Aer conditionat mobil: cel mai bun aparat AC portabil top 5
(Imagine: Cel mai bun aer conditionat mobil - Argo Glamour)
Comentarii (0)
Vizualizari (3.863)
Rate it!
21 mai 2019
de CelMaiBun

Aer conditionat mobil 2019: cel mai bun aparat AC portabil top 5

Punem astazi in discutie aparatele de aer conditionat. Am mai facut acest lucru, insa acum va fi vorba doar despre unitatile portabile – un top cu aparate standard poate fi gasit aici. Cu alte cuvinte ne propunem sa gasim cel mai bun aparat de aer conditionat mobil conform raportului calitate/pret. In plus, intentionam sa prezentam un ghid pentru alegerea unui AC portabil, un ghid ce se axeaza in primul rand pe calculul necesarului de putere al viitorului aparat.

Cel mai bun aer conditionat mobil: top 5

1. Trotec PAC 2300 X – verifica pretul aici – este varianta noastra pentru cel mai bun aer conditionat portabil. PAC 2300 X este un AC de 8000 BTU, cu un debit maxim de 310 mc/ora, functie suplimentara de dezumidificare si filtru de aer . Producatorul spune ca aparatul e destinat spatiilor de pana in 75 metri cubi. In traducere, asta ar insemna o camera de aproximativ 30 metri patrati si pereti cu inaltimea de 2,6 metri. Trotec PAC 2300 X e ceva mai zgomotos decat aparatele AC clasice, dar nu iese din media unitatilor portabile. In plus, acesta e unul din cele mai accesibile AC-uri mobile cu capacitatea de 8000 BTU.

Cel mai bun aer condtionat mobil - Trotec PAC 2300 X

2. Aer conditionat mobil Trotec PAC 2610 E – verifica pretul aici – acesta are o capacitate de racire de 9000 BTU. Nu e cea mai mare valoare posibila, insa debitul de aer de 330 metri cubi pe ora este impresionant. Trotec PAC 2610 E intr-o perioada scurta de timp poate racori o incapare a carei suprafata se apropie chiar si de 50 m2. Pe langa asta, functia de dezumificare are o capacitate de 1,4 litri pe ora – o valoare foarte buna pentru un astfel de aparat. Trotec PAC 2610 E cantareste 27 kilograme, se monteaza pe podea, iar functionarea sa, chiar si in treapta a 3-a de suflare produce un zgomot maxim de 53 dB.

Cel mai bun aer conditionat mobil - Trotec PAC 2610 E

3. Aer conditionat portabil Argo Glamour – verifica pretul aici – e un aparat de aer conditionat portabil cat se poate de bun.Aparatul are o capacitate de 10000 BTU, timer, auto restart si functie de dezumidificare. Pe langa acestea, unitatea este destul de compacta, deci se monteaza usor si este printre cele mai silentioase aparate AC mobile de pe piata. Cireasa de pe tort insa este pretul. Acesta depaseste doar putin pragul de 1200 lei, facand astfel ca Argo Glamour sa fie o oferta aproape imbatabila.

Cel mai bun aer conditionat mobil - Argo Glamour

4. Aer conditionat mobil Beko BEPB09H – un pretendent serios la titlul de cel mai bun aer conditionat mobil dupa raportul calitate/pret. Beko BEPB09H are o capacitate de 9000 BTU, filtru antipraf, este destul de silentios, corespunde clasei energetice A, e probabil cel mai elegant produs din clasament, iar pe langa racire si incalzire, aparatul mai are si functia de dezumificare. Pretul actual de 1300-1350 lei este cat se poate de atractiv pentru ce are de oferit produsul. Pretul lui Beko BEPB09H poate fi verificat aici.

Cel mai bun aer condtionat mobil - BEPB09H

5. Aer conditionat portabil Trotec PAC 2000E – capacitate 7000 BTU, clasa energetica A, timer cu pornire automata si telecomanda, recomandat pentru incaperi sub 26 mp. Trotec PAC 2000E este un produs destul, insa nu are functie de incalzire si este destul de zgomotos, iar pretul poate chiar sa depaseasca 1200 lei. Vezi pretul actualizat aici.

Cel mai bun aer conditionat mobil - Trotec PAC 2000E

Cel mai bun aer conditionat mobil: cum il aleg

Inainte sa cumparati un aparat de aer conditionat mobil, este obligatoriu sa calculati necesarul de racire de care aveti nevoie.

Necesarul de racire, se calculeaza/aproximeaza destul de simplu, fiind nevoie de urmatoarea formula Q=Q1+Q2 unde, Q1 = S * h * k. Q1, este cantinatea de caldura emanata de soare si care trebuie neutralizata. S, este suprafata in metri patrati a incaperii ce urmeaza sa fie racita. H, este inaltimea incaperii, iar K, este un coeficient de reglare ce poate lua valori intre 25 si 45, in dependenta de marimea si pozitionarea fata de soare a geamurilor. Daca soarele bate direct in camera, iar geamurile au dimensiuni mari, atunci k, va fi foarte apropiat de 45 ori chiar va lua valoarea 45. Iar daca geamurile sunt mai mici si razele solare au interferente in calea lor spre incapere, k va cobora. De cele mai multe ori, k ia valori intre 35 si 45.
Q2, este cantitatea de caldura produsa de agentii interni ai camerei – oameni, televizoare, calculatoare. Q1 si Q2 se masoara in Wati termici.

Pentru o intelegere mai usoara, va prezentam un exemplu.

Spre exemplu, avem un apartament cu o camera, situat la etajul 5, al unui bloc cu 8 nivele. Urmeaza sa calculam necesarul de putere, pentru racirea unei incaperi cu suprafata de 21 m2 si inaltimea de 2,75 metri. Camera are geamuri mari cu iesire spre rasari, deci coeficientul k va primi 45. Respectiv, Q1=21*2,75*45=2600 wati.

Pentru Q2, presupunem existenta in incapere a unui om si a unui televizor. Legile fizicii spun ca omul emana 100 wati, iar un TV de dimensiuni medii, aproximativ 300 wati. Facem o simpla adunare si obtinem ca Q2=400 wati.

Q=Q1+Q2=3000 wati.

Prin urmare, avem nevoie sa neutralizam 3000 wati de caldura.

Aparatele de aer conditionat, au puterea de racire exprimata in BTU. Convertirea watilor in BTU se face foarte simplu. Rezultatul obtinut pentru Q se inmulteste cu 3,412. Cu alte cuvinte, pentru racirea eficenta a incaperii noastre avem nevoie de un aparat de aer conditionat cu puterea de: 3000*3,412=10.236 BTU.

Aparatele, sunt impartite de obicei pe grupe de capacitati de racire: 9000, 12000, 18000 si 24000 BTU. Acum dvs., trebuie sa alegeti un produs din categoria conforma cu rezultatul calculelor. In cazul exemplului nostru, ar fi recomandabil ca aparatul de aer conditionat sa aiba o capacitate de racire de 12000 BTU.

Citeste si:

Cel mai bun purificator de aer: top 5

Cel mai bun dezumidificator: top 5

Cel mai bun aer condtionat mobil

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 3.863)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne