(Imagine: Cel mai bun microfon PC - poza simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (988)
(Nu există încă evaluări)
3 iunie 2021
de CelMaiBun

Cel mai bun microfon PC: top microfoane pentru streaming si podcast

Cel mai bun microfon PC este primul pas spre inregistrarea unui sunet de calitate. Din pacate, microfonul incorporat in laptop sau telefon nu sunt de mare ajutor in acest demers, cea mai buna solutie fiind un dispozitiv dedicat. In cele ce urmeaza, ne propunem sa realizam un top cele mai bune microfoane pentru streaming si podcast-uri.

Cel mai bun microfon: top 5

1. HyperX QuadCast – vezi pretul aici – e cel mai bun microfon dupa raportul calitate/pret si avem cel putin 4 motive sa spunem acest lucru.

– are 4 moduri de captare a sunetului, Cardioid, Omnidirectional, Bidirectional si Stereo, prin urmare e potrivit pentru orice tip de activitate – streaming, podcast sau voice over. Microfonul capteaza doar ce iti doresti tu, fara sa amestece si zgomototele de pe fundal.
– HyperX QuadCast are un pret cat se poate de corect
– Arata bine si e fabricat din materiale de calitate.
– Se poate seta sensibilitatea microfonului, iar led-ul din varf va anunta daca acesta e activ sau nu.

Cel mai bun Microfon PC - Hyper QuadCast, pareri

2. Audio-Technica AT2020USB+ – vezi pretul aici – probabil cel mai bun microfon PC pentru podcast-uri. Audio-Technica AT2020USB+ performeaza mult peste pretul sau de achizitie. Dispozitivul se conecteaza la calculator sau laptop prin USB, iar ca sa intelegi cum te auzi, producatorul a prevazut si un jack pentru casti (nu va sfatuim sa folositi boxe, riscati sa generati ecouri).

Calitatea inregistrarilordepaseste orice asteptare. Audio-Technica AT2020USB+ are pattern cardiod, adica capteaza dintr-o singura directe. Acest lucru inseamna in primul rand sunet curat ca lacrima, insa sursa poate fi doar una. Audio-Technica este si unul din cei mai importanti producatori de casti, si daca cautati o pereche pentru microfon, recomandarea noastra ar fi sa optati pentru modelul Audio-Technica ATH-M40x.

Cel mai bun Microfon pentru podcast - Audio-Technica AT2020USB+

3. Trust Emita Plus GXT252 – vezi pretul aici – este un microfon bun spre foarte bun cu inregistrare unidirectioala, deci e potrivit pentru podcast-uri, streaming si gaming. Trust Emita Plus GXT252 e o alternativa reusita pentru Audio-Technica AT2020USB+, daca va pare ca cel din urma e prea scump. Puteti folosi microfonul atat acasa, cat si la birou, mai ales ca acesta vine instotit de un suport metalic stabil. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun Microfon PC Trust Emita Plus GXT252

4. Shure MV7 – vezi pretul aici – cel mai scump microfon din clasament. Shure MV7 este un microfon hybrid, adica permite atat conexiunea analog XLR, cat si cea digitala USB. Astfel, MV7 e vazut ca unul dintre cele mai verstatile microfoane de pe piata. Sunetul inregistrat este extrem de clar, iar daca doriti sa aduceti modificari in functionarea microfonului, aveti la dispozitie aplicatia ShurePlus MOTIV, care pe langa toate, contine si un EQ in timp real (pentru conexiunea digitala). La minusuri am mentiona pretul destul de mare, dar si lipsa din set a unui stand ce ar faciliza instalarea.

Top microfoane PC Shure MV7

5. Razer Seiren Emote – vezi pretul aici – daca va doriti neaparat ca noul microfon sa contina si un afisaj LED de 8 biti, Razer Seiren Emote e cu siguranta printre cele mai bune alegeri. In top insa, dispozitivul a ajuns gratie performantelor sale mai mult decat decente. Razer Seiren Emote este un microfon hypercadioid (unidirectional), adica are o directionalitate bine definita. Prin urmare, dispozitivul e ideal pentru streaming de acaasa, mai ales ca instalarea e extrem de simpla, iar dimensiunile destul de modeste.

Razer Seiren Emote pareri microfon streaming

Tipuri de microfoane dupa pattern (mod captare)

Microfoanele pot avea diferite moduri de captare a sunetului (pattern-uri). Iata o scurta explicatie a fiecarui pattern.

– Unidirectional – acest mod capteaza sunetul dintr-o singura directie, deci e solutia perfecta streaming si podcast-uri. Pattern-ul unidirectional are la randul sau cateva mod-uri de functionare: Cardioid, Subcardioid, Supercardioid si Hypercardioid.

– Bidirectional – mod ce capteaza sunetul din doua directie, solutie recomandata pentru situatia in care doi interlocutori discuta fata in fata.

– Omnidirectional – pattern ce capteaza audio din toate directiile (360 grade).

Citeste si:

Top laptop-uri gaming si birou in 2021

Cel mai bun microfon PC

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 988)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne