(Imagine: Cele mai bune purificatoare de aer - foto simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (888)
(2 evaluare, 2 voturi)
2 mai 2020
de CelMaiBun

Purificatoare de aer: top 10 cele mai bune purificatoare

Cele mai bune purificatoare de aer sunt capabile sa imbunatateasca foarte mult calitatea aerului din locuinta. Aceste dispozitive retin particulele de praf si bacteriile care pot cauza insomnie ori chiar alergii. Multa lume nu acorda atentia necesara aerului pe care il respira, crezand ca e suficient sa pastereze casa curata. Sursele de aer poluat insa functioneaza 24/7, prin urmare daca locuiti la oras, un purificator de aer a devenit in ultimii ani o necesitate. 

Am analizat si testat peste 60 de produse prezente astazi pe piata, diferite ca functionare, specificatii si segmente de pret. Rezultatul eforturilor este un nou clasament unde cele mai bune purificatoare de aer sunt aranjate dupa valoarea raportului calitate/pret. La un purificator de aer, prin calitate se are in vedere eficienta purificarii, fluxul maxim de aer, nivelul de zgomot produs la functionare si simplitatea intretinerii. La pret, vorbim nu doar despre costul aparatului, dar si despre preturile accesoriile, in speciale ale filtrelor.

Cele mai bune purificatoare de aer: top 10

1. Xiaomi Mi Air Purifier 3H este liderul clasamentului celor mai bune purificatoare de aer. Unitatea are trei niveluri de filtrare, fiind capabila sa capteze si sa retina 99,97% din particulele de praf mai mici de 0,3 microni. Purificatorul are interfata cu ecran OLED, iar controlul intregului dispozitiv poate fi realizat si prin Alexa, Mi Home sau Google Home. Xiaomi Mi Air Purifier 3H poate dezvolta un flux de aer maxim de  380 m3/ora, respectiv se poate descurca cu un spatiu de 40-45 mp. Pentru o imagine cat mai clara asupra calitatii aerului respirat, producatorul a dotat aparatul cu senzori de praf, temperatura si umiditate. Xiaomi Mi Air Purifier 3H este un purificator reusit, pe care il recomandam cu toata increderea. Vezi pretul exact aici.

2. AlecoAir P40 SMART WiFi, cu siguranta unul din cele mai bune purificatoare de aer, care pe langa ventilatoare si filtre mai este dotat cu o lampa UV. Dispozitivul are interfata cu butoane tactile, de unde se poate alege una din cele 4 trepte de functionare, se poate seta timer-ul incorporat sau alege modul Auto, pentru ca purificatorul sa-si adapteze de unul singur parametrii (in dependenta de datele furnizate de senzorul de praf). AlecoAir P40 SMART este un aparat eficient, silentios si destul de ieftin pentru ce are de oferit. Verifica pretul aici.

Cele mai bune purificatoare de aer - AlecoAir P40 SMART

3. Woods AD20G este un aparat pe care l-am avut la un test de lunga durata. Dispozitivul insa nu e un simplu purificator. Acesta combina functia de curatare a aerului cu cea de dezumidificare,  iar in timpul testelor Woods AD20G s-a prezentat excelent. Chiar si cu ventilatorul setat pe treapta a 5-a, nivelul de zgomot nu trece de 50 dB. Eficienta purificarii este cat se poate de buna, iar pentru a ne convinge de acest lucru, am comparat valorile afisate pe ecranul purificatorului cu cele furnizate de un monitor de aer afla in aceeasi incapere. Mai multe informatii despre Woods AD20G gasiti in recenzia completa. Verifica pretul purificatorului aici. 

Cele mai bune purificatoare de aer - Woods AD20G

4. AlecoAir P60 ELITE este o versiunea mai puternica (flux maxim 595 m3/h) si mai buna a purificatorului P40 SMART. Unitatea de pe locul 4 din clasamentul cu cele mai bune purificatoare de aer este dotata cu un pre-filtru pentru particule mari de praf, dupa care urmeaza un filtru HEPA si unul de Carbon Activ. Eforturile acestora sunt sustinute de functia de ionizare dar si de lampa UV integrata. AlecoAir P60 ELITE are o interfata cu 6 butoane, dar functionarea aparatului poate fi controlata si de pe smartphone. Verifica pretul aici.

5. Xiaomi Smart Mi Air Purifier H13 este un purificator destul de accesibil ca pret, cu filtru HEPA, design placut, flux de aer maxim de 40 m3/h si functionare silentioasa. Aparatul are propriul senzor de praf cu afisarea datelor pe un mic monitor. Purificatorul Xiaomi Smart Mi Air Purifier H13 are si conexiune wireless, plus comenzi vocale prin Google Assistant si Amazon Alexa. Vezi pretul purificatorului aici. 

Top purificatoare de aer – locurile 6-10

6. Electrolux PA91-604GY este un produs scump si unul dintre cele mai performante purificatoare de aer de pe piata. Acesta are 5 niveluri de filtrare, un flux de aer 600 l/s, conexiune WiFi, 5 senzori pentru calitate aerului, design foarte elegant si ventilator cu 9 trepte. Electrolux PA91-604GY este un purificator destul de mare, dar tinand cont de performantele sale, altfel probabil ca nici nu putea sa fie. In plus, dispozitivul arata foarte bine, deci nu veti avea probleme cu integrarea sa in incapere (de dorit una nu mai mare de 50 mp). Vezi pretul aparatului aici. 

Cele mai bune purificatoare de aer - Electrolux PA91-604GY

Purificator cu filtru electrostatic

7. Coplax Pegasus este unul dintre cele mai ieftine purificatoare de aer din clasament. Trasatura ce deosebeste acest dispozitiv este filtrul electrostatic. Nu explicam aici cum functioneaza filtrul electrostatic (am facut-o in review-ul produsului), o sa mentionam doar faptul ca acesta este permantent si are nevoie doar de spalari periodice. Coplax Pegasus este un purificator destul de bun, dar lipsa senzorului de praf, l-a facut sa piarda mai multe pozitii. Vezi pretul aici. 

Pareri purificator Pegasus

8. Philips AC2889/10 este un purificator ideal pentru incaperi de maxim 40 mp. Dispozitivul are interfata tactila si conectivitate bluetooth pentru smartphone. Philips AC2889/10 monitorizeaza automat calitatea aerului si isi ajusteaza in timp real parametrii de functionare. Producatorul a prevazut 3 filtre, printre care unul HEPA, capabil sa retina 99,97% din particulele de praf mai mici de 0,3 microni. Consulta pretul lui Philips AC2889/10 aici. 

9. Dyson Purifier Cool TP07 – pe locul 9 in top-ul ce anunta cele mai bune purificatoare de aer este un produs mai special. Utilizand un filtru HEPA, dispozitivul capteaza cel putin 99,97% din particulele de praf. Mai mult decat atat, Cool TP07 poate fi utilizat si ca ventilator de aer – unul foarte puternic (flux 1044 m3/h). Dyson Purifier Cool TP07 are un design minimalist care se integreaze de minune intr-o locuinta moderna. In plus, aparatul este silentios, are 4 senzori, se conecteaza foarte usor la smartphone si isi adapteaza automat parametrii de functionare in functie de datele transmise de cei 4 senzori de praf. Vezi pretul dispozitivului aici.

Top 10 purificatoare de aer Dyson Purifier Cool TP07

10. Panasonic F-VXR70G-K – daca aveti nevoie de un purificator capabil sa acopere o suprafata mai mare de 50 mp, Panasonic F-VXR70G-K este probabil cea mai buna alegere. Dispozitivul de pe locul 10 din clasament-ul cu cele mai bune purificatoare de aer are 5 senzori (printre care unul ce detecteaza prezenta oamenilor) si este capabil sa retina cel putin 99,99% din particulele de praf si alergeni din aer. In plus, dispozitivul poate fi utilizat si ca umidificator, pentru asta fiind prevazut un rezervor de apa. Panasonic F-VXR70G-K este un aparat silentios, puternic (flux de aer maxim – 378 m3/h) si solid, care cu siguranta era sa ocupa un loc mai bun daca nu ar avut un pret atat de mare. Vezi pretul exact aici.

Top 10 purificatoare de aer - Panasonic F-VXR70G-K

Cele mai bune purificatoare de aer

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 888)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne