Cel mai bun acumulator extern pentru smartphone si tableta: top 5 baterii
(Imagine: Cel mai bun acumulator extern - Canyon 10000 mah)
Comentarii (0)
Vizualizari (15.102)
(1 evaluare, 1 voturi)
18 aprilie 2018
de CelMaiBun

Cel mai bun acumulator extern pentru smartphone si tableta: top 5 baterii

Daca utilizezi telefonul sau tableta foarte intens, e aproape sigur vei avea nevoie de o reincarcare pana la finalul zilei. Poti folosi incarcatorul standart al gadget-ului, insa daca nu ai acces la o retea de energie electrica, varianta cu incarcatorul nu mai este valabila. Ce e de facut? Simplu, cumperi un acumulator extern/power bank. Materialul de astazi este dedicat in intregime acestei tematici. Inainte de toate vom metiona cateva lucruri bine de tinut minte atunci cand alegeti un power bank, iar spre final, vom propune un top 5 ce va desemna cel mai bun acumulator extern dupa raportul calitate/pret.

Cel mai bun acumulator extern: dimensiuni

La alegerea unui acumulator extern, aveti de tinut in minte cateva aspecte importante. Unul din ele este portabilitatea. Unele acumulatoare au dimensiuni mici si incap fara probleme in buzunar, altele insa, sunt atat de voluminoase incat prezenta lor se simte chiar si intr-un rucsac. Atunci cand alegeti un power bank, atrageti atentia la dimensiunile si greutatea aparatului. Evitati aparatele mari si grele, in special daca intentionati sa utilizati acumulatorul zilnic.

Cel mai bun acumulator extern: capacitate

Un alt aspect extrem de important este capacitatea acumulatorului extern. Sa stiti ca bateria externa nu este capabila sa transfere toata capacitatea, parte din energie pierdandu-se prin caldura degajata si in timpul conversiei. Daca producatorul nu mentioneaza eficienta exacta a acumulatorului, e de asteptat ca smartphone-unul sau tableta dvs. sa primeasca in jur de 70% din capacitatea power bank-ului. Cu alte cuvinte, daca ati procurat un acumulator extern de 10000 mAh, sa stiti ca veti avea la dispozitie in jur de 7000 mAh, sau un pic mai mult. Cele mai performante acumulatoare externe pot atinge o eficienta de 85%.

Cel mai bun acumulator extern - A+ 10500 mAh

Cel mai bun acumulator extern: incarcare si reincarcare

Timpul necesar incarcarii acumulatorului extern este si el destul de important. Indicele ce vorbeste cel mai bine despre viteza cu care se incarca un acumulator extern este valoarea input. Aceasta este de cele mai multe ori exprimata in amperi, avand forma 1A sau 2A. O cifra de input mai mare, inseamna incarcari mai rapide.

Cele relatate mai sus sunt valabile si pentru incarcarea device-urilor cu acumulatorul extern. In acest caz, trebuie sa atrageti atentie la output-ul power bank-ului. Ar fi insa cel putin o mentiune de facut aici. Daca cumparati un acumulator extern cu iesiri pentru mai multe dispozitive, cautati output-ul total al acumulatorului. Spre exemplu, daca un acumulator are o iesire 1A si trei 2,1A, iar output-ul maxim este de 4,2A, este evident ca atunci vor fi utilizate concomitent toate iesirile, procesul de incarcare va fi mai lent fata de cel declarat.

Cel mai bun acumulator extern: top 5

In continuare ne propunem sa gasim cel mai bun acumulator extern dupa raportul calitate/pret. Punem intentionat accentul pe raportul calitate/pret. Deci nu vom cauta bateria cu cea mai mare capacitate, cu cea mai mare viteza de incarcare ori cu cel mai mic pret. Scopul nostru este gasim produsul, sau mai bine spus produsele cu cele mai multe beneficii pentru preturile lor.

1. Acumulator A+ 10500- cel mai bun acumulator extern dupa parerea noastra. Aparatul este compact, doar 14,5 cm lungime, 7 latime si 1,6inaltime, iar greutate este de 205 grame. Power bank-ul are o capacitate de 10500 mAh si doua iesiri, dintre care una de tip 2A, deci incarcare device-urilor are loc repede. Pe langa toate, A+, este una din cele mai accesibile baterii externe de peste 10000 mAh. Pretul acumulatorului poate fi gasit aici.

2. Canyon CNE-CPB130DG – verifica pretul aici -este un acumulator extern cu capacitatea de 13000 mAh. Unitatea are doua iesiri, una 1A iar cea dea a doua, 2A. Canyon CNE-CPB130DG este ceva mai voluminos decat aparatul de pe locul 1 (141.5 x 62.6 x 23.8), diferenta este usor explicabila de plusul de capacitate de care dispune acumulatorul Canyon.

3. Romoss OEM Solo 6 – cel mai incapator acumulator extern din top. Romoss OEM Solo 6 are o capacitate maxima de 16000 mAh, portul input 2A asigura o incarcare rapida, iar cele doua iesiri cu output-ul total de 3,1A promit sa tranfere repede energia simultan catre 2 device-uri. Romoss OEM Solo 6 este destul de mare – 160 x 80 x 22,6 mm, iar masa aparatului atinge 450 grame. Avand insa in vedere utilitatea sa, problemele dimensiunilor si a greutatii, pierd semnificativ din importanta. Cu toate astea, unitatea nu a fost numita cel mai bun acumulator extern. Vinovat se face pretul de achizitie, care la randul sau este cel mai mare din top. Daca va intereseaza Romoss OEM Solo 6, puteti consulata pretul aici.

Cel mai bun acumulator extern - Romoss OEM Solo 6

4. IUNI PB16 – verifica pretul aici – o baterie externa cu capacitatea de 10000 mAh si doua iesiri, prima 1A, iar ce de-a doua, 2A. Acumulatorul este destul de compact, avand o inaltime de aproximativ 14 cm si o grosime de doar 1 cm.

Cel mai bun acumulator extern - IUNI PB16

5. TP-Link TL-PB10400 este una din cele mai cunoscute baterii externe de pe piata. Aceasta are o capacitate de 10400 mAh, slot input 2A, si 2 sloturi output, 1A, respectiv 2A. Principalul neajuns al acestui acumlator sunt dimensiunile sale. Nu, acesta nu este foarte mare, insa datorita faptului ca latimea si grosimea sunt egale (4,4 cm), aparatul devine incomod la purtare. Pretul lui TP-Link TL-PB10400 poate fi verificat aici.

Cel mai bun acumulator extern - TP-Link TL-PB10400

Cel mai bun acumulator extern: concluzie

Alegeti acumulatorul extern in dependenta de nevoile dvs. (cate device-uri presupuneti ca veti incarca si cat de des). Inainte sa achizitionati produsul, cititi parerile cumparatorilor despre acesta. Evitati aparatele despe care se vorbeste ca nu se incarca complet ori capacitatea declarata este foarte departe de cea reala.

Vezi si:

Top 10 smartphone-uri

Cel mai bun acumulator extern: top 5 baterii externe

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 15.102)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne