(Imagine: Noul iPhone SE)
Comentarii (0)
Vizualizari (4.604)
(1 evaluare, 1 voturi)
5 aprilie 2016
de CelMaiBun

Noul iPhone SE: review si pareri despre cel mai ieftin iPhone

Discutam astazi despre noul iPhone SE, cel mai ieftin smartphone al companiei Apple. Vom analiza preturile aparatului, design-ul, specificatiile tehnice si camerele din dotare.

Dupa parerea noastra, noul iPhone SE este telefonul perfect al zilelor noastre. Atentie, punem accentul pe cuvantul telefon. iPhone SE este compact si foarte simplu in utilizare, iar utilizatorii ce au nevoie de un aparat folosit in mare parte la convorbiri telefonice si doar ocazional pentru alte activitati, se vor declara probabil foarte multumiti de el.

Noul iPhone SE: pretul

Noul iPhone SE este deja accesibil in Romania pentru comenzi, iar preturile incep de la 2100 lei (pentru oferta click aici). Telefonul poate fi cumparat si din afara tarii. Spre exemplu, pe Amazon, noul iPhone SE incepe de la 485 dolari, echivalentul a aproximativ 1900 lei (pentru oferta click aici). Astfel, noul produs Apple este semnificativ mai ieftin decat iPhone 6S si chiar mai accesibil decat iPhone 5S. De ce comparam noul iPhone SE cu 5S, vedeti mai jos.

Noul iPhone SE: design

iPhone SE este o incrucisare intre modelele 5S si 6S. De la iPhone 5S, noul SE a imprumutat o buna parte din liniile exterioare. Americanii au renuntat la formele rotunjite ale lui 6S, optand pentru un design dominat de unghiuri drepte, care a fost foarte bine apreciat la timpul sau, iar atunci cand Apple si-a schimbat doctrina stilistica, nu au intarzit sa apara primele critici din parte cumparatorilor fideli. E adevarat ca intr-un final si acestea au acceptat ideea. Noul iPhone SE are un ecran cu diagonala de 4 inch (exact ca 5S), iar dimensiunile sale reduse, fac ca telefonul sau fie foarte confortabil in utilizare. Acesta se aseaza perfect in palma, si este aproape imposibil sa-l scapi jos cand il scoti din buzunar.

Noul iPhone SE spate

Noul iPhone SE: specificatii tehnice si performante

Daca la exterior noul iPhone SE este practic identic cu 5S, atunci componenta tehnica este imprumutata aproape in totalitate de la S6. Vorbim aici despre noul procesor Apple A9 si memoria RAM de 2 GB, care conform producatorului, fac din noul iPhone SE cel mai rapid smartphone cu diagonala de 4 inch. Justetea acestei afirmatii inca urmeaza sa fie dovedita, cert insa e ca telefonul se misca foarte bine, poate chiar mai bine decat donatorul sau iPhone 6S. Acest lucru are loc probabil din cauza ecranului mai mic, respectiv si a unei rezolutii reduse: 640 x 1136 p – SE, 750 x 1334 px – 6S. In testul Antutu, noul SE nu a reusita sa-si depasesca fratii sai mai mari, cu toate acestea, in timpul utilizarii ai tot timpul senzatia ca iPhone SE este mai rapid. Spre exemplu la rularea jocurilor, chiar si a celor mai complexe, totul functioneza impecabil, fara laguri, imaginile sunt extrem de calitative, insa din cauza dimensiunilor mici ale ecranului, procesul de gaming este ceva mai dificil si nu la fel de placut.

Noul SE vine cu doua versiune de stocare: 16 si 64 GB, ambele fiind lipsite de un slot pentru extinderea memoriei.
Bateria lui iPhone SE masoara 1642 mAh, deci e un pic mai mica decat acumulatorului lui 6S, dar avand in vedere eficienta energetica a procesorului A9 si dimensiunile mici, autonomia reala a celor doua telefoane ar trebui sa fie cat se poate de apropiata.

Noul iPhone SE ruleaza pe sistemul de operare IOS 9.3, insa este lipsit de tehnologia 3D touch. Aceasta a debutat pe 6S/6S Plus si permite telefonului sa simta cat de tare este apasat ecranul.

Noul iPhone SE: camere

Cat despre camerele noului iPhone SE, pe o parte a telefonului situatia este mai mult decat imbucuratoare, pe cealalta parte, treburile stau un pic mai prost. Astfel, camera principala are un senzor de 12 MP si diafragma F2.2, adica este identica cu cea montata pe 6S si 6S Plus, in fata insa, avem o camera de 1,2 MP. Prin urmare camera principala nu mai trebuie descrisa. Stim deja ca iPhone 6S are una din cele mai bune camere din industrie, asta desi parametrii acesteia nu par foarte convingatori.
Cele mai multe semne de intrebare sunt legate de camera frontala a lui iPhone SE. Dupa cum spuneam, aceasta are un senzor de 1,2 MP, o valoare parca desprinsa de prin anii 2006-2007. Si cand iti aduci aminte ce poze faceau telefoanele de la acea vreme, parca nu iti vine sa crezi ca Apple a montat o asemena camera. Sa stiti insa ca nu e chiar atat de grav, ba din contra. Selfie-urile facute cu camera frontala a lui iPhone SE surprind in primul rand prin exactitatea culorilor transmise, in plus, pozele realizate cu conditii de lumina insuficienta, ies parca mai bine decat fotografiile facute in aceleasi conditii cu 6S.

Cu iPhone SE puteti filma clipuri cu rezolutia 4K, insa aici intervine o problema. Un video 4K cu durata de aproximativ 60 secunde, poate consuma peste 400 MB din capacitatea de stocare interna.

Noul iPhone SE: concluzie

Noul iPhone SE nu va revolutiona industria, chiar din contra, cu acest telefon Apple se adapteaza la unele conditii din acest mediu. E o situatie noua pentru producatorul american, Apple fiind vazut pana acum drept un game-changer.

Dar nu despre evolutiile din industrie am dorit sa discutam, ci despre iPhone SE. Ei bine, noul produs se pare ca chiar este cel mai bun smartphone cu diagonala de 4 inch. E adevarat ca nici rivali seriosi nu prea are, dar asta nu-i reduce performantele si nici meritele. Noul iPhone SE este un smartphone bine pus la punct, si daca va doriti un telefon bine executat, foarte comod, destinat in primul rand convorbirilor, avand si o camera aproape perfecta, SE ar fi cea mai resusita alegere. Pentru utilizatorii orientati spre jocuri si aplicatii, ar fi de recomandat alte produse.

Noul iPhone SE foto

Noul iPhone SE

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Design
  • Comod in utilizare
  • Specificatii bune
  • Camera de 12 MP
  • Ecran bun
CONTRA
  • Camera frontala de doar 1,2 MP
  • Pretul

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 4.604)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne