(Imagine: Cel mai bun boiler electric - Ariston Lydos Eco pareri)
Comentarii (0)
Vizualizari (10.135)
(11 evaluare, 11 voturi)
27 septembrie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun boiler electric: top 5 boilere eficiente

Daca locuiti la bloc si nu doriti sa depindeti de sistemul centralizat de alimentare cu apa calda sau stati la casa si nu aveti centrala termica, boilerul electric este singura solutie de alimentare stabila cu apa calda. Cel mai bun boiler electric este incapator, dar nu ocupa mult spatiu, este puternic, dar nu consuma mult curent electric, e fabricat din materiale de calitate, dar nu e foarte scump.

Am facut o analiza a ofertei actuale de boilere electrice. Le-am comparat specificatiile, preturile si review-urile cumparatorilor, iar la final am selectat 5 dispozitive pe care le-am aranjat intr-un top in ordinea descrescatoare a raportului calitate/pret.

Cel mai bun boiler electric: top 5

1. Ariston Pro 1 Eco 80Lverifica pretul aici – este probabil cel mai bun boiler electric dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un volum de 80 de litri, are un element de incalzire de 1800W, presiune maxima 8 bar, corespunde clasei energetice B si promite sa incalzeasca apa de la 15 la 65 de grade in 131 de minute. Ariston Pro 1 Eco 80 este un boiler compact si bine gandit. Astfel, pentru reducerea vitezei cu care se raceste apa, a fost gandit un sistem ce tine apa rece la fundul boilerului, protectia la coroziune se face cu anod de magneziu, iar reglarea temperaturii apei se realizeaza cu un teromostat manual montat la baza boilerului. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun boiler electric - Ariston Pro 1 Eco 80

Cel mai bun boiler electric de 50 litri

2. Ariston Lydos Eco 50 verifica pretul aici – gama Ariston Lydos Eco 50 este formate din boilere de 50, 80 si 100 litri, toate foarte bine gandite. Unitatea de 50 litri are un element de incalzire de 1800W, rezervor din titan emailat, panou de comanda electronic si o presiune maxima de lucru de 8 bar. Ariston Lydos Eco 50 este un boiler fara serpentine, are 5 trepte de setare a temperaturii (40, 50, 60, 70 si 80 grade), iar consumul de curent electric corespunde clasei B (cel mai mic consum de curent electric pentru unitatile de 50 litri). Timpul de incalzire de la 15 la 45 de grade este de 87 de minute, Ariston Ariston Lydos Eco 50 fiind printre lideri si la acest capitol. Toate bune si frumoase pana se ajunge la pret si problema e ca boilerul Lydos Eco 50 costa cam cat varianta de 80L a lui Ariston Pro 1 Eco.

Cel mai bun boiler electric - Ariston Lydos Eco 50L opinii

Cel mai bun boiler electric compact

3. Ariston Velis EVO 50lverifica pretul aici – este cel mai scump, dar si cel mai elegant boiler din clasament. Dispozitivul cu capacitatea de 50 de litri are un panou de comanda tactil, element de incalzire de 1500W si termostat reglabil. Gratie volumului mic si elementului de incalzire puternic, Ariston Velis EVO 50l este capabil sa atinga 40 de grade in numai 90 de minute. In plus, boilerul are cel mai mic consum de curent electric din top, e rezistent la coroziune, iar adancimea masoara doar 27 de centimetri.

Cel mai bun boiler electric - Ariston Velis EVO 50L

Cel mai bun boiler electric de 100 de litri

4. Ariston Lydos Eco 100Lverifica pretul aici. Ariston Lydos Eco 100L este „fratele mai mare” al dispozitivului de pe locul 3 si probabil cel mai bun boiler electric cu capacitatea de 100 de litri. Dispozitivul are un diametru de 45 cm, 5 niveluri de temperatura, interfata digitala, corespunde clasei B de eficienta energetica, are o presiune maxima de lucru de 8 bar, iar  incalzirea 15-65 grade dureaza doua ore si vreo 45 de minute. Daca aveti suficient spatiu, iar familia dumneavoastra contine mai mult de 3 membri, varianta de 100 de litri a lui Ariston Lydos Eco este probabil cea mai buna alegere.

Cel mai bun boiler cu conectare la sistemul de incalzire a casei

5. Tesy BiLight GCVS1004420B11TSR 100 litri verifica pretul aici – este un model mai special. Boilerul este singurul din clasament care poate incalzi apa atat prin alimentarea cu curent electric, cat si de la sistemul de incalzire cu gaz al locuintei (pot functiona simultan). In plus, cand vine vorba despre „sprint-ul” 35-65 grade, Tesy BiLight GCVS1004420B11TSR este cel mai rapid boiler printre dispozitivele din clasament. Acesta are un element de incalzire de 2000W, presiunea maxima de lucru masoara 8 bar, iar temperatura de 60 de grade, boilerul o atinge in aproximativ 18 minute (cu incalzire de la ambele surse). Partea mai proasta este ca pentru beneficiile enumerate anterior se cere un pret de aproape 1000 de lei.

Cel mai bun boiler electric - Tesy BiLight GCVS1004420B11TSR

Concluzie

Boilerul electric este cea mai rapida cale (si cea mai ieftina) spre alimentarea locuintei cu apa calda. Daca sunteti inca departe de a instala o centrala termica, optati pentru un boiler fara sa stati pe ganduri. E adevarat, fata de o centrala termica incalzirea apei are loc mult mai greu, in schimb bolierul este mult mai ieftin si mai usor de instalat.

Pentru doua persoane este bun si un boiler de 50 litri, pentru a familie din 3 membri maturi, ar fi necesar un boiler de 80 de litri, iar pentru una din 4 membri – 100 de litri. In acelasi timp, va recomand sa nu cumparati un aparat mai mare decat aveti nevoie. Cel mai bun boiler electric e cel ce ofera mai mult decat cere, respectiv nu are rost sa cheltuiti curent electric pentru a incalzi o cantitate de apa pe care nu o veti folosi si care dupa cateva ore se va raci.

Citeste si:

Top 5 cuptoare incorporabile, sfaturi si pareri

Cel mai bun boiler electric

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 10.135)
(11 evaluare, 11 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne