Cel mai bun car kit: top 5 dispozitive hands-free 2019
(Imagine: Cel mai bun car kit - CMC JRBC01)
Comentarii (0)
Vizualizari (4.930)
(Nu există încă evaluări)
5 ianuarie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun car kit: top 5 dispozitive hands-free

Incercam astazi sa gasim cel mai bun car kit dupa raportul calitate pret. Cand spunem calitate avem in vedere in primul rand calitatea apelurilor, iar pentru un car kit, aprecierea suprema ar fi apeluri de o claritate egala cu cele efectuate direct de pe telefon. Din pacate un asemenea dispozitiv inca nu exista, in schimb piata propune cateva car kit-uri a caror utilizare este mai mult decat suportabila. 

Subiectul sigurantei la volan este unul extrem de discutat. An de an se tot publica statistici cu numarul de accidente  si numarul de victime rezultate. Specialistii sunt in cautarea solutiilor pentru a inclina liniile graficelor in jos, insa si fiecare din noi poate lua masuri pentru a ne tine cat mai departe de accidente. Pe langa respectarea stricta a marcajelor rutiere si a regimurilor de viteza, ar mai fi necesara utilizarea car kit-urilor pentru apelurile telefonice, mai ales ca un studiu efectuat in SUA in anul 2014, a aratat ca fiecare al patrulea accident este cauzat de utilizarea telefonului in timpul sofatului. Cei ale caror masini permit efectuarea de apeluri cu ajutorul sistemului de multimedia din dotare, se pot considera norocosi, ceilalti insa, au de cautat un dispozitiv hands-free de calitate si de dorit nu foarte costisitor.

Cel mai bun car kit: top 5

Locul 1 – CMC JRBC01

Calitate apeluri: 8,5 din 10

Functii: 7,5 din 10

Utilizare: 7,5 din 10

Pret: 9 din 10

Verifica pretul aici

JRBC01 este un car kit, care are si un set de functii largit. Astfel, pe langa apeluri telefonice, car kit-ul mai poate reda melodiile din smartphone-ul dvs.. Redarea are loc prin boxele masinii, iar pentru trecere de la o melodie spre alta, dispozitivul este prevazut cu doua butoane. Tot cu ajutorul acestor butoane puteti regla si volumul sunetului. Nu acesta insa este motivul principal pentru care CMC JRBC01 a fost desemnat cel mai bun car kit. Decizia are la baza in primul rand claritatea apelurilor, unde CMC JRBC01 performeaza la 85-90%, daca utilizam in calitate de reper convorbirile directe telefon-telefon. Un alt plus a lui  CMC JRBC01 este prezenta tehnologiei NFC. Aceasta face ca conectarea dispozitivului cu telefonul sa se faca in mai putin de o secunda.

CMC JRBC01 nu este lipsit de neajunsuri, iar cel mai mare tine de confidentialitate. Vocea partenerului de converstatie este redata prin boxele masinii, deci pasagerii care se afla in automobil vor auzi integral convorbirea dvs.. In plus, dispozitivul nu are o baterie proprie, prin urmare utilizarea sa implica conectarea permanenta la automobil.

Pretul lui CMC JRBC01 de cele mai multe ori este sub 100 lei.

Locul 2 – Tuadia Magnet 

Calitate apeluri: 8,5 din 10

Functii: 9 din 10

Utilizare: 8,5 din 10

Pret: 8,5 din 10

Verifica pretul aici

Tuadia Magnet este un car kit cu baterie integata si difuzor propriu. Cu alte cuvinte dispozitivul nu are nevoie de alimentare permanenta, acumulatorul asigurand o autonomie de 7-8 ore de convorbiri.

Car kit-ul se fixeaza foarte simplu de parasolar si la fel de simplu se muta in alt loc. Mai importanta insa e posibilitatea conectarii la dispozitiv a doua telefoane. In plus, dupa prima sincronizare, telefonul se va conecta automat la car kit, odata ce intra in raza de actiune a acestuia.

Ca si unitatea de pe primul loc, Tuadia Magnet este dotat cu o tehnologie pentru reducerea zgomotului de pe fundal, respectiv imbunatatirea calitatii convorbirilor. Si exact ca liderul clasamentului, tehnologia functionezaa bine, dar nu foarte bine.

Cel mai bun car kit - Tuadia Magnet

Locul 3 – Avantree BTCK-18C 

Calitate apeluri: 8 din 10

Functii: 8 din 10

Utilizare: 8,5 din 10

Pret: 8 din 10

Verifica pretul aici

Dispozitivul de pe locul 3 din clasamentul ce anunta cel mai bun car kit se conecteaza la smartphone prin intermediul protocolului Bluetooth 2.1 EDR, deci procesul nu este la fel de rapid ca in cazul unitatilor dotate si cu tehnologia NFC. Spre exemplu, in cazul lui Avantree BTCK-18C, sincornizarea are loc in 10-12 secunde, pe cand JRBC01 se coneacteaza in mai putin de o secunda.

Avantree BTCK-18C permite sincronizarea simultana cu doua telefoane, iar calitatea apelurilor este mult peste media oferita de majoritatea dispozitivelor de pe piata.

Bateria din dotarea are un volum de 550 mAh, oferind o autonomie pentru aproximativ 7-8 ore de convorbiri. Deci daca vorbiti la telefon o ora pe zi,  acumulatorul se va cere alimentat o data pe saptamana.
Pretul lui Avantree BTCK-18C variaza de cele mai multe ori intre 120 si 130 lei.

Cel mai bun car kit - Avantree BTCK-18C

Locul 4 – Parrot Minikit Neo 2

Calitate apeluri: 8,0 din 10

Functii: 9,5 din 10

Utilizare: 7,5 din 10

Pret: 6 din 10

Verifica pretul aici

Ocupantul locului 4 in top-ul pentru cel mai bun car kit este un dispozitiv destul de avansat, setul sau de functii fiiind mai mult decat impunator. Parrot Neo 2 sincronizeaza automat agenda, are meniu vocal si poate initia un apel dupa ce utilizatorul pronunta numele celui contactat. Este posibila si conectarea simultana a doua telefoane, bateria integrata promite 10 ore de convorbiri si in jur de 15 zile de stand-by, iar incarcarea completa are loc in aproximativ 3 ore.

Parrot Minikit Neo 2 nu este tocmai simplu in utilizare, mai ales pentru cei ce nu au mai avut un car kit. Instructiunea este de mare ajutor in acest caz, insa daca nu o gasiti in cutie accesati acest link pentru una.

Cel mai bun car kit - Parrot Minikit Neo 2

Locul 5 – Jabra Drive

Calitate apeluri: 7,5 din 10

Functii: 8,0 din 10

Utilizare: 8,0 din 10

Pret: 7,5 din 10

Verifica pretul aici

Jabra Drive este adevarat veteran al luptei pentru cel mai bun car kit. Dispozitivul a fost lansat acum vreo 5 ani, perioada in care a primit aprecieri in mare parte pozitive.

Unitatea permite conectarea a doua telefoane, bateria are capacitate suficienta pentre a asigura 20 de ore de convorbiri si peste 700 ore de stand-by. Jabra Drive nu are probleme grave la calitatea apelurilor, insa unii utilizatori cu dispozitive iOS spun ca dupa ultimele update-uri, car kit-ul functioneaza cu probleme.
Cel mai bun car kit - Jabra Drive

Cel mai bun car kit

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 4.930)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne