(Imagine: Cel mai bun aer condtionat mobil - Woods Venezia)
Comentarii (0)
Vizualizari (7.193)
(5 evaluare, 5 voturi)
1 martie 2023
de CelMaiBun

Aer conditionat mobil 2023: cel mai bun aparat AC portabil top 5

Discutam in continuare despre aparatele de aer conditionat. Am mai facut acest lucru, insa acum va fi vorba doar despre aparatele portabile – un top cu aparate standard poate fi gasit aici. Cu alte cuvinte, ne propunem sa gasim cel mai bun aparat de aer conditionat mobil conform raportului calitate/pret. In plus, intentionam sa prezentam un ghid pentru alegerea unui aer conditionat portabil, un ghid ce se axeaza in primul rand pe calculul necesarului de putere pentru viitorul aparat.

Cel mai bun aer conditionat mobil: top 5 aparate porta bile

1. Aer conditionat portabil Whirlpool PACW212CO

 vezi pretul actualizat aici

Whirlpool PACW212CO este varianta noastra pentru cel mai bun aer conditionat portabil. Unitatea are o capacitate de 12000 BTU, timer cu pornire.oprire automata, telecomanda si e recomandat pentru incaperi de maxim 30 mp. Whirlpool PACW212CO este un aparat portabil bun, e destul de silentios (pentru aceasta categorie de produse), iar pretul e cat se poate de corect pentru actuala conjuctura de pe piata.

Cel mai bun aer condtionat portabil - Whirlpool PACW212CO

2. Aer conditionat mobil Trotec PAC 3500 S

verifica pretul aparatul aici

Trotec PAC 3500 S este un pretendent serios la titlul de cel mai bun aer conditionat mobil dupa raportul calitate/pret. Aparatul are o capacitate de 12000 BTU, corespunde clasei energetice A, design elegant, nivel sonor redus, constructie solida cu materiale de calitate, iar instalarea si utilizarea sunt foarte simple. In plus, Trotec PAC 3500 S are un debit de aer impresionant pentru un aer conditionat mobile de 12000 BTU. Prin urmare, aparat se bun si pentru incaperi de peste 40 mp.

Cel mai bun aer condtionat mobil - Trotec PAC 3500 S

3. Aer conditionat mobil Woods Torino

verifica pretul aici

Aparatul are o capacitate de racire de 9000 BTU, o valoare considerata cat se poate de buna pentru AC-urile portabile. Woods Torino intr-o perioada scurta de timp poate racori o incapare a carei suprafata se apropie chiar si de 25-30 mp. Pe langa asta, functia de dezumificare are o capacitate de 1 litru pe ora, iar debitul de aer atinge 320 mc/h. Woods Torino cantareste 20 kilograme, se monteaza pe podea, iar functionarea sa, chiar si in treapta maxima de suflare produce un zgomot maxim de 64 dB.

Cel mai bun aer condtionat mobil - Woods Torino

4. Woods Venezia – cel mai bun aer conditionat mobil cu capacitate marita

verifica pretul aici

Probabil cel mai bun aer conditionat mobil / portabil cand vine vorba despre unitatile cu capacitate sporita. Woods Venezia este un aparat de 18000 BTU (adica e bune pentru suprafete ce se apropie si chiar depasesc un pic 50 mp), nu e foarte zgomotos (pentru un AC portabil) si e foarte bun la dezumidificare – 52,8 de litri pe zi. Prin urmare, Woods Venezia e un 2 in 1 veritabil, iar daca privim produsul din acest unghi, pretul nu mai pare atat de mare. Ne place foarte mult si interfata aparatului. Aceasta are doar 8 butoane si un display mic pentru temperatura.

Woods Venezia

5. Trotec PAC 2010E

verifica pretul aici

PAC 2010E  este un AC de 7200 BTU, cu un debit maxim de 320 mc/ora, functie suplimentara de dezumidificare si filtru de aer . Producatorul spune ca aparatul e destinat spatiilor de pana in 65 metri cubi. In traducere, asta ar insemna o camera de aproximativ 25 metri patrati si pereti cu inaltimea de 2,6 metri. Trotec PAC 2010E e ceva mai zgomotos decat aparatele AC clasice, dar nu iese din media unitatilor portabile. In plus, acesta e unul din cele mai accesibile AC-uri mobile cu capacitatea de 7200 BTU.

Cel mai bun aer condtionat mobil portabil - Trotec PAC 2010 E

Aer conditionat mobil: avantaje

– Se instaleaza usor, deci nu aveti de cheltuit bani in plus pentru montaj si va puteti bucura de aer rece chiar in ziua cumpararii.

– Poate fi mutat dintr-i incapere in alta.

– Aveti la dispozitie aparate de aer conditionat portabile cu capacitati mai mici (ex. 7000 BTU), nu mai bune pentru incaperi cu suprafete modeste.

– De cele mai multe ori sunt mai ieftine fata de aparatele split.

Aer conditionat mobil: dezavantaje

– Chiar si cel mai bun aer conditionat portabil e mai zgomotos fara de o unitate split. Si din pacate aici nu se poate face nimic.

Cel mai bun aer conditionat mobil: cum il aleg

Inainte sa cumparati un aparat de aer conditionat mobil, este obligatoriu sa calculati necesarul de racire de care aveti nevoie.

Necesarul de racire, se calculeaza/aproximeaza destul de simplu, fiind nevoie de urmatoarea formula Q=Q1+Q2 unde, Q1 = S * h * k. Q1, este cantinatea de caldura emanata de soare si care trebuie neutralizata. S, este suprafata in metri patrati a incaperii ce urmeaza sa fie racita. H, este inaltimea incaperii, iar K, este un coeficient de reglare ce poate lua valori intre 25 si 45, in dependenta de marimea si pozitionarea fata de soare a geamurilor. Daca soarele bate direct in camera, iar geamurile au dimensiuni mari, atunci k, va fi foarte apropiat de 45 ori chiar va lua valoarea 45. Iar daca geamurile sunt mai mici si razele solare au interferente in calea lor spre incapere, k va cobora. De cele mai multe ori, k ia valori intre 35 si 45.
Q2, este cantitatea de caldura produsa de agentii interni ai camerei – oameni, televizoare, calculatoare. Q1 si Q2 se masoara in Wati termici.

Cel mai bun aer conditionat mobil: exemplu de calcul al necesarului de capacitate

Spre exemplu, avem un apartament cu o camera, situat la etajul 5, al unui bloc cu 8 nivele. Urmeaza sa calculam necesarul de putere, pentru racirea unei incaperi cu suprafata de 21 m2 si inaltimea de 2,75 metri. Camera are geamuri mari cu iesire spre rasari, deci coeficientul k va primi 45. Respectiv, Q1=21*2,75*45=2600 wati.

Pentru Q2, presupunem existenta in incapere a unui om si a unui televizor. Legile fizicii spun ca omul emana 100 wati, iar un TV de dimensiuni medii, aproximativ 300 wati. Facem o simpla adunare si obtinem ca Q2=400 wati.

Q=Q1+Q2=3000 wati.

Prin urmare, avem nevoie sa neutralizam 3000 wati de caldura.

Aparatele de aer conditionat, au puterea de racire exprimata in BTU. Convertirea watilor in BTU se face foarte simplu. Rezultatul obtinut pentru Q se inmulteste cu 3,412. Cu alte cuvinte, pentru racirea eficenta a incaperii noastre avem nevoie de un aparat de aer conditionat cu puterea de: 3000*3,412=10.236 BTU.

Aparatele, sunt impartite de obicei pe grupe de capacitati de racire: 9000, 12000, 18000 si 24000 BTU. Acum dvs., trebuie sa alegeti un produs din categoria conforma cu rezultatul calculelor. In cazul exemplului nostru, ar fi recomandabil ca aparatul de aer conditionat sa aiba o capacitate de racire de 12000 BTU.

Citeste si:

Cel mai bun purificator de aer: top 5

Cel mai bun dezumidificator: top 5

Cel mai bun aer conditionat mobil

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 7.193)
(5 evaluare, 5 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne