LG G4: review, test si oferte cu cele mai mici preturi
Noul LG G4 a fost lansat pentru a se bate cu Samsung Galaxy S6, HTC One M9, Iphone 6 si alte telefoane. In continuare va propunem un review complet a lui LG G4.
LG G4: preturile in Romania
LG G4, de cele mai multe ori este mai ieftin decat principalii sai rivali. Spre exemplu, Emag, ofera acest smartphone la pretul de 2899,99 lei. Insa, destul de frecvent, LG G4 este propus cu reduceri de pret. Oferta Emag pentru LG G4 o puteti verifica aici, iar oferta Flanco poate fi consultata aici. HTC One M9 nu poate fi gasit sub 3200 lei, iar versiunea de 32 Gb a lui Samsung Galaxy S6 este accesibila pentru minim 2999,99 lei. Mai ieftin, LG G4 poate fi gasit pe Amazon. Consultati oferta AICI.
Un alt rival care vine foarte puternic din spate, respectiv merita a fi luat in calcul este Oneplus Two. Mai mult, chinezul este ceva mai accesibil decat renumitii sai rivali.
LG G4: design
LG a decis sa se individualizeze cu ajutorul carcasei din piele. O buna parte din utilizatori este de parere ca decizia este destul de reusita, dar daca dvs., sunteti de alta parere, LG G4 poate fi cumparat si cu capac spate din ceramica, oferit si el cu 3 versiuni de culoare: Metallic Gray, Ceramic White si Shiny Gold. Totusi, la atingere, acest tip de material seamana destul de tare cu plasticul, LG confirmand intr-un final ca spre exemplu caracasa versiunii Ceramic White, este compusa doar in proportie de 5% din ceramica.
Capacul spate este in continuare detasabil, posesorul avand acces la bateria si slotul microSD al telefonului. Asta chiar daca cei de la Samsung au decis sa lipseasca noile S6 si S6 Edge atat la capacul detasabil cat si la slotul microSD.
Noul LG G4 este la exterior destul de asemanator cu modelul G3, exceptie facand tranzitia spre piele si ceramica pentru carcasa exterioara. E destul de straniu ca LG nu a decis sa subtieze noul telefon luand exemplu de la concurentii din segment. LG G4 este mai gros decat HTC One M9 cu 0,2 mm, insa in comparatie cu Samsung Galaxy S6, diferenta de grosime ajunge la 3 milimetri.
LG G4: hardware/specificatii tehnice
LG G4: ecran
LG G4 este dotat cu un ecran de 5,5 inch, cu rezolutie Quad HD 1440 x 2560 si o densitate a pixelilor de 538 ppi. Afisajul lui G4 pare sa ofere imagini mai calitative decat ecranul lui G3, insa diferenta nu este semnificativa, ba mai mult, cu luminozitatea unor culori, coreenii se pare ca au exagerat. Totusi, nu putem spune ca am ramas nemultumiti de ecranul lui LG G4, chiar din contra, acesta este unul din cele mai calitative si placute privirii afisaje din cate am vazut pana acum.
LG G4: procesor
LG G4 utilizeaza procesorul Snapdragon 808 cu 6 nuclee si frecventa de 1800. Putem presupune ca LG nu a optat pentru procesorul cu 8 nuclee Snapdragon 810, din cauza problemelor cu supraincalzirea, pe care le semnaleaza unii utilizatori. Chiar daca Samsung Galaxy S6 si HTC One M9 functioneaza cu procesoare cu 8 nuclee, LG G4 nu ramane prea tare in urma la viteza de prelucrare a datelor. Totusi, Galaxy S6 se pare ca este ceva mai rapid, dar diferenta o observi doar daca o cauti.
LG G4: baterie
Producatorul afirma ca LG G4 il depaseste pe G3 la capitolul autonomie cu 20%. Asta chiar daca ambele telefoane utilizaeaza o baterie cu capacitatea de 3000 mAh. Performanta, spune LG, se datoreaza unor solutii inteligente aplicate im premiera. Credem ca coreenii au exagerat afirmand acest lucru, cel putin in utilizarea de zi cu zi, LG G4 are nevoie de realimentare la fiecare 36 ore, ori mai bine zis, in 3 zile, bateria trebuie reincarcata de 2 ori.
LG G4: RAM si capacitatea de stocare
Lucrurile sunt destul de simple si clare atunci cand vine vorba despre RAM si capacitatea de stocare a lui LG G4. Producatorul a decis sa nu inventeze bicicleta, lasand la locul sau slotul microSD si dotand telefonul un RAM de 3 Gb si o capacitate de stocare standart egala cu 32 Gb. Cea din urma, daca posesorul crede ca are nevoie de mai mult spatiu, poate fi extinsa pana la 2 TB,
LG G4: camerele
Camera principala a lui LG G4 are o rezolutie de 16 MP (LG G3 – 13 MP), iar camera secundara – 8 MP (LG G3 – 2,1 MP). Aceste imbunatatiri vin insotite de lentilele F1.8 (pentru camera principala), F2.0 (pentru camera secundara), plus o noua generatie a tehnologiei OIS. Aceasta are menirea sa stabilizeze imaginea in timpul fotografierii, reducand astfel blur-ul pozelor.
Drept rezultat, obtinem o camera principala extraordinara, capabila sa faca orice si-ar dori posesorul. Daca detii un LG G4 nu mai ai nevoie de un alt aparat foto. Ziua sau noapte, afara sau in incapere, pe timp insorit sau posomorat, camera lui LG G4 se descurca foarte bine
LG G4: concluzie, plusuri si minusuri
LG a decis sa-si doteze cel mai important smartphone cu capac din piele. Suprinzatori ori nu, dar pana la urma aceasta decizie s-a dovedit destul reusita. LG G4 poate fi achizitionat si cu asa numita carcasa ceramica. Din pacate aceste versiuni sterg un pic din imaginea de telefon premium.
La partea de hardware, nemultumirile sunt practic absente. Chip-ul se descurca foarte bine, telefonul ruleaza fara lag-uri, iar camerele foto merita toate laudele.
LG G4: plusuri
1. Ecran foarte bun
2. Camere foarte performante
3. Baterie si card microSD detasabile
4. Capacul din piele arata foarte bine
5. Performante hardware de top
LG G4: minusuri
1. Autonomie sub asteptari.
2. Prea mult plastic la exterior.
3. Sunetul ar putea fi imbunatatit
Merita cumparat?
Daca va place pielea, atunci LG G4 este cea mai buna alegere, dar nu recomandam versiunile cu capacul ceramic.
LG G4
Pareri Pro Si Contra
- Ecran foarte bun
- Camere foarte performante
- Baterie si card microSD detasabile
- Capacul din piele arata foarte bine
- Performante hardware de top
- Autonomie sub asteptari
- Prea mult plastic la exterior
- Sunetul ar putea fi imbunatatit
Lasă un răspuns