(Imagine: LG Nexus 5X recenzie)
Comentarii (0)
Vizualizari (468)
(Nu există încă evaluări)
24 februarie 2016
de CelMaiBun

LG Nexus 5X: recenzie, specificatii tehnice si oferte de pret

Ne indreptam astazi atentia spre smartphone-ul LG Nexus 5X. Aparatul este destul de mare. Avand un ecran cu diagonala de 5,2 inch acesta este in esenta un phablet. Nexus 5X nu este lipsit de minusuri, insa pentru pretul sau, smartphone-ul este o oferta ce merita a fi luata in calcul.

Acum 2 ani a fost lansat Nexus 5. Acesta era prezentat drept un telefon destul de perfomant, robust si accesibil. Totusi, aparatul nu era lipsit de minusuri. Spre exemplu multa lume nu era multumita de autonomia oferita de baterie. In plus, camera principala ceda in fata bunei majoritati a smartphone-urilor din acelasi segment de pret.
A urmat Nexus 5X. Acesta arata in continuare bine, este performant, dar mai important a fost rezolvata problema bateriei, iar camera ofera acum imagini semnificativ mai calitative.

Mai departe o sa discutam despre designul, specficatiile tehnice, camerele si bateria lui LG Nexus 5X, iar la final, vom propune 3 oferte de pret pentru acest telefon, doua din Romania si unul de la un magazin online din strainatate.

LG Nexus 5X: design

Nexus 5X nu are un exterior foarte atragator, mai ales ca inginerii au ales sa nu utilizeze aluminiu sau sticla, materiale considerate practic nobile in aceasta industrie. S-a decis in schimb folosirea policarbonatului si a unui design simplist pentru carcasa telefonului. Piata ofera la moment aparate mai frumose, insa 5X este usor in utilizare, bine asamblat si foarte robust. Pe langa asta, ecranul cu rezolutia de 1080p si diagonala de 5,2 inch ofera se poate lauda cu o detaliere buna si culori bogate, iar telefonul poate fi controlat cu o singura mana, un fenomen intalnit destul de rar printre phablete.

LG Nexus 5X preturi

LG Nexus 5X: specificatii tehnice 

Principala forta motrice a lui Nexus 5X este reprezentata de ansamblul format din procesorul cu 6 nuclee Snapdragon 808 si memoria RAM de 2 GB. Surprinzator ori nu, la testele de performanta, Nexus 5X s-a prezentat la fel de bine ca LG G4, cele 2 telefoane utilizand acelasi procesor. Totusi G4 are o memorie RAM de 3 GB, deci rezerva detinuta de aparatul LG este ceva mai mare, iar in unele situatii asta ar putea conta.

Un alt avantaj a lui Nexus 5X este utilizarea lui Android 6.0 Marshmallow pe post de sistem de operare, un soft ce s-a recomandat destul de bine pana acum.

Un mic motiv de nemultumire este capacitatea de stocare. Telefonul este oferit cu versiuni de memorie interna 16 si 32 GB. Atat, nu puteti achizitiona un 5X cu 64 sau 128 GB, dar mai rau, device-ul este lipsit de un slot de memorie, deci nu puteti extinde capacitatea de stocare standart.

LG Nexus 5X: camere

Camerele lui Nexus 5X nu se pot bate cu camerele liderilor din acest clasament, insa calitate imaginilor livrate de acestea se afla la un nivel cel putin satisfacator. Rezultatul are la baza senzorul de 12,3 MP a camerei principale si cel de 5 MP a camerei din fata.

Chiar daca optiunile de imbunatatire si personalizare a imaginilor nu sunt prea numeroase, Nexus 5X poate oferi poze calitative cat ziua, atat si atunci cand cantitatea de lumina este redusa. In plus, utilizatorul poate inregistra clipuri cu rezolutia 4K la viteza de 30 fps ori daca se doreste utilizarea pe viitor a optiunii slowmotion, aparatul poate filma cu 120 cadre pe secunda, insa rezolutia maxima in acest caz este redusa la 1080p.

LG Nexus 5X camere

LG Nexus 5X: baterie 

Nexus 5X vine cu o baterie de 2.700 mAh. Nu e foarte mult pentru un smarthone cu diagonala de 5,2 inch, insa si asa, autonomia telefonului este destul de buna. Astfel, supus utilizarii non-stop, smarphone-un are energie pentru aproximativ zece ore si jumatate. Rezultatul este mult peste cel livrat de iPhone 6s, insa „americanul” are o baterie de doar 1.715 mAh si o lista aproape infinita de aplicatii. Dar, nu toata lumea isi doreste un telefon ca 6s, pentru multi autonomia fiind mai importanta decat specificatiile. Anume acestui segment de cumparatori este adresat Nexus 5X, mai ales ca si pretul aparatului este destul de bun.

LG Nexus 5X: pret

Nexus 5X este prezent in Romania cu preturi ce variaza intre 2.000 si 2.200 lei. Totusi, de multe ori snartphone-ul discutat poate fi gasit la diferite promotii unele din ele chiar destul de substantiale. O veste si mai buna vine de peste hotare, acolo unde Nexus 5X poate fi gasit la preturi mult mai mici. Spre exmplu Amazon, ofera telefonul la mai putin de 350 dolari (1400 lei).

Oferta de pret Emag pentru LG Nexus 5X poate fi gasita AICI.

Pretul propus de Flanco poate fi consultat AICI.

Oferta de pret Amazon poate fi verificata AICI.

LG Nexus 5X baterie

LG Nexus 5X

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 468)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne