(Imagine: Porsche Macan 2024 - foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (89)
(Nu există încă evaluări)
25 ianuarie 2024
de CelMaiBun

Porsche Macan 2024 EV: data lansarii, motorizare, autonomie, foto

Porsche isi extinde gama de vehicule electrice cu un nou model care promite sa redefineasca segmentul SUV-urilor de lux. Este vorba despre noul Porsche Macan 2024, un SUV electric ce isi propune sa combine performanta, tehnologia de ultima ora si design-ul modern.  

Porsche Macan 2024 – pe scurt:

– Motoare electrice de 410 si 638 cai putere, cu autonomii de 610, respectiv 585 km.

– Baterie de 100 kWh

– Incarcare 0 – 80% in 21 minute

– Exterior inspirat de modelul Taycan.

– Display de 12,9 inch la interior

– Rezistenta aerodinamica redusa

– Apple CarPlay si Android Auto ca dotari de vaza

– Preturi? Noul Macan incepe undeva de la 81000 Euro si poate sa ajunga pana la 110000 Euro.

Porsche Macan 2024 – motoare electrice si autonomie de peste 600 km

In varianta de top (Turbo), Porsche Macan 2024 vine echipat cu un motor electric de 638 de cai putere si un cuplu masiv de 1000 Nm. Versiunea de baza a SUV-ului insa (Porsche Macan 4 ), s-a ales cu un motor de 410 cai putere si 650 Nm de cuplu maxim. Cu alte cuvinte, aceasta masina nu doar ca arata bine, dar are si puterea necesara pentru a impresiona chiar si cei mai inraiti pasionati de viteza. 

Autonomia noului Macan electric este de 600 km, ceea ce il face cumva potrivit pentru calatorii lungi. Pentru asta, SUV-ul a fost dotat cu o baterie de 100 kWh, din care 95 kWh sunt utilizabili. Totusi, cunoastem cel putin 7 masini electrice superioare ca autonomie, dar Porsche Macan 2024 are un sistem de incarcare rapid, datorita caruia bateria poate ajunge de la 0 la 80% in doar 22 de minute.

Porsche Macan electric - autonomie, pret

Porsche Macan 2024 – exterior inspirat de Taycan

Acum, sa vorbim putin despre design. Exteriorul noului Macan este inspirat de Taycan, cel putin in partea frontala, unde modulul de lumini a fost imprumutat aproape integrat de la modelul sport. Si dupa cum stim, farurile influenteaza si forma barei frontale, a capotei, dar si a aripilor. Una peste alta, Macan 2024 ramane usor de recunoscut, dar si schimbarile stilistice se fac remarcate de departe. Mai mult, gratie imbunatatirilor, SUV-ul are o rezistenta aerodinamica sub concurenta.

Interiorul este un amestec de confort, lux si tehnologie avansata. Display-ul central de 12,9 inch este punctul focal al consolei, oferind acces usor la sistemele de infotainment si navigatie, precum si la diferitele setari ale masinii. Elementele de design sunt cunoscute si apreciate de fanii marcii, dar aduc si un suflu nou, specific erei electrice. 

Porsche Macan 2024 - interior

Porsche Macan 2024

De ce actualul Macan este scos din vanzare?

Macan (modelul actual) urmeaza sa fie retras din vanzare pe teritoriul UE, pentru ca s-a constat ca SUV-ul Porsche nu respecta unele prevederi WP.29, un regulament ce impune anumite „sisteme avansate de asistenta a conducerii, sisteme de conducere automatizata și dispozitii de securitate cibernetica”.

Avand in vedere varsta modelului Macan, Porsche a decis ca o simpla actualizare nu are rost, mai indicata fiiind dezvoltarea unui model principial nou, care pe langa pe langa regulamentul amintit anterior, sa respecte si tendinta de electrificare ce domina astazi pe piata.

Porsche Macan electric - autonomie, pret

Porsche Macan 2024 - bord

Porsche Macan EV

 

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 89)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne