(Imagine: Samsung Galaxy S6 - review)
Comentarii (0)
Vizualizari (630)
(Nu există încă evaluări)
24 august 2015
de CelMaiBun

Cel mai bun telefon android 2015: Samsung Galaxy S6

Am analizat piata smartphone-urilor android, ca intr-un final sa desemnam cel mai bun telefon android pentru anul 2015.

Concurenta de pe piata dispozitivelor mobile cu android este foarte stransa, respectiv este destul de complicat sa desemnezi un lider. Mai mult, anuntand un asemenea clasament risti sa strangi o multime de critici de la utilizatorii altor telefoane decat cel aflat in varful top-ului.

Dupa cateva zile bune de cercetari, am scos in evidenta 3 finalisti: Samsung Galaxy S6, LG G4 si HTC One M9. O spunem sincer, a fost tare greu sa desemnam castigatoru.

Asadar, dupa parerea noastra, cel mai bun telefon android pentru anul 2015 este Samsung Galaxy S6.

Samsung Galaxy S6 - pareri

De ce Samsung Galaxy S6 este cel mai bun telefon android?

Samsung Galaxy S6 – ecranul

Samsung Galaxy S6 vine cu un ecran de 5,1 inch Super AMOLED si rezolutia 2560 x 1440 pixeli. Astfel, telefonul se poate mandri cu cea mai mare densitate a pixelilor pentru un afisaj de 5,1 inch.

Monitoarele produse de Samsung nu au dezamagint niciodata. Nu face exceptie nici afisajul lui Galaxy S6. Calitatea imaginilor expuse pe ecran este foarte ridicata. Culorile sunt bogate, contrastul mare, luminozitatea foarte buna, dar nu exagerata.

Samsung Galaxy S6 – performante

Performantele sporite a lui Galaxy S6 sunt asigurate de memoria RAM de 3 Gb si procesorul cu 8 nuclee dintre care 4 functioneaza la frecventa de 2,1 MHz si 4 la 1,5 MHz. Toate permit utilizarea smartphone-ului fara lag-uri si fara inchideri neasteptate ale aplicatiilor.

Pentru Galaxy S6, Samsung a renuntat la capacul spate detasabil, dar mai important, la slotul MicroSD, integrand in schimb tehnologia (Universal Flash Storage). Astfel, memoria interna a lui Samsung Galaxy S6 nu poate fi extinsa, insa, schimbul de date si viteza de prelucrare a acestora a crescut considerabil.

In timpul testarii Antutu, Samsung Galaxy S6 inregistreaza rezultate intre 60.000 si 61.000. Chiar daca testul nu este neaparat un punct de reper, rezultatul livrat de smartphone-ul coreean este impresionant.

Samsung Galaxy S6 - cel mai bun telefon android

Samsung Galaxy S6 – camera

Galaxy S6 vine insotit de o camera de 16 MP pe spate si una de 5 MP pentru selfie-uri. Ambele au optiunea HDR si lentile cu unghi de vizibiliate marit.

Camera principala include un senzor pentru o balanta cat mai buna a culorilor, functii pentru slowmotion, fastmotion, filmari 4K si multe altele.

In timpul testelor camerele s-au prezentat foarte bine cat in regim foto, atat si la filmari. Riscam sa presupunem ca printre dispozitivele pe baza de Android, Samsung Galaxy S6 dispune de cele mai avansate capacitati de fotografiere si filmare.

Samsung Galaxy S6 – baterie

Samsung a decis sa monteze pe Galaxy S6 o baterie nedetasabila cu capacitate de 2550 mAh. Prea putin spune noi. Spre exemplu, Galaxy S5 avea baterie de 2800 mAh, HTC One M9 – 2840 mAh, iar alte telefoane de top pot trece de 3000 mAh. Pentru a compensa reducerea capacitatii bateriei, Samsung a eficientizat functionarea sistemelor telefonului si a integrat mecanismul de incarcare rapida wireless Qi. Cu toate astea, in cadrul testului Antutu pentru baterie, Samsung Galaxy S6 a cedat in fata unor rivali nu tocmai ilustri si mult mai in varsta ca varful de lance coreean. Astfel, viitorii posesori trebuie sa fie pregatiti sa incarce bateria telefonului in fiecare zi. Asta chiar daca dispozitivul va fi utilizat rational. Salvarea vine de la sus-amintitul incarcator rapid wireless. Acesta va poate revitaliza telefonul de aproape 2 ori mai repede decat un incarcator conventional.

Samsung Galaxy S6: concluzie

Galaxy S6 vine cu schimbari conceptuale importante pentru gama S. Principalele modificari tin de renuntarea la slotul MicroSD si la bateria detasabila. Unii specialisti spun ca aceste decizii nu sunt tocmai inspirate, insa coreenii vin sa combata cu viteza mare de functionare a telefonului si cu materialele exterioare de calitate.

Samsung Galaxy S6 nu este un telefon prea ieftin, dar luand in calcul design-ul reusit, camera – probabil cea mai buna din segment si ecranul aproape perfect, credem ca noua generatie a celui mai important smartphone Samsung isi merita toti banii.

Cel mai bun telefon Android: de unde il cumpar?

Dupa cum am spus, Samsung Galaxy S6 nu este un smartphone ieftin. Partea buna e ca aproape toti retailerii din Romania il au in vanzare, respectiv cu un pic de noroc, puteti gasi un Galaxy S6 la promotie.

Emag Samsung Galaxy S6 32 Gb Alb – consultati oferta aici.

Flanco Samsung Galaxy S6 32 Gb Alb – consulatati oferta aici.

Evomag Samsung Galaxy S6 32 Gb Negru – consultati pretul aici.

Samsung Galaxy S6 - cel mai bun telefon android camera

Cel mai bun telefon Andriod: Samsung Galaxy S6

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 630)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne