Cel mai bun aparat de curatat cu abur: top mopuri cu abur
(Imagine: Cel mai bun aparat de curatat cu abur - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.497)
(1 evaluare, 1 voturi)
16 mai 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun aparat de curatat cu abur: top mopuri cu abur

In ultimele doua zile am incercat sa gasim cel mai bun aparat de curatat cu abur. Pentru a atinge scopul, am testat si analizat 18 mopuri ce se gasesc pe piata de la noi. Dupa asta am pus rezultatele cap la cap, ca intr-un final sa obtinem un top cu 5 cele mai bune curatitoare cu abur dupa raportul calitate/pret. Nu ne-am limitat doar la crearea clasamentul, am relatat si criteriile dupa care se alege un mop cu abur. Toate le gasiti mai jos. 

Cel mai bun aparat de curatat cu abur: top 5

1. Leifheit 11913 – verifica pretul aici – putere – 1200W, timp pentru incalzire – 30 secunde, rezervor apa – 500 ml, raza de actiune – 7 metri, greutate – 2,8 kilograme, pret mediu – 490 lei.

Leifheit 11913 este probabil cel mai bun aparat de curatat cu abur dupa raportul calitate pret. Aparatul nu e foarte complex, nu face o mie de chestii, face un singur lucru. Curata si o face perfect. Nu lasa nimic dupa el, nici maca apa. In plus, Leifheit 11913 se manevreaza foarte simplu, are o raza de acoperire destul de mare si un pret mic. O sa gasiti mopuri cu specificatii tehnice mai avansate, dar pentru pretul sau, Leifheit 11913 nu are rivali.

2. Dirt Devil Aqua Clean 2in1 – verifica pretul aici – putere – 1600W, timp pentru incalzire – 20 secunde, rezervor apa – 280 ml, rezervor detergent – 150 ml, raza de actiune – 9 metri, greutate – 3,5 kilograme, pret mediu – 600 lei.
Unitatea a demonstrat o eficienta foarte buna pe suprafete dure, chiar si la curatarea petelor foarte uscate.
In plus, pentru zonele ce nu pot fi accesate cu mopul, producatorul a prevazut posibilitata detasarii curatatorului de mana.
Aparatul vine insotit de doua lavete, care la o utilizare medie (2 ori pe saptamana), rezista intre 3 si 4 luni. Lavetele de rezerva se gasesc destul de usor si costa intre 30 si 35 lei bucata.
Dirt Devil Aqua Clean are si minusuri, cel mai important fiind faptul ca alimentarea cu apa trebuie facuta doar atunci cand stecherul este scos din priza, altfel aparatul se poate defecta.

Cel mai bun aparat de curatat cu abur - Dirt Devil Aqua Clean Steam 2in1

3. Rowenta Clean&Steam RY7557WH – verifica pretul aici – putere – 1700W, timp pentru incalzire – 30 secunde, rezervor apa – 700 ml, rezervor detergent – 400 ml, fara fir de alimentare, autonomie – 40 minute, greutate – 5,4 kilograme, pret mediu – 900 lei.

Rowenta Clean&Steam RY7557WH e un 2 in 1 veritabil, adica aparatul este o combinatie intre un aspirator vertical si un mop cu abur. Acesta e singurul produs din clasament cu alimentare de la baterie. Astfel, raza de actiune a lui Rowenta Clean&Steam RY7557WH este limitata doar de autonomie. Ei bine, producatorul spune ca acumulatorul poate sa asigure 40 minute de functionare, iar experientele cumparatorilor releva acelasi lucru.

Nu am pus aparatul pe primul loc si pentre asta avem 3 argumente:

1. Pretul de achizitie
2. Masa mai mare
3. Pentru eliberarea aburului, butonul trebuie apasat in continuu. In rest insa, nu prea avem ce sa reprosam.

Cel mai bun aparat de curatat cu abur - Rowenta Clean&Steam RY7557WH

4. Karcher SC 4 – verifica pretul aici – putere – 2000W, timp pentru incalzire – 4 minute, rezervor apa – 800 ml, rezervor detergent – 500 ml, raza de actiune – 6 metri, greutate – 4,05 kilograme, pret mediu – 1400 lei.
Karcher SC 4 este un aparat de exceptie. Este puternic, aburul are o presiune foarte mare, curata tot ce ii sta in cale. Pe langa asta, volumul rezervorului de apa permite curatarea a 100 mp, iar daca cumva se termina apa, nu va faceti griji, puteti umple rezervorul chiar si cand aparatul este conectat la reteua de curent electric.
Bun, si atunci de ce Karcher SC 4 nu e cel mai bun curatator cu abur? Simplu, in primul rand din cauza pretului, care are prostul obicei sa depaseasca 1300 de lei. Alte motive ar fi timpul de incalzire mare – 4 minute si pretul pentru lavetele de rezerva – 40 lei pe bucata.

Cel mai bun aparat de curatat cu abur - Karcher SC 4

5. Polti Vaporetto SV420 – verifica pretul aici – putere – 1500W, timp pentru incalzire – 15 secunde, rezervor apa – 300 ml, raza de actiune – 6 metri, greutate – 2,2 kilograme, pret mediu – 470 lei.

Polti Vaporetto SV420 e cel mai accesibil curatator din top. Pe langa pretul mic, lista cu avantaje e completata de greutatea redusa, manevrabilitatea sporita, curatarea buna si incalzirea rapida. La minusuri am mentiona accesoriile de rezerva. Acestea sunt cam scumpe (45 lei pentru o laveta) si aproape imposibil de gasit.

Cel mai bun aparat de curatat cu abur - Polti Vaporetto SV420

Cel mai bun aparat de curatat cu abur: sfaturi de alegere

Incepem cu o mica atentionare. Aparatul de curatat cu abur nu face minuni si daca este utilizat incorect, acesta se transforma intr-o chestie inutila care a costat cateva sute de lei, iar acum sta si prinde praf intr-un colt al locuintei.

Inainte sa folositi aparatul de aburi, e necesar sa treceti cu aspiratorul pentru a ridica rezidurile solide (farimituri, fire de par s.a).

Aparatul de curatat cu abur trebuie vazut in primul rand ca un mijloc foarte eficient pentru indepartarea bacteriilor si a petelor care nu se lasa batute de un mop clasic.

Bun, sa trecem la sfaturile promise.

Performantele:

Cel mai bun aparat de curatat cu abur, dupa cum indica si denumirea, indeparteaza petele cu ajutorul unui jet de abur. Pentru rezultate mai bune, este necesar un jet masiv si cat mai fierbinte, caracteristici asigurate in mare parte de puterea aparatului. Unitatile performante permit indepartarea urmelor de lichide intarite fara prea mult efort, nu lasa multe urme si nu prezinta scurgeri de apa. Deci, chiar daca suna banal, cel mai importat sfat aici ar fi sa alegeti un aparat cu putere cat mai mare. De asemenea e recomandabil ca acesta sa aiba un rezervor pentru apa incapator, iar alimenterea sa se poate face fara oprirea curatitorului.

Design:

S-ar parea la prima vedere ca toate aparatele de pe piata sunt foarte asemanatoare. Nu e asa. Diferentele sunt semnificative. E de mentionat insa ca design-ul trebuie sa fie functional. Forma optima pentru capul aparatului este triunghiul. De asemenea e important ca acesta sa poata fi rotit la 180 grade. Cablul de alimentare cu curent electric ar trebui sa aiba o lungime minima de 4-5 metri, ideal peste 6 metri. Un aparat care intruneste aceste conditii, asigura o curatare rapida si de calitate.

Accesorii:

Aici e simplu. Accesoriile (lavetele si filtrul de apa) trebuie sa fie cat mai ieftine si mai usor de gasit. Lavetele, de obicei se cer schimbate o data la 3-4 luni, sa aveti deci grija ca rezervele sa fie la indemana.

Vezi si:

Top 10: cea mai buna combina frigorifica

Cel mai bun aparat de curatat cu abur

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.497)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne