(Imagine: Cea mai buna cafetiera - Delonghi ICM2.1B)
Comentarii (0)
Vizualizari (3.845)
(Nu există încă evaluări)
19 iunie 2023
de CelMaiBun

Cea mai buna cafetiera: top 5 cafetiere automate

Dupa clasamentul cu espresoare, prezentam astazi un top nou, unul care isi propune sa denumeasca cea mai buna cafetiera dupa raportul calitate/pret. Oferta de cafetiere este destul de mare. Gasim produse cu preturi chiar si sub 50 de lei, altele insa pot trece 1000 de lei. Prin urmare, alegerea nu a fost deloc simpla, crearea clasamentului durand aproape o sapatamana.

Cea mai buna cafetiera: ghid de cumparare

Functiile auxiliare pot face utilizarea cafetierei mai simpla, insa unele din ele nu au o utilitate foarte mare. Propunem in continuare o lista cu cateva functii de o importanta marita, urmand ca fiecare sa-si configureze cafetiera dupa bunul plac.

1. Rasnita incorporata e o functie ce permite obtinerea celei mai proaspete cafele intr-un spatiu restrans si fara mult efort. Pe de alta parte insa, o astfel de cafetiera este mai zgomotoasa, mai greu de curatat si mai scumpa.

2. Grade de tarie – aceasta optiune permite o personalizare si mai avansata a bautii. Ar fi bine deci ca aparatul sa ofere 3 sau 4 grade de tarie pentru cafeaua preparata. Din nou, orice functie in plus vine cu un cost suplimentar.

3. Filtru de apa – acesta este menit sa elimine mirosurile neplacute din cafea. In acelasi timp, e important sa stiti ca filtrul trebuie inlocuit dupa un anumit numar de preparari, astfel incat sa nu permiteti dezvoltarea unei colonii de bacterii.

4. Functie anti-picurare – majoritatea cafetierelor permit indepartarea carafei in timpul functionarii pentru a umple cana. E bine insa de stiut ca daca scoateti carafa dupa ce au fost preparate doar 1 sau 2 cesti, cafeau ar putea fi neobisnuit de tare.

5. Functie auto-curatare – chiar daca optiunea se numeste auto-curatare sau self clean, e nevoie si de ceva implicare din partea proprietarului. Pentru curatare se umple carafa cu 1/3 de otet alb si 2/3 apa, se toarna acest mix in cafetiera si se apasa butonul auto-curatare. Acest ciclu are o durata de functionare mai mare decat cel pentru pregatirea cafelei. Dupa ce curatarea a luat sfarsit, rulati un ciclu normal pe apa curata si fara sa adaugati cafea.

Cea mai buna cafetiera: top 5

Am incercat sa cream propriul top cu 5 cele mai bune cafetiere dupa raportul calitate/pret. Prin calitate avem in vedere in primul rand gustul cafelei dar si calitatea asamblarii aparatului. Ne interesa ca cafetiera sa nu scape cafea la indepartarea carafei, sa nu lunece pe masa si sa prepare cafeaua cat mai repede. Si ideal ar fi daca toate acestea vor fi propuse la un pret cat mai mic.

1. TEFAL Smart’n Light CM600810verifica pretul aici – Cafetiera CM600810 are un rezervor pentru apa de 1.25 litri (8 cesti), functioneaza la o putere maxima de 1000W si functie mentinere la cald. Pe langa asta, cafetiera mai este dotata cu sistem anti-picurare (unul foarte bun), filtru de apa permanent si picioruse anti-alunecare. Tefal Smart’n Light CM600810 nu are rasnita, insa problema se rezolva prin achizitia unei rasnite separate (foarte ieftine de altfel). In schimb, producatorul a prevazut setari pentru tarie si aroma. La toate acestea se adauga si un pret avantajos – 300 lei. Acestea sunt principalele motive pentru care credem ca Tefal Smart’n Light CM600810 e cea mai buna cafetiera dupa raportul calitate/pret a momentului.

Cea mai buna cafetiera - TEFAL Smart'n Light CM600810

2. Philips Gaia HD7544/20 – verifica pretul aici – aparatul de pe locul 2 din clasamentul ce anunta cea mai buna cafetiera. Aparatul are un rezervor de 1,2 litri (8 cesti), dispune de filtru permanent si sistem anti-picurare ce permite indepartarea canei pentru 30 secunde in timpul functionarii. Philips Gaia HD7544/20e o cafetiera destul de accesibila (in jur de 350 lei), care incalzeste bine apa si nu ocupa mult spatiu. In plus, pentru mai multa siguranta, aparatul are si functie de oprire automata.

Cea mai buna cafetiera - Philips Gaia HD7544/20

3. Cafetiera Russell Hobbs 22000-56 – verifica pretul aici – un produs foarte reusit, cu o capacitate de 1,25 litri (9 cesti), dar mai important – cu rasnita incorporata si 3 setari pentru intensitatea cafelei. Mai mult decat atat, puteti modifica gustul cafelei si prin schimbari tipului de macinare. Russell Hobbs 22000-56 s-a recomandat bine spre foarte bine in timpul utilizarii. Sistemul anti-picurare functioneaza impecabil, functionarea este cat se poate de silentiosa, iar daca aparatul incepe sa scoata zgomote, e clar ca a venitul timpul unei curatari. Russell Hobbs 22000-56 a pierdut prima pozitie din cauza pretului, care poate depasi 350 lei.

Cea mai buna cafetiera - Russell Hobbs 22000-56

4. Russell Hobbs Luna Moonlight Grey 23241-56 – verifica pretul aici – una din cele mai cunoscute cafetiere de pe piata. Chiar daca a fost lansata relativ recent, Russell Hobbs 23241-56 a reusit sa adune multe recenzii bune. Unitatea are un recipient pentru cafea de 1,8 litri, filtru de apa integrat, timer si plita incalita. Aparatul nu a obtinut o pozitie mai buna din cauza pretului – peste 400 lei.

Cea mai buna cafetiera - Russell Hobbs Luna Moonlight Grey 23241-56

5. Philips HD7459/20 – verifica pretul aici – o cafetiera cu specificatii standard – putere maxima 1000W, capacitate rezervor 1,2 litri(8-9 cesti), sistem anti-picurare, oprire automata, indicator nivel apa si sistem anti-alunecare. Rezervorul pentru apa nu este detasabil, in schimb pornirea cafetierei poate fi programata, iar pentru un gust mai intest, producatorul a prevazut functia Aroma twister.

Cea mai buna cafetiera - Philips HD7459 20

Cea mai buna cafetiera

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 3.845)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne