(Imagine: Cel mai bun acumulator extern - top 6)
Comentarii (0)
Vizualizari (15.756)
(1 evaluare, 1 voturi)
18 ianuarie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun acumulator extern pentru smartphone si tableta: top 5 baterii

Daca utilizezi telefonul sau laptop-ul intens, e aproape sigur vei avea nevoie de o reincarcare pana la finalul zilei. Poti folosi incarcatorul standart al gadget-ului, insa daca nu ai acces la o retea de energie electrica, varianta cu incarcatorul nu mai este valabila. Ce e de facut? Simplu, cumperi un acumulator extern/power bank. Materialul de astazi este dedicat in intregime acestei tematici. Inainte de toate vom metiona cateva lucruri bine de tinut minte atunci cand alegeti un power bank, iar spre final, vom propune un top 5 ce va desemna cel mai bun acumulator extern dupa raportul calitate/pret.

Cel mai bun acumulator extern: top 6 – Update 2023

In continuare ne propunem sa gasim cel mai bun acumulator extern dupa raportul calitate/pret. Punem intentionat accentul pe raportul calitate/pret. Deci nu vom cauta bateria cu cea mai mare capacitate, cu cea mai mare viteza de incarcare ori cu cel mai mic pret. Scopul nostru este gasim produsul, sau mai bine spus produsele cu cele mai multe beneficii pentru preturile lor.

Varianta scurta a clasamentului arata in felul urmator:

1. A+ T54 (PEXU20QCPDT54)
2. A+ PBXT11L
3. Anker PowerCore III Wireless
4. MI Power Bank 3 Ultra Compact
5. Veger T65A
6. Anker PowerCore III Elite

1. A+ T54 – cel mai bun acumulator extern

Verifica pretul aici

A+ T54 (PEXU20QCPDT54) cel mai bun acumulator extern dupa parerea noastra din perspectiva raportului calitate/pret. Aparatul este compact, doar 13,8 cm lungime, 7 latime si 2,8 inaltime, iar greutate este de 420 grame. Powerbank-ul are o capacitate de 20000 mAh, doua iesiri USB si un port USB Type-C viteza de incarcare maxima de 18W, deci transferul de energie are loc repede. Pe langa toate, A+ T54 este una din cele mai accesibile baterii externe de peste 10000 mAh.

Cel mai bun acumulator extern - A+ T54

2. A+ PBXT11L – cel mai mare acumulator extern din top

Bun si pentru laptop

Verifica pretul aici

A+ PBXT11L este cel mai incapator acumulator extern din top. Dispozitivul cu capacitatea de 30000 mAh are doua iesiri USB cu un PD maxim de 22,5W si un USB Type-C cu rata de transfer de 65W. Cu alte cuvinte, A+ PBXT11L poate incarca si un laptop prin portul Type-C. A+ PBXT11L este ceva mai voluminos decat aparatul de pe locul 1 (164 x 70 x 35). Avand insa in vedere utilitatea sa, problemele dimensiunilor si a greutatii pierd semnificativ din importanta.

Cel mai bun acumulator extern - A+ PBXT11L

3. Anker PowerCore III – cel mai bun acumulator extern wireless

Verifica pretul aici

Anker PowerCore III Wireless este primul acumulator extern wireless din top. Dispozitivul are o capacitate maxima de 10000 mAh, portul USB Type-C asigura o incarcare de 18W, iar wireless, viteza maxima de incarcare atinge 10W. Anker PowerCore III este destul compact – 150 x 68 x 19 mm, iar masa aparatului nici nu atinge 250 grame. Cu toate astea, unitatea nu a fost numita cel mai bun acumulator extern. Vinovat se face pretul de achizitie, care poate trece chiar de 300 lei.

Cel mai bun acumulator extern - Anker PowerCore III Wireless

4. Xiaomi MI Power Bank 3 Ultra Compact

Verifica pretul aici

Xiaomi MI Power Bank 3 Ultra Compact este una din cele mai cunoscute baterii externe de pe piata. Aceasta are o capacitate de 10000 mAh, iesiri USB-A max. 22,5W si USB-C cu rata maxima tot de 22,5W. Inca un avantaj al aparatului este reprezentat de pretul de achizitie. MI Power Bank 3 Ultra Compact se gaseste la preturi mai mici de 150 lei, fiind astfel cel mai ieftin acumulator extern din clasament.

Cel mai bun acumulator extern - MI Power Bank 3 Ultra Compact

5. Veger T65A

Verifica pretul aici

Veger T65A o baterie externa cu capacitatea de 20000 mAh, incarcare proprie rapida de 45W, port Type-C cu rata de 65W pentru laptop si 18W la incarcarea dispozitivelor mobile. Veger T65A arata bine, e solid si functioneaza ireprosabil. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun acumulator extern - Veger T65A

6. Anker PowerCore III Elite

Verifica pretul aici

Cel mai scump acumulator extern din top are capacitate de 25600 mAh si gratie port-ului USB Type-C de 87W, poate incarca un laptop. Anker PowerCore III Elite are in total 4 port-uri, 2 USB-A si 2 Type-C. Pot fi utilizate simultan toate 4, cu rata de incarcare totala de 78W. Ca orice produs Anker, PowerCore III Elite e bine construit, usor de utilizat si functioneaza exemplar.

Cel mai bun acumulator extern - Anker PowerCore III Elite

Cel mai bun acumulator extern: concluzie

Alegeti acumulatorul extern in dependenta de nevoile dvs. (cate device-uri presupuneti ca veti incarca si cat de des). Inainte sa achizitionati produsul, cititi parerile cumparatorilor despre acesta. Evitati aparatele despe care se vorbeste ca nu se incarca complet ori capacitatea declarata este foarte departe de cea reala.

Cel mai bun acumulator extern: dimensiuni

La alegerea unui acumulator extern, aveti de tinut in minte cateva aspecte importante. Unul din ele este portabilitatea. Unele acumulatoare au dimensiuni mici si incap fara probleme in buzunar, altele insa, sunt atat de voluminoase incat prezenta lor se simte chiar si intr-un rucsac. Atunci cand alegeti un power bank, atrageti atentia la dimensiunile si greutatea aparatului. Evitati aparatele mari si grele, in special daca intentionati sa utilizati acumulatorul zilnic.

Cel mai bun acumulator extern: capacitate

Un alt aspect extrem de important este capacitatea acumulatorului extern. Sa stiti ca bateria externa nu este capabila sa transfere toata capacitatea, parte din energie pierdandu-se prin caldura degajata si in timpul conversiei. Daca producatorul nu mentioneaza eficienta exacta a acumulatorului, e de asteptat ca smartphone-unul sau tableta dvs. sa primeasca in jur de 70% din capacitatea power bank-ului. Cu alte cuvinte, daca ati procurat un acumulator extern de 10000 mAh, sa stiti ca veti avea la dispozitie in jur de 7000 mAh, sau un pic mai mult. Cele mai performante acumulatoare externe pot atinge o eficienta de 85%.

Cel mai bun acumulator extern: incarcare si reincarcare

Timpul necesar incarcarii acumulatorului extern este si el destul de important. Indicele ce vorbeste cel mai bine despre viteza cu care se incarca un acumulator extern este valoarea input. Aceasta este de cele mai multe ori exprimata in amperi, avand forma 1A sau 2A. O cifra de input mai mare, inseamna incarcari mai rapide.

Cele relatate mai sus sunt valabile si pentru incarcarea device-urilor cu acumulatorul extern. In acest caz, trebuie sa atrageti atentie la output-ul power bank-ului. Ar fi insa cel putin o mentiune de facut aici. Daca cumparati un acumulator extern cu iesiri pentru mai multe dispozitive, cautati output-ul total al acumulatorului. Spre exemplu, daca un acumulator are o iesire 1A si trei 2,1A, iar output-ul maxim este de 4,2A, este evident ca atunci vor fi utilizate concomitent toate iesirile, procesul de incarcare va fi mai lent fata de cel declarat.

Vezi si:

Top 10 smartphone-uri

Cel mai bun acumulator extern: top 6

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 15.756)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne