(Imagine: Cel mai bun fierbator electric - Bosch TWK7801)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.146)
(1 evaluare, 1 voturi)
1 aprilie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun fierbator de apa: top fierbatoare bune si ieftine

Astazi cautam cel mai bun fierbator electric. Am analizat oferta de ferbatoare de pe piata, care printre altele s-a dovedit destul de variata, iar intr-un final am creat un clasament cu fierbatoare din toata plajele de preturi si specificatii tehnice. 

La aparitie, fierbatoarele erau lucruri extrem de simple utilizate pentru a fierbe cat mai repede apa. Astazi, pentru ca am devenit mai bogati (cel putin asta spune statistica), aceste aparate au devenit mai complexe, unele din ele fiind catalogate drept niste mici opere de arta industriala. Din fericire piata ofera in continuare fierbatoare simple si ieftine.

Cel mai bun fierbator de apa: deosebirea dintre unul ieftin si unul scump

Fierbatoarele cu preturi mai mari de cele mai multe ori sunt fabricate din inox, au puteri maxime peste 2200 wati, iar unele din ele permit setarea temperaturii apei. De ce ar fi nevoie de o asemenea functie? Simplu, pentru ca in mod ideal, fiecare bautura fierbinte ar trebui tratata separat. Spre exemplu, cafeaua ofera cele mai puternice arome la 90-95 grade celsius, ceaiul verde la 80 grade, ceaiul oolong la 90 grade, iar cel alb la 80 grade. Va place ceaiul oolong? Atunci bine ar fi sa achizitionati un fierbator cu afisaj digital si butoane pentru temperatura.

Sa stiti insa ca longevitatea unui fierbator nu prea are legatura cu pretul sau. Au fost multe cazuri cand fierbatoarele scumpe, cu preturi de sute de lei, au rezistat doar 4-5 luni, pe cand fierbatoarele ieftine, din plastic, au refuzat sa se strice chiar si dupa 3-4 ani. Prin urmare, daca alegeti un produs scump, aveti grija ca producatorul sau vanzatorul sa accepte fara probleme returnarea produselor defecte in perioada garantiei.

Si totusi, fierbatoarele nu sunt smartphone-uri ori calculatoare, functia principala a acestora este sa fiarba apa cat mai repede. Noi am ales 5 fierbatoare care ne plac, urmand in cele ce urmeaza sa ne imparasim gandurile si cu dvs.. Inainte de toate insa, va propunem cateva sfaturi ce trebuie tinute minte atunci cand alegeti un fierbator.

Cel mai bun fierbator: sfaturi de achizitie

1. Volumul. Este de dorit sa alegeti un fierbator cu o capacitate de peste 1,5 litri. Astfel, puteti pregati mai mult ceai sau cafea daca aveti musafiri, ori puteti fierbe minimul de 0,5 litri pentru a reduce timpul de incalzire, respectiv consumul de energie electrica.

2. Inox vs. Plastic. Ar fi mai recomandabile fierbatoarele din inox. Ele par a fi mai bune din punct de vedere al sigurantei alimentare, dar si simplu fapt ca o carcasa din inox este mai rezistenta la socurile mecanice decat una din plastic, nu ar trebui neglijat.

3. Afisaj digital cu butoane pentru temperatura. Da sau nu. Da, doar daca doriti sa scoateti aromele si gustul maxim dintr-un ceai ori cafea. In rest, nu e neaparat.

4. Puterea. Minim 2200W. Cu cat mai mare e puterea, cu atat mai repede va fierbe apa.

5. Filtrul anticalcar sa fie usor detasabil si lavabil. Doar asa veti evita patrunderea bucatilor de calcar in cana cu bautura dvs..

Cel mai bun fierbator: top 5

1. Daewoo DK2400R – verifica pretul aici – putere 2400 W, material inox, volum 1,7 litri, protectie supraincalzire. Dupa parerea noastra cel mai bun fierbator dupa raportul calitate/pret. Daewoo DK2400R este un produs prezent de mai mult timp pe piata, e destul de popular, iar parerile cumparatorilor sunt cat se poate de bune. Deci daca aveti nevoie de un fierbator simplu, ieftin, silentios, si care incalzeste repede, DK2400R e probabil cea mai buna alegere.

Cel mai bun fierbator electric - Daewoo DK2400R

2. Tefal Delfini KO150F – verifica pretul aici – putere 2400 wati, volum 1,5 litri, corp din plastic. Tefal Delfini KO150F e cel mai bun fierbator printre unitatile ieftine. Acesta e puternic, e foarte rezistent si e facut dintr-un plastic gros . Tefal Delfini KO150F nu a devenit liderul clasamentuilui din doua motive: 1 – fierbatorul nu are indicator pentru nivelul de apa si 2 – pentru a deschide capacul, acesta trebuie rotit. Noroc ca plasticul este gros, respectiv capacul nu se infierbanta.

Cel mai bun fierbator electric - Tefal Delfini KO150F

3.  Bosch TWK7801 – verifica pretul aici – aparatul de pe locul 3 din clasamentul ce anunta cel mai bun fierbator, are o capacitate de 1,7 litri, putere 2400 wati, filtru lavabil. Bosch TWK7801 este un fierbator puternic si silentios, insa pierderea a doua locuri in clasament se datoreaza pretului destul de mare, dar si faptului ca gradatia nivelului de apa a fost pozitionata sub maner – adica intr-o zona cu accesibilitate vizuala redusa.

Cel mai bun fierbator electric - Bosch TWK7801

4. Philips HD9359/90 – verifica pretul aici – putere 2200 wati, volum 1,7 litri, inox, filtru lavabil singurul fierbator din clasament cu control al temperaturii. Nu avem nici cea mai mica nemultumire legata de functionarea acestui fierbator. Avem o nemultumire legata de pretul produsului, care uneori se apropie si de 400 lei. Acesta este si motivul pentru care Philips HD9359/90 s-a clasat doar pe locul 4.

Cel mai bun fierbator electric - Philips HD9359 90

5. Philips HD4646/00 – verifica pretul aici – putere 2400 wati, volum 1,5 litri, filtru lavabil, plastic. Philips HD4646/00 este un fierbator din plastic ce incalzeste apa foarte repede si este usor de manevrat.

Cel mai bun fierbator electric - Philips HD4646/00

Cel mai bun fierbator: concluzie

Ordinea fierbatoarelor in top tine strict de parerea noastra, nu pretindem la obiectivitatea suprema, dar avem siguranta ca toate produsele prezentate aici merita cumparate. Prin urmare, alegerea ar trebui sa aiba la baza preferintele si necesitatile fiecaruia.

Cel mai bun fierbator

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.146)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne