Cea mai buna bara de sunet all in one: top 3 bare de sunet
Cea mai buna bara de sunet este un dispozitiv ce nu ocupa mult loc, dar care permite utilizatorului sa beneficieze de un sunet de calitate. In aces top, ne-am propus sa identificam cele mai bune bare de sunet all in one sau standalone, adica sa ne concentram doar pe unitatile concepute sa functioneze fara sateliti sau subwoofer extern. In acest fel, incercam sa gasim solutii si pentru cei ce isi doresc un sunet mai bun, fara sa piarda din spatiu.
Cea mai buna bara de sunet: lista candidatilor
Iata lista completa a barelor de sunet standalone ce au fost luate in considerare pentru includerea in clasamentul final.
– Sennheiser Ambeo Mini
– Sony BRAVIA Theatre Bar 9
– Sennheiser Ambeo Plus
– Sony HT-A3000
– JBL BAR 300
– Sonos Ray
– BOSE 900
– Sonos Beam 2
– Hisense HS214
– Samsung HW-S60D
– Sonos Arc
Este important sa mentionam ca in top vor fi incluse 3 dispozitive. Pe primul loc vom plasa cea mai buna bara de sunet dupa raport calitate/pret, adica un aparat cu performante decente si un pret cat se poate de competitiv.
Pe locul 2 vom plasa cea mai buna bara de sunet printre dispozitivele cu subwoofer integrat.
Pe trei, dupa cum e lesne de inteles, vom pozitiona o bara de sunet din categoria „economy”, respectiv un dispozitiv ieftin, dar care totusi e capabil sa ofere o experienta audio mai placuta decat difuzoarele televizorului.
Top bare de sunet all in one
JBL BAR 300 – cea mai buna bara de sunet dupa raportul calitate/pret
5.0 canale, RMS total – 260W, WiFi, AirPlay, Chromecast, fara subwoofer
JBL BAR 300 este un dispozitiv lansat relativ recent, care se face remarcat prin sunetul foarte clar si bine distribuit. JBL BAR 300 e o bara de sunet capabila sa transforme livingul intr-o mica sala de cinema.
Chiar daca nu are sateliti si nici subwoofer integrat, JBL BAR 300 produce bass foarte convingator, iar tehnologia PureVoice are grija ca mediile sa se auda cat se poate de clar.
JBL BAR 300 se calibreaza foarte simplu, iar prin aplicatia JBL One, poti adapta functionarea barei dupa propriul gust. Bara are si un port HDMI eARC, datorita caruia sunetul Dolby Atmos isi face loc in incapere si iti permite sa te bucuri e o imersiune completa in timp ce privesti filmul preferat.
Toate acestea, plus pretul ce nu trece foarte mult de 1500 lei, ne face sa spunem ca JBL BAR 300 e cea mai buna bara de sunet dupa raportul calitate/pret.
Inca ceva, JBL BAR 300 are chromecast si airplay, plus compatibilitate cu asistentii vocali Google Assistant, Alexa si Siri. Acest lucru inseamna ca utilizatorul poate reda wireless pe bara orice continut de pe smartphone, iar comenzile vocale ii permit sa controleze redarea fara a atinge smartphone-ul sau telecomanda barei.
Sennheiser Ambeo Mini
7.1.4 canale, RMS total – 250W, WiFi, AirPlay, Chromecast, subwoofer integrat,
Sennheiser Ambeo Mini e probabil cea mai buna bara de sunet dupa raportul calitate/pret, printre unitatile cu subwoofer integrat.
Ambeo Mini e o alternativa mai ieftina pentru modelul Ambeo Plus, care era vazut drept un candidat viabil pentru acesta pozitie in clasament, numai ca pretul de peste 5000 de lei a lui Ambeo Plus, ne-a facut sa ne orientam catre varianta mai mica si mai ieftina.
Sennheiser Ambeo Mini este o alegere excelenta pentru un living nu foarte mare. Bara are suport pentru cele mai bune codecuri audio, inclusiv Dolby Atmos si DTSX. In plus, producatorul a prevazut AirPlay 2, Chromecast si Spotify Connect, pentru o redare mai rapida a continutului de pe dispozitivele mobile, iar asistentii vocali Amazon Alexa si Google Assistant te ajuta sa navighezi mai usor prin continut.
Sennheiser Ambeo Mini exceleaza cand vine vorba despre puterea si claritatea sunetului. Chiar daca e compacta (70 x 10 x 6,5 cm), bara produce sunet puternic si echilibrat, cu bass bine definit si claritate care se pastreaza chiar si cu volumul dat la maxim.
Mai e ceva, la design si materiale, Sennheiser Ambeo Mini e printre cele mai bune bare de sunet de pe piata.
Recomandam cu toata increderea.
Sonos Ray – cea mai buna bara de sunet de buget
3.0 canale, WiFi, AirPlay, fara subwoofer
Sonos Ray reprezinta o solutie buna pentru cei ce isi doresc un simplu upgrade pentru sistemul audio al televizorului.
Pentru ca e si cea mai ieftina bara de sunet din top, ne-am gandit sa incepem cu minusurile acesteia.
– Sonos Ray nu are port HDMI eARC si nu ofera suport pentru continutul Dolby Atmos.
– Sonos Ray nu are bluetooth, deci redarea wireless e cumva limitata la conexiunea WiFi.
– Bara de sunet Sonos Ray nu poate fi controlata vocal direct si nu are chromecast. Astfel, pentru a folosi Google Assistant sau Amazon Alex veti avea nevoie de un dispozitiv intermediar compatibil cu acesti asistenti.
Gata cu minusurile, haideti sa discutam principalele avantaje al dispozitivului.
– Avand in vedere ca lungimea barei e sub 60 cm, am spune ca Sonos Ray produce un sunet surprinzator de puternic. Claritatea e si ea decenta, cu bass convigator si medii am spune chiar imaculate.
– Cum mentionam anterior, Sonos Ray e o bara de sunet foarte compacta, respectiv se incadreaza oriunde: sub TV, langa monitorul PC etc..
– Dispozitivul arata bine.
– Sonos Ray poate fi controlat si cu telecomanda televizorului, numai ca pentru asta, bara trebuie sa invete butoanele telecomenzii. Din fericire, procesul e facilitat foarte mult de ghidul din aplicatia Sonos.
– Sonos Ray este probabil cea mai buna bara de sunet all in one daca se cauta un dispozotiv cu pretul intre 1000 si 1200 lei.
Mentiuni de onoare
– Sennheiser Ambeo Plus – 7.1.4 canale (in realitate 5.1.2 canale), subwoofer integrat, RMS 400 watti, suport Dolby Atmos, comenzi vocale, pret – peste 5000 lei.
– Sonos Beam Gen 2 – 5.0 canale, fara subwoofer, suport Dolby Atmos, comenz vocale, pret – 2200 – 2300 lei
– Sonos Arc – 5.0.2 canale, fara subwoofer, RMS 200 watti, suport pentru continutul Dolby Atmos, pret – 4000 – 4200 lei.
Cea mai buna bara de sunet all in one
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Lasă un răspuns