(Imagine: Cea mai buna multifunctionala laser foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (422)
(Nu există încă evaluări)
18 martie 2022
de CelMaiBun

Cea mai buna multifunctionala laser: top 5 multifunctionale laserjet

Cea mai buna multifunctionala laser este instrumentul perfect pentru reducerea costurilor si cresterea vitezei cu care au loc operatiunile intr-o afacere, fie ca e administrata din birou sau de acasa. Multifunctionalele laser sunt dispozitive all-in-one, adica sunt capabile sa faca aproape orice. Acestea pot printa, copia, scana si chiar expedia documente. Viteza de functionare si costurile de operare se deosebesc de la un model la altul, dar un lucru il stim sigur. Daca vorbim despre sporirea vitezei si despre reducerea costurilor, multifunctionalele laser sunt net superioare unitatilor cu cerneala. Iata de ce am ales sa includem in clasamentul ce urmeaza doar multifunctionale laser. 

Cea mai buna multifunctionala laser: cum o aleg?

Producatorii de multifunctionale se lauda in primul rand cu performantele acestora, adica cu viteza de imprimare, rezolutii, conexiune wireless, alimentator automat si asa mai departe. Noi insa credem ca cea mai buna multifunctionala laser e un aparat fiabil si ieftin de intretinut/alimentat. Deci inainte sa optati pentru un anume model, interesati-va cat costa alimentarea cartusului, cat costa un cartus nou original sau compatibil. O multifunctionala in care nu poti sa ai incredere sau ale carei costuri de alimentare te baga in depresie, o sa se transforme foarte repede intr-un morman inutil din plastic.

Dupa ce ati trecut de etapa costurilor, va puteti concentra pe performantele multifunctionalei, prima pe lista fiind calitatea imprimarii/copierii. Viteza de functionare este un alt element important, valoarea de referinta aici fiind 20 de pagini pe minut la printare, adica o pagina la 3 secunde.

Daca in lista specificatiilor o sa vedeti AFD, sa stiti ca aceasta multifunctionala laser alimenteaza automat cu hartie copiatorul si scanerul. AFD nu e o functie cruciala, insa are aportul sau la confortul utilizarii. Mai mult, unele aparate au DADF (Duplex Automatic Document Feeder), adica scanarea/copierea are loc simultan atat pe fata, cat si pe verso, deci foaia trece prin feeder o singura data.

Cea mai buna multifunctionala laser: top 5

Varianta scurta a clasamentului cu multifunctionale laser arata in felul urmator:

1. Xerox B225V_DNI
2. Pantum M7105DW
3. HP LaserJet Pro M283fdw
4. HP Neverstop Laser MFP 1200w
5. Canon I-SENSYS MF445dw

1. Xerox B225V_DNI – cea mai buna multifunctionala laser

Verifica pretul aici

Viteza de printare – 34 ppm

ADF – Da

Duplex automat – Da, la printare

Conexiune wireless – Da

Volum lunar recomandat de imprimare – 2500 pag.

Rezolutie printare – 600x600dpi

Rezolutie scanare – 1200×1200 dpi

Pret cartus original – 450 lei pentru 6000 pag

Xerox B225V_DNI e probabil cea mai buna multifunctionala laser din perspectiva raportului pret/calitate. Dispozitivul este capabil sa printeze/copieze cu o o viteza maxima de 34 pagini pe minut, are alimentator automat si duplex automat la printare. E de mentionat ca la copiere si scanarea fata/verso, pagina se intoarce manual. Multifunctionala are conexiune wireless si poate expedia documentele scanate atat la PC-ul conectat, cat si la o adresa de email. Pretul unui cartus original nou pentru Xerox B225V_DNI este de 450 lei, iar capacitatea estimata este de 6000 pagini. Din pacate nu am putut gasi cartuse compatibile pentru aceasta multifunctionala.

Cea mai buna multifunctionala laser color - Xerox C235DNI Laser

2. Pantum M7105DW

Verifica pretul aici.

Viteza de printare – 35 ppm

ADF – Da

Duplex automat – Da, la printare

Conexiune wireless – Da

Volum lunar recomandat de imprimare – 1000 – 10000 pag.

Rezolutie printare – 1200x1200dpi

Rezolutie scanare – 1200×1200 dpi

Pret cartus original – 540 lei pentru 11000 pag

Pantum M7105DW este o multifunctionala laser foarte reusita din aproape toate punctele de vedere. Printeaza repede si copiaza repede, calitatea imprimarii e ireprosabila, are conexiune wireless, documentele scanate se pot trimite direct pe alte dispozitive, iar de alimentare documentelor in scaner si copiator se ocupa AFD-ul. Pantum M7105DW are duplex automat, dar numai pentru imprimanta. Producatorul mentioneaza un volum recomandat de printare intre 1000 si 10000 pagini pe luna. Toleranta e foarte mare, dar daca dispozitivul e capabil sa printeze fara probleme 2500 pe luna (aprox. 100 pag. pe zi), e deja suficient pentru o mica afacere.

Pentru alimentarea lui Pantum M7105DW, singura optiune este inlocuirea cartusului, iar pe piata sunt oferite doar cartuse originale, care costa intre 500 si 550 lei, si pot printa un maxim de 11000 pagini.

Cea mai buna multifunctionala laser - Pantum M7105DW

3. HP LaserJet Pro M283fdw – cea mai buna multifunctionala laser color

Verifica pretul aici.

Viteza de printare – 21 ppm

ADF – Da

Duplex automat – Da, la printare

Conexiune wireless – Da

Volum lunar recomandat de imprimare – 2500 pag.

Rezolutie printare – 600x600dpi

Rezolutie scanare – 600×600 dpi

Pret cartus original – 470 lei pentru 3150 pag. negru.

HP LaserJet Pro M283fdw este varianta noastra pentru cea mai buna multifunctionala laser color din perspectiva raportului calitate/pret. Dispozitivul din gama LaserJet functioneaza cat se poate de bine si are un set impunator de functii.

Punctul slab al multifunctionalei este reprezentat de costurile cartuselor. Astfel, un cartus original negru (cu chip) costa aprox. 470 lei (pentru 3150 pag.), iar setul de cartuse originale color se gaseste la putin sub 1500 lei. E de mentionat insa ca toate multifunctionalele laser color au aceasta problema, iar preturile pentru cartusele originale sunt in mare parte similare. Vestea buna este ca pentru HP LaserJet Pro M283fdw se gasesc cartuse compatibile, mult mai ieftine ca cele originale.

Cea mai buna multifunctionala laser color - HP LaserJet Pro M283fdw

4. HP Neverstop Laser MFP 1200w

Verifica pretul aici

Viteza de printare – 20 ppm

ADF – Nu

Duplex automat – Nu

Conexiune wireless – Da

Volum lunar recomandat de imprimare – 2500 pag.

Rezolutie printare – 600x600dpi

Rezolutie scanare – 600×600 dpi

Pret cartus original – 99 lei pentru un kit de realimentare de 5000 pag

HP Neverstop Laser MFP 1200w este multifunctionala laser cu cele mai mici costuri de operare printre dispozitivele din top. E adevarat ca unitatea nu se poate lauda cu prea multe functii suplimentare. Adica alimentarea copiatorului si a scanerului se face manual, iar printarea fata/verso are loc cu intoarcerea paginii cu mana. In schimb, HP Neverstop Laser MFP 1200w are conexiune WiFi, iar pentru alimentare multifunctionalei sunt prevazute kit-uri speciale, cel mai avantajos avand material pentru 5000 de pagini, iar pretul nu ar trebui sa treaca de 100 lei. Cu alte cuvinte, costul printarii unei pagini este nu numai 2 banuti. Astfel, HP Neverstop Laser MFP 1200w e probabil cea mai recomandata multifunctionala laser daca se doreste in primul rand minimizarea costurilor de operare

Cea mai buna multifunctionala laser - HP Neverstop Laser MFP 1200w

5. Canon I-SENSYS MF445dw

Verifica pretul aici. 

Viteza de printare – 20 ppm

ADF – Da

Duplex automat – Da, inclusiv pentru copiator si scaner

Conexiune wireless – Da

Volum lunar recomandat de imprimare – 2500-7500 pag.

Rezolutie printare – 600x600dpi

Rezolutie scanare – 600×600 dpi

Pret cartus original – 690 lei pentru 10000 pag.

Canon I-SENSYS MF445dw este o multifunctionala laser aproape perfecta. Nu e extrem de rapida, insa are conexiune wireless si alimenteaza copiatorul/scanerul automat. Mai mult, Canon I-SENSYS MF445dw e singurul dispozitiv din clasament cu DADF, adica nu doar printarea fata/verso se face automat, ci si scanarea/copierea.

Costurile de operare nu sunt mari. Astfel, un cartus original (impreuna cu chip) costa sub 700 lei si permite imprimarea unui maxim de 10000 pagini. Vestea si mai buna este ca piata ofera cartuse compatibile, cu aceeasi capacitate de printare, dar cu preturi aproape la jumatate.

Top multifunctionale laser - Canon i-SENSYS MF445DW

Cea mai buna multifunctionala laser

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 422)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne