Cel mai bun boiler electric: top 5 boilere bune, pareri, ghid - CelMaiBuntop
(Imagine: Cel mai bun boiler electric - Ariston Lydos Eco pareri)
Comentarii (0)
Vizualizari (3.334)
(5 evaluare, 5 voturi)
27 februarie 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun boiler electric: top 5 boilere eficiente

Daca locuiti la bloc si nu doriti sa depindeti de sistemul centralizat de alimentare cu apa calda sau stati la casa si nu aveti centrala termica, boilerul electric este singura solutie de alimentare stabila cu apa calda. Cel mai bun boiler electric este incapator, dar nu ocupa mult spatiu, este puternic, dar nu consuma mult curent electric, e fabricat din materiale de calitate, dar nu e foarte scump.

Am facut o analiza a ofertei actuale de boilere electrice. Le-am comparat specificatiile, preturile si review-urile cumparatorilor, iar la final am selectat 5 dispozitive pe care le-am aranjat intr-un top in ordinea descrescatoare a raportului calitate/pret.

Cel mai bun boiler electric: top 5

1. Ariston Pro 1 Eco 80Lverifica pretul aici – este probabil cel mai bun boiler electric dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un volum de 80 de litri, are un element de incalzire de 1800W, presiune maxima 8 bar, corespunde clasei energetice B si promite sa incalzeasca apa de la 15 la 55 de grade in 150 de minute. Ariston Pro 1 Eco 80L este un boiler compact si bine gandit. Astfel, pentru reducerea vitezei cu care se raceste apa, a fost gandit un sistem ce tine apa rece la fundul boilerului, protectia la coroziune se face cu anod de magneziu, iar reglarea temperaturii apei se realizeaza cu un teromostat manual montat la baza boilerului. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun boiler electric - Ariston Pro 1 Eco 80

2. Ariston Pro 1 Eco 80Lverifica pretul aici – gama Ariston Pro 1 este formate din boilere de 50, 80 si 100 litri. Recomandat insa, ramane cred ca tot cel de 80 litri. Acesta are un element de incalzire de 1800W, rezervor din titan emailat, panou de comanda electronic si o presiune maxima de lucru de 8 bar. Ariston Pro 1 Eco este un boiler fara serpentine, are 5 trepte de setare a temperaturii (40, 50, 60, 70 si 80 grade), iar consumul de curent electric corespunde clasei B (cel mai mic consum de curent electric pentru unitatile de 80 litri). Timpul de incalzire de la 15 la 65 de grade este de 131 de minute, Ariston Pro 1 Eco 80L fiind lider si la acest capitol. Toate bune si frumoase pana se ajunge la pret si problema e ca boilerul Ariston este cu vreo 30% mai scump decat dispozitivul de pe prima pozitie.

Cel mai bun boiler electric - Ariston Pro 1 Eco

Cel mai bun boiler electric de 50 de litri

3. Bosch TR2000T 50 SB 50lverifica pretul aici – este cel mai mic dar si cel mai ieftin boiler din clasament. Dispozitivul cu capacitatea de 50 de litri are un panou de comanda mecanic, element de incalzire de 1500W si termostat reglabil. Gratie volumului mic si elementului de incalzire puternic, Bosch TR2000T 50 SB este capabil sa atinga 50 de grade in mai putin de doua ore. In plus, boilerul e rezistent la coroziune, iar diametrul masoara doar 38,6 de centimetri.

Cel mai bun boiler electric - Bosch TR2000T 50 SB

Cel mai bun boiler electric de 100 de litri

4. Ariston Lydos Eco 100Lverifica pretul aici. Ariston Lydos Eco 100L este „fratele mai mare” al dispozitivului de pe locul 2 si probabil cel mai bun boiler electric cu capacitatea de 100 de litri. Dispozitivul are un diametru de 45 cm, 5 niveluri de temperatura, interfata digitala, corespunde clasei B de eficienta energetica, are o presiune maxima de lucru de 8 bar, iar  incalzirea 15-65 grade dureaza doua ore si vreo 45 de minute. Daca aveti suficient spatiu, iar familia dumneavoastra contine mai mult de 3 membri, varianta de 100 de litri a lui Ariston Lydos Eco este probabil cea mai buna alegere.

Cel mai bun boiler cu conectare la sistemul de incalzire a casei

5. Fornello Titanium Plus 100 litriverifica pretul aici – este un model mai special. Boilerul este singurul din clasament care poate incalzi apa atat prin alimentarea cu curent electric cat si de la sistemul de incalzire cu gaz al locuintei (daca acesta exista). In plus, cand vine vorba despre „sprint-ul” 15-65 grade, Fornello Titanium Plus  este cel mai rapid boiler printre dispozitivele din clasament. Acesta are un element de incalzire de 2000W, presiunea maxima de lucru masoara 8 bar, iar temperatura de 65 de grade, boilerul o atinge in aproximativ o ora si jumatate. Partea mai proasta este ca pentru beneficiile enumerate anterior se cere un pret de aproape 700 de lei.

Cel mai bun boiler electric cu conectare la centrala termica - Fornello Titanium Plus

Concluzie

Boilerul electric este cea mai rapida cale (si cea mai ieftina) spre alimentarea locuintei cu apa calda. Daca sunteti inca departe de a instala o centrala termica, optati pentru un boiler fara sa stati pe ganduri. E adevarat, fata de o centrala termica incalzirea apei are loc mult mai greu, in schimb bolierul este mult mai ieftin si mai usor de instalat.

Pentru doua persoane este bun si un boiler de 50 litri, pentru a familie din 3 membri maturi, ar fi necesar un boiler de 80 de litri, iar pentru una din 4 membri – 100 de litri. In acelasi timp, va recomand sa nu cumparati un aparat mai mare decat aveti nevoie. Cel mai bun boiler electric e cel ce ofera mai mult decat cere, respectiv nu are rost sa cheltuiti curent electric pentru a incalzi o cantitate de apa pe care nu o veti folosi si care dupa cateva ore se va raci.

Citeste si:

Top 5 cuptoare incorporabile, sfaturi si pareri

Cel mai bun boiler electric

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 3.334)
(5 evaluare, 5 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne