(Imagine: Aspirator fara sac - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.540)
(Nu există încă evaluări)
18 aprilie 2018
de CelMaiBun

Aspirator fara sac: top cele mai bune aspiratoare fara sac

Un aspirator bun este de neinlocuit intr-o locuinta, iar alegerea lui s-ar putea dovedi nu tocmai simpla. Din acest motiv am decis sa cream un top al celor mai bune aspiratoare fara sac disponibile pe piata autohtona. Am mai creat si inainte un top cu aspiratoare, insa acesta este primul in cadrul caruia ne axam doar pe unitatile fara sac. 

Aspirator fara sac: de ce as alege unul?

Dupa cum sugereaza si denumirea, lipsa necesitatii de a cumpara saci este primul si cel mai mare avantaj al unui aspirator fara sac. Dupa aspirare, deseurile sunt depozitate intr-un vas amplasat in interiorul aspiratorului ori atasat de maner. Recipientul se curata foarte usor, acest fiind si cel de-al doilea avantaj al aspiratoarelor fara sac. E nevoie doar sa deschideti capacul aspiratorului, printr-o miscare simpla sa detasati vasul, varsati deseurile in cosul de gunoi, puneti la loc vasul, inchideti capacul si gata, ati rezolvat o problema. In plus, se spune ca aspiratoarele fara sac sunt mai puternice decat cele cu sac. Mai corect insa ar fi de spus ca sunt mai puternice decat cele cu sacul plin ori aproape plin. In rest, cele doua tipuri de aspiratoare performeaza cam la fel.

Top cel mai bune aspiratoare fara sac: cum le-am evaluat?

Din cele peste 110 modele de aspiratoare ce pot fi gasite in stocurile retailerilor din Romania, am ales 10 unitati care au fost supuse unei evaluari mai complexe. In urma acestei evaluari am selectat 5 aspiratoare care au si intrat in top-ul final.

Departajarea aspiratoarelor a fost facuta in dependenta de urmatoarele aspecte: pretul de achizitie, puterea maxima, puterea de aspirare, nivelul de zgomot, capacitatea de stocare si accesoriile din dotare.

Inainte sa trecem la clasamentul propriu-zis, am avea de facut o mic precizare. De cele mai multe ori, in specificatiilor unui aspirator o sa gasiti puterea motorului cu valori intre 650 si 1500 wati. E important insa sa stiti ca acest indicator nu inseamna foarte mult, mai importanta fiind puterea de aspirare sau puterea de absorbtie. Aceasta de obicei nu depaseste 350 wati si anume ea este cel mai important indicator asupra eficientei aspiratorului. Din pacate insa, uneori producatorii omit sa specifice puterea de aspirare.

1. Samsung VCC43Q0V3B – cu siguranta unul din cele mai bune aspiratoare fara sac cand vine vorba despre raportul calitate/pret. Unitatea are o putere maxima de 850 wati, iar puterea de aspirare masoara 210 wati. Aspiratorul se descurca foarte bine cat pe suprafete tari, atat si pe cele moi. In plus, puteti face curatenie si in spatiile greu accesibile, unitatea fiind dotata cu un accesoriu aferent.
Am decoperit si doua neajunsuri ale lui Samsung VCC43Q0V3B: 1. tubul de aspirare este cam scurt. 2. Recipientul pentru praf este cam mic – 1,3 litri. In acelasi timp, Samsung VCC43Q0V3B este un aspirator far sac extrem de accesibil, pretul sau rareori depasind 300 de lei. Pretul actualizat a lui Samsung VCC43Q0V3B poate fi consultat aici.

Aspirator fara sac - Samsung VCC43Q0V3B

2. Philips PowerPro Active FC9533/09 – un aspirator fara sac cu putere maxima de 750 wati, puterea de aspirare fiind insa necunoscuta. Totusi, dupa senzatii am spune ca Philips Philips PowerPro Active FC9533/09 nu este mai slab decat unitatea de pe primul loc. In plus, PPhilips PowerPro Active FC9533/09 are un vas pentru praf de 1,7 litri, 3 pozitii pentru setarea puterii, este un pic mai silentios – 78 db si are mai multe accesorii.
Unitatea a pierdut o pozitie din cauza pretul. Chiar daca PhilipsPhilips PowerPro Active FC9533/09 este unul din cele mai ieftine aspiratore Philips (care de obicei au preturi destul de mari), acesta ramane in continuare semnificativ mai scump decat liderul clasamentului. Pretul lui Philips PowerPro Active FC9533/09 poate fi verificat aici.

Aspirator fara sac - Philips FC953309

3. Dirt Devil Rebel 25 HE – aspiratorul cu cea mai mica putere maxima printre produsele din top – 700 wati, iar puterea de aspirare nu este cunoscuta. Nu va grabiti insa sa judecati. Chiar si asa aspiratorul se descurca de minune inclusiv cu firele de par prinse in covor. In plus, aspiratorul are un consum de curent foarte mic, o capacitate de colectare de 2,7 litri, accesorii pentru toate tipurile de suprafete si forme, variator de putere, iar sistemul de filtrare bine gandit nu lasa prafului sanse sa iasa inapoi in casa. Dirt Devil Rebel 25 HE poate fi gasit de ce cele mai multe ori la preturi de 500-550 lei.

Aspirator fara sac - Dirt Devil Rebel 25HE

4. Heinner HVC-V750OR – cel mai ieftin aspirator fara sac din top. Heinner HVC-V750OR are un motor cu puterea maxima de 750 wati, iar puterea reala de aspirare este de 160 wati. Setul de accesorii ale aspiratorului include o duza pentru spatii inguste si o perie pentru canapea. Recipientul pentru praf ce masoara 2,2 litri se scoate si se monteaza la loc foarte usor. Aspiratorul este compact si destul de silentios, iar pretul ar putea fi factorul decisiv in decizia de cumparare. Pretul actualizat a lui Heinner HVC-V750OR poate fi verificat aici.

Aspirator fara sac - Heinner HVC-V750OR

5. Bosch BGS5RCL – aspiratorul are o putere maxima de 700 wati, iar puterea de absorbtie este necunoscuta. Chiar daca are un motor micut si foarte silentios (doar 71 dB – una din cele mai mici de pe piata), Bosch BGS5RCL este probabil unul din cele mai descurcarete aspiratoare fara sac. Unitatea are un vas de colectare de 3 litri, buton pentru reglarea puterii si corespunde clasei de eficienta energetica A. E adevarat ca pretul lui Bosch BGS5RCL este mare (in jur de 1200 lei), motiv pentru care aspiratorul nu a ocupat o pozitie mai superioara. Pretul lui Bosch BGS5RCL poate fi vazut aici.

Aspirator fara sac - Bosch BGS5RCL

Aspirator fara sac: top cele mai bune aspiratoare fara sac

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.540)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne