Cea mai buna friteuza cu ulei si fara ulei: top 5 friteuze bune
(Imagine: Cea mai buna friteuza - Star-Light Pro OFB-4020SS)
Comentarii (0)
Vizualizari (557)
(1 evaluare, 1 voturi)
10 iulie 2020
de CelMaiBun

Cea mai buna friteuza cu ulei si fara ulei: top 5 friteuze bune

Daca aveti nevoie de cea mai buna friteuza dupa raportul calitate/pret, ati ajuns unde trebuie. Pentru acest articol ne-am propus sa cream un clasament cu 5 friteuze cu ulei si fara ulei. Spre norocul nostru, oferta de friteuze nu e foarte mare, iar produsul in sine nu este complicat. 

Mancarea crocanta si gatita repede a devenit foarte populara in ultima vreme. Pentru a gati cartofi prajiti sau aripi de pui corcante, puteti folosi o cratita, pe care sa o umpleti cu ulei sau puteti merge pe varianta sigura, adica sa achizitionati o friteuza. Va promitem ca nu veti regreta. O friteuza este etansa, are accesorii dedicate si va permite sa controlati temperatura de gatit.

Cum aleg cea mai buna friteuza?

Exista cateva aspecte ce trebuie avute in vedere la alegerea unei friteuze. Presupunand ca aparatul va fi depozitat in bucatarie, atrageti atentia la dimensiuni. Bine ar fi ca piesa sa fie compacta si sa nu contina piese (ex. manere) care sa atarne mult inafara cadrului general.

Unele friteuze au sisteme de filtrare a uleiului si permit spalarea cosului de prajit si a filtrului in masina de spalat vase. Daca gasiti o friteuza cu aceste optiuni, nu ezitati sa o cumparati. De asemenea sa nu uitati de siguranta. Uleiul in friteuza se incinge pana la 200 de grade, deci aveti grija sa aleti un aparat care nu va permite scurgerile.

Cea mai buna friteuza: top 5

Cea mai buna dupa raportul calitate/pret

1. Tefal FF162131 Filtra One – verifica pretul aici – FF162131 Filtra One este probabil cea mai buna friteuza dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un bol pentru ulei cu volumul de 2,1 litri, in care pot fi gatite 1,2 kilograme de mancare. Tefal FF162131 Filtra One are un element de incalzire cu puterea de 1900W, capabil sa incalzeasca uleiul pana la 190 grade. Friteuza are un panou de comanda mecanic cu doar doua butoane. Cu unul se seteaza temperatura, iar cu al doilea se porneste friteuza. Unitatea are filtru pentru ulei, care impreuna cu cosul de bucate pot fi spalate in masina de spalat vase. Friteuza este destul de compacta, dar mai important e ca nu are vreun maner care sa faca stocarea mai complicata, manerul cosului fiind pliabil.

Cea mai buna friteuza - Tefal FF162131 Filtra One

Cea mai buna friteuza fara ulei

2. MediaShop Power AirFryer XL DELUXE 2927 – verifica pretul aici – MediaShop Power AirFryer XL DELUXE 2927 este probabil cea mai buna friteuza fara ulei dupa raportul calitate/pret. Nu este insa chiar corect sa numim produsul friteuza. Acesta functioneaza cu aer cald circulant, deci ca principiu de functionare, MediaShop Power AirFryer este mai aproape de un cuptor cu convectie. Unitatea are un cos pentru bucate cu volumul de 3,2 litri si un element de incalzire cu puterea de 1500W. Spre deosebire de o friteuza clasica, modelul Power AirFryer are interfata destul de complicata. Ea va permite nu doar sa alegeti temperatura de gatit, ci si timpul, ba chiar au fost presetate 7 programe de gatit pentru 7 tipuri de alimente diferite.

Cea mai buna friteuza - MediaShop Power AirFryer XL DELUXE 2927

Cea mai ieftina friteuza

3. Star-Light Pro OFB-4020SS – verifica pretul aici. Star-Light Pro OFB-4020SS este cea mai ieftina friteuza din clasament. Unitatea are o putere de 2000W, iar vasul pentru ulei masoara 4 litri. Chiar daca e un produs ieftin, modelul OFB-4020SS  are interfata cu butoane tactile si 5 programe de gatit presetate. Friteuza este puternica si usor de folosit, a pierdut insa 2 pozitii din cauza design-ului. Este greu sa depozitezi aparatul asamblat. Te incurca manerul cosului pentru alimente si blocul interfetei, care este unit cu elementul de incalzire. S-ar parea ca cea mai buna solutie ar fi sa depozitezi friteuza dezasamblata, dar e chiar mai rau asa. In acest caz trebuie sa gasesti loc pentru 3 piese: cosul, elementul de incalzire si corpul principal al friteuzei.

Cea mai buna friteuza - Star-Light Pro OFB-4020SS depozitare

Cea mai compacta friteuza

4. Tefal Uno FF215D30 – verifica pretul aici – a doua friteuza Tefal din clasament are un vas pentru ulei de 1,8 litri, iar cosul pentru alimente masoara 1 kilogram. Unitatea are termostat reglabil ce permite setarea temperaturii in intervalul 150-190 grade. Tefal Uno FF215D30 are un design compact, cu maner rabatabil si o interfata foarte simpla. Toate permit ca aparatul sa fie depozitat fara vreo problema si repus in functie in cel mai scurt timp posibil. Utilizarea este facila. Trebuie doar umplut vasul cu ulei, puse alimentele in cos, setata temperatura, dupa care se apasa butonul de pornire si ramane doar sa astepti pana cand bucatele sunt gata.

Cea mai buna friteuza - Tefal Uno FF215D30

Cea mai scumpa friteuza

5. Philips Airfryer XL HD9260/90 Viva Collection – verifica pretul aici – cea mai scumpa friteuza din clasament. Modelul functioneaza cu aer fierbinte, are o capacitate de 1,2 kilograme si interfata digitala, care pe langa butoanele pentru temperatura si timp mai contine doua butoane ce memoreaza setarile pentru bucatele preferate. Friteuza se intretine usor, pentru o parte din componente fiind permisa curatarea in masina de spalat vase.

Cea mai buna friteuza - Philips Airfryer XL HD9260 90 Viva Collection

Cele mai bune friteuze

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 557)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne