(Imagine: Cel mai bun aparat de curatat cu abur - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (3.127)
(1 evaluare, 1 voturi)
16 mai 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun aparat de curatat cu abur: top mopuri cu abur

In ultimele doua zile am incercat sa gasim cel mai bun aparat de curatat cu abur. Pentru a atinge scopul, am testat si analizat 18 mopuri ce se gasesc pe piata de la noi. Dupa asta am pus rezultatele cap la cap, ca intr-un final sa obtinem un top cu 5 cele mai bune curatitoare cu abur dupa raportul calitate/pret. Nu ne-am limitat doar la crearea clasamentul, am relatat si criteriile dupa care se alege un mop cu abur. Toate le gasiti mai jos. 

Cel mai bun aparat de curatat cu abur: top 5 aparate si mopuri cu abur

Varianta scurta a clasamentului arata in felul urmator:

1. Karcher SC 3 Deluxe EasyFix Premium

2. Concept CP2110

3. Rowenta Clean & Steam Revolution RY7777WH

4. Karcher SC 4 Deluxe EasyFix Premium

5. Rowenta Steam Power RY6555WH

1. Karcher SC 3 Deluxe – cel mai bun aparat de curatat cu abur

1. Karcher SC 3 Deluxe – verifica pretul aici – putere – 1900W, timp pentru incalzire – 30 secunde, rezervor apa – 1 litru, raza de actiune – 7 metri, greutate – 3,3 kilograme, pret mediu – 1000 lei.

Karcher SC 3 Deluxe EasyFix Premium este probabil cel mai bun aparat de curatat cu abur dupa raportul calitate pret. Aparatul nu e foarte complex, dar e puternic si stie sa faca multe lucruri, curata covoare, podele, geamuri, faianta, plite etc. Nu lasa nimic dupa el, nici maca apa. In plus, Karcher SC 3 Deluxe se manevreaza foarte simplu, are o raza de acoperire destul de mare si un corect. O sa gasiti probabil aparate cu specificatii tehnice mai avansate si design mai elegant, dar pentru pretul sau, Karcher SC 3 Deluxe nu are rivali.

Cel mai bun aparat de curatat cu abur - Karcher SC 3 Deluxe EasyFix Premium

2. Concept CP2110

2. Concept CP2110 – verifica pretul aici – putere – 1300W, timp pentru incalzire – 20 secunde, rezervor apa – 330 ml, raza de actiune – 7,5 metri, greutate – 2,23  kilograme, pret mediu – 430 lei.
Unitatea a demonstrat o eficienta foarte buna pe suprafete dure, chiar si la curatarea petelor foarte uscate. In plus, incalzirea are loc repede, aparatul aproape ca nu lasa apa pe jos, iar calitatea materialelor este cat se poate de decenta.
Concept CP2110 vine insotit de trei lavete, care la o utilizare medie (2 ori pe saptamana), rezista intre 4 si 5 luni.
Concept CP2110 are si minusuri, cel mai important fiind faptul ca lavetele originale de rezerva se gasesc destul de greu.

Cel mai bun aparat de curatat cu abur - Concept CP2110

3. Rowenta RY7777WH – cel mai bun aparat de curatat cu abur 2in1

3. Rowenta Clean&Steam RY7777WH – verifica pretul aici – putere – 1500W, timp pentru incalzire – 30 secunde, rezervor apa – 470 ml, lungime cablu de alimentare – 7,5 m, autonomie abur – 30 minute, greutate – 4,9 kilograme, pret mediu – 1750 lei.

Rowenta Clean&Steam RY7777WH e un 2 in 1 veritabil, adica aparatul este o combinatie intre un aspirator vertical si un mop cu abur. Acesta e singurul produs de acest fel din clasament si probabil cel mai bun. Raza de actiune a lui Rowenta Clean&Steam RY7777WH este de 8 metri, iar performantele sunt de cele mai multe ori ireprosabile. Aparatul aspira bine, in special pe suprafete tari, excelent si nu lasa apa.

Nu am pus aparatul pe primul loc si pentre asta avem 3 argumente:

1. Pretul de achizitie
2. Masa mai mare
3. Aspirarea covoarelor lasa loc de mai bine.

Cel mai bun aparat de curatat cu abur - Rowenta Clean&Steam RY7777WH

4. Karcher SC 4 Deluxe EasyFix Premium

4. Karcher SC 4 Deluxe EasyFix Premium – verifica pretul aici – putere – 2200W, timp pentru incalzire – 3 minute, rezervor apa – 1,3 ml, cazan abur – 500 ml, raza de actiune – 6 metri, greutate – 6,8 kilograme, pret mediu – 1650 lei.

Karcher SC 4 Deluxe EasyFix Premium este un aparat de exceptie. Este puternic, aburul are o presiune foarte mare, curata tot ce ii sta in cale. Pe langa asta, volumul rezervorului de apa permite curatarea a peste 100 mp, producatorul mentionand un randament maxim de 130 mp.
Bun, si atunci de ce Karcher SC 4 Deluxe EasyFix Premium nu e cel mai bun curatator cu abur? Simplu, in primul rand din cauza pretului, care are prostul obicei sa depaseasca 1600 de lei. Alte motive ar fi timpul de incalzire mare – 3 minute si pretul pentru lavetele de rezerva – 50 lei pe bucata.

Cel mai bun aparat de curatat cu abur - Karcher SC 4 Deluxe EasyFix Premium

5. Rowenta Steam Power RY6555WH

5. Rowenta Steam Power RY6555WH – verifica pretul aici – putere – 1200W, timp pentru incalzire – 30 secunde, rezervor apa – 600 ml, raza de actiune – 7,5 metri, greutate – 2,85 kilograme, pret mediu – 580 lei.

Rowenta Steam Power RY6555WH e printre cele mai accesibile curatatoare din top. Pe langa pretul avantajos, lista cu avantaje e completata de greutatea redusa, manevrabilitatea sporita, curatarea buna si incalzirea rapida. La minusuri am mentiona faptul ca pentru eliberarea aburului se cere apasarea continua a butonului.

Top curatitoare cu abur - Rowenta Steam Power RY6555WH review

Cel mai bun aparat de curatat cu abur: sfaturi de alegere

Incepem cu o mica atentionare. Aparatul de curatat cu abur nu face minuni si daca este utilizat incorect, acesta se transforma intr-o chestie inutila care a costat cateva sute de lei, iar acum sta si prinde praf intr-un colt al locuintei.

Inainte sa folositi aparatul de aburi, e necesar sa treceti cu aspiratorul pentru a ridica rezidurile solide (farimituri, fire de par s.a).

Aparatul de curatat cu abur trebuie vazut in primul rand ca un mijloc foarte eficient pentru indepartarea bacteriilor si a petelor care nu se lasa batute de un mop clasic.

Bun, sa trecem la sfaturile promise.

Performantele:

Cel mai bun aparat de curatat cu abur, dupa cum indica si denumirea, indeparteaza petele cu ajutorul unui jet de abur. Pentru rezultate mai bune, este necesar un jet masiv si cat mai fierbinte, caracteristici asigurate in mare parte de puterea aparatului. Unitatile performante permit indepartarea urmelor de lichide intarite fara prea mult efort, nu lasa multe urme si nu prezinta scurgeri de apa. Deci, chiar daca suna banal, cel mai importat sfat aici ar fi sa alegeti un aparat cu putere cat mai mare. De asemenea e recomandabil ca acesta sa aiba un rezervor pentru apa incapator, iar alimenterea sa se poate face fara oprirea curatitorului.

Design:

S-ar parea la prima vedere ca toate aparatele de pe piata sunt foarte asemanatoare. Nu e asa. Diferentele sunt semnificative. E de mentionat insa ca design-ul trebuie sa fie functional. Forma optima pentru capul aparatului este triunghiul. De asemenea e important ca acesta sa poata fi rotit la 180 grade. Cablul de alimentare cu curent electric ar trebui sa aiba o lungime minima de 4-5 metri, ideal peste 6 metri. Un aparat care intruneste aceste conditii, asigura o curatare rapida si de calitate.

Accesorii:

Aici e simplu. Accesoriile (lavetele si filtrul de apa) trebuie sa fie cat mai ieftine si mai usor de gasit. Lavetele, de obicei se cer schimbate o data la 3-4 luni, sa aveti deci grija ca rezervele sa fie la indemana.

Vezi si:

Top 10: cea mai buna combina frigorifica

Cel mai bun aparat de curatat cu abur

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 3.127)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne