(Imagine: Cel mai bun aer condtionat mobil - Woods Venezia)
Comentarii (0)
Vizualizari (8.242)
(5 evaluare, 5 voturi)
1 aprilie 2024
de CelMaiBun

Aer conditionat mobil: cele mai bune aparate AC portabile top 5

Discutam in continuare despre aparatele de aer conditionat portabile. Ne propunem deci sa gasim cel mai bun aparat de aer conditionat mobil, adica un dispozitiv care raceste bine, e silentios si ieftin. In plus, intentionam sa prezentam un ghid pentru alegerea unui aer conditionat portabil, un ghid ce se axeaza in primul rand pe calculul necesarului de putere pentru viitorul aparat.

Cel mai bun aer conditionat mobil: top 5 aparate portabile

1. Aer conditionat portabil AlecoAir AM12 SMART COOL

 vezi pretul actualizat aici

AlecoAir AM12 SMART COOL este varianta noastra pentru cel mai bun aer conditionat mobil. Unitatea are o capacitate de 12000 BTU, timer cu pornire oprire automata, conexiune WiFi si e recomandat pentru incaperi de maxim 30 mp. AlecoAir AM12 SMART COOL este un aparat portabil bun, e destul de silentios (pentru aceasta categorie de produse), iar pretul e cat se poate de corect pentru specificatiile si calitatile dispozitivului.

Cel mai bun aer condtionat portabil - AlecoAir AM12 SMART COOL

2. Trotec PAC 2600 X – top aparate aer conditionat portabile

verifica pretul aparatul aici

Trotec PAC 2600 X este un pretendent serios la titlul de cel mai bun aer conditionat mobil dupa raportul calitate/pret. Aparatul are o capacitate de 9000 BTU, corespunde clasei energetice A, design elegant, nivel sonor redus, constructie solida cu materiale de calitate, iar instalarea si utilizarea sunt foarte simple. In plus, Trotec PAC 2600 X are un debit de aer decent pentru un aer conditionat mobil de 9000 BTU. Prin urmare, aparat se bun si pentru incaperi de peste 25 mp.

Cel mai bun aer condtionat portabil - Trotec PAC 2600 X

3. Aer conditionat mobil Taurus ALPATEC AC 260 KT

verifica pretul aici

Taurus ALPATEC AC 260 KT, una din cele mai recente lansari pe piata aparatelor AC portabile, are o capacitate de racire de 9000 BTU si senzor in telecomanda pentru adaptarea functionarii la temperatura din jur. Bosch Cool 4000, intr-o perioada scurta de timp, poate racori o incapare a carei suprafata se apropie chiar si de 25 mp. Pe langa asta, aparatul are functie de dezumidificare, iar la calitatea constructiei, Taurus ALPATEC AC 260 KT e peste media pietii.

Taurus ALPATEC AC 260 KT cantareste aprox. 30 kg, se monteaza pe podea, iar functionarea sa, chiar si in treapta maxima de suflare produce un zgomot maxim de 62 dB.

Cel mai bun aer condtionat mobil - Taurus ALPATEC AC 260 KT

4. Trotec PAC 3900 X – cel mai bun aer conditionat mobil de 18000 BTU

verifica pretul aici

Probabil cel mai bun aer conditionat portabil cand vine vorba despre unitatile cu capacitate sporita. Trotec PAC 3900 X este un aparat de 13300 BTU (adica e bune pentru suprafete ce se apropie si chiar depasesc 40 mp), nu e foarte zgomotos (pentru un AC portabil) si are capacitate de dezumificare buna – 3,84 de litri pe zi. Prin urmare, Trotec PAC 3900 X poate fi folosit si ca dezumidificator, iar daca privim produsul din acest unghi, pretul nu mai pare atat de mare. Ne place foarte mult si interfata aparatului. Aceasta are doar 8 butoane si un display mic pentru temperatura.

Cel mai bun aer condtionat mobil - Trotec PAC 3900 X

5. Heinner HPAC-09WH

verifica pretul aici

Heinner HPAC-09WH  este un AC portabil cu capacitatea de 9000 BTU, cu temporizator si functie suplimentara de dezumidificare si filtru de aer . Aparatul e destul de solid si faace fata cu brio unei incaperi de 10 – 15 mp. Heinner HPAC-09WH e ceva mai zgomotos fata de aparatele AC clasice, dar nu iese din media unitatilor portabile. In plus, acesta e unul din cele mai ieftine aparate mobile cu capacitatea de 9000 BTU.

Cel mai bun aer condtionat mobil - Heinner HPAC-09WH

Aer conditionat mobil: avantaje

– Se instaleaza usor, deci nu aveti de cheltuit bani in plus pentru montaj si va puteti bucura de aer rece chiar in ziua cumpararii.

– Poate fi mutat dintr-i incapere in alta.

– Aveti la dispozitie aparate de aer conditionat portabile cu capacitati mai mici (ex. 7000 BTU), nu mai bune pentru incaperi cu suprafete modeste.

– De cele mai multe ori sunt mai ieftine fata de aparatele split.

Aer conditionat mobil: dezavantaje

– Chiar si cel mai bun aer conditionat portabil e mai zgomotos fara de o unitate split. Si din pacate aici nu se poate face nimic.

Cel mai bun aer conditionat mobil: cum il aleg

Inainte sa cumparati un aparat de aer conditionat mobil, este obligatoriu sa calculati necesarul de racire de care aveti nevoie.

Necesarul de racire, se calculeaza/aproximeaza destul de simplu, fiind nevoie de urmatoarea formula Q=Q1+Q2 unde, Q1 = S * h * k. Q1, este cantinatea de caldura emanata de soare si care trebuie neutralizata. S, este suprafata in metri patrati a incaperii ce urmeaza sa fie racita. H, este inaltimea incaperii, iar K, este un coeficient de reglare ce poate lua valori intre 25 si 45, in dependenta de marimea si pozitionarea fata de soare a geamurilor. Daca soarele bate direct in camera, iar geamurile au dimensiuni mari, atunci k, va fi foarte apropiat de 45 ori chiar va lua valoarea 45. Iar daca geamurile sunt mai mici si razele solare au interferente in calea lor spre incapere, k va cobora. De cele mai multe ori, k ia valori intre 35 si 45.
Q2, este cantitatea de caldura produsa de agentii interni ai camerei – oameni, televizoare, calculatoare. Q1 si Q2 se masoara in Wati termici.

Cel mai bun aer conditionat mobil: exemplu de calcul al necesarului de capacitate

Spre exemplu, avem un apartament cu o camera, situat la etajul 5, al unui bloc cu 8 nivele. Urmeaza sa calculam necesarul de putere, pentru racirea unei incaperi cu suprafata de 21 m2 si inaltimea de 2,75 metri. Camera are geamuri mari cu iesire spre rasari, deci coeficientul k va primi 45. Respectiv, Q1=21*2,75*45=2600 wati.

Pentru Q2, presupunem existenta in incapere a unui om si a unui televizor. Legile fizicii spun ca omul emana 100 wati, iar un TV de dimensiuni medii, aproximativ 300 wati. Facem o simpla adunare si obtinem ca Q2=400 wati.

Q=Q1+Q2=3000 wati.

Prin urmare, avem nevoie sa neutralizam 3000 wati de caldura.

Aparatele de aer conditionat, au puterea de racire exprimata in BTU. Convertirea watilor in BTU se face foarte simplu. Rezultatul obtinut pentru Q se inmulteste cu 3,412. Cu alte cuvinte, pentru racirea eficenta a incaperii noastre avem nevoie de un aparat de aer conditionat cu puterea de: 3000*3,412=10.236 BTU.

Aparatele, sunt impartite de obicei pe grupe de capacitati de racire: 9000, 12000, 18000 si 24000 BTU. Acum dvs., trebuie sa alegeti un produs din categoria conforma cu rezultatul calculelor. In cazul exemplului nostru, ar fi recomandabil ca aparatul de aer conditionat sa aiba o capacitate de racire de 12000 BTU.

Citeste si:

Cel mai bun purificator de aer: top 5

Cel mai bun dezumidificator: top 5

Cel mai bun aer conditionat mobil

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 8.242)
(5 evaluare, 5 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne