(Imagine: Cea mai buna banda de alergat - OMA Wrangler HM-3120CA)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.734)
(2 evaluare, 2 voturi)
13 iulie 2022
de CelMaiBun

Cea mai buna banda de alergat pentru incepatori si avansati

Care e cea mai buna banda de alergat? – o intrebare ce a devenit foarte populare in ultima vreme. Tot mai multi oameni incearca sa-si imbunatateasca forma fizica fara sa iasa din casa, iar o banda de alergat s-ar putea dovedi instrumentul esential pentru atingerea obiectivului. 

Daca intentionati sa creati acasa o mini sala de fitness, banda de alergat este unul din primele echipamente la care trebuie sa va ganditi. Aceasta reprezinta o modalitate aproape perfecta de a compensa necesitatea de miscare, respectiv de a atinge acei 10000 de pasi pe care specialistii ne recomanda sa-i parcurgem zilnic.

Astazi, oferta benzilor de alergat e foarte mare. Puteti gasi fara probleme si produse pe care pana acum le intalneati doar in salile de fitness si ma refer salile profesionale, nu la cele din hoteluri ieftine. Insa privilegiul de a avea o banda de alergare premium vine cu un pret pe masura, adica de zeci de mii de lei. Din fericire, producatorii au inceput de ceva timp sa ofere dispozitive accesibile ca pret si de o calitate cel putin acceptabila. Anume printre astfel de produse am incercat sa gasesc cea mai buna banda de alergat dupa raportul calitate/pret.

Cum aleg cea mai buna banda de alergat?

Preturile incep de la cateva sute de lei pentru benzile fara propulsie. Acestea insa ofera experiente indepartate de alergatul adevarat si o buna parte din ele cedeaza dupa cateva saptamani de utilizare intens. Prin urmare, singura solutie ramane o banda cu propulsie. O banda de alergat buna este capabila sa se apropie ca senzatie tactila de o suprafata de alergat exterioara, sa amortizeze socul de la alergare si sa pastreze nivelul de zgomot la un nivel acceptabil. Cu cat e mai ieftina banda, cu atat cresc sansele sa auziti sunetul deranjant produs de motorul electric. Unitatile scumpe de obicei nu au probleme de acest fel si in plus vin cu un set de functii/tehnologii mai complet. Deci daca va doriti mai multe statistici sau va place sa alergati alaturi de un partener virtual, nu aveti decat sa alegeti o banda de alergat cu display mare si conectivitate la smartphone.

Daca sunteti incepator, cea mai buna banda de alergat ar una fi capabila sa dezvolte o viteza maxima de 12-14 km/h si sa ofere informatii in timp real despre distanta parcursa, caloriile consumate si ritmul cardiac.

Cea mai buna banda de alergat - Orion Run M700

Cea mai buna banda de alergat: top 5

Pe scurt, clasamentul arat in felul urmator:

1. Orion Run M700
2. Techfit MT95N
3. Techfit MT40
4. Energy Fit MT
5. Orion Race Y1000

1. Orion Run M700 – cea mai buna banda de alergat

Orion Run M700 este probabil cea mai buna banda de alergat dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un motor de 2,5 cai putere, capabil sa accelereza banda pana la 18 km/h, prin urmare utilizatorul va dispune de un spectru mai mare de exercitii fizice. Producatorul a prevazut un sistem de inclinatie electric, cu 18 nivele. In fata alergatorului se gaseste interfata cu cele 18 programe de exercitii si un display de 6 inch, unde se afiseaza distanta parcursa, timpul, cantitatea de calorii arse si greutatea corporala. Orion Run M700 este o banda de alergat universala, fiind destinata atat incepatorilor, cat si utilizatorilor avansati. Dispozitivul este silentios, rezistent (masa maxima acceptata – 140 kg) si are suprafata de alergare generoasa (140 x 45 cm).

Vezi pretul benzii aici.

2. Techfit MT95N – cea mai buna banda de alergat electrica pentru incepatori

Techfit MT95N este un dispozitiv ideal pentru incepatori, dar si pentru cei ce nu au de unde sa aloce prea mult spatiu pentru o banda de alergare. Techfit MT95N are un motor de 2,5 cai putere, capabil sa produca o viteza maxima de 10 km/h, iar nivelul de zgomot produs de motor nu ar trebui sa depaseasca 66 dB (cam cu 50% mai mult decat o combina frigorifica). Banda este dotata cu un ecran LCD pentru vizualizarea vitezei, timpului, distantei parcurse, caloriilor consumate si batailor inimii. Sub ecran se afla butoanele ce permit selectarea uneia din cele 16 de programe de functionare. Techfit MT95N este o banda de alergare compacta, care in plus poate fi pliata, caz in care grosimea maxima nu trece de 41 cm, inaltimea – 133,5 cm si latime – 62 cm. La minusuri as trece doar unghiul mic de inclinare (3 pozitiii), dar si faptul ca acesta se ajusteaza manual.

Verifica pretul lui Techfit MT95N aici.

Cea mai buna banda de alergat RUN100 DOMYOS

3. Techfit MT40 – cea buna banda de alergat magnetica

Techfit MT40 este cea mai ieftina banda de alergat din clasament si singura cu functionare magnetica. Unitatea e compacta, rezistenta, are si 4 setari pentru inclinatie, iar calculatorul de antrenament este capabil sa masoare distanta parcursa, pulsul, durata antrenamentului si sa numere caloriile arse. Techfit MT40 are sistem de lubrifiere bun, iar banda vine in mare parte deja asamblata.

Zona de alergare masoara in lungime 100 cm si 32 cm in latime, iar greutatea maxima suportata este de 100 kilograme.

Vezi pretul lui TECHFIT MT40 aici.

Cea mai buna banda de alergat magnetica - TECHFIT MT40

4. Energy Fit MT

Energy Fit MT10A – ocupantul locului 4 in clasamentul ce anunta cea mai buna banda de alergat nu este un produs neaparat ieftin, in schimb ofera o serie de functii importante. Dispozitivul are interfata cu ecran mare, 12 programe, conexiune USB, boxe integrate, slot microSD si inclinare electrica pe 12 niveluri. Banda are o suprafata de alergare de 120 pe 42 cm, suporta o greutate maxima de 130 kilograme si vine asamblata in cutie in proportie de 95%.

La capitolul propulsie, avem un motor de 1,5 cai putere, ce este capabil sa acelereze banda pana la 12 km/h. Nu e foarte mult, dar e suficient pentru incepatori si intermediari. In plus, Energy Fit MT10A are un sistem de oprire de urgenta in cazul in care alergatorul se dezechilibreaza.

Verifica pretul aici.

Cea mai buna banda de alergat Energy Fit MT10A

5. Orion Race Y1000 – cea mai performanta banda de alergat

Orion Race Y1000 are toate elementele necesare ca sa devina cea mai buna banda de alergare, toate, mai putin pretul.Orion Race Y1000 este cel mai performant dispozitiv din clasament, dar si cel mai scump. Banda are un motor electric de 3,5 cai putere, ce este capabil sa atinga o viteza maxima de 20 km/h si sa se opreasca automat in caz ca alergatorul se dezechilibreaza. Pentru o utilizare mai facila, producatorul a prevazut 12 programe, iar pentru mai mult confort, dispozitivul are sistem automat de inclinare, cu 18 pozitiii (max 18 grade).

Zona de alergare masoara 145 de cm in lungime si 58 cm in latime, suprafata e amortizata foarte bine si suporta o greutate maxima de 150 kilograme.

Banda de alergat Orion Race Y1000 are interfata tactila, cu conexiuni USB si AUX.

Vezi pretul lui Orion Race Y1000 aici.

Cea mai buna banda de alergat - Orion Race Y1000

Citeste si:

Top 10 cele mai bune purificatoare

Cea mai buna banda de alergat

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.734)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne