gasesti o imprimanta inkjet ca aparat distinct, de cele mai multe ori, acest tip de printere fiind parte a unei multifunctionale.
Inainte de clasamentul imprimantelor, ne propunem sa trecem in revista aspectele ce trebuie analizate la alegerea unei imprimante laser, precum si sa explicam metoda utilizata la realizarea top-ului.

Cea mai buna imprimanta laser: sfaturi de alegere

In timpul achizitiei unei imprimante lazer, aveti de cuantificat urmatoarele aspecte ale unitatilor urmarite:

Viteza printare – se exprima in pagini A4 pe minuta (ppm), iar valoarea recomandata ar fi de 18 sau 20 ppm.

Calitatea imprimarii – aici cel mai bine ar fi sa imprimati cu printerul ales o pagina de proba si sa o analizati atent. Urmariti de asemenea si rezolutuia imprimarii, indicata de cele mi multe chiar pe cutia aparatului. Aceasta este exprimata in puncte pe inch (dpi), iar valoarea minima recomandata este de 600×600 dpi.

Conectivitate Wi-Fi – prezenta acestei functii permite printarea documentelor direct de pe smartphone/tableta/laptop, fara sa mai fie nevoie sa le transferati pe un PC conectat prin cablu la imprimanta. Decarcati aplicatia imprimantei, apasati butonul Wi-Fi de pe printer si gata, puteti imprima orice document din smarphone ori tableta .

Costuri de intretinere – un aspect extrem de important. Aici e nevoie sa aflati: numarul maxim de pagini printate de un cartus incarcat, costul alimentarii sau schimbarii unui cartus si daca este, sau nu, nevoie inlocuirea chip-ului odata cu reincarcarea cartusului.

Cea mai buna imprimanta laser - HP Neverstop 1000w

Cea mai buna imprimanta laser: top 5

1. HP Neverstop 1000w – probabil cea mai buna imprimanta laser dupa raportul calitate pret. HP Neverstop 1000w poate printa pana la 20 pagini pe minuta, la o rezolutie de 600 dpi. Imprimanta are si conectivitate Wi-Fi, deci puteti initia wireless procesul de printare, de pe orice dispozitiv mobil. Pentru realimentare se foloseste kitul HP W1103AD, care costa aproximativ 50 lei si are suficienta cerneala pentru printarea a peste 2000 pagini (max 2500). Pe forumurile de specialitate, HP Neverstop 1000w e vazut drept o imprimata tare rezistenta, avand parte doar de cuvinte de lauda inclusiv din partea celor ce se ocupa de intretinerea si reparatia imprimantelor. Pretul lui dispozitivului poate fi verificat aici.

2. Pantum P2509W Wireless – cea mai ieftina imprimanta din top, care pe langa toate este capabila sa printeze 22 de pagini pe minuta, are functia wireless, iar rezerva de toner a unui cartus proaspat incarcat este suficienta pentru 1600 pagini. Pantum P2509W nu a fost numita cea mai buna imprimanta laser din doua motive: 1. Volumul recoamandat lunar de imprimare – 700 pagini, argument pe care il consideram totusi nesemnificativ, majoritatea utilizatorilor casnici printand cel mult 500 pagini pe luna. 2. Intretinerea este destul de scumpa. Astfel, pentru incarcare puteti utiliza kit-ul original care costa intre 80 si 90 lei, insa daca doriti inlocuirea cartusului, va trebui sa pregatiti intre 270 si 300 lei. Pretul lui Pantum P2509W poate fi verificat aici.

Cea mai buna imprimanta laser ieftina Pantum P2509W

3. Brother HL-1222WE poate printa cu o viteza maxima de 20 pagini A4 pe minuta, iar rezolutia maxima este de 2400×600 dpi. Imprimanta are Wi-Fi integrat, un cartus poate imprima aproximativ 1500 pagini, pretul de reincarcare este de 45-50 lei, chip-ul nu necesita inlocuire, iar pretul unui cartus nou original este de 90. Verifica pretul imprimantei aici.

Cea mai buna imprimanta laser - Brother HL-1222WE

4. Lexmark B3442DW este o imprimanta performanta care si in regim de functionare normal printeaza la rezolutia de 600×600 dpi. In plus viteza de imprimare este de 40 pagini A4 pe minuta, conexiunea interfata Wi-Fi permite imprimarea de pe smartphone ori tableta, iar producatorul spune ca dispozitivul poate sa imprime fara probleme 8000 pagini pe luna (16 topuri). Un cartus nou, de 1500 pagini, poate fi gasit la preturi ce incep de la 260 lei. Pretul lui Lexmark B3442DW poate fi consultat aici.

Cea mai buna imprimanta laser - Lexmark B3442DW

5. Canon I-SENSYS LBP226DW este cea mai buna imprimanta laser din gama  Canon. Modelul LBP226DW are o viteza maxima de printare de 38 pagini pe minuta, rezolutie 600 dpi, conexiune prin cablu si wireless, iar volumul recomandat de imprimare este de 4000 pagini pe luna. Verifica pretul aici.

Cea mai buna imprimanta laser color

HP LaserJet Pro M454dw este probabil cea mai buna imprimanta laser color dupa raportul calitate/pret. Unitatea are conexiune Wi-Fi, este capabila sa imprimeze 27 pagini monocrom pe minut si tot 27 pagini color. Preturile cartuselor variaza destul de mult, astfel, un set din 4 cartuse originale (cyan, magenta, yellow si negru) pentru 2100-2200 pagini, atinge 1900 lei. Puteti insa opta pentru un set din cartuse compatibile, cu pretul total de aproximativ de 1200 lei (6500 – 7000 pagini). Vezi pretul imprimantei aici.

 Cele mai bune imprimante laser

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 9.976)
(7 evaluare, 7 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne